Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:52
Előzmény: #13278  Törölt felhasználó
#13280
konki! stílusosan azt kell mondanom: a hited meggyógyított téged! most már mindent tisztán látsz, megismerted az igazságot és az szabaddá tett téged.
gratulálok és hosszú eredményes életet.
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:03
Előzmény: #13278  Törölt felhasználó
#13279
Egy makói lakossági fórumon többek között a Jobbik politikai szerepéről, az MSZP-hez fűződő viszonyáról is beszélt a Fidesz választmányi elnöke. Az IMF főigazgatóját Gyurcsány bandájából valónak nevezte Kövér.

Kövér László szerint az MSZP most a Jobbikot használja fel a Fidesz gyengítésére; ha nincs elég jobboldali párt, a szocialisták csinálnak újabbat. A Fidesz választmányi elnökének szerda esti makói lakossági fórumáról a pénteki Népszabadság [1] és Népszava is [2] beszámolt.

Kövér László szavaiból az derült ki, hogy ilyen szocialista bábnak tartja a Köztársaság Pártot, ilyen volt szerinte a Centrum Párt is, ilyen a Dávid Ibolya vezette MDF, és ilyen most a Jobbik, amelynek szándékait szerinte jól jellemzi, hogy a ferencvárosi kampányban szinte nem foglalkozott az MSZP-vel, a Fideszt viszont háromszor is feljelentette választási csalásért.

Vona Gábor, a Jobbik elnök a Népszabadság kérdésére [3] felháborítónak nevezte Kövér állítását. A parlamenti pártok csak magukból képesek kiindulni, hol az MSZP minősíti a Fidesz kreatúrájának a Jobbikot, hol fordítva, mondta Vona a napilapnak.

Vona Gábor leszögezte: a Jobbik és a Fidesz közt nagyobb a távolság, mint a Fidesz és az MSZP között, és egyúttal bocsánatkérésre szólította fel Kövért.

Az IMF főigazgatójának magyarországi látogatásáról szólva Kövér László azt mondta: Dominique Strauss Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak. Az IMF nem vette figyelembe, hogy nem Gyurcsány Ferencnek, hanem az országnak segítenek. Ennek az az oka, hogy az IMF is ugyanabban abban a politikában érdekelt, amit ez a kormány folytat."

Lámlám, mik derülnek ki... Ezt pl matgab biztosan nem tudta eddig.
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:01
Előzmény: #13277  Törölt felhasználó
#13278
Végiggondolom logikusan: majd ezer év óta kábít téged és a hozzád hasonlókat az egyház azzal, hogy van egy mindenhollétező, akit szeretnünk, sőt imádnunk kell és akinek ők a földi helytartói és ezért neked nekem őket szeretnem kellene és elfogadni a hazugságaikat amiket csakis kizárólag azért kell elhinnem, hogy az általuk épített párhuzamos hatalmi struktúrát az általunk ezért befizetett adóból fenntarthassák. Igen ez ment ezer évig. Ha megkérdezel egy egyháztörténészt, hogy az un. papi tizedből - amely egyébként csak a sokadik adó volt nem pedig az egyetlen anno a parasztok vállán, mert a nemesek ugyi nem fizettek egy kopejkát sem - szóval hogy ebből mennyi ment el valóban "közjóléti" kiadásokra és mennyi az egész kib@szott szervezet fenntartására, a hierarchia csúcsán lévők luxuskiadásira és nem utolsósorban PR-ra, ami ugye az agymosáshoz volt feltétlenül szükséges, akkor igen elcsodálkoznál vazze.

Az egyház most sem a kórházakat és a szeretetotthonokat kérte vissza rendszerváltó atyáinktól, hanem elsődlegesen az iskolákat, hogy tovább tudják gyúrni a gyermekek agyát és ennek segítségével megalapozzák a következő száz év hatalmat.

A komcsik pedig csak egyek voltak a történelem számtalan, diktatúrát létrehozó, főként az aktuálisan legnépszerűbb ideológiát meglovagló szerencselovagjai közül. Akárcsak az egyház, amely azonban jól be tudta betonozni magát egy hasonló ideológia kisajátításával.

Abba most nem kívánok mélyebben belemenni, hogy ezek a komcsik azok a komcsik-e. Ebben valószínűleg elég eltérő álláspontot vallunk. Mint ahogy a jelekből ítélve abban is, hogy a megfagyott (éhenhalt???) emberek kapcsán kinek mi a felelőssége.
Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 08:24
Előzmény: #13272  Törölt felhasználó
#13277
te konki! az erős indulat csak méginkább elvakít.
gondold végig logikusan: majdnem ezer év alatt gyüjtögette az egyház (melyik?) a maga vagyonát, melyből iskoláztatott, korházakat tartott fönn, segítette a szegényeket, ha kellett a szabadságharcokban püspökei-szerzetesei az élre álltak, stb. nem élősködött soha, főleg nem, ha az élősködést összehasonlításban nézed: amikor az emberek adója 9-edből meg 10-edből állt, az össze se vethető a mai adóelvonással! és korábban sem a föld, sem más vagyon nem volt a népé, ezt a közvagyon demagógiát a komcsik hozták divatba, hogy minden a népé. kin élősködött volna az egyház? a főurakon? a királyon? a népnek semmije nem volt, de a munkabéréből még a felényit se kellett adózzon, mint ma. ma sincs semmije a népnek csak adóterhe!
és az is tény, hogy a komcsiknak akkor sem volt joguk (csupán katonai erejük a ruszkik miatt!) átrendezni a vagyoni helyzetet magyarországon, amikor 1948-ban hatalomra kerültek (csalással). és ma sincs joguk átrendezni a vagyoni helyzetet (1990-óta csak tovább rabolnak!) de megtehetik eu-s és amerikai támogatással.
hát, tudod: száradjon az ő lelkükön a sok éhenhalt és megfagyott ember! - meg azok lelkén, akik ebben a nagy gazemberségben kollaborálnak velük, meg az opportunisták lelkén.
én segítek, ha tudok, meg ahogy látom a kirabolt egyház is.
most pedig fakadj sírva, mert demagógiád is siralmas és a halottak is megérdemelnek néhány könnyet.
exley 2009. 01. 16. 07:31
#13276
A Csordore vérvörös pb, kb, agitproposai szertenék, azonban Anglia, Franciaország, Németország, megállapodtak, egy giga méretű gáz tározó felépítésében Kelet-Németországban. A legfejlettebbeknél betelt a pohár. Természetesen a "hungry kommisszárok" zokon vették ezt a lépést, ami a jelen körülmények között természetes, hiszen a lenini, brezsnxevi csöscön nevelkedett hungry államférfiak megállás nélkül nosztalgiáznak.
pampa 2009. 01. 16. 07:03
Előzmény: #13274  Törölt felhasználó
#13275
Egy netes szavazás eredménye.

Támogatná-e, hogy Gyurcsány ismét miniszterelnök legyen?
Szavazata elmentve.

Igen.

37% (41810 szavazat)
Nem.

59% (66420 szavazat)
Talán.

3% (3840 szavazat)
Szavazatok összesen: 112070
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 16:49
#13274
Mint a Concorde vélekedik, nincs túl nagy jelentősége annak, hogy Európa vezető politikusai szóban ostorozzák az oroszokat is, és az alternatív beszerzési lehetőségek előtérbe helyezésével fenyegetőznek. Belátható időn belül ugyanis nincsenek alternatívák, a gázhiány akut problémája pedig felülírja a nagy geostratégiai szempontokat, és Európának lassan mindegy lesz, hogy ki uralkodik Kijevben, ha átjön rajtuk a gáz, felőlük hamarosan lehetnének azok akár a krími tatárok is. Erős, hathatós, látványos és elkötelezett európai támogatás nélkül pedig az oroszpárti hatalomátvétel csak idő, méghozzá nem túlságosan hosszú idő kérdése - fogalmaznak.
exley 2009. 01. 15. 16:33
#13273
A vég kezdete, vagy a kezdet vége, ki-ki döntse el kedve szerint. 'de, hogy szociálista uralom mellett köszöntött be Magyarországra a 'dickensi' nyomor, ez azért vicc... össze teheti a kezét a fityisz, hogy a fletó kihazudta őket a hatalomból.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 16:29
Előzmény: #13269  Törölt felhasználó
#13272
ma-ga
Nebasszfelvazze!
Az egyház korábban honnan szerezte a vagyonát? Azoktól, akiken élősködött, akiktől szó szerint ellopta a különböző egyházi adókon keresztül. Nem védem a komcsi rendszert, de legfeljebb annyit tett, hogy átstrukturálta a vagyont. Nehogy más sírva fakadjak, hogy most nem adták vissza nekik az egészet.

csendes
Nem hárítok én semmit senkire. Egyszerűen az ellen a torz megközelítési mód ellen emeltem szót, amelyik megint e mögött is a kormány felelősségét firtatja. Én ezt még más színű kormányon sem kérném számon, mert ezzel a szocializmust sírnám vissza.
Abban igazad van, hogy ember segítsen emberen és e miatt közös a felelősség.
De könyörgöm! Számtalan szervezet van, amelyik direkt erre jött létre, ez a feladata. Alapítványok tömege, akik ezért kapják a pályázati pénzeket. És ismételten hangsúlyozom,,hogy az egyház. Akár van pénze, akár nincs. A szeretet ne csak a pénz szeretetében nyilvánuljon meg. A nyáj az nyáj. Anno legalább valóban vállaltak e tekintetben felelősséget.
Mit csinál pl a Máltai Szeretetszolgálat azon kívül, hogy összegyűjt és szétoszt. Erre bárki más képes.
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 15:34
Előzmény: #13268  Törölt felhasználó
#13271
Conqui!
Látom, csatlakoztál a bünbak keresőkhöz!
A felebaráti és a jószomszédi törődést egyik hivatal sem képes helyettesíteni!
Ennél sokkal rosszabbul élt az ország, mégis segítettek egymásnak az emberek.
Most, meleg szobából, neten hibáztatni mindenkit aki helyettem nem segít...
Ehhez aztán kell önkritika!
Vasárnap meg lehet gyónni a kármelyik egyházban.
saru 2009. 01. 15. 14:51
Előzmény: #13268  Törölt felhasználó
#13270
nem küldöd a fát, pedid tavaly már megígérted...!
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 14:45
Előzmény: #13268  Törölt felhasználó
#13269
melyik egyház? a hitgyüli? vagy a történelmiek, akiknek elabolt vagyonából a mai napig dőzsölnek a tolvajok? az államot vezető haszonélvező rétegnek kellene segenie, nem a kirabolt népnek!
Törölt felhasználó 2009. 01. 15. 14:40
Előzmény: #13267  saru
#13268
Elég szomorú, hogy ebben a kérdésben is a kormánynak kell döntenie. Hol van ilyenkor az önkormányzat, amelynek szinte kizárólagos felelőssége a területén élő emberek szükség szerinti megsegítése. Hol vannak a segélyhálózatok, a szociális munkások? HOL VAN AZ EGYHÁZ?
Senki sem felelős csak a kormány?
Vicc ez a hozzáállás.
saru 2009. 01. 15. 13:55
Előzmény: #13266  pampa
#13267
modern népirtás: eddig csak januárban mintegy 50 állampolgár fagyott meg...!;

egy késői intézkedés:
_____________________________________________________
A kormány több intézkedésről döntött a kihűléses halálesetek megelőzéséért
2009. január 14. 16:30

A kormány szerdai ülésén több intézkedésről döntött a kihűléses halálesetek megelőzése érdekében - jelentette be Szűcs Erika szociális miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón. Közölte: a jegyzők számára kötelezővé válik, hogy a szociális ellátásban részesülő, védendő fogyasztói státuszra jogosultaknak tájékoztatást adjanak a kategóriába kerülés lehetőségéről. Előzetesen tájékoztatnia kell a közüzemi szolgáltatónak az önkormányzat jegyzőjét, ha úgy dönt, hogy megszünteti egy fogyasztó ellátását. A jegyzőnek, amennyiben az érintett jogosult a védett fogyasztói státuszra, segítséget kell nyújtania ennek megszerzésében, illetve más módon is támogatnia kell a rászorulót.

A védendő fogyasztó kategóriájába elsősorban a szociálisan rászorulók és a fogyatékkal élők tartoznak. Számukra a következő kedvezmények járnak: részletfizetés, fizetési haladék, illetve kártyás mérő, amelyet meghatározott összeggel előre "fel lehet tölteni".

Ha a szolgáltató kikapcsolást kezdeményez, akkor arról előzetesen értesítenie kell a jegyzőt, aki kétféle intézkedést tehet: segítséget nyújt a védendő státusz eléréséhez, illetve intézkedik az önkormányzati hatáskörben rendelkezésre álló eszközök igénybe vételéről - mondta Szűcs Erika.

A miniszter példaként említette a lakhatási támogatás természetben történő nyújtását. A tárca felmérése szerint az önkormányzatok jelenleg csupán egyharmad részben adják természetben a támogatást. Megoldási lehetőségként említette a kártyás mérőeszközök felszerelését, így a villamos energiát és gázt használó fogyasztók ellátása is fenntartható.

A miniszter a hajléktalan-ellátásról azt mondta, hogy a szükséges kapacitások és források biztosítottak. Hozzátette: tíz évre visszamenőleg évente 200-400 a kihűléses halálesetek száma, ehhez képest a mostani számok "megrázóak", de kiugró növekedés nincs.

(MTI)
pampa 2009. 01. 15. 08:27
Előzmény: #13265  Törölt felhasználó
#13266
Amikor indították még bzonyára nem tudták,hogy terhes....
Az SZDSZ így akarja megakadályozni,hogy meglegyen a 25 %-os részvétel.Szerintem sikerül nekik.

Ha ők nem tudnak nyerni akkor más se tegye...
Szerdán a Zoom.hu internetes hírportál tette közzé szocialista forrásokra hivatkozva, hogy visszalép a SZDSZ jelöltje a ferencvárosi időközi választás második fordulója előtt. John Emese később ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: még nem döntött.

A TV2 esti híradójában azonban már tényként közölték, hogy visszalépett a liberális politikus. Mint elhangzott, azért nem indul a második fordulóban, mert kilenc hónapos terhes, így bármikor elindulhat a szülés. A legutolsó információk szerint csütörtökön döntenek arról, hogy John Emese részt vesz-e a választás második fordulójában.
Törölt felhasználó 2009. 01. 14. 12:01
Előzmény: #13264  saru
#13265
"Minnél rosszabb, annál jobb!"
Ha ezt végiggondoljuk, akkor megvárjuk 2010-t! :-)
saru 2009. 01. 14. 11:51
Előzmény: #13186  saru
#13264
ezt írtam 07-én a topikban:

" lassan mindenki azt mondja, hogy előrehozott választásokra van szükség és mielőbb...!;
ismeretes, hogy jún-ban EU parlamenti választások lesznek...!;
miért nem lehet a kettőt összekapcsolni, miért nem törekszik erre senki ?;
megvárjuk 2010-et, amikor már minden romokban lesz ?;
és az ellenzék is erre vár, az egész ország is ?! " ;

ui., hogy 2010-ig nem húzzuk ki szvsz az biztos, addig csak el lesz szórva az IMF pénze is, - ha így haladunk, - jó ha júniusig elvergődünk...!;

szóval mielőbb előrehozott választásokat kell tartani, mert nem lesz országunk sem...!
Törölt felhasználó 2009. 01. 14. 10:09
Előzmény: #13262  Törölt felhasználó
#13263
Köszi a bókot.
Az IMF teszi lehetővé a további eladósodást újabb ezer-milliárddal, ami naponként kb. hárommilliárddal növeli az államadósságot.
Az ilyen felelőtlen kormány megbuktatását bukásához az IMF-nek kellene elősegíteni, ha lenne benne tisztesség és nem a népek kivéreztetése vezérelné.
Törölt felhasználó 2009. 01. 13. 23:33
Előzmény: #13260  Törölt felhasználó
#13262
a humorod pont olyan szar mint te
exley 2009. 01. 13. 23:29
#13261
Végre, megnyugodtam, költekezhetünk tovább ezerrel, legfontosabb feladata továbbra is a qrmánynak..., hogy 1000-el shortolja a ollyt és az otit. "Kan" is érdekelt a buliban, elvégre az eus mutyisztánban ossza az észt.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek