Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 23:02
Előzmény: #9615  Törölt felhasználó
#9620
Ha jól emlékszem Kosztolányi Úr a tőzsde mellett nagy komolyzene rajongó volt. Ez is egy jó módszer a kiegyensúlyozottság megteremtésére.
DLPH a leírtakkal csak maximálisan egyetérteni tudok.

Szép estét mindenkinek!
keljfeljani 2007. 11. 17. 22:10
#9619
De jó Neked!! Hogy csinálod!!??
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 22:06
Előzmény: #9615  Törölt felhasználó
#9618
Nagyon jókat olvastam ma este itt. DLPH-val teljesen egyetértek és elégedett vagyok magammal, hogy hosszú évek óta tőzsdén vagyok, tartom az általa leírt kiegyensúlyozott teljesítményt....
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 21:41
Előzmény: #9615  Törölt felhasználó
#9617
ez szép volt
Tbarna 2007. 11. 17. 20:37
Előzmény: #9615  Törölt felhasználó
#9616
Üdv a klubban!
:))

Jó kereskedést!
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 20:28
Előzmény: #9614  Törölt felhasználó
#9615
A kiegyensúloyzottságról. Meggyőződésem, hogy a siker egyik kulcsa. Nem csak a tőzsdén , de a való életben is.
Egy kellően hosszú időn át nyújtott(hozott) kiegyensúlyozott teljesítmény, mely életvitelünkkel öszeegyeztethető és nem okoz kirívó beavatkozást mindennapjaink harmóniájába, ez lehet az optimális megvalósítandó cél a tőzsdén (is).

Mit értek ez alatt?

Kirívó, átlagon aluli vagy felüli események az ember koncepcióját, hozzáállását a tőzsdéhez megzavarják alapjaiban.De legalábbis hajlamosak erre. A Genesis elmúlt egy éves története sok kezdő tőzsdés számára elhozta a hirtelen kiugróan magas hozamot. 300% hozam néhány hónapon belül egy ritka esemény, és poziban átélni nem kis szerencse is kell hozzá.

Cselekedeteinket az minősíti, amikor több évet megvizsgálva eljutunk egy olyan jellegű következtetésre, hogy pályafutásunk a kirívó esetekkel együtt (mínusz vagy plusz) masszívan hozza az X % hozamot éves szinten. Ha sikerült már több éve is tőzsdén szerepelnünk, és előfordult visszamenőleg olyan év, ahol kirívóan nagy veszteség és másik évben kirívóan magas nyereség adatott meg nekünk, akkor érdemes ezeket az éveket összehasonlítani.

Valóban hosszú távon ezek az évközbeni kirívó esetek nem adnak akkora hozamemelkedést vagy hozamcsökkenést, mint maga az esemény rendkívüli mértéke.
Jellemzően korrekció is lefut, nagy nyerő után jön egy kiadósabb zakó, nagy bukta után (aki észnél van), jellemzően javít.
Így aztán ha a mindenkori hozamot egy kétdimenziós függvényként ábrázoljuk (X tengely idő, Y tengely adott időegységre vetített hozam), látni fogjuk, hogy nagy alsó kanócos zöld gyertyáink, és nagy felső kanócos piros gyertyáink érdemben nem annyira befolyásolják a végkifejletet, mint amekkora eufóriával vagy depresszióval kezeltük akkor ezeket az eseményeket.

Lélekben felkavaró és streszes időszakot viszont átélünk. A nagy eufória vagy csüggedés egyaránt nem helyesen módosítja tisztánlátásunkat. Több éves átlaghozamunkat megvizsgálva feltehetjük a kérdést : ennek elérése érdekében feltétlen szükséges számunkra a kirívóan magas hozammal kecsegtető befektetéseink hajszolása? Mekkora kockázatot érdemes vállalnunk annak a célnak az elérése érdekében, hogy ezt a bizonyos sokéves X % hozam átlagunkat masszívan, minden körülmények között hozzuk? Mire van ehhez szükség, és főleg, hány olyan alkalomra vágyunk, amikor lelkiekben emberesen felkavarodunk a történések miatt?

Nem sok. Nincs nagyon szükség rá. A kiegyensúlyozottság fontos szempont. Testben és lélekben egyaránt egy egészséges, folyamatos , megközelítőleg azonos szintű teljesítményt célszerű elérni, lehetőleg katarzisok nélkül.

A fentiek tükrében megfontolandó innentől a full pozi kategóriája mint olyan. Ha valaki ezt ezek után eldönti, és megvalósítja, már pontosan tudja, hogy a feleződés és a duplázódás intervalluma közt valószínűleg semmilyen különleges élményben nem lesz része, mert ezen intervallumban teljesen normálisan mozoghat a befektetésének értéke. Minél inkább diverzifikálunk, annál kevésbé fog kilengeni a pillanatnyi hozamunk. De a kérdés adott : mi a célom? Hosszútávon , mondjuk 5-10 év között, ennek nincs a világon semmi jelentősége. Jó, ha 4-5 évente el tudunk kapni egy ilyet egyáltalán (pld. 300 % hozam) és ha valaki ráadásul ezt pont full poziban éli át, az olyan szerencse, amire alapozni nem szabad a jövőt. Erre berendezkedni , számítani rá, nagyon naív gondolkodás.Természetesen nem fog bejönni.

Egy munkaadó (ha észnél van) nem ájul el attól a munkaerőtől, aki képes egy héten át brillírozni, aztán gyakran nem jön munkába, szabadságon van, néhányszor roppant gyenge munkateljesítményt nyújt...és így tovább. Inkább legyen átlagos a teljesítménye, de azt masszívan hozza, a nap bármely szakában, az év bármely hónapjában, jellemzően ne ugrabugráljon le -fel a teljesítménye, így lehet rá alapozni és számítani, mint egy megközelítőleg konstans tulajdonságokkal bíró erőforrásra.

A tőzsdei teljesítményünknek is ez a titka. Hasonlóképp viselkedjünk, gondolkodjunk, tervezzünk, cselekedjünk. Örüljünk és sírjunk. Nem érdekes az, hogy most ebben a pillanatban éppen mi van. Kit érdekel?
Egy évet , vagy több évet perspektívikusan szemléljetek , és eltörpülnek a napi, heti hektikus kilengések hatásai és jelentőségük - bármely irányba.

Sok szerencsét.
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 16:43
Előzmény: #9613  Törölt felhasználó
#9614
Ehhez kapcsolódóan (jó link, érdemes elolvasni) valaki talán éppen ebben a fórumban felvetette, sajnos nem emlékszem ki - szóval, hogy a jelen jelzálogpiaci és egyéb problémák elkenésére egy lehetséges forgatókönyv lenne, a dollár leértékelése (gyengítése), ezzel a hitelek és adósságok elértéktelenítése, majd egy kényelmes átrendeződést (adósságrendezés) követően erősítenék meg újból a dollárt.

Ez a dollárban érdekeltek számára lehet különösen érdekes, ezzel kapcsolatosan mik a vélemények?
A vázolt célt el lehet-e így érni, vagy valahol hibádzik a gondolatmenet?
Úgy is kérdezhetném, meddig gyengülhet a dollár, mielőtt komolyabb piaci pánik alakulhatna ki az értéktelenedése miatt?
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 16:03
Előzmény: #9612  Törölt felhasználó
#9613
Szerintem ez nagyon érdekes írás.
Köszönet Forma -nak
link
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 02:19
#9612
ma este kinyitottam egy konyvet a kozepen, az a cime: "Bolcsessegek"
az elso mondat, amit elolvastam, az volt:
"Nyugodt vizen konnyen kepzeli magat jo kormanyosnak az ember."
Utana be is csuktam a konyvet... a kovetkezo egy evre ez boven eleg sorvezeto lesz a befektetesekhez...
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 16:43
Előzmény: #9610  Törölt felhasználó
#9611
Nekem meg úgy tűnik, hogy a Dollár gyengítésével próbálnák megoldani a hitelválságot, úgy hogy Euróban számolva drasztikusan esik az ingatlanok ára így próbálják növelni a keresletet és oltani a tüzet, de nem veszik észre, hogy mögöttük is közben minden lángra kap. Szerintem még egy 0.25-ös csökkentés lehet a levegőben, de lehet, hogy már csak ijesztgetnek vele. De eléggé úgy tűnik, mintha közös erővel összefogtak volna a jegybankárok a Dollár hirtelen gyengítésére. Az biztos, hogy egy korrekció nem lenne meglepő.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 16:00
Előzmény: #9609  Törölt felhasználó
#9610
nem ijedek meg holmi totyik gazda ármánykodásán...:-))))
van egy hosszútávú forgatókönyvem, ami mellett letettem a garast.
Evvan. egyelőre nem látom miért is kellene aggódnom.
Azt hiszem trisé úr tökeit alaposan befogták...., nesze neked ekb kamat up...
...
még mielőtt valaki értené, az amcsknak már legutóbb is tartani kellett volna, decemberben meg emelni, mert sokkal nagyobb baj lesz ha késlekednek, de majd meglátjuk..
lehet játszani az idegekkel, de nem sokáig...
na és mennyi lehet még hátra? max egy lapot húzhatnak, utána up , up és up.
na de mindegy nem koptatom a billentyűket.
jó hétvégét mindenkinek...
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 14:51
Előzmény: #9608  Törölt felhasználó
#9609
Szia Zuzzo.

