Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 15:58
Előzmény: #9219  banyaiz
#9220
Szerény meglátásom szerint (gondolom ezt sokan fogják így csinálni), ha eléri a kritikus tömeget a probléma, fordítanak és beleülnek. A longból short lesz, és bőven visszajön, ha buktál is a longgal.
Egy kezdődő,a bankokat elsősorban érintő (aztán majd átgyűrűzik ez a gazdaságba is)
válság jelei mutatkoznak.
Ebben az esetben hosszútávra tervezni egy bankpapírral ....nem teszem. Jobb félni, mint megijedni.

Srv egy banknál nem mérvadó. Szerintem.
10 év múlva igen olcsó lehet amúgy is. Vagy 15. Nekik mindegy.
banyaiz 2007. 11. 06. 15:52
Előzmény: #9216  Törölt felhasználó
#9219
Engem nagyon zavarna a 4500 OTP, mivel nyakig vagyok ezzel a papírral, és hosszú távon szeretném tartani. Mondjuk, ha egy tizedelés után lesz 4.500 akkor nem bánom.

Csányinak ez a kijelentése eléggé mellbe vágott, jó lenne tudni milyen szövegkörnyezetben hangzott el, mert ő nem igazán szokott csak úgy a levegőbe beszélni.

Top 10 bankból valamelyik csődközeli helyzetben van tényleg akkor megtapasztaljuk a fekete hétfőt mi is. Azt, hogy ilyen típusú hitelekre szakosodott szakosodott jelzáloghitelbankot csőd fenyeget el tudom képzelni. Top 10-ben lévő bank ennyire belemászott volna azt már nehezebben, de akkor Csányi miért mondaná?
Viszont ha ilyen nagy a baj, csak most indul a válság, nagybank csődközeli helyzetben miért vettek az elmúlt időszakban vagy 2,5 millió saját részvényt 9300,-Ft körüli átlagáron? OTP hiába nem érintett a jelzálogbalhéban pánik miatt úgyis beadnák.
Ez így elég nagy ellentmondás nekem.
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 15:43
Előzmény: #9216  Törölt felhasználó
#9218
A nap egyik érdemi hozzászólása a sok száz között! :)
kissherceg 2007. 11. 06. 15:40
Törölt hozzászólás
#9217
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 15:27
Előzmény: #9215  Törölt felhasználó
#9216
Szia Drop ! Te kitiltott :))

Persze. Tul. képpen a fórumozásnak mi értelme? Ha nem az , hogy az ember segítsen , akkor mi? Mutogassam itt magam mint egy névnapi ajándékot? Ezeken nem lehet segíteni.
2000-ig simán lemehet a Genesis.
Ezt akkor írtam oda, amikor ezért Mercurius igencsak nekem esett. De jó szándékú. Nem azért említem most. Én sem látok túl messzire, de sok itt a rövidlátó sajnos. Most már veszik a Rábát. Hát vegyék csak. Nekem annál jobb lesz.

Csányira rátérve, van itt valami, amivel számolni kell. Egy bankvezér szakmájánál fogva pontosan tudja mi az a globális világgazdaság, mi hogy függ össze , mi az ámítás, és mi a valóság.
A tizedét sem mondja el senki annak, amit valójában gondol. a média felfújná, senki nem szeret őszinte lenni, nem érdeke, és nem is kíván a bulvársajtó címoldalára kerülni valami "szélsőséges" kijelentéssel.
Kicsit sokat hangoztatom, hogy mondtam, de ezt is írtam régen, most is tartom : maga a neoliberális világgazdasági modell alapillére remeg, amire egy hatalmas felépítményt pakoltak rá. Ha ez összerogy, az egész kártyavár összedől a nagy büdös semmibe.
De ahhoz az évek óta csörtető bikát le kell ölni. Nem megy könnyen.

Ennyi pénz nincs a világon, amiből a lufit fújják. Hitelből vásárolt értékmérők szubjektív értéken fedezetként beadva, ezáltal újabb értékmérők vásárlása...a végtelenségig.

A napokban gondolkodtam el ezen, az a fekete hétfő, amiről egy nagyon kedves barátom sokat mesélt, mert szépen megjárta akkor külfödön tőzsdézve (persze azóta is milliomos, végül is kiheverte, de óriási sokk volt ez akkor), szóval akkor a lombard hitelek által fújt lufi pukkant egy borzasztó nagyot.

Csak azon filóztam, mi a különbség a mostani helyzet és az akkori között?
A carry tradek garmada a piacon. Minden piacon ott van. Trükkök százaival fújják a lufit.
Kosztó megmondta, és jól mondta : csak idő kérdése és minden elkezd közelíteni a reálgazdasági értékekhez.

Ez az idő közeleg. De addig is lehet ülni a bikán, csak nagyon óvatosan.

Szerintem. De attól még, hogy Csányi mond dolgokat, a valóságot (amit gondol) nem tudhatjuk. Nyilván.

Amúgy kit zavarna 2 év múlva egy 4500-as otp? Senkit. Az a lényeg, hogy mozogjon.
A céget? Attól nem értéktelenebb.

A swingelők, daytraderek, satöbbik meg minek foglalkoznak a fundával? A terep nem túl jó, mert illikvid piac a bét. Itt nehéz technikailag kereskedni.

Mindegy nem érdekes. Szerintem sokan tévednek, de lehet, hogy épp én.
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 14:58
Előzmény: #9214  Törölt felhasználó
#9215
DLPH, át kell ugrani az idiótákat. Én még sohasem szóltam károgóhoz. Nem érzem küldetésemnek, hogy észre térítsem őket.

Csányi nyilatkozata érdekes. Ha a világ legnagyobb 10 bankja közül valamelyik tényleg csőd közelben van, akkor itt valami böszme nagy tőzsde bukás kell, hogy jöjjön. Mert ha egy így megroggyan, akkor biztosan a többi sem áll fényesen.
Tudja valaki, mikor volt utoljára top10 bank valamelyike csődben?
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 14:35
Előzmény: #9213  Törölt felhasználó
#9214
Szia Borussia :)

Mit írjak? Longolok. Tudjátok a papírjaimat. Mást már nem veszek. Stoppot huzigálom, pakolgatom. Csak várni kell.Aztán majd szépen összeroggyan minden. De az még odébb van.

Ez a "fos" Rába már nem is olyan "fos" a topikozói szerint.Naponta esnek itt pánikba meg gyújtanak örömtüzeket.

Írtam már erről eleget. Minek még?
A brokik csak röhögnek. Nem kell naponta - hetente váltogatni, ugrabugrálni ki - be.
Majd egy év múlva megnézem a fórumozókat...ki marad, ki az aki kipontozódik.

Egész nap a Genesisben megy a károgás.
Nincs kedvem ehhez a fórumhoz.
A színvonal szánalmasan gyenge.
"Gimnazisták ". Majd a Vitorlás rendberakja őket.

Szia. Sok pénzt :)
Törölt felhasználó 2007. 11. 06. 14:27
#9213
na mi van, hogy ilyen csendes a topic?

Csanyi nyilatkozata szerintem mindennel tobbet elmond... pedig az OTP-nek nem jo, ha subprime para van, hiszen bar nem erinti fundasan, de pszichologialilag ennek a papirnak is viszi majd az arat a melybe

A bankár szerint a subprime válság még nem ért véget, s még igazából el sem kezdődött igazából, információ szerint van olyan TOP10-be tartozó bank a világon, amely csődközelben van.

link
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 23:47
Előzmény: #9207  Törölt felhasználó
#9212
köszi zuzzo

jó volt egy picit ebbe is belegondolni
bux shortból beszélek
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 22:14
Előzmény: #9210  Törölt felhasználó
#9211
csúcs :DDD
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 20:51
Előzmény: #9207  Törölt felhasználó
#9210
nagyon szemléletes és szellemes írás zuzzo
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 20:46
Előzmény: #9208  Törölt felhasználó
#9209
Bemutatsz néhánynak, doki?
:)
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 19:33
Előzmény: #9207  Törölt felhasználó
#9208
Én tudtam követni :)
Tetszett zuzzo :)

"ravasz kis adatrögzítő nővérek"

Ismerek néhányat :)))
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 19:02
Előzmény: #9206  Törölt felhasználó
#9207
a profitot a nagy moguloknak is ki kell venniük egyszer. Nem biztos, hogy nem történtek részleges kivonulások, sőt.
Ezek a szereplők nem is ily módon adják el a pakkjaikat, illetve akik tartják azoknak más, számunkra nem érzékelhető előnyei is származnak abból, hogy tulajok.
Például egyik másik képviselőjük ott ül az it-ben fb-ben ab-ben és így olyan információhoz is hozzájut amihez mi nem. Ezek az előnyök , információk sokszor felbecsülhetetlenül sokat és többet érnek mintha 10-20%-os extra haszonnal kiszállnának. Aki ilyen stratégiai befektető az egy másik kategória. Én nem erre gondoltam.
Mi is történt a subprime válság kipattanása óta? jött a pánikkeltés, mindenki mindenkit feketeseggűnek gondolt, elapadtak a banki források, mindenki rácsüccs a pénzére. Senki sem mondott semmit, holott bűzlött a szennyes és mindenki érezte, hogy valaki beszart. Mikor megszoktuk a bűzt és kezdték kinyitogatni a csomagot, jött a fed a légfrissítővel, megint jóillatúnak éreztünk mindent. Azután jöttek a diagnózisok, krónikus bélhurut, vírusos hasmenés, gyomorrontás, stb Mint tudjuk ez gyorsan múlik, mindenki megnyugodott, a beteg hamar felépül.
Jöttek a ravasz kis adatrögzítő nővérek és itt ott megmásították a kórlapot, de ez a turpisság is kiderült és hol jobbra hool rosszabbra állították vissza a kórlapot.
Ha még tudsz követni akkor ok.
...
És akkor eljött az igazság pillanata a labor visszaadta a tényleges diagnózist, felíródott a jó recept elmentek a patikába a patikus meg benyújtotta a valódi számlát kinek sokat, kinek keveset.
A csattanó az, hogy egyre másra derül ki hogy újabb vizsgálat, újabb diagnózis újab patika, újabb számla.
Mikor gyógyul meg a beteg?
És akkor még nem is szóltunk arról, hogy van sok-sok sejt aki működése határára ért, ha nem kap egy kis vitamint akkor elhal, a test változatos részein.
Nem is beszélve arról, hogy a hasmenés lehet krónikus is, meg bélgyógyászati jellegű, esetleg lehet, hogy sebészeti beavatkozást igénylő. Szóval a helyzet szerintem nem túl rózsás, inkább rázós és költséges mint rózsás. A nagy kérdés a végén, hogy ki állja a nagy számlát ami a terápia költségeit fedezi???????
Ezt látom én virágnyelven.
Újat nem mondtam, csak megpróbáltam feltoloncolni egyesek agyába miről is van szó, azon túlmenően, hogy most azt néznénk a beteg ivott 2dl-vel több kamillateát mint tegnap és 3 lépéssel többet tudott megtenni a szobájában mint tegnap és a láza is már csak 38,2 a 38,28 helyett.
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 17:22
Előzmény: #9205  Törölt felhasználó
#9206
zuzzo!

szerintem amit mondasz csak a picike részesedéssel rendelkezőkre illik,ha pl.10% Jp,vagy City tulaj lennék attól nehezen lehetne szabadulni(bárcsak lenne valami hasonló gondom) és nekünk tudnunk kell az ő érdekeik szerint is gondolkodnunk hiszen ők mozgatják a piacokat.
értem egyébként hogy nem pont így értetted ammit írtál,én speciel a magyar budi dúlésre játszom jelenleg. hali
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 16:41
Előzmény: #9204  Törölt felhasználó
#9205
a kamat csökkentés nem old meg semmilyen problémát, viszont aki ki akart szállni ,az megtehette.
Kire dől rá a budi ez itt a kérdés?
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 15:07
Előzmény: #9203  Törölt felhasználó
#9204
:)))))D
Szept 18-án kb itt kezdték vágni a kamatot. -75bp, kb 0p DJi elmozdulás.
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 15:01
Előzmény: #9202  Törölt felhasználó
#9203
a dow most 13487-en áll CFD-n
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 15:00
#9202
link
Érdekes lesz a Dow nyitás?!
Törölt felhasználó 2007. 11. 05. 14:22
Előzmény: #9199  Törölt felhasználó
#9201
Fitch: stabil kilátás



A Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő Magyarország szuverén adósság besorolásának kilátását negatívról stabilra javította, miközben a hitelbesorolás „BBB+” szintjét megerősítették.



A Fitch szakértői egyre inkább bíznak a 2007-es és 2008-as hiánycsökkentő intézkedések végrehajtásában – a kapcsolódó közlemény szerint, így a hiány lefaragásával együtt csökkenhetne az államadósság magas szintje, a folyó fizetési mérleg hiánya, így az ország külső sebezhetősége is.



2006-ban megismétlődött a négyévente, a választási évhez köthető megugró költségvetési hiány, ami GDP arányosan 9,2%-ra emelkedett. A bevezetett intézkedések hatására a 2007-es évre 6,8%-os, 2008-ra 4,3%-os, 2009-re pedig 3,2%-os hiányszintet vár a kormányzat. A Fitch szerint úgy tűnik, a GDP arányos hiányszint akár 6,3%-ra is mérséklődhet, így a jövő évi célkitűzést is segítheti, miközben több tétel, így az autópálya beruházások, a hadi célú eszközök vásárlása, és a MÁV adósságátvállalása már kiesik jövőre. A hiánycsökkentő intézkedések hatására ugyanakkor mind az idei 2% körüli, mind a jövő évre várt 2,5%-os szint elmarad a régió többi országának növekedésétől. A 2009-es kilátások terén a Fitch is számos bizonytalanságot lát, a közeledő választásokon felül a kétéves közalkalmazotti bérbefagyasztás után a kiadási oldalon mutatkozhat nyomás.

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek