Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 06. 24. 09:50
Előzmény: #16159  gbaker
#16160
vagy ózdon lakik, vagy a börtönben... :)
gbaker 2009. 06. 24. 09:48
#16159
"Soha nem értitek meg ezt a dolgot, mert nem tapasztaltátok meg, hogy milyen az, amikor semmilyen értéked nincs biztonságban!"

Azt hiszem, ebben minden benne van!
Törölt felhasználó 2009. 06. 24. 09:01
Előzmény: #16154  Törölt felhasználó
#16158
""Mindenik embernek a lelkében dal van. És a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének. Az hallja a mások énekét is szépnek!" (Babits Mihály)"


Törölt felhasználó 2009. 06. 24. 08:47
Előzmény: #16123  Törölt felhasználó
#16157
nem láttam egyik filmet sem...

de zozo: te miért nem szavaztál a fletóra? mert szerinted lop, csal, hazudik... OK!
én meg azért nem szavazok az orbánra, mert sztem ő is hazudik, és egyszerűen, ellenszenves. Lehet ellenzékinek lenni normálisan, és úgy, ahogy ő csinálja. Nem építő jellegű gondolatokkal próbálja befolyásolni a választóit, hanem csupán a kormánypárt gyengeségeire támaszkodik, teljesen mindegy miről van szó, ellenkezik, és olyan dolgokat ítél el, ami még anno az Ő ötlete volt (ingaltanadó)... vagy éppen IMF hitel. azzal kampányol ,hogy fújj eladósodott az ország... de már nyíltan válallata, hogy szerinte újabb IMF hitel kelltehát egy kétszínű köpönyegforgató... abból is a rosszabbik fajta... maga a jelleme, személyisége és ahogyan intézi a dolgait, számomra ellenszenves... na így már tiszta?
és bármilyen meglepő számodra, az mszp-t is elítélem, mert tényleg szarul tették a dolgukat, avgy éppen nem tették, lehet választani.
Én úgy vélem, hogy a Bokros egy jó közgazdász, jó gazdasági szakember... nem pedig politikus.. midníg is azon a véleményen voltam, hogy egy gazdaságilag mélyponton lévő országot gazdasági szakember tud gatyába rázni... a morális válságra ott vannak a szájhős politikusok, akik lehazudják a csillagokat az égről is, csak hogy még két szavazatot behúzzanak...

és még néhány szó a jobbikról: hát tőle gazdasági jólétet nem nagyon várnék az eddigi kommunikációja alatt... mindinkább egy lázadó kamaszhoz hasonlít, aki a világgal csakazértis szembe akar menni... nagyon sok ember számára szimpatikus gondolatokat fogalmaznak meg, de a társadalom egészét tekintve nem lenne jótékony hatással az ő kormányzásuk. Komoly belső ellentétek alakulnának ki, ami extrém esetben anarchikus állapothoz is vezethet...
Törölt felhasználó 2009. 06. 24. 08:36
Előzmény: #16130  Törölt felhasználó
#16156
"ne hidd hogy szabad vagy"

na MIÉRT???
mondani könnyű, hogy minket elnyomnak.. de indokold meg ezt a kijelentést, légy szíves! Miért mondtad ezt? Mire alapozod?
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 23:51
Előzmény: #16153  matgab
#16155
Na, látom, van pár kérdés is:
"Ezek szerint a szoclibek mindent tokeletesen vegeztek a demokracia irott es iratlan szabalyai szerint, teljes mertekben moralisan, a tarsadalom tobbsegenek jot akarva, tevedhetetlenul, es csak a fidesz es a tobbi part (a nacinak titulalt Jobbikkal egyutt) a nemzet megrontoi?"
Mindegyikre az a válaszom, ahogy eddig is: NEM. NEM. NEM. NEM. NEM. És NEM.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 23:49
Előzmény: #16153  matgab
#16154
1. Egyetlen egyszer sem kaptam konkrét választ. Te se adtál egyszer se a "core" magyarra. Sőt, amikor az első nem válasz után kis idővel újra próbálkoztam a kérdéssel még meg is jegyezted, hogy micsoda nem magyaros kifejezés, fúj. Aztán emlékeztettelek rá, hogy te használtad... Utána hallgatás. Szóval várom a válaszokat. Tőled is, mástól is.
2. "hogy lehet az, hogy az elmult evek osszes politikai hozzaszolasaidban soha egyszer sem itelted el, azt amit a kormanyzo szoclibek csinaltak"
Sokmindennel nem értettem egyet, és sokszor le is írtam. Kérdezz bátran, én fogok válaszolni.
matgab 2009. 06. 23. 23:42
Előzmény: #16150  Törölt felhasználó
#16153
penznyelo,
a kerdesek nagy reszere mar reg megkaptad a valaszt, legfeljebb kijelentetted, hogy nem erted, vagy felremagyaraztad/felreertelmezted a kapott valaszokat.

Te, mint abszolut objektiv, (ha a te szot nem vened maris szemelyeskedesnek), hogy lehet az, hogy az elmult evek osszes politikai hozzaszolasaidban soha egyszer sem itelted el, azt amit a kormanyzo szoclibek csinaltak es mindig csak az un. jobboldalt ^zrikazod^? Vagy ez lenne a mindentol teljesen fuggetlen objektivitas lenyege? Ezek szerint a szoclibek mindent tokeletesen vegeztek a demokracia irott es iratlan szabalyai szerint, teljes mertekben moralisan, a tarsadalom tobbsegenek jot akarva, tevedhetetlenul, es csak a fidesz es a tobbi part (a nacinak titulalt Jobbikkal egyutt) a nemzet megrontoi?

Egyaltalan mit is ertsunk nemzet alatt? Van ilyen fogalom, vagy csak allampolgarsag van?
Es mit is ertsunk demokracia alatt?
Es kik a magyarok? Nem is lehet senkire mondani, azt hogy magyar, hiszen ez mar rasszista megkulonboztetes, igaz? Fuj, csunya szo, toroljuk is ki a szotarakbol! Max hasznalhatunk olyan kifejezeseket, hogy magyar nyelv, meg Magyarorszag (szigoruan a jelen mereteben letezo kozigazgatasi egyseg).
Az anya sem mas, mint egy jogi fogalom, gondolom, mert mi mas az anya, mint egy olyan allampolgar, aki nemi aktust kovetoen kihordott es megszult.
Ezt hivhatjuk csak anyanak, hiszen ez az anya definicioja a tokeletesen objektiv vilagunkban...

Nos, igy van , igaz baratom? (bar nem tudom teljesen definialni mi az a barat...Legalabbis azon kivul, hogy a katolikus egyhazban valamifele funkcionarius...)
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 23:27
Előzmény: #16148  Törölt felhasználó
#16152
"És nem lenne a 3. legnagyobb támogatottságú egy olyan párt egy EU szavazáson, aki EU ellenes, az államháztartás hiányát meg úgy oldaná meg, hogy az MNB nyomtasson pénzt."

Soha nem értitek meg ezt a dolgot, mert nem tapasztaltátok meg, hogy milyen az, amikor semmilyen értéked nincs biztonságban!
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 23:14
Előzmény: #16150  Törölt felhasználó
#16151
Ja és bárki válaszol, kérem mellőzze a személyeskedést, egymás vélt jellemének minősítgetését, ne vonjuk kétségbe egymás korrektségét, hagyjuk a bértopicolózást, stb. És kerüljük a mellébeszélést is, nem válasz pl. egy bemásolt, belinkelt Morvai beszéd, Drábik interjú, valamint kurucinfo, gondola, bombagyár, stb. cikk, ill. neten terjedő összeesküvéselmélet.

Elhangzott (ill. gyakran elhangzik) itt az általam 4 témakörbe csoportosított állítás, erre tettem fel a kérdéseimet. Várom a konkrét válaszokat.

Jó éjt.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 22:26
Előzmény: #16142  Törölt felhasználó
#16150
És ha már a kérdések, Zoli. Amikre nem kaptam választ az utóbbi időben.

1. Ki a "core magyar"?

Előzmény:
"ja igen és akkor a kisebbségi számokkal korrigálhatod a népességi adatokat, hogy egy core magyar népességi adatot kapjál...
matgab"
link
"rászavazott az egyetlen olyan erőre, mely MAGYAR csupa nagybetűvel.
A Jobbik nem szélsőséges párt
kezdofiucska"
link

2. Mi a "magyar érdek"? (ez hangzott el a legtöbb beíró szájából, de csak néhány példát írok)

Előzmény:
"nagyon szeretném,ha ebben az országban,olyan vezetők lennének akik a MAGYAR érdekeket tartanáik a legfontossabb szempontnak.
nagyproli"
link
"Végre valaki, aki a magyar emberek érdekeit szeretné lépviselni
GURIGA-K"
link
"nos ki indultunk onnan, hogy miért érzik a magyar emberek magukat rosszul a saját hazájukban
zoli0072" (most: zozo101)
link

3. Mi "az igazság", amit "senki nem mer kimondani"?

Előzmény:
"egy szűk eliten kívül mindenki hallgat, nem meri kimondani az igazságot.
zoli0072" (most: zozo101)
link

"Ezt csinálták Magyarországgal!
Azt pedig senki nem meri leírni ki tette, kik tették? S miért?
Pedig egyszerű...
kulcs"
link

4. Milyen jogunkban vagyunk korlátozva, vagy másképpen aki ezt állítja, milyen olyan dolgot nem tehet meg, amit szerinte joga lenne megtenn?

Előzmény:
"szabadságról pedig szó nincs
zoli0072" (most: zozo101)
link
"a szabad akarat puszta illúzió
Csabesz01"
link

Ez a 4 kérdés az itt leggyakrabban elhangzott, mondhatni tipikus állításokra vonatkozik. Nem kaptam választ még egyikre se.

Zoli, ha jól látom, de a legtöbben érintett vagy, így hát tőled is várom a válaszokat. Köszi, előre is:)
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:58
Előzmény: #16146  Törölt felhasználó
#16149
53 százalék.

Most a fidesz-jobbik-mdf "kicsit" több lenne.
Persze az mdf szerepe erősen kétséges :)). Nem mint akkor.

A Fidesz megkapta volna a 2/3 ot is. Ha a Jobbikot nem is számoljuk.

Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:55
Előzmény: #16147  Törölt felhasználó
#16148
Nem mondom, hogy egy tökéletes demokráciában élünk, ahogy sose mondtam.
Valóban, egy jól működő, demokráciában is hagyományokkal rendelkező országban pl. valószínűleg lemondott volna Gyurcsány. De valószínűleg nem lenne 55%-os támogatottsága egy olyan pártnak sem, aki azt mondja mindenre, hogy "ne az emberekkel fizettessék meg". És nem lenne a 3. legnagyobb támogatottságú egy olyan párt egy EU szavazáson, aki EU ellenes, az államháztartás hiányát meg úgy oldaná meg, hogy az MNB nyomtasson pénzt.

Egy fejlődő ország vagyunk. És van még mit fejlődnünk. Leginkább hozzáállásban, gondolkodásban. Ez pedig lassú sajnos.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:41
Előzmény: #16141  Törölt felhasználó
#16147
kedves pénznyelő.

Te, most komolyan azt hiszed ez egy igazi demokrácia?
Egy nagyobb nyugati városban több bennfentes ember irányítja egy város közügyeit, mint ennek a régen eladósított, bérrabszolgáságba hajtott ország közügyeit!!

Ráadásul mind szuperképzettek. Nem ilyen Lendvai-Kiss-Gyurcsány-Bajnai féle műkomcsi hulladékok.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:40
Előzmény: #16144  Törölt felhasználó
#16146
"Az Antall-Bokros kormány "népszerűtlenségi " rátájájára nem emlékszem. Létezik, hogy 20%-ot kaptak volna az akkori kormánypártok? Nem emlékszem, hogy ilyen arányú szocialista-szdsz győzelem lett volna"
A '94-es választások listás eredmény:
MSZP 32.99
SZDSZ 19.73
MDF 11.73
FKGP 8.82
KDNP 7.03
FIDESZ 7.01
Az akkori MDF-KDNP kormány (a Kisgazdák kettészakadtak a ciklus végén és az FKGP kilépett a koalából, a másik kisebb része maradt, a kormány kisebbségben kormányzott) listán 18.76%-ot szerzett, kisgazdákat is hozzászámolva 27%-ot.
A parlamentben '94-től 72%-os MSZP-SZDSZ többség volt, 28% volt az ellenzék FIDESZ-szel együtt.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:27
Előzmény: #16144  Törölt felhasználó
#16145
Antall-Boross Péter. Természetesen.

Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 21:19
Előzmény: #16141  Törölt felhasználó
#16144
Egy focimeccshez hasonlítani az EP választásokat?
Vazze. Hát lol. Bocs.
1000 kődobáló? Láttál te engem őket védeni? Az az ezer kődsobáló küldte el az anyjába ezt az egész bajnai-gyurcsány társaságot?

Tudod miért mondanak le nyugaton? A valódi demokráciákban? Nem kell ugye példákat felhozni?

Az Antall-Bokros kormány "népszerűtlenségi " rátájájára nem emlékszem. Létezik, hogy 20%-ot kaptak volna az akkori kormánypártok? Nem emlékszem, hogy ilyen arányú szocialista-szdsz győzelem lett volna. Persze akkor még nem voltak "időközi országos választások".
Phylaxa 2009. 06. 23. 21:14
Előzmény: #16141  Törölt felhasználó
#16143
"Senkitől nem várhatod el, hogy csak azért lemondjon, mert a politikai ellenfelei éppen erősebbek, ha a jelenlegi szabályok nem így lettek kialakítva. Ez nem becsület kérdése."

Nem bizony. Sem erkölcs, sem gerinc, sem pedig becsület nem létezik ebben a kérdésben. Szigorúan a jog. Mást nem is értenek meg. A focimeccs nem jó példa. Ha nem érdekel a meccs nem megyek el rá vagy nem nézem meg de az életemet nem befolyásolja. Annál jobban befolyásolja az életemet a választásom és az, hogy utána négy évig semmit sem tehetek, mert a választás csak egy adott pillanatra szól utána azt csinálnak a megválasztottak amit akarnak. Miért is? Mert a jog ezt biztosítja nekik. Becsület ....erkölcs....gerinc.....tartás. Mosolygok amikor ezeket a kifejezéseket meghallom a szájukból.
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 20:41
Előzmény: #16132  Törölt felhasználó
#16142
Zoli:
"gügye kérdés"-ek és "maszatolás" témakörében.

Azért nehogy már nekem kelljen magamat szégyellnem azért, mert egy gazdasági fórumon kérdezni merek, meg gazdasági adatokkal jövök. Inkább szégyellje magát az, aki nemcsak, hogy állandóan üres lózungokat ír, hanem ha rákérdeznek, akkor válaszolni se tud, hanem mint egy ovis röhigcsélve, vagy zavarában mellébeszél, elvonul, és max. annyit bír mondani, hogy de hülye kérdéseid vannak...

(ja, és 2 hét alatt a 3-adik nickjével lép be, mert feltehetőelg kampányolás és/vagy személyeskedés - nem tudom - miatt már kétszer kidobták)
Törölt felhasználó 2009. 06. 23. 20:35
Előzmény: #16136  Törölt felhasználó
#16141
"Leváltani egy olyan kormányt, amit az ország többsége már régen nem támogat?

Tudom jösz a törvényekkel, alkotmánnyal. Jogos!"
Végre valaki, aki elismeri, hogy van olyan, hogy alkotmány, törvények, választás, stb:) Itt már ennek is örülni kell.

Többször leírtam már, hogy a parlamenti képviselők visszahívhatóságának intézményét szerintem is ki kellene dolgozni. Én is támogatnám. Persze nem azt, ami alapján 1000 kődobáló az utcáról kormányt buktathat, mert akkor minden kormány minden népszerűtlen intézkedéssel megbukhatna. Ez nemhogy erősítené, hanem gyengítené demokráciánkat, hiszen rettentő politikai bizonytalanságot okozna, a mindenkori kormányok - akik így is fosnak állandóan a népszerűségvesztéstől, hiszen legfontosabb céljuk a hatalomba kerülés, ill. ott maradás - meg semmilyen népszerűtlen intézkedést nem mernének meghozni. Tehát nehéz lenne egy kellően szigorú, azaz nagyon sok feltétel teljesülése esetére vonatkozó visszahívhatóságot kialakítani, amit én támogatni tudnék. De elvben egy ilyen intézmény kialakítását támogatnám.

"De, amikor egy nyomorult kormányzópárt és szövetségese összekapar max 20%-ot, egy általuk is tisztességesnek tartott országos választáson, akkor azt várják az emberek, hogy maguktól qrva gyorsan eltakarodnak a hatalomból. Ez nem jogi téma, hanem egy egyszerű humán tulajdonság. Becsületnek hívják."

Ez viszont butaság. Van egy rendszer, ami így működik, mint jelenleg. Senkitől nem várhatod el, hogy csak azért lemondjon, mert a politikai ellenfelei éppen erősebbek, ha a jelenlegi szabályok nem így lettek kialakítva. Ez nem becsület kérdése. Egy focimeccsen 0:3-nál nem követelheti a nyerésre álló csapat, hogy fújja le a meccset idő előtt és a másik csapattól nem várhatják el, hogy a 75. percben az öltözőbe vonuljanak és ismerjék el, hogy veszítettek. Nem. Mert a játék úgy lett kitalálva, hogy 90 perc.

"Ezek a kedves szocliberálisok a 89-ben bevezetett DEMOKRÁCIÁT járatják le!"

Az Antall-kormány se mondott le, pedig már '90 végétől egyre népszerűtlenebbek voltak, Boross kormányáról nem is beszélve.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek