Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 14. 18:09

Lelkisegély  

Ha bárkinek bármikor bármennyi veszteséget sikerül az itteni hozzászólásokkal elkerülnie, akkor érdemes volt megnyitni. Felelős hozzászólások érdemben segítséget nyújthatnak.



De pozíció felvételére vagy zárására ne bíztassunk senkit. Én nem fogom tenni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 13:09
Előzmény: #119  Törölt felhasználó
#120
HOFI:mert mostmár az isten pénze se elég!!!!
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 13:07
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#119
tehát már csak a nagy tökében bizhatunk

No meg trükkök százaiban!!!:-))

Amiről nektek nem kell tudni!!!

Én se tudok róluk,de vannak :-)))))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 13:04
Előzmény: #117  Törölt felhasználó
#118
most például az otp fogja a piacot a "nagy " bukástol meg!
és otp is pénzzel münködik! :))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 13:02
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#117
köszi a választ!
aha értem!
tehát már csak a nagy tökében bizhatunk hogy a kialakult rendszert kimozditsa a helyéröl!én is erre gondoltam!
a ferraris gondolat menet lehet hogy nem volt jó de háborus témában nem akartam levezetni pláne meg most hogy a mol van terítéken a figyelem középontjában!
de ha megfogadjuk jecub tanácsát is akkor ha átmegyünk töke mozgás hiányában másba akkor csak kell aTA szerintem!
mert ha csak azt veszük alapul hogy a 18K vonzo a pénz számára akkor ez vonzhat némi hibát is a rendszerben! :)))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 12:55
Előzmény: #114  Törölt felhasználó
#116
Szabadidő hiányában csak rövid RE:

KOI
A Ferraris hasonlat szerintem sántít.
Akkor inkább egy háborúhoz hasonlítom, bármikor beüthet a (pénzügyi) halál.
Ez sem pont jó analógia, de akkor inkább ez.
És tán mégis hasznos infókat tud ha valaki régebb óta életben maradt.
Az viszont igaz, hogy bárki bármit ideírhat. Node tán a többség mégsem ilyen.

A Mol kérdésedet ugyan nem feltétlen nekem tetted fel, de a TA munkához is kapcsolódik:

A Mol esetében (igyekszem úgy fogalmazni, hogy se vételi se eladási ösztönzés ne legyen kódolva sem a mondandómban) számomra most nem bír jelentőséggel semmilyen egyenlő oldalú, szárú vagy derékszögű háromszög.

Van olyan , amikor egy MEGFELELŐEN HOSSZÚ IDŐSZAK ALATT KIALAKULT CSATORNA helyzetét figyelembe veszem egy chart-on, de a Mol esetén most még ezt sem.

Ismerve a fundamentális tényezőit,
ebben a pillanatban ennek a papírnak a jövőjét az elmúlt 8-10 kereskedési nap megmutatta a számomra.
Megfigyeltem a nagytőke viselkedését.
Ezt az egyet, mást nem. Könnyű volt, mert mozgalmasabb napok voltak. És ennek alapján döntöttem. Semmilyen TA nem számított.
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 12:41
#115
:)
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 11:20
Előzmény: #113  Törölt felhasználó
#114
Ez így érthető, köszönet érte!

Tudtok olyan elemzőket mutatni a mai Magyar palettán akiket érdemes figyelni és foglalkozni a munkájukkal???
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 10:14
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
#113
szerintem nagyon hasznos a topic, es en mindenkeppen megprobalok segiteni epiteni valamit. Persze amennyire tolem telik.

TA kerdeskor nagyon jogos, es mivel en foglalkozom TAval, ezert leirnam ide (is) a gondolataimat ezzel kapcsolatban, es megprobalok megfelelni azoknak, amiket DLPH meghatarozott.

Eloszor is, a TA szerintem hasznos dolog. De nagyon nem mindegy, hogy ki hogyan hasznalja a TA eredmenyeit. En ezt tekintem kiindulo pontnak. Fontos, hogy megertsuk, hogy a TA nem azokat az eredmenyeket hozza, amiket mi akarunk tole. Igy nem fog mukodni es csalodas lesz belole. Hanem a TA kidob valami eredmenyt, amit nekunk ki kell ertekelni, kitalalni, hogy hogyan hasznosithato ez az eredmeny. Ezzel a hozzaallassal konnyebben fog menni az egesz. Ezt szeretnem kicsit bovebben leirni.

Szerintem a TA szinte szuksegszeruve valik bizonyos embereknek. Viszonylag kezdok a tozsden (1-2 eve csinaljak), a fundahoz nem ertenek, nem latjak at, nincsenek benfentes infoik, kiforrott strategiajuk sincsen meg mivel nincs egy mentoruk akinek a segitsegevel atlatnak az osszefuggeseket. Tehat akkor mi masra is tmaszkodhatnanak? Van aki benyomasok alapjan kereskedik, az is mukodhet, ilyen pl linda is. Neki megy, de masok probalnak valami megfoghatobba kapaszkodni, es a TA ilyen megfoghato konkret dolog.

Irnek kicsit az altalam megelt folyamatokrol a TAval kapcsolatban. A TA felfogasa eddigi palyafutasom alatt folyamatosan alakult bennem, es biztos vagyok benne, meg alakulni is fog. Kivancsi lennek 2 ev mulva mit irnek egy ugyan ilyen topicba. Ez nagyon fontos eszrevetel, mert az egesz a valtozasra alapszik!

Kezdetben nem ertettem. Nem ertettem, mirol irkalnak az elemzok, hiszen semmit sem irtak, csak hogy ez is lehet meg az is. Na mondom szep kis elemzes. Aztan elkezdtem rajonni, hogy az egesz hulyeseg, es nem mukodik. Pontosabban szolva akkor ugy lattam, hogy szandekosan irnak olyanokat, amik aztan nem ugy tortennek meg (ezt mai napig igy gondolom bizonyos elemzokrol). Mivel en masra nem tudtam tamaszkodni, ekkor hataroztam el, hogy ha torik, ha szakad, nekem ezt meg kell ertenem. Arra alapoztam, hogy bar szerintem hulyeseg az egesz, de sokan megis TA alapon kereskednek, es hasznot termelnek. Akkor en miert ne tudnam igy csinalni? Mashogy ugyse tudom...

Nos, eloszor azt hittem, hogy a TA az matek... Gondoltam nem baj, a matek nem problema nekem, vegre egy megfoghato dolog. Hosszu folyamat es sok olvasas es megfigyeles utan jutottam el oda, hogy a TA nem matek. Az is van benne, de a lenyege nem ez. SZERINTEM a TA lenyege az, hogy az egesz dolog egy onbeteljesito folyamat. Valaki kitalalta, hogy legyen, aztan sokan ez alapjan kezdtek el kereskedni, ezert elkezdett mukodni a dolog. Tehat a TA SZERINTEM arrol szol, hogy a kulonbozo vonalakat, csatornakat, stb. hol huzzak meg a tobbiek. Ennek minel pontosabb eltalalasa a TA. Persze mogotte azert szamolni is kell egy csomot, de a fo lenyege valami ilyesmi. Minel kozelebb huzod a vonalaidat a nagy tobbseghez, annal mukodokepesebb tud lenni a TAd.

Irnek meg a TA eredmenyeirol. A TAtol kezdetben azt vartam, hogy majd pontos szamokat ad. Megondja, hogy 640-en vegyek, es majd 700-on kell eladni. Es ekkor kezdtem el csalodni, mert lattam, hogy hopp, vettem 640-en, kiszamoltam hogy ott kell venni, de lentebb ment megis... a fene, ez hogy lehet?? Sok ilyen eset utan megertettem, hogy rossz a hozzaallasom a TAhoz, hiszen a TA NEM IS ADHAT ilyen konkret eredmenyeket. Azota megertettem, hogy fuggetlenul a kereskedes modszeretol a tozsde sohasem konkret dolog. Mindig valtozo keplekeny zsele. DLPHval maximalisan egyetertek abban, hogy aki azt mondja, hogy ez a papir ennyi es annyi lesz az vagy hazudik, vagy csak nagyon felelotlen. Es mivel a tozsde igy mukodik, a TA sem tud konkretumokkal szolgalni, a TAnak is egy keplekeny zselenek kell lennie. Tehat a TA nem mondja meg, hogy 640-en kell venni, a TA csak azt tudja megmutatni, hogy ha sikerult ott huznod a volnalat ahol a nagytobbseg, akkor kb 640 korul lehet, hogy elindul majd felfele, ha nem jon kozbe semmi. Tudom, ezt elsore nehez befogadni, hiszen pont az ellenkezojet varnank a TAtol.