Mielőtt szanaszét örülöd magad azon, hogy ütik a dodót, figyusz csak : (vicc vót)

A font tájékán kamatcsökkentés indult
gyengül rendesen az euróhoz és a (dollár!)-hoz is nekiállt gyengélkedni.

Engedtessék meg nekem , hogy ne higgyem el, miszerint az euróövezet ezt el fogja bírni középtávon. A font 700 pip körül gyengült rövid idő alatt a dollárhoz. Term. az euróhoz is sokat.

Na. Erre függetlenül a dodóhegyeimtől amin csücsülök, kíváncsi leszek mivé fajul.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 13:07
Előzmény: #9607  Törölt felhasználó
#9608
na nem nyomom tovább tele ezt a topikot, csak linket adnék, ezek ma jöttek ki:

link

link

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 13:01
Előzmény: #9606  Törölt felhasználó
#9607
South Africa: Chinese Investors 'More Worried' By Crime

Business Day (Johannesburg)

1 November 2007
Posted to the web 1 November 2007

John Kaninda
Johannesburg

DESPITE a R36,7bn direct investment by the state-controlled Industrial & Commercial Bank of China (ICBC) in Standard Bank is seen as a sign of China's confidence in the South African economy, crime remains the biggest deterrent to an increase in Chinese investments in the country.

Zhou Yabin, director-general of the African affairs department in China's commerce ministry, said on Monday that Chinese businessmen interested in investing in SA, but were becoming "more worried" that an increasing number of their compatriots were being affected by rampant crime and insecurity in SA.


"When they read about that (crime) on the internet mainly, they are not willing to risk their lives by investing in SA," Zhou said.

He believed most of those reports were blown out of proportion and that the South African media should adopt a more responsible approach when reporting on security issues.

"I have been to SA several times and there is a real difference between what I have seen there (in terms of crime levels) and what the press usually reports," Zhou said.

Another reason there seemed to be little interest among Chinese companies in moving into SA was that most of those interested in breaking into the continent were still learning to find their feet in emerging markets, Zhou said.

"They are still young (in terms of experience in investing abroad), so they are going step by step.

"In comparison, South African companies moving abroad, like those present in China, have experience in international business and usually benefit from a favourable investment climate," he said.

But things could change rapidly as ICBC's entrance into the African financial scene would increase China's footprint on the continent -- including SA.

He says the deal will give Chinese investors -- especially ICBC's clients -- access to Africa's vast mineral resources market.

Zhou believes that the deal, which comes nearly a year after China launched the $1bn China Africa Fund, will make more financial resources available for those companies willing to invest in Africa, and that SA will benefit from such a development. "When ICBC, the biggest bank in the world in market value, decides to invest in SA, don't you think it is a good thing for that country?" he asked.

SA has become China's main trading partner in Africa over the past few years -- its trade with China accounts for more than 5% of total Sino-African trade -- and ranked 21st on the list of the Asian giant's trading partners worldwide.

There was no reason such trade flows could not be followed by investment flows, Zhou said. Trade between SA and China stood at $9,9bn last year, which represented a 36% increase on the previous year.

For the first nine months of this year, figures indicate that the value of trade reached $10bn, and that it will total $13bn by year's end.

" Chinese investments in SA, except for the ICBC deal, might not be big but you should now expect a steady increase," Zhou said.

When the ICBC deal was concluded last week, South African analysts said it would give Standard Bank access to the world's fastest-growing major economy.

For the Chinese bank, Standard would offer a chance to enlarge its footprint in Africa, a region of increasing importance to the resource- and trade-hungry Chinese economy.

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:59
Előzmény: #9605  Törölt felhasználó
#9606
Chinese investors to miss out
By Russell Hotten and Mark Kleinman
Last Updated: 12:44am GMT 30/10/2007


A PetroChina station in Beijing


Chinese investors have applied for an astonishing 3,300bn yuan (£214bn) worth of shares in PetroChina, the state-owned oil giant that is listing on the booming Shanghai Stock Exchange. Most investors will be disappointed, however, as just £4.3bn worth of stock is being sold.

The strength of interest in PetroChina, behind ExxonMobil as the world's largest company by market value, looks set to make it the biggest initial public offering this year and contrasts with western capital markets where large listings have dried up after the summer's credit crisis.

But it will also fuel concerns expressed by some Chinese officials and leading businessmen about the soar-away stock markets. The Shanghai exchange has almost tripled in value this year, and many companies are trading at far higher earnings multiples than their counterparts in Hong Kong.

PetroChina said yesterday it would sell 4bn shares at 16.7 yuan each, a discount to what analysts forecast and a price that should guarantee investors make a profit when the stock begins trading in Shanghai on November 5.

advertisement
PetroChina shares already trade in Hong Kong and rose 3.2pc yesterday to close at a record HK$19.62 (18.9 yuan). In Hong Kong, PetroChina shares have surged 78pc this year, more than the 58pc advance in the city's benchmark Hang Seng Index.

Demand for the company's Shanghai shares exceeded the 2,660bn yuan that Shenhua Energy, China's biggest coal business, attracted in what had previously been the nation's most subscribed share offer. Shenhua raised 66.6bn yuan last month.

"The record-high subscription [for PetroChina] is not a surprise to me given that oil prices will likely blow past $100 like a hot knife through butter this winter," said Gordon Kwan, China expert at Hong Kong-based CLSA.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:54
Előzmény: #9603  Törölt felhasználó
#9605
szeretem az írásaidat zuzzo!!!:))

ezt már én is mondtam neki!: )
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 12:48
Előzmény: #9603  Törölt felhasználó
#9604
valami nem stimmel...
ázsia, dél-amerika árazása
európa mérsékelt esése a kelet-eu vagy ázsiához képest, amerika az arany középút.
Miért riadnak meg az ázsiai befektetők????
vagy kik is voltak az ázsiai befektetők???
Hol lehet erre vajon rábukkani? - nem szórakozott valaki ilyen adatokkal???
Lassan eljutunk a lényeghez, ebben a globalizásiós masszában megváltoznak az indikátorok jelentőségei.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 09:08
Előzmény: #9602  Törölt felhasználó
#9603
ez az gyerünk csak...
rúgjuk a dollárt a sárba....
szeretem.

bubu!
nem tudom, de gyanúsan benne van ez is a pakliban....nem lennék meglepve azon sem, ha szép ritkaságnak számító ződgyetyákat varázsolnának a csártra, amit szépen megkajálnak az emberek....
mindenki a nagy fordulatot várja, és közben szépen lassan ereszkednek az indexek....
ez nálam a valósabb kép...
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 08:49
Előzmény: #9600  Törölt felhasználó
#9602
szeretem az írásaidat zuzzo!!!:))

Mikulásrally alkalmából kitömik a kicsik puttonyát részvénnyel oszt mindenki kezdjen vele amit akar:o))

lehet ez lesz..................

sanszos most
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 08:47
Előzmény: #9600  Törölt felhasználó
#9601
itt már csak egy két kispapír lehet jó!

föleg olyanok amelyeknek nincs köze a dollárhoz! :D

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek