Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 11:45

A Fidesz gazdasági programja a'la Varga Misi  

link



Ajánlom mindenkinek olvasásra. Ez a nesze semmi fogd meg jól c. gazdaságpolitika, aminek a konkrétumait nem árulják el. Biztos Orbán 80 évre titkosította.



A szerintük legfontosabb gazdasági konszolidációs lépés Gyurcsány eltávolítása.

Röhej...(((
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 15:25
#33
..mint a "Árpád-sávos zászló - egyszer és mindenkoora"
Tereljük el a figyelmet a lényeges dolgokról, helyette irreleváns témán csámcsoghatnak a megvezetettek:
Ezért bemásolom ide az ottani véleményemet:
Divide et impera!

Tök mindegy, hogy milyen témában, de keresni kell és találunk is, valamilyen dolgot, eseményt, amiről biztos, hogy a két tábor (vagy akár több is, ebbe az MDF most szépen betársult) elkezd vitatkozni, egy mellékes, de fontosnak tűnő dologról, eközben elfeledve a fontos és lényeges dolgokat.
A fizetett provokátorok, pl.: Fodor Gábor ezt tökéletesen magas színvonalon műveli, ő maga nem tök hülye, nagyon is jól ismeri a történelmet, vagy a mérgeket, a kémiát, az élettant, a népesedés politikát, sőt G. Árpi bácsi vele ellentétes nyilatkozatait is, ennek ellenére, ezeket (turul, Árpás-sáv, melegek, abortusz, drog, stb. de még jobb egy új hazugságot (lufit felfújni) kitalálni; pl.:OV. Kéri az EU-tól a támogatások leállítását) rendszeresen és módszeresen bedobni hatalmas sikerrel (figyeljük meg, hogy lényegbe vágó kérdésekkel egyáltalán nem is foglalkozik) Ezután a megvezetett „politikusok” akik 1989 óta még mindig nem tanultak semmit és most is csak amatőr politikusok, elkezdenek ezekről vitatkozni és szélmalom harcot folytatni.
(Ha most megkérdezed, hogy mi a lényegbevágó kérdés, te is provokátor, vagy megvezetett vagy)

racional
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 13:33
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#32
Igen, én is émlékszem. A Bokros csomag után megörököltek a fiúk egy viszonylag konszolidált, növekedési pályára állítható gazdaságot. Ott lett volna a lehetőség az behemót elosztó rendszerek reformjára. Ehelyett a fidesz a páternalista állam fényezésével törődött. Ezt köszönjem meg nekik? Persze a másik se jobb. A töketlen Medgyesi erre még rá tett egy lapáttal. Valóban a reformok érdekeket sértenek és szerintem Orbán atyuska ilyesmit nem mer felvállalni, mert odalenne a mindenkivel törődő imázsa. Akkor már inkább a Gyurcsány kínlódja ezt végig.
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 13:10
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#31
Én ma nagggyon empatikus vagyok és megértem a Fideszt. Mert ugye az irodalomkritikus sem szükségszerűen Nobel díjas író volt korábbi életében és a Bakács "Settenkedő" Tibor sem azért lett vala Megasztár zsűritag, mert csalogányként énekel.

De a kritikus nem is akar Nobel díja író lenni, míg Bakács sem valszeg, hogy fellép valaha a Megasztárban. Márpedig Vargamisi egyszer még pénzügyminiszter szeretne lenni sztem s akkor az orra alá fogjaák neki is dugni a jelenlegi Gazdasági stratégia néven aposztrofált Fidesz-ígérethalmazt, hogy jól nézzen bele.
Persze volt már a Fidszenek egy gazdaságpolitikusa, aki azt mondta, hogy más a választási program és más a kormányprogram. De hát mondj igazat és betörik a fejed.

Végezetül: aki megint azzal jön, hogy miért nem a kormány elmúlt négy évi teljesítményéről és a mostani "elb@szott " tevékenységéről beszélünk, annak suzeretném felhívni a figyelmét a topic címére. Amennyiben mégis a kormány gazdaságpolitikáját szeretné citálni, megkérem, hogy nyisson új topicot.
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 12:46
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#30
Pénznyelo,
nagyjából igazad van. Engem csak egyvalami zavar: a tapasztalatok.

Nem tudom, emlékszik-e még valaki, mi volt itt 1998-1999-ben. 8 éve hasonló stratégiát ígért a Fidesz (gazdaságélénkítést, minimálbér megduplázása, csal. adókedvezmények, hazai kisváll. támogatása, alanyi jogon járó GYES visszaállítása, GYED bevezetés, tandíj eltörlés, lakástámogatás stb.). A mostani kormánypártok pedig _ezerrel tiltakoztak_ 2 éven át, hogy ezt nem szabad, folytatni kell a Bokros-csomagot, nem visszavonni, mert ebbe belebukik a gazdaság stb.
(Emlékszik erre még rajtam kívül valaki?)
Kíváncsian vártam az eredményt.

Erre mi lett? A Fidesz megcsinálta ezeket, és láss csodát, nem bukott bele a gazdaság, sőt soha olyan jól nem álltunk európai viszonylatban, mint 2000-2001-ben stb.

A mostani kormánynak, e tapasztalatok fényében, az akkor prognózisa nem jött be, a Fidesznek pedig bejött.
A mostani kormánynak az elmúlt 4 év alatti prognózisai sem jöttek be. A Fidesz értékelései az elmúlt 4 évről pedig utólag helyesnek bizonyultak (nagy gáz, hatalmas ÁHT-hiány, hamis ktsgvetési adatok stb.), pedig mindezt korrekt adatok nélkül kellett kiszámítaniuk.

Kérdés, miért indulunk ki abból, hogy a Fidesz mostani programja - a múltkorival ellentétben - nem jönne be, az MSZP-SZDSZ előrejelzései pedig - az elmúlt kétszer 4 év tapasztalataival ellentétben - bejönnek?

Hol itt az üzleti logika?
Knight Tyris 2006. 11. 09. 12:01
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
#29
Mondjuk a szolidaritási adó is érdekesen alakult.
Lehet, hogy a jelenlegi helyzetben nehezen lehetne csak támogatni őket, de az sen egy normális dolog, hogy a jelenlegi kormány oldaláról meg szinte csak azt látjuk, hogy ha valami probléma van akkor szinte mindig a hazai kkv-on csattan az ostor. Annak ellenére, hogy már így is elég erősen le vannak terhelve. Így fejlődés ebből sem lesz az is biztosra vehető.
.

Ami hiányzik a Nemzeti Fejlesztési Tervből 2006.11.09. csütörtök 6:51 InfoRádió

A II. Nemzeti Fejlesztési Tervből több olyan fejezet hiányzik, amely a gazdaság fejlődését segítené - mondta Fodor István, az Ericsson Magyarország Kft. elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A cégvezető azt mondta: a fejlesztési terv egyes területekkel egyáltalán nem, vagy csak igen kevéssé foglalkozik.

A demográfiai kérdést például nem érinti, holott ezt a következő hét év alatt meg kellene oldani, különben elöregedik a társadalom - mondta.

A korrupcióra sem nyújt megoldást, és az állami vállalatok kérdését sem elemzi kellőképpen - vélte Fodor István, aki szerint ez utóbbiakra nem a privatizáció az egyetlen megoldás.

Az egészségpolitikán belül nem esik szó az életminőség javításáról.

A HAZAI KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOKNAK NEM KEDVEZ majd a kormány azon döntése, HOGY A SZOLIDARITÁSI ADÓALAPBÓL LEVONHATÓ LESZ A KUTATÁS-FEJLESZTÉSRE SZÁNT FORRÁS, mert erre inkább a nagy, nemzetközi cégek költenek - vélekedett Fodor István, az Ericsson Magyarország Kft. elnöke.

Mint mondta, a szolidaritási adó egy hirtelen jött új teher a vállalkozások számára.