Meg egy fontos dolog, ami ezt tamasztja ala. Fontos dolog, amit en sem tudtam eloszor. A TA statisztikara epul. Ha valaki tanult statisztikat, az tudja, hogy ez mit jelent. Aki nem, annak roviden csak annyit, hogy valoszinusegekre alapoz. Tehat okos emberek megfigyeltek, hogy ha mondjuk van egy trendcsatorna, es ennek az aljara erkezik az arfolyam, akkor 10 esetbol 7-szer onnan felpattan. Tehat aki a trendcsatorna aljan belevesz egy papirba, az 10 ilyen vasarlasbol 3-szor bukni fog!!! De 7-szer nyerni!!! Ezt kell megerteni, ez nagyon fontos. Nincs olyan trader, aki mindig nyer. Aki ezt allaitja magarol, az hazudik. Mindeki bukik. Csak a buktajat le tudja fedezni nyerokkel, es igy osszessegeben nyertesen kerul ki a dologbol. Mert 7 nyero lepes meger 3 buktat.

Nos, a vegere zaro akordkent, vagy keretes szerkezetnek is mondhatnank, mert visszaterek az elejere: amiota eljutottam ide, teljesen mashogy olvasom azokat az elemzeseket, amikrol korabban azt gondoltam, hogy marhasag, mert csak az van benne, hogy eshetunk is meg emelkedhetunk is. Mert eszrevettem, hogy akik nem ertik a TAt, es elovlassak amit irok, azok ugyan azt irjak nekem vissza, amit en gondoltam korabban. Mert en nem fogom azt irni, hogy a foti tutira lemegy 600-ig. Csak azt, hogy megvan a valoszinusege, de addig van meg 2 tamasz szint, amirol lehet hogyfurdul, de nem biztos, es a 600-at elerve sem biztos, hogy megyunk fel, csak valoszinu... ugye hogy hulyesegnek hangzik? Pedig nem az. A TA csak arra jo, hogy megmutat valamifele sarokszamokat, amiknel figyelni kell, mert valami valoszinuleg tortenni fog.
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 10:05
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#112
de például amikor közöségi terápián veszel részt mert mondjuk alkoholista valaki akkor sem szokták elmondani hogy mennyi pénzük van ,csak egy keresztnevet mondanak!

mert ha eltérünk a tárgytol akkor nem történik semmi sem!azaz nem fejlödik a személyeség,mert a részletekben elveszünk!
de mostmár tényleg csak olvasok! :))))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 10:01
Előzmény: #110  Törölt felhasználó
#111
szóval ha azt mondom neked hogy 34 vagyok fél éve csinálom de van egy ferrarim akkor ha beleveszek az eco ba akkor vakon fogsz követni!
vagy ha azt mondom hogy van 20K db otp
akkor megint vakon fogsz követni!
de lehet hogy a pénzt örököltem vagy loptam vagy a lotton nyertem!
ugyhogy bármit amit mondunk vagy teszünk befolyásolja a döntésedet!
de a lefontosabb: sikeresebb ember akkor leszel ha az életszituáciokat fel tudod mérni és tudsz rá megfelelően reagálni!
azt hogy ki is valojában a személy az nem annyira fontos mert félrevezető lehet!
ne vegyél be mindent első látásra!
na de ezt félretéve ,te valojában nem vagy ilyen ember!:))))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 09:52
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#110
ez azért sem igaz mert egy kezdő pld nem görcsös ami fontos szempont a tözsdézésben!
igy van nyerőben mindig az elején!
tiszta tudat tiszta fej!
ha sok "baromsággal" megtöltöd akkor az már befolyásolja döntésedet! :)))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 09:51
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#109
ez azért nem jó mert beskatujázuk az embereket!
tehát akinek ferrarija arra felnézünk mégha csak hitelre is vette az autót!
ez magyar sajátoság!
a tudás és annak felvétele nem fügvénye a kornak és a tudásban megszerzet időszaknak sem! :)))
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 09:40
Előzmény: #107  Törölt felhasználó
#108
DLPH

Ne kapd fel a vizet, ki fog ez alakulni, csak mindenkinek konszolidálnia kell magát. Azt is vedd figyelembe, hogy az itt lévők többsége (sejtésem szerint) tulajdonképpen kezdő, talán ha egy éve tőzsdézik.

Ezért én arra kérnék mindenkit, hogy bár általában lehet sejteni, de legalább egyszer írja le azt, hogy hány éves, s mióta tőzsdézik, hogy ennek megfelelően tudjuk súlyozni a szavait.

(Jómagam: 38, fél éve)
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 08:38
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
persze jó ez a topik hagy szóljon de görcsösen nem kell ragaszkodni mindenhez
hanem csak lazán!
na akkor első kérdés!
a molban látni egy folyamatosan szükülö háromszöget de nem olyat mint az egisben volt amely a 27K s vonalra zárt rá!
a kérdés mivel az a háromszög ha megnézük valójában "hegyes" szögü háromszög tehát a szára nem támasz vagy ellenállás azaz hogy csak érintgeti.
tehát beszükül a mol!
után ugy február végén mi várható???
vagy technikailag mi lesz vele?
igaz az hogy onnen felfelé vagy azt majd akkor dönti el?
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 08:29
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#106
....megüssem, vagy ne üssem, azon tünödtem ...........egy nagy pofon nem old meg semmit sem.............
jól megértjük egymást itt az ágyban............éjjel nappal hazudunk egymásnak........
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 07:56
Előzmény: #104  Törölt felhasználó
#105
Ezt csak azért jegyeztem meg, hogy ne általánosítsunk. :)

+Kérlek ne a beszólásokkal foglalkozz, hanem a sok köszönettel!

KÖSZÖNÖM NEKED A TANÁCSOKAT, SOKAT SEGÍTETT!!!
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 01:41
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#104
Természetesen nem Rád értettem, és elnézést kérek mindazoktól, akik nem ilyenek.
Törölt felhasználó 2007. 01. 17. 00:30
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
#103
Rendben. Akkor itt az első javaslatom a vizsgálódásokhoz. Talán kollektív okosodunk.
Vagyunk rá néhányan.

A vizsgálat tárgya : a technikai elemzések általában.

A viszgálat célja : próbálja meg elérni, hogy minél pontosabban meghatározza a technikai elemzések (továbbiakban TA) hasznát. Támassza is azt alá érvekkel, megfigyelésekkel.
Mutasson rá a napi technikai elemzések publikálásának valódi okára.

Ha a TA figyelembevétele hasznos, úgy állapítsa meg annak mértékét, és adjon a kezdők számára használati útmutatót a TA figyelembevételének mértékéről a döntéseiket illetően.

Ha a TA káros, támassza alá konkrét érvekkel, hosszabb-rövidebb statisztikával, határozza meg a döntéselőkészítésre gyakorolt negatív hatásait mindazok számára, akik a valóságot keresik.

Indoklás : rossz tapasztalataim vannak, évek óta figyelembe sem veszem az elemzéseket.

Mivel sok pénzemet elvitte, ezért elfogult lehetek.

Gyanítom, sok első 10 hónapon belüli tőzsdés mankóként használja és sok-sok felesleges pozíciót nyitva és zárva gazdagítja brókereit, szegényíti önmagát. A nagy haszonról pedig lemarad.

Javaslatom motivációja : próbáljunk meg együtt közelebb jutni az igazsághoz, hátha több pénzünk marad. És lehet, hogy az egészet rosszul gondolom, ezért jó lesz nekem egy kis visszaigazolás bármelyik irányba.

Csak javaslat, koi ne harapd le a fejem azonnal!

A tárgyban érkezett minden beírást rendre értékeljünk, és így haladjunk előre. (gondolom)

Jó éjt!
Törölt felhasználó 2007. 01. 16. 23:57
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#102
Köszi :D

HOgy ez a danubius ,meg hogy jött a hozzászólásomba? :DDDD

azt csak elsírtam :D

jó éjt!
Törölt felhasználó 2007. 01. 16. 23:54
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#101
Ok. Holnap részletes válasz megy. (Jön),

Topik gazda

DLPH
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek