Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:45
Előzmény: #5019  Törölt felhasználó
#5020
Szia :)
Mondok én Néked valamit Nagyonkezdő !
Mary_m már olyan szinten érti a jó beszállókat, ami nem átlagos.

Szerintem egy tonna virágot minimum végy neki, megérdemli ..... nem? Úgy tudom nemsokára találkoztok.

Naná hogy tartsd ! Mit tippelsz miért nyitotta?
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:31
Előzmény: #5018  Törölt felhasználó
#5019
Ja, 1ütt nyitottuk! :-)
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:30
Előzmény: #5017  Törölt felhasználó
#5018
Szia!

Segíts 1 kicsit légyszi!
mary_m-nek el kellett mennie!
GBP/USD shortom van 1,9869-ről és USD/CHF long 1,2263-ről
Érdemes tartani vagy inkább már felejtős?
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:26
Előzmény: #5015  Törölt felhasználó
#5017
Ja, a kérdés viszont az volt, ha folytatódna, akkor átgyűrűzne-e. Nyilván igen, ha megismétlődne.
Belegondolok, mi lehet ott...... hogy nézhetnek ki ott vezető részvények meg az egész....soha nem látott árfolyamok az egekben, másnap szakadáshegyek... edzett idegekkel trédelnek Kínában vagy a fene tudja hogyan......
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:25
Előzmény: #5015  Törölt felhasználó
#5016
szervusz!:-)

jó reggelt oszt jónapot is Neked!!:-))
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 13:21
Előzmény: #5014  Törölt felhasználó
#5015
Aggyisten. Az alkalmazkodás jut eszembe
új helyzetekhez, ha 8 százalékot esik Kína,
előtte kenguruföldön megy minden ritka erővel Japánok sávoznak, valami kis visszaadás az emelkedésből a végére megtörténik.
A látszat szerint már Ázsiát sem zavarja egy kínai -8 százalék, nemhogy a világ többi részét. Hát.... fura. De a látszat néha csal.
Innen nézve úgy fest, mintha a bősz emelkedést fogta volna csak vissza. Eddig.
---------------------------------------------------------
Hanem - de ez már mesze nem annyira valószínű, csak mondjuk úgy, a fifti-fiftinél picit valószínűbbnek tartom - lesz ráébredés, talán ma éjjel. CFD-n a DJIA ebben a pilanatban is sávozgat, esik finoman, ázsiai indexek is csordogálnak lefelé, az emelkedésük felét visszaadták kb.
----------------------------------------------------------
Azért nem árt megjegyezni vagy felírni valami noteszbe, Kína beesett 8 százalékot és nem tört ki a pánik másnap .

Hát ennyire kiszámítható itt bármi.

Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 12:19
#5014
From 3:47
A hétvégén éjszakáztam, szórakoztunk, nem megy már ez nekem. Ma hajnalban keltem, kinéztem mint az ürge a likból. DLP robotolt itt közülünk rendesen, köszönöm, gratula, szép munka volt.
Egy érdekes dolog számomra amit dlp említett , meredekséget.
A szöget nem szoktam nézni csak a "görbe alatti területet" , ez a fő indikátor nálam.
A dax májusban durván ment közel 600 pontot, a dji április közepétől 1100 pontot, ami szép kis teljesítmény.
Figyelembe véve, hogy ez az átlag, az ügyesebbje ezidő alatt túl van az általan kritikusnak tartott 10%-os szinten, ez a dji esetében már május közepén azon a szinten járt, de megvették a visszaadást, majd új csúcsot húztak. Erre mondták az elemzők, hogy van erő a bikában. hát jó. Tegyék azt.
Ezzel egyidőben a saját nézetem szerint ez az index 12600-ig is lemenetelhetne, na nem 2 nap alatt, véleményem szerint 12900-13000 körüli szintekre a nyári uborkaszezonban visszamegy és nem töri meg a trendet.
útávon Hosszú távon felfelé áll neki a zászló
a világ eseményeit tekintve egyértelműen kereslet dominál a piacokon a stratégiai termékeket tekintve ( olaj , fémek, cement!, építőanyagok, stb) , ez mindenképpen konjunktúrára utal.
Ennek megfelelően rövidtávon kell, hogy legyen visszaadás, ami ma el is kezdődött , nem tartom kizártnak, hogy egy hosszabb stagnálós időszak jön. Pszichológiailag a tapsztalt óvatos befektetők nem bíznak a nyárban , ez elég komoly és egyszerű érv.
Fejtörést számomra a carrytrade globális terjedése okoz, ami egyértelműen lufifújást idéz elő. Ha ez az ütem folytatódik tovább akárcsak 1 hónapig is, már csúnyán néznék- de ez sem elképzelhetetlen. Sem itthon, sem a világon nem csökken a hitelfelvételi kedv, sőt. A pénzbőség egyre inkább jellemző lesz. Erre szerintem kevesen tudják mi a válasz , pedig b---szott nagy probléma, jelenség.
Ez ajövő befolyásoló tényezője, azért érdekes, mert a devizák összeborulása miatt " harsogják a szakértők, hogy gyors visszaadások vannak a JPY és CHF hirtelen erősödésekor" , nade a Smith és a Klaus, meg a mari néni aki az ingatlanját adja zálogba , hogy a JPY meg a CHF alapú hitelét átváltsa euróra, dollárra, meg forintra és azt befektesse, ők nem tudnak gyorsan visszaadni, azaz lehet rosszul látom, keresi a nagy kockázati tőke a kiszállási pontját. Hülyeség. Másrészről aki a carrytrade másik oldalán áll, szeretné továbbra is fenntartani magának az üzletet. Erről van inkább szó.
Hú messzire mentem.
A napokban egy kezdődő oldalazást enyhe lecsorgást várok. Talán nemcsak egy párnapos lesz, mert az hosszútávon nem lenne jó, akkor tényleg jön a nagy zutty. Ez egy másik érdekcsoportnak jó, akik most szállnak ki és már dörzsölik a tenyerüket, mert most lejegelik a nagy pénzeket.
Tudom zavaros, de nemcsak fekete-fehér a kép, és sok a lobbi és ellenérdekelt csoport ebben a játékban.
Magam részéről bízom a részvénypiacokban 1 másfél éves távon, ezért tettem olyan papírba ami ezen idő alatt jónak tűnik.

Újból nekifutok: a megérzéseim a látott adatok, trendek, forgalmak alapján azt mondja, hogy beviszik a népet a málnásba és jól megszívatják, azaz még a nyáron továbbmegyünk északnak és pszichológiailag működő őszi időszakban amikor senki sem várja, mert nem, akkor szakad. ez az én személyes egyéni véleményem.
Ekkor a dji-nek 14500 fölött kellene lennie. és inne 13K-ig simán leeshet. szvsz.
Mibe érdemes tenni: jelen helyzetben nem ciklikus javakat preferálom én személy szerint: távközlés, gyógyszer.
A rába egy kicsit fekete ló ebben, de ez egy egyéni sztori. Az OTP érdekes, mindenki felfelé akarja nyomni, csakhát mégsem akar menni. A belső személyek meg adják elfelé- ez valahol nem klappol.
Sőt az is érdekes, hogy ekkora bullban nem tud menni és nem és nem. A magyar piacon nem tudok eltekinteni attól sem, hogy MOL-OTP egymást váltó versenyzők. Ez az egyéni megfigyelésem ( lehet tiltakozni, de sokszor működött már és fog is szerintem).
A JPY téma: a japcsik erősen export érdekeltek, a gazdaság inkább erre épül. Hosszabb távon a gyenge jen az érdekük, volt már a lakossságnak jó 15 éve, lehet most egy kicsit csavarni rajta.
Egyéb: nem elhanyagolható, hogy Ázsiában olimpia is lesz, ami borzalmas belső keresletet indukál, ez általában jótékony hatással bír a cégek teljesítményére.
Az eu térség is jó környezetben van, amit szintén ázsiai térségből látnak el valamilyen szinten.
Szóval előre tekintve optimista vagyok, de a nyarat tekintve vegyes. egál az esély.
Na jó itt most befejejezm. Bocsássatok meg, de kb 8 óra telt el azóta, hogy leírtam az első mondatot.

Neo!
Ha naponta figyeled a piacot és vannak szép elemzéseid tényleg csak egy kis bátorságot kell merítened. Én sem vagyok csodamágus, csak egy lassan vénember aki már sokat látott. Még mostanság is vannak mellényúlásaim, de ettől szép. Ha a phil-ben látod az erőt, úgy tűnik állja a napot eddig,akkor várj. A stopot ilyenkor fontos, de ha kiüt nem jelenti azt, hogy nem lehet visszaszállni. Lehet kiüt 95-ön, na bumm, és vissza tudsz szállni 97-en , de ha a saját elemzésed szerint 120 környékére mehet el rövid távon, akkor a tranzakciós díj + az a 2 ft olymi kevés a profithoz képest.
Itt a stopot azért emeltem ki, mert speki a papír, tehát elég agy az esélye, hogy akár 60 ft környékére is visszamegy pár nap alatt.
Az ingatlanhoz meg én nem értek, pedig abból is sokan nagyot húztak. Itt annyiból másabb, hogy nincs garnciavállalás, meg anyázás, ma már csak egy laptop egy madzag és kész.
Jó étvégyat mindenkinek!
To 12:19
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 11:42
Előzmény: #5012  Törölt felhasználó
#5013
Többen várjuk kimerítő válaszod Nagyuram!!
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 11:40
Előzmény: #5011  Törölt felhasználó
#5012
DLPH

Kínai szakadásról mi a véleményed?Átgyűrűzhet eza többi Ázsiai piacra ha holnap is folytatódna?
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 10:45
Előzmény: #5010  Törölt felhasználó
#5011
Alszik mi??:-))

Na majd megébred oszt mond valami okosat
Törölt felhasználó 2007. 06. 04. 10:26
Előzmény: #5009  Törölt felhasználó
#5010
Jó reggelt 7alvó :-)

Nagyon tanulságos dolgokat írtál a hétvégén, érdemes odafigyelni mindenkinek!!!
Törölt felhasználó 2007. 06. 03. 00:30
#5009
Sziasztok!
Köszi DLPH az elemzést! Sokat lehet tanulni belöle.
Nem tudom merjek e molba vagy rábába visszaszállni
a jövö héten. Per pillanat bux shortjaim vannak csak.
Lehet korán kezdtem? :)
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 23:43
Előzmény: törölt hozzászólás
#5008
sziasztok!

2-3 éve figyelem bét-et, 1 éve nemzetközi tőzsdéket. Úgy kóstolgatom az egészet... kb 3 hónapja kereskedem, egyenlőre Telekommal, ÁNY-val.

DLPH írásaidat látva kezdem azt hinni, hogy még sehol sem vagyok. Kiolvastam pár Kostolányi könyvet, Tőzsdepszichológiát... talán még egy technikai elemzésnek is nekiálltam... hol érdemes kezdő-középhaladóként folytatni? (esetleg van jó technikai elemzés könyv, és ingyenes program, honlap?)

jó hétvégét mindenkinek!
kissherceg 2007. 06. 02. 16:51
Törölt hozzászólás
#5007
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 16:46
Előzmény: #5004  Törölt felhasználó
#5006
Ez nem semmi DLPH ! köszönjük szépen (legalábbis én) hogy megosztod a tudásod velünk. Úgy gondolom ilyen emberektől lehet és KELL is tanulni. Nagyon az elején járok még a dolgoknak és azt hiszem az írásaidat mindig többször átfogom rágni, ahogy most is hozzáfogok mégegyszer.

Én tényleg csak köszönni tudom.
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 16:44
Előzmény: #4987  Törölt felhasználó
#5005
Szia DLPH !
Köszönöm, hogy válaszoltál, szeretem a gondolkodásodat, a fórumokon keresztül nagyon sokat tanultam tőled, tőletek, ( legalábbis remélem). Kultúra területén dolgozom, és a tőzsde egy teljesen más világ, és a topik sokat segít abban, hogy én is jobb döntésket tudjak hozni.
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 16:24
Előzmény: #5000  Törölt felhasználó
#5004
Morientesz ahol devizázom. WH Selfinvest.
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 15:36
Előzmény: #5002  Törölt felhasználó
#5003
Ja a részvények a buxon.

Szokás szerint a a Molt még mindíg erősnek érzem, emiatt nem gondolom , hogy egy szakadásból nagyon kivenné a részét.
Eco szerintem erre inkább érzékenyen fog reagálni.
A speki miatt felturbózott papíroktól ilyenkor agresszívebben szabadulnak, persze mindjárt mindenki megsértődik, ha ha Genesis szerintem pld. ilyen, a Phlyre kíváncsi vagyok hogy bírna egy ilyet, ha rosszul tűrné, az nem jó jel lenne.
Szerintem Egis is ilyen, kapna rendesen.
Otp-t nem tudom most hova tenni, nem érzem olyan erősnek mint a Molt.
Nincs tippen meddig esne.

Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 15:25
Előzmény: #5001  Törölt felhasználó
#5002
Usd/Jpy harmadszorra átvitte a 122-öt. Szerintem nem marad stabilan ott.
Ha igen, kell egy nyugis időszak, csökkenéssel, akkor már igen.
A csökkenő csat teteje 122,2x nél van valahol, ez az emelkedés semmi lenne a részvénypiacoknak, ennyi nem adna új löketet. Ha beindulna mint rakéta pld. 122.8x-ig, az újabb teret adna szerintem a részvények emelkedésének, de erre kicsi az esély.Most. Az idő múlása változtat ezen.
Nagyon hevesen ostromolta a 122-őt, ebben a magasságban a részvénypiacok nem véletlenül állnak így. Napi garfikonján a 121.1x -ig simán lemehet, a gyengülő trend törése nélkül.
Vagyis a részvénypiacok újabb északi heves irányvételéhez a yennek mindenképpen gyengülnie kéne tovább. Most nem extrémen de túl magas , vagyis gyenge, valamiféle konszolidáció ráférne mielőtt továbbmegy, vagy beesik, és utána.
Szerintem a 121.1x lenne az a rész, ahol ez a bizonyos pár száz pont korrekció meg is lehetne.

Eur/jpy 164.20-nak másodszor futott neki , most ott áll a kapuban. A többi jellemzője hasonló az usd/jpy-hez. Valamennyivel jobban shortra áll mint a másik, de még nem egyértelműen.

A többi devizapár noha érdekes most annyira tán nem, nem részletezem.
Csak annyit, hogy noha a dollár erősödni kezdett valamelyest, és a forint gyengülni, ez olyan is mértékű, hogy simán belefér még egy kis korrekcióba is. A határ felé közelednek, de nem fordultak meg még.

A teljesség igénye nélkül ennyi.

Kb. ezek miatt gondolom, hogy a jövő hét de inkább annak első fele egy kis-nagy korrekcióra igencsak megérett.

Ti jöttök.
Törölt felhasználó 2007. 06. 02. 14:54
Előzmény: #4999  Törölt felhasználó
#5001
Kenguruföldön nincs akkora túlvettség.
A kínai zutty után az emelkedés szöge hasonló maradt, 20-25 fokos szögben megy tovább fel, a hosszútávú csat közepén jár.
Nem él "önálló" életet, követi szvsz a trendet, ami bull. Nincsenek extrém aljak vagy magasságok. Rövid bontásban a legerősebb a túlvettsége, de nem akkora mint pld. a buxnak. Ha deviza lenne itt még nem shortolnám, de az bizonyos, hogy sok nincs felfelé, ha igen, extrémmé válna, onnan visszaesne, de ilyen ritkán van.. Érdekes, mennyire kiegyensúlyozott és kiszámítható az index. 2-3 napon belül 100 pont csökk simán benne van, de csak emiatt az index miatt nem lennék óvatos. De nem prímás, csak másodhegedűs.

Nikkei

Egész más a helyzet, egy kiszámíthatóbb sávozással emelkedik, most kiugrott a sávjából picit, tehát a csat felső sávját áttörte.
Rövid távon tetőn van, és a sávozása szerint 100-200 pont semmi, simán belefér. Viszont ami érdekes, hogy nagyon rövid időszeletben mutatja leginkább a túlvettséget ebből 150 mínusz még vasárnap éjjelbe is beleférne, ha mindent úgy csinálna , ahogy általában szokott. De mindegy mivel csak általában, ezért, erre nem alapozok, de ha tovább húzzák hétfőn hajnalban, akkor már határozottan shortra kezd állni.
Ez is alátámasztja a 2-3 napon belüli korrekciót. Most és innen nézve.

A németek lekövetik usát, annyira nem meredek a legújabb emelkedő csat mint usáé, de meredekebb mint a régi.
Itt ugyanakkor messze nem áll annyira shortra semmi. Kb középen áll, fifti-fifti.
Hetio bontásban mutatja a leginkább tetőzést, de ott sem áll kifejezett shortra .
Mivel szintén másodhegedűs, önmagában ez nem gyengíti a számomra az elképzelésemet, csak épp ez az index önmagában így áll most. Valószínű, hogy nem fog önálló életet élni, és menni északnak, ha pld. usa csökken.

. FTSE Szintén magas, inkább a németekhez hasonlít az index mint az usához, a bux viszont az usa utosó időszakbéli nagyon meredek emelkedését követi le.
Vagyis Itt sincs túlvettség, csak a felső részben áll az index, mehet még fel rövidtávon. 150 pont mínusz simán belefér, ebből a magasságból nemrég megtette ezt, könnyen megcsinálhatja újra. Nem elsőhegedűs, de az átlagosnál önállóbb életet él.

Folyt köv. devizák.

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók