Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:53
Előzmény: #179  adam
#180
Azt mondtátok, szeretnétek segíteni a családnak, itt megtaláljátok a számlaszámot.
adam 2006. 10. 18. 14:41
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#179
Kivánok neked jóravaló roma szomszédokat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:24
Előzmény: #177  Törölt felhasználó
#178
A célzás ugyan érthető, de nem kéne keverni...
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:16
Előzmény: #173  opposition2002
#177
Fiúk ,lányok!

Mikor kezdtek már el zsidózni?
Épp itt az idje annak is.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:08
Előzmény: #168  tokos.
#176
Tokos,
ez jó:)))
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 14:07
Előzmény: #173  opposition2002
#175
ki az a balliberális médiaértelmiség??? hányan vannak? stb.

én baromira nem vagyok sem balos, sem jobbos, sem liberális, de nekem ez így csak egy jobboldali hőzöngésnek tűnik... amúgy gyakran vagyok olyan hangulatban, hogy én magam részt vennék annak a bizonyos falnak az építésében, mert tele van a tököm, hogy míg más lakást kap, azt tönkreteszi, lop, csal, hazudik, stb. addig én gürcölök, hitelt fizetek, nem lopok, stb.

a másik oldalról ellene vagyok bármilyen általánosításnak, és szerintem senki sem azokat a cigányokat (romákat) gyűlöli, akik megpróbálnak a társadalomba integrálódni.
saru 2006. 10. 18. 13:29
Előzmény: #173  opposition2002
#174
Opposition2002 !
Jó anyagot írtál, mert a lényeget próbáltad megfogalmazni !
opposition2002 2006. 10. 18. 12:47
#173
Szerintem ez az egész eset egy kis szeletkéje a magyar közéletnek, de mégis szervesen kapcsolódik annak egészéhez. A cigányság jogairól és kötelezettségeiről van szó, és ebben a kontextusban az előbbi irányában durván elbillen a mérleg. Az elmúlt évtizedekben bármilyen rendszer is lehetett hatalmon, nem sikerült őket integrálni a többségi társadalomba. Az utóbbi másfél évtizedben pedig nagyon kezdenek elpofátlanodni, és a jogaikra hivatkozni, és ezért nem lehet ellenük fellépni keményebben (mármint a közülük kikerülő bűnözők ellen)

Hogy ki ezért a felelős? A válasz egyszerű: Ugyanazok, akik Antallék idejében rasszizmusról, antiszemitizmusról, keresztény kurzusról, Horthy rendszer visszajövetléről beszéltek. Ugyanazok, akik Orbánék alatt fölpiszkáltak köztörvényes cigány bűnözőket a kivándorlásra. Ugyanazok, akik tavaly "Józsika megszúrásakor" ismét rohantak az utcára tüntetni (vö: "Utcára viszik a politikát"), de most kussban vannak, nem szerveznek tüntetést.

Ugyanezek az emberek segítettek négy évig Medgyessynek és Gyurcsánynak falazással, talpnyalással, magyarázással, hogy hazudni tudjanak folyamatosan és azt a nép nagy része ne vegye észre.

Hogy kik ezek? Egy gyűjtőfogalommal:

A BALLIBERÁLIS MÉDIAÉRTELMISÉG

Ezek rontják a levegőt már évtizedek óta, neveznek mindenkit fasiztának, aki nem az ő soraiból való, folyton azt plántálják, hogy mindenkinek félnie kell a nemlétező szélsőjobbos veszélytől. Most is elkezdték már a kakás gatyájukból kimosdatni a cigányokat, hogy nem is volt köze tettüknek a származásukhoz, meg hogy ezek kilátástalan, elkeseredett emberek, akik így vesznek elégtételt, stb.

Az ilyen szar balliberális hazaárulók miatt tart itt az ország. Ennek a tanárnak az agyonverése sajnos csak egy kis epizód ebben az egészben, a probléma gyökere nem ebben, még csak nem is a cigányságban van, hanem ebben a max. néhány száz főt számláló brancsban, akik totálisan uralják az egész médiát, és azt nyomnak le sok ember torkán, amit csak akarnak, vagy amit parancsolnak nekik.

ÚGYHOGY ELSŐSORBAN ETTŐL A BALLIBERÁLIS MÉDIABRANCSTÓL KELLENE MEGSZABADULNI, A CIGÁNYKÉRDÉS MEGOLDÁSA CSAK EZUTÁN KÖVETKEZHET !
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 12:18
#172
A cigánytelepek bombázása, felégetése.
hmm...a többit nem fejtegetem itt, endlösung kell a cigányságra.
saru 2006. 10. 18. 12:15
Előzmény: #169  saru
#171
pedig milyen jó lenne, ha csak olyan szépen hegedülnének . . .
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 12:10
#170
minden ember más!!!!

a baj akkor van ha találkoznak!!!!!!

pláne ha rossz dolog miatt!!
saru 2006. 10. 18. 12:07
Előzmény: #168  tokos.
#169
ma már bizonyos, hogy több százezer hegedű átadása sem megoldás . . .
tokos. 2006. 10. 18. 11:41
#168
Én igazából már régóta egy nagyon liberális álláspont híve vagyok ebben a kérdésben.
<p>
Tudomásul veszem, hogy nekik más a kultúrájuk, és mások a hagyományaik, és ezt szeretnék ápolni. Úgy látom, hogy ezt a lehetőséget meg is kell adni nekik.
<p>
Valahol a Nyírség környékére gondoltam, ahová elköltözhetnének, és ápolhatnák a hagyományaikat. A hagyományörzéshez szükséges sátrakat biztosíthatná az állami költségvetés is.
<p>
Természetesen, azért hogy nehogy skinhead-ek, fasiszták megzavarhassák a hagyományörzésüket, egy biztonságot jelentő fallal venném őket körül, olyan 10 m magas beton+szögesdrót kombinációra gondoltam, és lángszóróval felfegyverzett őrökre, az illegális behatolókkal szemben.
<p>
Természetesen azok, a magukat nagyon liberálisnak tartók, akik olyannyira odavannak értük, meg a hagyományaikért, kultúrájukért, és részt kívánnak venni a hagyományőrzésben, nyugodtan bemehetnek hozzájuk, és segíthetnek nekik hagyományt őrizni, illetve ha közülük valaki úgy dönt, hogy szíve szerint elég volt a hagyományokból, és asszimilálódna a többséghez, akkor az kijöhetne, munkát vállalhatna, dolgozhatna, egészen addig, amíg ki nem derülne róla, hogy esetleg esténkét mégiscsak hagyományt őriz...
matgab 2006. 10. 18. 10:49
Előzmény: #166  Törölt felhasználó
#167
>A Jobbik megdöbbenve értesült arról, hogy Olaszliszkán a gyermekei szeme

láttára rángatták ki gépkocsijából és verték agyon azt az édesapát, aki egy
elé kiszaladó roma gyereket elütött. Az eset nem előzmények nélküli, hiszen
az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a cigányok által elkövetett rendkívül
brutális bűncselekmények száma, amelyeknek etnikai vonatkozásait a média és
az illetékes hatóságok a pozitív diszkrimináció elvét alkalmazva rendre
elhallgatták. Az Olaszliszkán történtek, a magyarcsanádi lány bestiális
kivégzése, a cigányok által sűrűn lakott térségekben kirobbanó sorozatos
tömegverekedések a kormányzati romapolitika totális csődjét jelentik.

>>
>> A Jobbik a jogegyenlőséget sértő, a cigány etnikumot indokolatlanul

kivételezett helyzetbe hozó törvények és rendeletek azonnali
megváltoztatását követeli, amelyeket egy gyökeresen új szemléletű és
szisztematikus módon megvalósított romapolitikának kell követnie. E program
alapvető eleme kell hogy legyen, a cigánybűnözés létezésének elismerésén
alapuló válságkezelés, a többségi társadalom kendőzetlen tájékoztatása
romaügyekben a tények és adatok elhallgatása helyett, valamint a cigányság
rádöbbentése arra, hogy Magyarország törvényei rájuk is vonatkoznak.

>>
>> A Jobbik szakértőivel kész egy átfogó romaprogram kidolgozásához

segítséget nyújtani, amely program viszont nem működhet a hazai cigányság
konstruktív hozzáállása és jobbító szándéka nélkül.

>>
>>
>> Bíber József Tibor,
>> a Jobbik Országos Választmányának alelnöke
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 10:08
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#166
Az óra kínálgatását csak azért írtam be, mert maga a romagyerek mondta, hogy "olcsón lopom". (és nem hozom-ot mondott) Ha még hamis is, az egy más dolog.
Ez mindegy, a lényeg, hogy igenis van cigány/roma kérdés, és amikor értelmetlenül önbíráskodnak és gyilkolnak is, akkor elszabadulnak az indulatok. Ilyenkor sajnos sok vétlen és kiemelkedett is kénytelen viselni a szidalmakat és általánosításokat.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 08:50
Előzmény: #164  Törölt felhasználó
#165
A mocskos disznó gyilkosokat elevenen kéne megégetni!
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 07:35
#164
Az óra nem lopott volt, HAMÍS! De ez régi roma bünözési forma a markecolás, csak már arannyal nem meg! Vágjuk át a hülye parasztott jelszóval!
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 07:07
#163
Jó reggelt! Sajnos nem volt időm elolvasni az összes hozzászólást, csak az utolsót. Ez az eset példamutató volt szerintem is, de még abba is rossz belegondolni, hogy hány ehhez hasonló eset történik nap mint nap, amik azért nem végződnek halállal. Én egy olyan általános iskolába jártam ahol 50-50% voltak romák és nem romák. Isten lássa lelkem, azelőtt azt sem tudtam mi az hogy roma. De ott igenis megtanultam. Mindennapi magyarverések, a folyosóra nem volt ajánlatos kimenni, hacsak nem akartuk hogy elvegyék a pénzünket (a beszólogatásokat már meg sem említem). És a tanárok mit tettek? Semmit! Azért mert még ők is féltek. Ha egy oktató fel mert lépni, másnap már ott is volt a szülő és szó szerint megverte a tanárt!! Persze ezek után úgy is az lesz a vége, hogy jajj szegény romák, egy csúnya bácsi rájuktámadt és rasszista szavakat kiábált. Az ügy is lesz intézve, és minden megy tovább....
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 01:24
Előzmény: #161  Törölt felhasználó
#162
Elolvastam minden hszt, és bizony nem semmi... Az a gáz, hogy amikor a kocsiban hallottam vasárnap, akkor nem mondták, hogy romák v. cigányok tették, de én mégis lefogadtam volna. Ez sajnos előítélet, de be is jött a fenébe is! A bűnözési statisztikákban lévő magas százalékuk mellet tény, hogy nem csak az az ok, hogy a vérükben van.
Ez az eset arra jó, hogy felhívja a figyelmet: a roma/cigány kérdés, azaz inkább PROBLÉMA igenis komolyan létezik! Nem csak miattuk, hanem azért is mert egyre többen éreznek olyan indulatokat, melyek csak az előítéletek terjedését, és az árkok mélyülését segíti... Vajon ki fog engedni? Egyet tudok: a demokráciában a többség akarata érvényelsül, a kisebbség pedig alkalmazkodik. Csakhogy ott szabad választás van, itt pedig születés általi elrendeltetés, azaz hátrány. Olyan helyek kellenének, ahol jonásjózsef és a kiemelkedtek megfelelően tudnának oktatni és motíválni. Csakhogy a tanuláshoz is munka és energia kell. Erre ki veszi rá őket, és mivel???
A hétvégén egy Bp-i piac mellett márkás karórát kínált egy romagyerek jó áron. Köszöntem, nem kértem. Még utánam szólt: "Van mindenféle főnök, olcsón lopom..." Tudom, tudom, nem csak ők lopnak.
Törölt felhasználó 2006. 10. 18. 00:27
#161
Hogy lehet feldolgozni azt, ha két gyermek szemtanúja lesz saját édesapja agyonverésének? – kérdezett az Index pszichológusokat az olaszliszkai eset kapcsán.

Nem tudok erről szakmailag nyilatkozni – mondta kérdésünkre Vekerdy Tamás gyermekpszichológus, aki szerint ez a borzalmas eset valahol az ország egész, hisztérikus, agresszív, bűnbakkereső hangulatét is mutatja.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek