Topikgazda: Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 08:10

Gyurcsány: "tudatos rendbontás történik"  

Ugrás a cikkhez
Tudatos rendbontás történik, amelyre sokan felkészülnek, agresszív kisebbség terrorizál - mondta el Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap este a közszolgálati televízió műsorában az esti zavargásokkal kapcsolatosan. Arra a kérdésre, hogy pontosan kit ért a szervezők alatt, a miniszterelnök kitérő választ adott.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=75294
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BuySell 2006. 10. 24. 13:26
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
#40
Utazó gondolom azért kellett védeni mert a tüntetők nem az ünnepi műsort akarták megnézni, hanem mert az egész délelőtt a "foglaljuk vissza a Kossuth teret" jegyében telt
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:26
Előzmény: #34  Monster
#39
Monster: a Fidesz gyűléstől NEM lehetett elmenni, mivel a környező szők keresztutcákban SZEMBŐL nyomultak be a kardlapozó rendőrök. Egy 100 ezres tömegben nem tudsz úgy elszaladni, mitn egy villamosmegállóban.

Egyébként Budapesten nem tudsz olyan helyszínt mondani, ahol ne lehetett volna valamilyen fontos helyszín közelségére való hivatkozással "oszlatást" kezdeményezni.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:25
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#38
szia tojas,

en meg egyszeru ember vagyok aki szeretne bekeben elni,

es nem szeret karomkodni

es en is szeretem az embereket
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:23
Előzmény: #31  mezuska
#37
Szia mezuska
liberális világpolgár vagyok csak utálom ha hülyének néznek és ha a bukszámban turkálnak a tolvajok
a többi 6 milliárd embert szeretem
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:16
#36
elárulná nekem vki hogy azok, akik a Kossuth téren vannak tüntetők már hetek óta, azok dolgoznak is valamit? vagy épp azok vannak ott, akik csak az állami munkanélkuli segélyt kapják és nem fizetnek adot?

nem bantaskent irtam
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:14
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#35
Buysell, vajon miért voltak ott délután KORDONOK? Miért kellett kordonokkal védeni az üres teret?
Nehogy az emberek megnézzék a "SZABADSÁG FÉNYEI" c. performanszot???

Szerintem az szomorú, amit mondasz: hogy maradjunk otthon és gyújtsunk gyertyát magunkban! 1989-ig valóban így kellett megemlékezni nemzeti ünnepeinkről.
De azóta, azt hittem, valami változott. Azóta jól esik, ha márc. 15-én, aug. 20-án, okt. 23-án közösen tudunk ünnepelni. Közösen, nyilvánosan, együtt. Mert igenis más egy szervezett ünnep, annak méltósága, súlya van. Még az oviban is szerveznek ünneplést.
Kár, hogy ezt idén a kormány egyes tagjai lehetetlenné tették.

Monster 2006. 10. 24. 13:12
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
#34
Gri!

Valóban nem zavar, ha tüntetnek a kormány ellen tiltakozók, megtehetik. Az astoria azért volt rossz választás, mert tudható volt, hogy lesz balhé, és akkor a randalírozók oda fognak csapódni a fidesz gyűléshez. A randalírozók csak akkor nem csapódtak volna a fidesz gyűlésen résztvevőkhöz, ha a rendőrök onnan jöttek volna.
Sajnos én nem tartom annyira ártatlannak vikiéket, hogy erre ne gondoltak volna.
Rengeteg tér, park, stb. van a városban, ahol biztos távolságban lettek volna a békés gyűlésezők a randalírozóktól.
A focimeccs tömegéről annyit, hogy én válogatott meccsekre mentem csak ki, azokból is a nagyobbakra, ahol sok minden volt, csak kongó stadion nem:)

Azt készséggel elismerem, hogy brutálisan jártak el a rendőrök, és talán a helyszínen mérlegelniük kellett volna, hogy mikor mit vetnek be, de azt nektek is el kell ismerni, hogy a randalírozó csürhét nem dobta ki magából a békés tüntetők csoportja, hanem inkább testközelből figyelték az eseményeket.

Összességében azt mondom, hogy a rendőrök talán túl brutálisak voltak, de azt egyszerűen nem hiszem el, hogy nem lehetett eltávolodni a rendbontóktól, akár gyalog is!
Ha állok a villamosmegállóban, és várom a villamost, de látom, hogy balhé lesz (mert ez azért észrevehető), akkor inkább gyalogolok még egy kicsit, amíg biztos távolságba nem érek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:12
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#33
latom neked is sikerult befejezni az általános iskola 6 osztályát
BuySell 2006. 10. 24. 13:12
Előzmény: #31  mezuska
#32
mezuska :)))
mezuska
mezuska 2006. 10. 24. 13:11
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
#31
Hi tojás
TE honnan jöttél,ily velös mondandoval???
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:08
Előzmény: #20  BuySell
#30
A náci gyurcsányi a fasiszta gergényivel verette a békés demokratikus tüntetőket a debil nyakó meg közzöség elleni uszitást végzet minden nemzetiszocialista forumon az ünnepségen megjelent nemzetközi vendégek kárára(lenyilasozta Őket)
ez a szégyen
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:08
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
#29
Brunhold, ezt én sem értem!
A TV ostromnál és az utána következő (barikádépítő stb.) zavargásoknál lehetett indokot találni a rendőri fellépésre. Este 10 után a Belvárosban kialakult egyes helyzeteknél is.

Azonban tegnap délelőtt a Kossuth térnél (Nádor u-i stb.) oszlatásokra, a délután a Kossuth térre visszatérő emberek elkergetésére és leginkább az ellenzéki ünnepről békésen hazainduló emberek (civilek, családok!) rendőri lerohanására, bántalmazására azonban nehéz magyarázatot adni.

Vagy Te tudsz?
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:07
Előzmény: #26  BuySell
#28
nekem elegem van 56-bol, nem éltem akkor es nem is erdekel mar, de elegem van abbol is , hogy ezt az "unnepet" kihasznalva csinalnak botranyos dolgokat a " BÉKÉS TÜNTETŐK"

szerintem le OV és le Gyurcsány
BuySell 2006. 10. 24. 13:05
Előzmény: #26  BuySell
#27
és ha te tényleg meghitten szeretnél megemlékezni 56 ról azt otthon is megteheted egy gyertyagyújtással, + annál a rengeteg 56-os emlékműnél is amik nem a belvárosban találhatóak, nem pedig úgy hogy magamutogatóan lázadósdit játszok a belvárosban
BuySell 2006. 10. 24. 13:03
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#26
Utazó , ott azért nem volt rombolás mert oda nem konkrétan a rendőrök ellen mentek.

Nemúgy mint a Kossuth térre utána. Lehet nem láttad amikor a felszerelés nélküli átlag rendőröket kergették befele az alkotmány utcán miután lebontották a kordont a békés tüntetőid
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:02
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#25
S még egy kérdés: szerintetek aki tegnap szeretett volna a családjával emlékezni 56-ra, és valamilyen szerevezett ünnepen is részt venni e nemzeti ünnepen, annak hol volt erre lehetősége? A Kossuth térről kizártak mindenkit, és a közelben levőket (ismétlem: békés családokat) veréssel is elzavartak. Ide du. 2 után sem engedték vissza az embereket, pedig akkor már üres volt a tér.
A Corvin közbe sokan nem mertek kimenni, tartva a folyamatosan köröző katonai helikoptertől, amelyről állítólag szintén szórták a könnygázt. Az egyetlen lehetőség valamilyen komolyabban vehető ünnepi megemlékezésre a Fidesz által szervezett volt.

Egyébként a Kossuth tértől és a Nyugatitól simán lehetett volna pl. a Váci út, Margit híd, Podmaniczky u., Andrássy út felé terelni azokat a "rohadt ünnepelni vágyókat". Vagy akár be is lehetett volna engedni őket a Kossuth térre könnygáz helyett.
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 13:00
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
#24
tehat szerinted a rendorok csak poenbol szandekosan lovoldoztek?

vagy valami irhato is a masik fél szamlajara is?

baratom sajnalom hogy ez tortenik es azt is hogy en meg te fogod kifizetni közvetetten ennek a balhenak az arat
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:54
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#23
David, Monster, megismétlem: délelőtt 10-kor a Nádor utcánál NEM randalírozókat vertek szét, hanem az ünnepre igyekvő, békés embereket, köztük időseket. Tüntetők a közelükben sem voltak.

Délután a Fidesz-rendezvényről nem tudott volna másfelé menni a tömeg, csak ki a mellékutcákba. Nem a balhéra vártak: elindultak haza! De belefutottak a kardlapozó lovasrendőrökbe, akik elkezdték őket gránáttal lőni.

Figyeljétek meg: a délelőtti "oszlatásról" pl. miért nem látunk képeket? Egyedül az MTI-nek sikerült csinálni egy felvételt egy vérző fejű ősz hajú emberről. Vajon délelőtti, déli (Corvin köz) képeket miért nem látunk? Mert ott nem volt "randalírozás". Miért csak du. Kossuth téri és este 10 körüli képeket látunk mindenhol?
Ez a tömeg de. 10 óra óta vonult hol emlékezve, hol tiltakozva szerte a városban. Történtek atrocitások? NEM. Sem a Corvin közben, sem a Terror házánál, sem a Hősök terén. Pedig itt mindenhol 10-20 ezer körüli ember ("tüntető") volt. Egyetlen kirakatot, egy autót nem rongáltak meg.

Szerintetek nem elgondolkoztató, hogy csak ott voltak atrocitások, ahol - miután - a rendőrség odament és elkezdte lőni, kardlapozni, verni az embereket?
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:41
#22
komolyan hajlandó vagyok fizetni is annak aki megmondja mit kell tenni ugy, hogy közössen egymással és nem egymás ellen
Törölt felhasználó 2006. 10. 24. 12:40
Előzmény: #16  Monster
#21
Kedves Monster!
Ennél eddig sokkal rendesebb megnyilvánulásaid voltak. Kérlek olvasd el még egyszer, amit írtam.
1.) A rendőrségnek sok lehetősége volt arra, hogy merre tereli a tömeget, ezek közül választotta az Astoriát.
2.) A fideszes gyűlést követően a rendőrség nem adott sem lehetőséget, sem segítséget a tömegnek a terület elhagyására. A stadionos hasonlatod a magyar kongó stadionokra leeht igaz, egy tele Bernabeu-ban esélytelen az állításod. Nekünk az Astoria villamosmegállóból 20 perc alatt lehetett eljutni a hídig, pedig elég határozottan törtem az utat. És még egyszer mondom a rendőrség semmilyen eszközzel nem segítete a tömeg feloszlását. egy százezres tömeg közepén nem te döntöd el, hogy hová és mennyi idő alatt jutsz el.
Határozottan téves az az elképzelésed, hogy tegnap minden békés polgár meg tudta volna úszni a gumilövedéket, a könnygázt.
Ugye téves az az érzésem, hogy minden nem kormányzati rendezvény betiltását tartod kívánatosnak?? Hová kellett volna menni? A Parlament, a Hősök tere, a Corvin köz foglalt volt, és még ki tudja mi minden, ill. a város főbb útvonalai lezárva.....

Topik gazda

pakozdi_imre
3 3 2

aktív fórumozók


friss hírek További hírek