Az, hogy bizonyos feltételek mellett csökken az összege, a hazai kis- és közepes vállalkozásokat nem ösztönzi kutatás-fejlesztésre - tette hozzá.

link

Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 11:42
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#28
Te elolvastad? Én igen. És nem most. A legtöbb pont arról szól, hogy miben adnának többet. Nem akarom az összes ilyet bemásolgatni, javaslom, lapozza végig mindenki, elég csak megnézni a narancssárga címszavakat, 80% arról szól, hogy "...fejlesztés", "...építés", "...támogatás", "több diákhitel", "növeljük a ... forrásokat", "olcsóbb ...", "vége a ... áremelkedéseknek", "több pénz ...-ra" stb. Ezt nagyon szép dolog így leírni, egy választási kampánynak rendben is lenne, annak is készült, de konkrét - gazdasági párhuzzammal élve - "üzleti tervnek" nem elég. Arról pl. egy szó sem esik, hogy ezt a sok jó dolgot vajon miből hozzuk létre. A 14. nyugdíjnál ennyi a magyarázat a hogyanra: "Ennek előteremtésére viszont jó gazdaságpolitikával képesek vagyunk.". Na erre a jó gazdaságpolitikára vagyunk kiváncsiak:)

Arról már nem is beszélek, hogy az egészet valahogy áthatja az államiság. Ahelyett, hogy 2006-ban az EU egyik államában az embereket az öngondoskodásra, a versenyre, a piacra, az önerőre, a felelősségre, saját életük menedzselésére stb. nevelnénk, a gondjaikat helyettük megoldó segítő állam mítoszát építjük bennük tovább. Aztán csodálkozunk, ha éretlenek vagyunk a piacgazdaságra.

A fentiekre egy jó példát kiragadtam belőle:

"Kevesebb közteher, több támogatás a vállalkozásoknak. A munkaalapú gazdaságpolitika megvalósítása érdekében 2007. január elsejével...:
- a munkaadók által fizetett adó- és járulékterhek radikális csökkentése,
- az infrastruktúra gyorsított fejlesztése,"
Az anyag későbbi részében:
"Ezért 2006. július 1-jétől a jelenlegi 29 százalékról 19 százalékra csökkentjük a munkát terhelő adót"

Ez is tök jól hangzik. De mi lenne ennek rögtön az eredménye? A mega ÁHT hiányból ultra hiány (kiadások nőnének, bevételek csökkennének).

Mégegyszer összefoglalva (mielőtt bárki szándékosan félreértve támadna): nem a célokkal van a probléma, hanem a konkrét eszközökkel. A célok jók, támogathatók és támogatandók. Ha megkérdezel az utcán 100 embert, 100 egyetért vele. Itt is. Akik a Fideszen számonkérik a programot azok sem azt vitatják, hogy ezek a célok nem jók. Itt van a nagy tévedés. Nem elvetemült emberekkel áll szemben a Fidesz, akik aljas módon ezeknek a céloknak az ellenkezőjét akarják szándékos országrombolósdiból, hazaárulósdiból, családszétverősdiből stb. Hanem azt mondják, hogy ez így nem végrehajtható. Mert ez nem egy konkrét cselekvési terv, hanem egy "merjünk nagyot álmodni" kategória. Nagy különbség van a kettő között. Tőzsdei és fórumos hasonlattal élve: az egyik olyan, mint a Novos topic BigBrokija, aki szózatokat zeng a jövőről, az összefogásról meg az alternatív energiáról, szép, de a másik oldalon ott a tényszerű racionalitás: fektessek-e x összeget most Magyarországon napelemgyátásba ilyen és olyan várható jövedelmezőség és ilyen és olyan kockázatok mellett. Attól mert valaki erre a második kérdésre nemmel válaszol, egy picit sem jelenti azt, hogy egy elvetemült ember, aki nem ért egyet az első kérdés gondolataival.
csuloktata 2006. 11. 09. 11:27
Előzmény: #26  tokos.
#27
Gyenge kormányzati teljesítmény, erre kitatlálják a kommunista komunikációsok, hogy beszéljünk inkább a Fidesz gazd. pol.- ról. Nem a kormány ámokfutásáról kellene inkább beszélni?
Egyégként hol a kormányprogram, amiben konkrétumok vannak?
Látta már valaki?
Úgy tudom csak egy példánya van, aki kiváncsi rá, az a Veresnél kérhet betekintést.
tokos. 2006. 11. 09. 11:02
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#26
A Fidesz programján tényleg kár agyalni, több okból is.

Egyrészt még egy darabig nem tudjják megvalósítani, akkor sem ha lenne.

Másrészről, szinte biztos vagyok benne, hogy a cikkben olvashatónál potosabban tudják, mit honnan vennének el. Mert azért az a cikkből is kiderül, egyelőre nem megy anélkül, hogy elvennének valakitől, de persze azt nem mondják meg, hogy kitől.

Ez megint csak érthető, miért mondanák, hogy ők nem a Jóska mogyoróit rúgdosnák, hanem a Pista bácsiét? Mire mennének vele? Szavazatot veszítenének. Erre nyilván nincs szükségük.

A politika a hatalomról szól, a Fidesz is azt akarja, meg a szocik is. Hallottátok esetleg a választásiok előtt bármelyik bolsi szjából, ahogy adóemelések lesznek? Hogy három kulcs lesz a nagy hévvel beharangozott kettő helyett (a szolidaritási adó gyakorlatilag a harmadik kulcs).

Nem ilyet nem hallottál senkitől, mert a hatalmat akarták az anyjuk élete árán is.
Amit hallottál, az adócsökkentés, adócsökkentés, meg adócsökkentés, törvénybe foglalva, amit persze vissza lehet vonni a kiszámíthatóság jegyében.
Akkor miért a másik oldaltól kérsz számon mindent?

Végül, aki egy kicsit figyelt a választási hajrában azért kottyintottak el dolgokat a fiúk, pl. minimálbér 100 eFt. A minimálbér adómentességét ellenzik (értsd el kell törölni) ez persze nem gazdasági program, csak némi vázlat, hogy honnan is vennének el. Aztán, aki figyelt, még elcsíphetett elég sokmindent, pl. családi adózásról, a kórházak privatizációjáról, a többiztosítós rendszerről is, anélkül, hogy olvasta volna a gazdasági programjukat.

Hozzáteszem, én sem olvastam, de ez sem a program, ami a cikkben van. Adnak is valami hivatkozást, valami 1000 oldalas doksiról, de nem hiszem, hogy megéri beleásnom magam.
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 10:27
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#25
Két tény: amikor 2002-ben az MSZP-SZDSZ átvette a kormányzást, mindenki egyetrétett abban, hogy 2006-ban áttérhetünk az euróra. Kül-és belföld, jobb és baloldal egyaránt.

2006-ban, 4 évnyi MSZP-SZDSZ kormányzás után ez a dátum minimum 15 évre eltolódott, de leginkább már meg sem nevezik.

2002-2006 között nem hallottunk arról, higy a Fidesz-kormány elrontott volna valamit 1998-2002 között. Arról viszont folyamatosan értesültünk a kormány kommunikációjából + az INTÉZKEDÉSEIből, hogy a gazdaságunkban minden szuperül megy.

Ezen nincs mit kommentálni. Mindkét pártnak volt 4 éve, hogy megmutassa, mit tud. Meg is mutatták.
Ezek alapján én inkább Varga Misiék csapatára bíznám a pénzem, ha brókercég lenne, mint Gyurcsánybórkerékre...
Törölt felhasználó 2006. 11. 09. 10:12
#24
Mielőtt véleményt nyilvánítasz, olvasgass egy kicsit, de a Fidesz programot nem a balbolsilibsi médiában keresd, hanem itt:
A Cselekvő Nemzet Programja
2006. március 19. 13:04
link
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 22:27
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#23
az objektív vitához kellett volna 50-60 év nyugalmas és békés demokrácia, hogy a több száz éves elmaradást valahogy behozzuk, legalább részben

nem számítok arra, hogy 50 éven belül valóban nyugati (élhető) demokrácia leszünk
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 20:53
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#22
Tulajdonképpen igaza van pénznyelőnek, amikor meglátva a hozzászólásokat, úgy döntött be se száll a vitába.
Önkritikát kell gyakorolnom magamon is, hiszen a téma valóban csak az egymás melletti elbeszélésre alkalmas: az egyik oldal (ahol én is állok) számon kéri az ellenzéki párton, miért nincs koherens programja, holtt nem is kell lennie, míg a másik oldal erre folyton ismételgeti, hogy a Gyurcsány hazudott.
A baj persze nem itt van, hanem abban, hogy "fent" ugyanez folyik. Ott ahol ténylegesen szükség lenne azt megbeszélni, hogyan tovább.
Az persze más kérdés,hogy jómagam rózsaszín szemüvegen át nézem a kormány tevékenységét, míg az ellentábor előtt a vörös köd homályosítja a látást. Ezen valszeg egyhamar semmi sem változtat.

De akkor kérdem: hol lelhetők fel ebben az országban az objektív vitapartnerek?
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 20:39
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#21
conquistator a válaszom a kérdésedre: mert ez a kiinduló pont....az elmúlt 4 év kormányzás. Viszont benne volt az előző véleményemben az is, nem kell, hogy egy ellenzéknek, kidolgozott programja legyen. Ez abszurd, hogy számon kér bárki is az ellenzéken részletes programot.
Te azt írtad valahol, hogy jogász vagy. Felkészülsz a kollegád helyett, ha nem a te ügyed?....nem!......bár ismered az ügyet, megvan az elképzelésed a JÓ megoldásra.... ha be kell ugranod, kidolgozod a részleteket.

és csak mellékesen jegyzem meg...ki tudja mennyi minden hazugságra derülne fény újfent, és csak dobhatná a kukába a Fidesz a kidolgozott programot, mert új helyzet, új program
solfox 2006. 11. 08. 19:19
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#20
Tudjátok hogy ki a kurva???????,
-Akire mondják............
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 19:15
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
barki, barmennyit beleonthet a kalapba ha a husosfazekot ugyanugy kimerik mint 10-20-30-40 -50éve,a csontokat meg odadobjak a nepnek
ragjatok, el lesztek vele 1 darabig
magyar alkotmanyt,felelos magyar birosagot,huvos cellakat
utanna johet a gazdasagi program
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 19:11
#18
"A szerintük legfontosabb gazdasági konszolidációs lépés Gyurcsány eltávolítása".

termeszetesen!
Kiegészitve a teljes allamaparatus elszámoltatását legalabb a 20evre visszamenoleg.A bizonyitott buneseteknel teljes csaladi vagyonelkobzás,es peldat statualo borrtonbuntetes,gazdasagi buncselekmenyek eseteben
gazdasagi program?mire ,lukas zsebre?
solfox 2006. 11. 08. 18:45
Előzmény: #16  solfox
#17
Összesen az van,hogy Orbán fölszedett innen-onan "hozzá közel álló üzletemberektől" töménytelen pénzt a kampányra,(mert ugye azt tudjuk hogy 2x,3x-annyba kerül mint mondják) és most nem tud elszámolni a srácokkal.Sztm üzentek neki hogy ki-rázzák belőlle,hát inkább azért van a páncélozott BMW,mert hát ő kitől félne???? Hát ők rángatják a szálakat!!!!! (Különben ha lenne cégem ami pl. utat épít,en is megtámogattam volna,mert nagyon neki állt a zászló.....
solfox 2006. 11. 08. 18:21
Előzmény: #14  csuloktata
#16
Bocs hogy mondom....
Azért érdekes nézni,ahogy Gy-t "hazugság-spirál folytogatja,ellenben OV-aki "még soha nem hazudott (CCN) fákjás-menet élén "AZ IGAZSÁG SZABADDÁ TESZ" című transzparenst szorongatja))))))))))
Ő aki nem hazudott-a Gyurcsány -Orbán vitában sem,mégis állította hogy megszavazta a 13.havi nyugdíjat.Nem hogy nem szavazott ez a beteges hazudozó,hanem nem is vett részt az ominózus ülésen.....A másik srác a Gyurcsi pedig azt állította hogy nem lesz vizit díj,hát lett
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 18:02
#15
igen, de nem a heti7-esből, hanem a fidesz-bölcső mellől, mert ő volt az, aki kitalálta azt a "káder-képzőt", amiben orbán, fodor, dajcs, és kövér úrék a felsőfokú utóképzést kapták.
csuloktata 2006. 11. 08. 17:29
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
#14
A 4 szakértő egyike Kéri úr a heti7- ből...
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 16:53
#13
tegnap este a mtv1-en a 21 órában néhány értelmes ember meg a FRITZ beszélgettek volna az ország helyzetérő, a jövőről meg az érdekeinkről. a 4 beszélgetőpartner próbálkozott volna, de a FRITZ osztotta az észt, kioktatott, kikérte magának , és " egyébként is mindenki hülye, aki szerint a gyurcsány ferenc nem lopott, hazudott, csalt és egyéb disznóságokat nem követett el. igy lehet egyáltalán a jövőről beszélni, bármit is javitani? csülöktata, nem te vagy a FRITZ? egyébként - még mielőtt lekomcsiznál; sohasem voltam sem mszmp-s, sem mszp-s, csupán megszoktam, hogy először megoldani kell egy problémát, és csak utána felelőst keresni, de azt is csak azért, hogy a szar ne termelődjön újra! nnna, pá!
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 16:44
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
pénznyelő,
...ez már a topic-indításból látszott
üdv,
SirGeorge
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 15:57
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Hát ez megint egy építő jellegű topic lesz.
Tanulva a korábbiakból: ebbe már eleve nem veszek részt. További jó ferizést és orbánozást.
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 15:55
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
talán azért, mert amikor a hazugságokra kérdeznek rá a MaSZoP dicső tagjaitól/kiszolgálóitól, akkor rögtön jön az orbánozás
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 15:43
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
mokuka

Azért elárulod ugye, hogy amikor a Vargamisit kérdezik egy interjúban a Fidesz programjáról és én is e témában indítottam a topicot, akkor vajon miért is a kormány elmúlt 4 évi teljesítményéről illetve programjáról kellen beszélnünk.

Igazán köszönöm előre is a választ.
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 13:41
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Én attól tartok, conquistator ugrott be az idézett cikk fontosságának. Mint mindig, hajlamos, hogy túl értékeljen dolgokat, téves következtetéseket vonjon le.
Egy ellenzéknek, miért is volna részletekbemenően kidolgozott programja?...hülyeség
Miért nem arról beszélünk, hogy az elmúlt 4évben a kormánynak miért nem volt programja?....és most meg az a programja, hogy ami még túlélte a 4 évet és műkszik, azt most agyonvágják......vagy beszéljünk arról, hogy a kormány fogalomzavarral küszködik a "reform" szó tekintetében, ami ugye nem felel meg az "adóztatás" szónak.
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 13:20
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
#7
Mert az qurva könnyű álláspont, hogy én egy ellenzéki párt vagyok és a kormány minden, de minden lépésére illetve intézkedésére sajtótájékoztatót tartok, ahol bejelentem, hogy na ez a lépés vagy intézkedés aztán tényleg szar volt, hatalmas károkat okoz az országnak és a népnek.
Miközben nyomom a hülye rizsát, hogy először konszolidálni kell (mármint az államháztartást) aztán adót csökkenteni stb. stb., de nem mondom meg, hogy milyen konkrét lépésekre gondolok, mondván én az ellenzék vagyok, nem az én dolgom a kormányzás.
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 13:01
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#6
Itt mindenki beugrott a téma felvetőjének?

Bármelyik párt gazdasági progamját, hogyan és miért is kellene, lehetne kidolgozottságában, összevetni egy kormány teljes közigazgatási apparátusa által készített programmal?
csuloktata 2006. 11. 08. 12:55
Előzmény: #4  Monster
#5
4 évig felőtlenűl kormányzó, az országnak gazdaságpolikájával hatalma kárt okozó, ennek adatait meghamisító, letagadó kormány.
Ezzel szemben ellenzék, aki riogat (azóta kiderül, hogy mégiscsak igaza volt), felelőtlenül igérget (úgysem tartotta volna be állítólag).
Monster azért szavaztak az emberek a kormánypártokra, hogy minden megváltozzon, semmi ne maradjon ahogy volt?
Gondoljátok már végig!
Monster 2006. 11. 08. 12:34
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
Ez igaz, de legalább használta őket.
Viktorék meg nyújtották azt a lehetőséget, hogy minden marad úgy, mint volt:)
Törölt felhasználó 2006. 11. 08. 12:29
Előzmény: #2  Monster
#3
Azt azért halkan megjegyzem, hogy a másik oldal is jó általánosan használta tavasszal is, most is a stabilizáció, meg reform szavakat anélkül, hogy a konkrétumokba belementek volna. A választások előtt sem lehetett sokat tudni a majdani megszorításokról, ahogy a hangoztatott nagy reformokról meg még most se igazán...
Monster 2006. 11. 08. 12:22
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#2
Szerintem ez is közrejátszott a tavaszi buktájukban.
Ha elmondják a reform elképzeléseiket részletesen, és hogy hogy akarják kihúzni a szarból az országot, és még meggyőző is, lehet, hogy rájuk szavazok.
Így viszont volt egy Gyurcsány, aki reformokat hangoztatott, meg volt egy Orbán, aki jött a demagóg szövegeivel.

Topik gazda

conquistator
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek