Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 12. 28. 18:18

VONJUNK MÉRLEGET ! hogy sikerült nejed ez az év?  

Sziasztok Fórumozók !



Nektel hogy sikerült ez az év?

Nem konkrét összegekre vagyok kiváncsi, hanem ha van kedvetek, hasonló formában értékeljétek az éveteket.

Osztályzataim:

Munkával létrejött anyagi gyarapodásból:

-ötös

(nagy kiadásaim voltak, ha ezt is hozzáveszem 90%-os megtakarítás gyarapodás

-Befektetéssel létrejött gyarapodásom:

-kettes (csak azért nem egyes mert nem mentem át minuszba, de alig több mint 10%



Elfogadnám-e ezt az eredményt jövőre?

Összességében igen, de a befektetéseken létrejövő hozam növekedésén sokat kell javítanom.

Főleg azért mert ahogy nő a megtakarítás, úgy kellene egyre jobban dolgoznia a pénznek helyettem.



És Ti hogyan álltok?



(Boldog, és sikeres új évet Nektek!!!)


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saru 2007. 01. 03. 12:48
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#53
Warren69 !

Látom nem tikosítottad a jelentésedet, mint az USA / Kennedy ügy / !
kispangit 2007. 01. 03. 12:42
Előzmény: #50  Törölt felhasználó
#52
Szarul. 2 misi tőkével -118.348 Ft, -200k körülről visszatornázva, ez mind hála a TDT-nek (mármint a veszteség). Most MOL-ban ülök és várom a csodát. Kerek fél éve vagyok tőzsdés, most tanulom a szakmát...
BÚÉK!
Törölt felhasználó 2007. 01. 02. 17:39
#51
Szilveszteri tréfa?
Jószerencsét az egész évre.
Törölt felhasználó 2007. 01. 02. 12:09
Előzmény: #46  Törölt felhasználó
#50
-milyen szintek mellett kezdene esésre játszani a közeli -távoli jövőben?
-Mik az egyértelmű jelei a közelgő trendfordulónak?

Amint írtam, nem igazán a szintek, inkább az események számítanak. Minden nagy esésnek megvan a maga története, sztorija (a kis esésre nem kell sortolni). Ha most esés lesz, akkor az amerikai gazdaság vezette lassulás lesz a fő sztori, így az ezzel kapcsolatos hírek, adatok, reakciók lesznek a döntőek. Ezeket jól definiálhatónak írtam, nem egyértelműnek. A tőzsdén csak igen ritkán vannak egyértelmű helyzetek.
Ha nem lesz gigapara a lassulástól, akkor előfordulhat, hogy csak az igen meghúzott amerikai és európai piacok természetes korrekciója megy végbe, ami nálunk is lesz valamekkora (ha már most sem túl nagyok a pozik, akkor ki fog eladni?), amit arra használhatnak fel az alapok, hogy újra töltsék magukat magyar részvényekkel. Hiszen a csomag működik, hitelminősítők már nem tudnak meglepni, a kamatok pedig inkább lefelé indulhatnak, mint fel. Ehhez jön még, hogy nagyon alul vagyunk súlyozva, ami egy fajta vákuumként működik.
A másik ami nem tetszik, hogy mindenki meghírdette az év eleji zakót. Ez nem szokott jól elsülni. Az elemzők, akik várják az esést, már kitáraztatták az ügyfeleiket (hiszen jön a nagy zakó). Akkor ismét felmerül a kérdés, hogy ki fog eladni?
A serpenyő másik oldalán viszont egy politikai bizonytalanságokkal terhelt tavasz (pártok tisztújító gyűlései, jegybankelnök választás, március 15.), valamint a csomag negatív hatásai a vállalatokra, fogyasztásra. Ezek miatt akár eshetne is a piac.
És akkor az olajról, dollárról, amerikai kötvényhozamokról, technikai elemekről még nem beszéltünk. Na ezért mondom, hogy csak akkor szabad sortolni, ha ez a katyvasz összeállt egy képpé (venni is csak akkor kell, ha kerek a történet).
Folytathatnám még az irományt, de így is teljesítettem az egész éves penzumomat, amit fórumokba szoktam írni. Lusta vagyok, bocsesz. A lényeg, hogy még nem tiszta a kép. Figyelni kell az eseményeket, lehetőleg a partvonalról.

P.S.: Lehet, hogy már egy óra múlva vagy egy nap múlva élesebb lesz a kép, akkor még írok pár short.
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 23:23
Előzmény: #48  Törölt felhasználó
#49
"Mivel eddig jó időszakokat fogtam ki, félek, hogy mikor jön el a nagy bukó, amikor kifullad a bika, és minden esni fog. És hogy föl fogom-e ismerni, amikor ez az idő eljön"

Na ez a legfontosabb kérdés!!!!!! :))))

Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:59
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#48
Ja, a legfontosabb!

BUÉK! :)
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:59
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#47
Sziasztok!

Én már meg sem merek szólalni, az előzők után... :)
2006 Szeptember 29-től December 31-ig 39,6 %!
(Ennek egy részét nem realizáltam, tehát akár el is veszíthetem még.)

Tavaly decemberben kezdtem a tőzsdézést, hosszas nézelődés után beszálltam a NABI-ba. Semmi stratégiám nem volt, csak annyi, hogy nagyon olcsó volt (89 Ft). Utána januárban kijött a felszámolási sztori, -20%ban ültem 3 hónapig, fogcsikorgatva, de kitartóan (számolgattam, hogy a kivezetésnél is még nullára jöhettem volna ki). Aztán áprilisban beindult, eladtam 135 Ft-on. Ekkor elegem lett a tőzsdéből (stressz, meg politikai bizonytalanság miatt), és nem vettem semmit. Így maradtam ki a májusi és a szeptemberi zuhanásokból is. Szeptember végén fordult meg a fejemben, hogy olyan olcsó minden, hogy visszatérek. És szinte minden bejött, amihez nyúltam, OTP 6700-7200, de akkor tudtam Graphi-t venni 1630-on (ezt 2200-ig tartottam), közben Synergon 1010 Ft-ról (tartom), és bejöttek a külföldiek is, van amelyik +30 % egy hónap alatt. Ami kevésbé, azok az olajosok, MOL-t tartok 20400-ról, az ÖMV-m is csak szüttyög, de már nagyon várom a telet. :)

Szóval úgy érzem eddig nagyon mázlim volt, nem becsülöm túl magam, ez főleg szerencsén múlt, bár én egészen más stratégiát folytatok, mint itt a fórumon sokan.
A cégeket nézem, és a valós teljesítményüket, termékeiket, stratégiákat, piacukat. Nem érdekel a trend, technikai elemzés, stb. Csak közép távra (min. 1 hónap), és nem veszek semmit, ami hirtelen sokat emelkedett, pl. OTP-be sem szállnék már be (lehet, hogy hiba), inkább kersek olyat, ami olcsó. Ha kell, akkor Ázsiában, Oroszo-ban, vagy bárhol máshol keresem.

Mivel eddig jó időszakokat fogtam ki, félek, hogy mikor jön el a nagy bukó, amikor kifullad a bika, és minden esni fog. És hogy föl fogom-e ismerni, amikor ez az idő eljön...
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:56
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#46
megvan, Warren. Mik az egyértelmű jelei a közelgő trendfordulónak?

(Mégegy gondolat a short mellett: az részvénypiaci korrekciók általában viharosabbak és erőteljesebbek, mint az emelkedés, ha jól gondolom.)
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:56
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#45
megvan, Warren. Mik az egyértelmű jelei a közelgő trendfordulónak?

(Mégegy gondolat a short mellett: az részvénypiaci korrekciók általában viharosabbak és erőteljesebbek, mint az emelkedés, ha jól gondolom.)
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:55
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
#44
megvan, Warren. Mik az egyértelmű jelei a közelgő trendfordulónak?

(Mégegy gondolat a short mellett: az részvénypiaci korrekciók általában viharosabbak és erőteljesebbek, mint az emelkedés, ha jól gondolom.)
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 17:53
Előzmény: #42  Törölt felhasználó
#43
ok, nyilván stoppokat ki kell tenni, de komolyabb papírok, vagy piac egészének korrekciójára számítva azért nehezen tudnám elképzelni (főleg mostanság és a jelenlegi szintek mellett), hogy megduplázódjanak a részvényárfolyamok. Nem emlékszem, ki írt a shortolásról, gondolom tapasztalt: milyen szintek mellett kezdene esésre játszani a közeli -távoli jövőben?
(Részemről várok egy nagy zakót az első negyedévre.)
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 14:33
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
Nyilván nem erre gondolt, de egy miatt a shortolás valóban kockázatosabb a longnál:
áttétel nélküli longgal max. 100%-ot tudsz bukni, míg shortnál nincs limitje a buktának...
Törölt felhasználó 2007. 01. 01. 02:29
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#41
Miért is kockázatosabb a shortolás a sima részvényvételnél??
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 20:02
Előzmény: #39  saru
#40
Warren: én mindig növekvő cégekbe fektetem a pénzem és annak , hogy egy növekvő cég értéke nő nagyobb az esélye, mint az, hogy csökken. Persze ha esés van, ezek is esnek, vagy akár zuhannak is, de én mindig is óvakodni fogok attól, hogy esésre játsszak, én ezzel a kevéssel is megelégszem. Ha meg úgy érzem, hogy túlértékeltek a tőzsdék, akkor más harcmező után nézek, valami mindig van. De te mit teszel, ha sortolsz és megfordul a trend?
Ha az annyira jó lenne, akkor a bef. alapok kezelőinek is megengednék a sortolást. Nemde? Egyébként sok sikert hozzá, de én úgy látszik ehhez túl konzervatív vagyok, vagy nincs meg a megfelelő hátterem.
saru 2006. 12. 31. 18:47
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#39
Itt egy jó mérleg:

Demján Sándor szerint a magyar gazdaság válsága a "politikai elit bűne",
ezt hangzott el folyó hó 08-án, gondolom nem árt megismételni !


Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 18:45
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#38
„A sortolást én a magam részéről senkinek nem ajánlanám, mert az olyan mintha árral szemben akarnál úszni.”
Outsider, ez azért egy kicsit kemény. A sortolástól nem kell félni, meg kell tanulni. Persze nem ajánlható mindenkinek. Igen nagy felkészültség és nagy tapasztalat kell hozzá, de ez igaz az egész tőzsdézésre. Először az is elég, ha jókor szállunk ki a longokból.
1997-ben az ázsiai-válságban még én is nagyot buktam. Kis híjján tönkrementem. Rá egy évre az orosz-válságban már rengeteget kerestem és az idei évi nyerőm nagy része is a májusi esésből eredeztethető. Ezekben az esésekben az úszott az árral szemben, aki vásárolt.
A sortolás lényege, hogy ne akarjunk okosabbak lenni a piacnál. Ne sortoljunk azért, mert sokat emelkedett egy részvény vagy akár az egész piac. Használjuk az aranyszabályt: egy trend fennmaradásának nagyobb az esélye, mint a megváltozásának. Az esésnek éppen olyan jól definiálható jelei vannak, mint egy bikapiacnak. Csak akkor kell beszállni, ha ezeket észleljük, szigorúan meghatározott stop-szintekkel.
A day trade-hez pedig még nagyobb felkészültség és komoly infrastruktúra szükséges, azt én sem ajánlom „mezei” spekiknek.
Sikerekben és persze nyereségben gazdag boldog új évet kívánok minden tőzsdésnek!
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 13:30
#37
Sziasztok,

Én korábban rövid kötvényalapban tartottam a pénzem, ami 2005 végéig éves szinten 10% hozamot biztosított, és különösebben nem is foglalkoztam az egyéb befektetési formákkal. Aztán nagyon leesett a hozama, miután a magyar államadósságot leminõsítették, és a kötvényárfolyamok esni kezdtek. 2006 elsõ felében már figyeltem a részvényalapokat. A nagy júniusi zuhanás idején ismerõseim tanácsára vettem OTP-t 5600-on, persze hosszútávra. Aztán 2 hét múlva 6500-on eladtam. Ekkor kezdtem tõzsdézni, az elsõ 3 hónapban összeszedtem 30%-ot (MOL, OTP, Graphi). Ezután már azt sem néztem, hogy mit veszek, és buktam egy nagyot a Synergonon. Tipikus kezdõ hiba, azt hittem, nekem minden összejön.

