Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 05. 03. 20:53

Virtualis kavehaz  

Arp ötlete nyomán beindítjuk az új csevegőhelyet....itt lehet pletyizni, infokat csöpögtetni és mulatni....


Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
suti 2006. 09. 07. 22:07
Előzmény: #1799  Knight Tyris
#1800
Hatizással kapcsolatban olvastam már többx ezt a kifejezést hogy kamattartalom. Szeretném ha valaki elmagyarázná nekem, beavatna hogy mit is takar ez tulajdonképpen.

- 2x3cl Gönczi barackot kérnék.
Knight Tyris 2006. 09. 06. 22:54
Előzmény: #1798  matgab
#1799
Üdv Matgab!

Pánik nincs legalábbis részemről, az esetleges negarív reakciók már már érdekesebbek egy ilyen hír kapcsán. -Tegnap inkább összeszolut a gyomrom, mikor olvastam, hogy megint találtak egy csomó elégetni való olajat...-

A média meg tényleg nem arról beszél amiről kéne. Egyrészt többségben tele van mindenféle problémával, személyes tragédiákkal, amik túlnyomórészt dominálnak a műsoridőben (pl halálos autőbalesete stb) mintha azok lennének a lefontosabbak, legáltalánosabbak.
Másrészről a legtöbb dolgot meg eltúlozzák, mert a szenzáció a lényeg nekik.
Egyetértek, hogy ennek az eredmény az, miként Te is írtad, hogy lényeges dolgokról elterelődik a figyelem, arról meg jobb nem beszélni, hogy mennyire tumpul ezáltal az emberek gondolkodása...

------
Mondjuk az ilyen hírekre is szükség van, hiszen életünk részei, csak egyensúlyt kéne találni a hanvételükben, a tényszerűségre koncentrálva, megfelelően körbejárva kéne leadni őket.
matgab 2006. 09. 06. 17:39
Előzmény: #1795  Knight Tyris
#1798
Tyris,
Don't panic!
A mai hatalomnak arra van szüksége, hogy az embereket folyamatos félelemben tartsák, mert így könnyen irányíthatóak.
Ezt a média eszközével tökéletesen tudják kontrolálni ilyen álproblémákkal, min tpl. a madárinfluenza, az anthrax , a terroristák, stb. stb.
Ezzel két legyet ütnek egy csapásra:
Elterelik a lényeges problémákról a figyelmet (társadalmi problémák és pl. a környezetvédelmi problémák), másrészt a félelemben tartásnak egyéb eszközeivel (pl. szakszervezetek leépítése, szociális háló leépítése) az embereket ráveszik arra, hogy egyre kiseb reáljövedelmért egyre többet egyre magasabb technológiát kezeljenek...

Semmi másról nem szól ez a sok marhaság...
Törölt felhasználó 2006. 09. 06. 17:21
Előzmény: #1796  Törölt felhasználó
#1797
Törölt felhasználó 2006. 09. 06. 17:15
Előzmény: #1795  Knight Tyris
#1796
szomoru ez....
Knight Tyris 2006. 09. 06. 17:11
Előzmény: #1794  Krumenaker
#1795
Úgy tűnik a madárinfluenza -átmeneti- hiányában sem kell meglennünk halálos fenyegetés nélkül.

Gyakorlatilag gyógyíthatatlan, pusztító baktérium közelít!

2006. szeptember 6., szerda 15:50 InfoRádió / BBC

A tuberkulózis (TBC) egy gyakorlatilag gyógyíthatatlan baktériuma terjed a világban - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet. A baktérium elsősorban az Egyesült Államokban, Afrikában és Európa keleti részén (közte a Balkánon) támad. A védekezés majdnem lehetetlen, ráadásul rendkívül költséges.



"Gyakorlatilag gyógyíthatatlan" - minősítették a tuberkulózis (TBC) új baktériumát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakemberei a dél-afrikai Johannesburgban rendezett konferencián.

A TBC jelenleg évente 1,7 millió ember halálát okozza, ám szakemberek aggasztónak tartják, hogy megjelent egy olyan változata, amely ellenáll az ismert gyógyszereknek.

Bár a baktériumnak jelenleg is ismertek olyan változatai, melyek ellenállóak egyes gyógykészítményekkel szemben, ám ezt általában a nem eléggé hatékony orvosi ellenőrzés, valamint a rossz időben, rossz gyógyszerekkel végzett kezelés okozza.

Minden eddiginél ellenállóbb baktérium

A több gyógyszerre is ellenálló TBC (MDR TBC) önmagában is egyre nagyobb aggodalmat okoz világszerte. A WHO szerint évente mintegy félmillió ember betegszik meg a baktérium egy olyan fajtájától, melyet az úgynevezett elsővonalas gyógyszerek közül legkevesebb kettő képtelen gyógyítani. Ezeket az eseteket azonban, ha nehezen és drágán is, de lehet gyógyítani az úgynevezett második vonalbeli gyógyszerek bevetésével.

A közelmúltban megjelent baktérium azonban minden eddiginél ellenállóbb. A szakértők által XDR (gyógyszerekre szélsőségesen ellenálló) TBC-nek elnevezett fajta nem csak az elsővonalas készítményekkel, de a jelenleg használt hat fajta második vonalas gyógyszer közül hárommal szemben is ellenálló.

Aggasztó adatok

Emiatt a TBC új baktériuma által okozott betegség gyakorlatilag gyógyíthatatlan - állítja dr. Paul Nunn, a WHO Állítsuk meg a TBC-t! részlegének koordinátora. Az adatok aggasztóak, hiszen például a volt Szovjetunió és a Balkán egyes részein az MDR-es betegek 19 százaléka egyben XDR TBC-ben is szenved.

Szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy a HIV-fertőzöttek fokozott veszélyben vannak. Dél-Afrikában például 53 páciens esetében találták meg az XDR TBC baktériumát, egy kivételével 25 napon belül meghaltak.

"Mindez rendkívül aggasztó. Annyit tehetünk, hogy megbizonyosodunk róla: a páciens minden gyógyszert pontosan bevesz a kezelés során" - fogalmazott dr. Paul Nunn.

Nincs ellene eszköz?

Több szakember is figyelmeztetett arra, hogy hatalmas a veszély, mert a küszöbön áll egy olyan baktérium megjelenése, amellyel szemben gyakorlatilag semmilyen eszközzel nem rendelkezik a tudomány.

"Az egész világ számára rendkívül aggasztó ennek az ellenálló baktériumnak a megjelenése. Ez egy olyan ügy, amelyet a WHO minden bizonnyal nagyon komolyan vesz" - jelentette ki Paul Sommerfeld, a TBC Riadó munkatársa.

Mi az a TBC?

A tuberkulózis olyan fertőző betegség, amelyet a Mycobacterium tuberculosis baktérium okoz, és leginkább a tüdőt támadja meg (pulmonáris TBC), de megtámadhatja a központi idegrendszert (meningitisz), a nyirokrendszert és a keringési rendszert (miliáris TBC), az ivarszerveket/húgyutakat, csontokat és ízületeket is. A beteg tüdejében rögök keletkeznek, innen a betegség magyar neve: gümőkór.

A tuberkulózis a történelem során az egyik legtöbb halálesetet okozó betegség volt, ma már gyógyítható, de még mindig több mint kétmilliárd ember fertőzött a bacilussal. A kevésbé fejlett országokban évente kilencmillió új fertőzést és kétmillió halálesetet jelentenek. A fejlettebb országokban főként az immunrendszer csökkent védekezőképessége (amit pl. a HIV vírus, nem kielégítő táplálkozás, életkörülmények - a tbc a "nyomor betegsége" - okozhat) teszi lehetővé a TBC-s megbetegedést.

A vírussal fertőzöttek kb 90%-a tünetmentes, látens TBC-fertőzöttséggel él (LTBI), 10% az esélye annak, hogy kifejlődik benne a betegség, amely, ha nem kezelik, 50%-os eséllyel vezet halálhoz. A TBC a világ három legveszélyesebb fertőző betegségének egyike, kétszer annyi áldozatot szed évente, mint a malária.
Krumenaker 2006. 09. 05. 14:10
Előzmény: #1793  Törölt felhasználó
#1794
zkotasz@freemail.hu

Email és MSN.
Törölt felhasználó 2006. 09. 05. 14:03
Előzmény: #1792  Krumenaker
#1793
Az exklúzív tőzsdetippekért cserébe szívesen segítenék...
Krumenaker 2006. 09. 05. 13:26
Előzmény: #1791  Knight Tyris
#1792
Az unokahúgom szeretne átmenni az Eötvös Gimniziumba (Reáltanoda utca), ha valakinek van összekötettése oda, kérem jelentkezzem :)

Cserébe exkluzív tőzsdetippeket adok :)))
Knight Tyris 2006. 09. 05. 10:17
Előzmény: #1790  Törölt felhasználó
#1791
Én is ezt mondom, az ilyen típusú műsoroknak a jó része már átment azon a határon amit még a szórakoztatás érdekében szabadna vállalni. Csak az a baj, hogy az emberek erre vevők és egyre vadabb dolgokat várnak. És ugye a pénz nagy úr...
Mi is rácsodálkozunk, hogy hú miket meg mernek csinálni, milyen ügyesek stb. Furcsa, de az utóbbi időben látott egy két adás alatt -lehetett már 3-4 hónapja is talán- inkább rossz érzések keringtek bennem is mint sem tetszett volna amit látok. Persze azért igyekeznek minél nagyobb figyelmet fordítani a biztonságra, de ezt csak egy határig tudják megtenni, mert egy állat viselkedését nem lehet kiszámítani, nem lehet védekezni ellene, ha bizonyos távolságon belülre kerülsz hozzá.
A víz, pedig egy idegen közeg nekünk, a kiszolgáltatottságunk a sokszorosára nő, ráadásul az ott élő állatok mérge sokszorosan erősebb a szárazföldieknél, mert a víz felhigíthatja és különben nem működne.
Törölt felhasználó 2006. 09. 05. 08:32
#1790
Én mindig elhülve néztem a műsorait, különösen amikor a mérgeskígyókkal szórakozott. Manapság amúgy is csupa olyan dokfilm megy, amelyben a kígyókat kegetik, felkapják, ugrálnak előlük jobbra balra. Érett már ez a baleset. Nem tudom láttátok e a Natgeon azt a természetfilmet amiben egy "kígyószakit" halálra mart egy kígyó. Eszement barmok, mindenből extrémsportot csinálnak.
Törölt felhasználó 2006. 09. 05. 05:53
Előzmény: #1788  suti
#1789
Hu, ez egy pokoli történet.
Elolvastam a belinkelt anyagot.
Nagyon durvák ezek a ráják.
Még bele is borzongtam.
suti 2006. 09. 05. 00:17
Előzmény: #1787  Knight Tyris
#1788
Igen ezt tudtam, de akkor sem értem, olyan hihetetlen ez az egész. Próbálom elképzelni a szitut,de 1ül nem megy.

link

Elolvasva, most már sikerült.
Knight Tyris 2006. 09. 04. 22:43
Előzmény: #1786  suti
#1787
A rájának a (hátán is) de főleg a faroknyúlványában vannek ezek a mérgező tüskék. Elég egy rossz mozdulat, ha a rája közelében van, vagy egy erősebb áramlat, rossz helyre sodródik, az állat megriad és csap egyet a farkával. Az persze már külön pech, hogy eltalálta és pont a szíve tájékán. Szomorú, hogy a 2 kisgyerekének nélküle kell felnőnie.
suti 2006. 09. 04. 22:17
Előzmény: #1785  Knight Tyris
#1786
Lehet hogy furcsán hangzik, de nem tudom elképzelni hogy hogyan csípte meg a rája és főleg hogy a mellkasán mivel ismerte mondhatni ismerte az élőlényeket amiket bemutatott. Én voltam az Ő hüllő parkjában Ausztráliában és láttam a krokodilokat, mindig is irigyeltem a munkája miatt. A sors fura fintora, hogy egy rája csípése miatt lelte halálát ha szabad így fogalmaznom.
Knight Tyris 2006. 09. 04. 21:55
Előzmény: #1784  Törölt felhasználó
#1785
Hát skacok nem tudom kiverni a fejemből az ausztrál krokodolvadászt, most láttam a hírt itt a portfolion oldalt. Szimpatikus egy személyiség volt, legalábbis a "dobozon" keresztül.
Persze nagyon veszélyes dolgokat csinált mindig, de valahogy nem is gondolunk utána úgy igazából, vagy inkább helyesebben nem hisszük el a tv előtt ülve, hogy bármikor tragédia lehet a vége annak, amit látunk, ami a mi szórakoztatásunkért történik...
Törölt felhasználó 2006. 09. 04. 16:00
Előzmény: #1783  Törölt felhasználó
#1784
állítólag a törökök súlya lényegesen megnő az MSCI-on belül...szvsz lehet erre egy kisebb rally :))) ...Néééékem vaaaaaannnnn
Törölt felhasználó 2006. 08. 25. 14:03
Előzmény: #1762  Törölt felhasználó
#1783
Kamatadó mentesség egész életen át!

Papp Antal vagyok az OVB független pénzügyi tanácsadója. 06-20-310-5043

Azt javasolom lépjünk kapcsolatba, mert nagyon jó megoldást tudok erre a problémára és igen sok bónuszt tudunk érvényesíteni.
A lényeg, hogy augusztus 31-ig legyen a pénz ebbe a programba elhelyezve, mert így egész élethosszig tudja élvezni a kedvezményeket és a kamatadó megkerülését is!
werkaz 2006. 08. 24. 14:16
Előzmény: törölt hozzászólás
#1782
hömm... érdekes fejlemény az fn.hu -tól hogy valahogy minden gazember csak a jobboldalra állhatott :)))) hm hm mik vannak.
kissherceg 2006. 08. 24. 13:56
Törölt hozzászólás
#1781

Topik gazda

Greenspam
4 4 3

aktív fórumozók


friss hírek További hírek