Belekóstoltam a TDT-be is, amik általában kényszerlikvidálással végzõdtek. Majdnem lementem nullára, de végül 12%-ot hoztam össze 6 hónap alatt, amivel elégedett vagyok. Megtanultam, hogy a tõzsde komoly mûfaj, és igyekszem a hibákból tanulni, szerintem nagyon fontos az, hogy az embernek jó stratégiája legyen. BUÉK mindenkinek.
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 11:03
#36
Sziasztok! forint alapon 23,8% de ha dollár és € alapon29,7% . De mivel nem adtam el a valutát, az új Jegybank elnők kinevezésekor 7-8% Forint gyengülést várok! BÚÉK!
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 10:14
Előzmény: #34  szász
#35
sziasztok, új vagyok, 2 hónapja kezdtem az aktív tőzsdézést, azóta olvasom a fórumokat is. eddig 6,5%-ot sikerült elérni, ami évesítve közel 40%, de tettem ezt egy erősen emelkedő időszakban. Közben megéreztem a veszteség ízét, hiszen 42.300-as átlagáron volt közel 50 Richterem is. Amikor beesett 39k alá napon belül, akkor folyamatosan Babics Egon-féle 36,5k lebegett a szemem előtt. Szerencsére nem remegtem meg és most utólag ez jó döntés volt. Mellette az OTP szépen hozott és szerencsére pont jókor szálltam be a FOTEX-be is. Egy kis ECONET és HUMET van még a csomagban, hátha igaza lesz a sok fórumozónak januárban. Persze most jön a neheze, hiszen a fák nem nőnek az égig, ki kell szállnom az OTP-ből és a Ricsiből is.
Persze kezdő lévén, real-time on-line eléréssel nem bírtam ellenállni a kísértésnek és néha-néha belekóstoltam TDT-be is (short, long). Kb. fele-fele arányban találtam el az irányt, mégis a bukó duplája volt a nyerőnek. Semmi értelme rájöttem, inkább koncentráljak a munkámra.
Nagyon tetszik a dolog, persze még nem éltem/ültem át pozit egy májusi összeomlásban. Ha majd utána is tetszeni fog, akkor talán igazi tőzsdés lehetek. Összességében jó lenne ha kitartana az elmúlt évek lendülete 2007-ben is, bár erre kevesebb esélyt látok.
BUÉK minden fórumozónak és köszi a sok tapasztalatot, infót, megerősítést.
szász 2006. 12. 31. 03:31
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
#34
Rob123!
Sajnálom, hogy pont émászon buktál, sejtem, hogy mikor. De az a 12-15 % Plusz nem rossz egy ilyen évben. Pláne az első évben.
üdv,
matteo 2006. 12. 31. 01:54
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
nejem még nincs ;)
remélhetőleg jövőre végzek a sulival
Egy rossz 2004-es és egy tragikus 2005-ös év után teljesen más hozzáállással +82% (-adó) 2006-ban.
(Köszönhető talán a megfelelő kockázat/hozam aránynak, és hogy életemben először használtam STOP LOSS-t, - így a kesergés helyett új lehetőségeket kerestem.)
matteo 2006. 12. 31. 01:54
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
nejem még nincs ;)
remélhetőleg jövőre végzek a sulival
Egy rossz 2004-es és egy tragikus 2005-ös év után teljesen más hozzáállással +82% (-adó) 2006-ban.
(Köszönhető talán a megfelelő kockázat/hozam aránynak, és hogy életemben először használtam STOP LOSS-t, - így a kesergés helyett új lehetőségeket kerestem.)
Törölt felhasználó 2006. 12. 31. 00:48
#31
Sziasztok!

A nejem jól van, csak különköltöztünk.
Bár nem is házasodtunk össze, a gyerek viszont tényleg jól van (2,5 éves angyalka).

Fogytam 5-6 kilót.
Ennek egy részét a tőzsdének köszönhetem.
Kissé mozgalmasabb lett az életem mióta tőzsdézem és sokszor elfelejtettem enni.

Májusban kezdtem kb 15-20% közötti mínuszig sikerült lemennem. Próbáltam azt hinni, hogy eltaláltam az alját, és nem.
Év végére 12-15% plusz.
Bő fél év alatt ilyen veszteségből, nem vagyok elégedetlen.
Sokat tanultam könyvekből, tapasztalatból, saját, és mások kárán.
Tőletek is, köszönöm!!!
Egyedül a Fotexen volt 8% mínuszom, meg az Émászon kevés, és a többin pedig nyereség. OTP, Richter, Mol, Synergon. Ezeken 10-20% közötti. Kár hogy korán kiszálltam. Nem bírtam már a feszültséget, mindent eladtam 15-én. Egyébként a Fotit ekkor adtam el 624 körül. Szóval ha bírom még cérnával, akkor nem maradok ki az OTP és Foti rallyból.
Bízom benne, hogy amit tanultam jövőre hasznomra lesz.
Mindenkinek azt kívánom legyen olyan a 2007 éve, amilyenre szüksége van.
Törölt felhasználó 2006. 12. 30. 12:42
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#30
Hali!

Nekem FHB +20 %
OTP kb. +20%
MOL - 0
Fotex -30% még mindig, benne ülök 10 hónapja
Törölt felhasználó 2006. 12. 30. 12:39
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
2006-os év

BCHEM, Synergon, ECONET: szép volt
OTP: 7500-as stoppom megóvott a nagy nyereségtől 
Greennel favorizált ANY, GSPARK megmutatta mit tudott.
Kínai bef.alap.: fantasztikus
Munka: 30%-os műszakpótlékkal jól keresek
Vállalkozás: több milliós telepítésem ment tönkre természeti okok miatt
Magánélet: SZERELEM, talán GYEREK, januárban kiderül.
Egészség: nem a legjobb.

JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK MINDENKINEK!
Törölt felhasználó 2006. 12. 30. 08:37
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
#28
Ja és a nejem köszöni szépen jól van :-DD
Éppen most kacérkodik a gondolattal, hogy tőzsdézni szeretne :-))
Törölt felhasználó 2006. 12. 30. 08:17
Előzmény: #26  saru
#27
Évértékelés hmmm.
2006 nálam egy félig tanulóév volt, év közben búcsút mondtunk egymásnak brókeremmel.
Mit mondjak jobb ez így talán, majd igazából jövöre elválik.
A hasznom nagy részét a szerencsének és nem a tudásnak köszönhetem. Januárban a humet örület, majd a novo. Természetesen a brókerem egyik "játékba sem ment volna bele, folyamatosan lebeszélt róla.
De hogy ne legyen jó kedvem kb. 40% -ot buktam gyorsan a tanácsára a philaxián. Na ekkor lett elég. Önállóan sikerült kipróbálnom egy két örültséget, tdt long és short, a long bejött a short újabb -10%, egy kis csönd után a midchipek és a bluek között ingadozva vissza hoztam a bukómat, de természetesen még nem vagyok elégedett, nem a haszonnal hanem a kereskedési módszereimmel.
Összességében a 2006 jan.tőkémhez viszonyítva tegnapi záróval +85%.

Hát ennyit 2006-ról. Mindenkinek sikerekben gazdag új évet kívánok, és azt hogy jövőre mindenkinek az adóalap növekedése okozza a legnagyobb problémáját! :-)
saru 2006. 12. 30. 06:12
Előzmény: #25  saru
#26
Újabb helyesbítés:

Ray Charles szerzeményei szerepelnek
saru 2006. 12. 29. 22:29
Előzmény: #24  saru
#25
Cliff Richard dalcíme helyesen:

I could easily fall /In love with you/

saru 2006. 12. 29. 22:16
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#24
Mérleg a Songoról:

Most volt egy kis időm, átnéztem a zeneárúházat, az alábbiakat vettem észre.

Több, a rockot meghatározó számot, vagy együttest nem találtam, ezek a következők:

A Beatles együttes valamennyi dala, száma, albuma;

Csak a Rolling Stones esetében több klasszikus szám nem lelhető fel, nevezetesen:

I’m free,
If you need me,
I wanna be your man,
Time is on my side,
It’s all ower now,
Poison ivy,
Walking the dog,
Under my thumb,
/I can’t get no/ satisfaction, stb., stb

E számok szerintem a Decca kiadásában jelentek meg.

Ugyanakkor örvendetes, hogy a Shadows együttes és Cliff Richard valamennyi dala megtalálható.

Ajánlom figyelmetekbe Cliff Richardtól a következő dalokat:

Please don’t tease;
Gee whiz it’s you;
The young ones;
I cold easily fall /In love with you/, stb

Szintén nincsenek meg a következő legendás számok és énekesek:

Eva Little: Locomotion;

Roy Orbison;
Duane Eddy;
Ray Charles, stb., stb.

Ajánlom még figyelmetekbe az Illés együtes alábbi dalait is:

Protonok tánca;
Üzenet Eddynek;
Séta az arany húrokon

A hiányok pótlásán feltehetően dolgozik a zeneárúház, a háttérben jogi kérdések /szerzői, kiadói/ is lehetnek.


Törölt felhasználó 2006. 12. 29. 20:44
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
nyenyeC-88: Tetszett a beírásod, mert őszinte és felvállaltad, hogy BUKTÁL.(nem sokan vállalják, annál többen vannak) Még nagyon fiatal vagy, sokat fogsz még tanulni, az internetes számlával egyébként is vigyázni kell, mert az ember hajlamos rá, ha ott ül a gépnél és figyeli az árfolyamokat, hogy nekiáll kereskedni és szép lassan elkopik a pénze. A sortolást én a magam részéről senkinek nem ajánlanám, mert az olyan mintha árral szemben akarnál úszni. A daytrade szintén, mert a sikeres tőzsdézés lényege, hogy olyan pénzt fektetsz be, amire hosszú távon nincs szükséged, a daytrade-nél pedig nap végén szükséged van, aminek gondolom nem mindig örültél, nem beszélve a megbízási díjakról. A tőzsdézéshez nem szükségesek az elemzések, pláne ha mástól olvasod, mert azokra nem mersz támaszkodni.(lehet, hogy egyik nap még kitörést várnak, a másikon meg beszakadást, ezzel teljesen összezavarnak, de ez csak egy szélsőséges példa volt). Ha megvizsgálod a cégeket fundamentális alapon és kiválasztod a portfoliódba a legmegfelelőbbeket,(amik szerinted %-os arányban a legtöbbet hozhatják) akkor egy jó stratégiával és rengeteg türelemmel sikeres lehetsz és a más által írt cikkekre nem mersz támaszkodni, de a saját elemzéseidre igen és nem leszel pánikeladó egy esés láttán, hanem szembe mersz menni a trenddel és még bele mersz venni. És ne legyél telhetetlen, mindig legyen tartalékod, mert a tőzsde és a világ bármikor képes meglepetést okozni, ami fájdalmas lehet. Ne akarj egy év alatt 2.5-szeres hozamot elérni, más sem tud hosszú távon, csak úgy, hogy nagyobb kockázatot vállal. (Az idei év annyiból más volt, hogy sok midcap-et felvásároltak.)Mert ha sokat akarsz, akkor türelmetlen leszel és a végén azt veszed észre amit most leírtál, hogy BUKTÁL.

Kívánok sok sikert és még több türelmet a 2007-es évre. (egy közgazdász tanácsa)
Törölt felhasználó 2006. 12. 29. 19:17
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#22
Számomra ez az év gyakorlatilag a helyes útra való visszatalálásról szólt, amiről úgy tűnik, elég alaposan sikerült letérni korábban. Ez részben sikerült, részben sajnos nem.

A nyerőm javarészét néhány hati short hozta össze, longgal leginkább az év eleje felé próbálkoztam, azok enyhén pluszosak voltak. Össztőkére vetített hozamot nehéz mondani, mert a tőzsdén használt pénzemet sosem kezelem egy kapal alatt azzal, ami nem ott van, így a hozamelvárásom más. A tőzsdés pénzemre vetített eredmény durván +35%-ra jön ki (figyelembe véve azt is, hogy év közben tettem hozzá.

Legjobb eredményem talán mégis azt tartom, amit a szüleim pénzével értem el (az övék mindig kockázatmentes alapokban van). Ezt úgy sikerült elérni, hogy az elmúlt években elég jól ráéreztem a hozamváltozások tendenciáira, és nem túl gyakori portfolio váltásokkal százalékpontokkal sikerült megverni a kockázatmentes hozamokat. Sajnos ennek a fajta játékomnak a kamatadó alaposan betett, úgyhogy át kell értékelnem mit kellene tenni.

Tetőjavítás, alsó rész rendbehozatalának megkezdése a tőkébe történő komolyabb beleharapás nélkül realizálódott. :-)))

Jövőre mindenképpen túl kellene lépnem a saját árnyékomon és megint elkezdeni foglalkozni a hati mellett a prompt piaccal is, mert idén nagyon sok lehetőséget megláttam egyedi papírban, ami mellett sikerült elmenni, és ezért ezek az esélyek kihasználatlanul maradtak.
Törölt felhasználó 2006. 12. 29. 19:09
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#21
Hoppá,el is felejtettem,de most eszembe jutott,mert hivitt a brókerem a Brókernettől.
A brókerneten keresztül kötött Kelet-Európai portfólióm 25%,
az Ázsiai 50%.
Na ez igy már nem rossz.

Szia kulcs.
Én is szeretem a "régiségeket".
Vannak pénzeim,érméim,óráim,ékszereim.
De van egy labdám is,amit 1995-ben nyertem el egy jótékonysági aukción,amin az Arany csapat aláirásai vannak.
Szegény Puskás Öcsibácsié is.

Topik gazda

gazember
5 3 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek