Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:45
#28900
Jó Puritán,

"mindig a mi kárunkra téved"... írja. Ki az a mi?

Megírná?

Őszinte híve
kissherceg 2008. 07. 17. 11:44
Törölt hozzászólás
#28899
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:43
#28898
Jó Auror,

gondoljon bele, hogy az árfolyam most mit jelent, van aki vesz és keresni fog. Hogy tehetné, ha az árfolyam most magas lenne?
Értsék már meg - Önnek is írom jó Auror - a tőzsde nem folyamatosan emelkedő és biztos hozamot adó automata, egy bonyolult, sok paraméter által befolyásolt rendszer, amit azért találtak ki (jött az evolúció során létre), mert ez a vállalkozások egy finanszírozási formája. A tőzsdén az keres, aki olcsón vesz és drágábban ad el, aki fordítva csinálja az veszít. Értelemszerűen egy adott papírt (és a kibocsátóját) érdemes megfelelő információk birtokában józanul értékelni, akkor az első eset áll elő - a jó időbe jó áron eszközölt vétel a lelke ennek a dolognak... ehhez pedig osztani, szorozni, kivonni, összeadni kell - nem ostobaságokat írogatni névtelenül és szidni azt aki vitán felül produkál.

Őszinte híve
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:40
Előzmény: #28891  Törölt felhasználó
#28897
még egy
a főspekulánsunk dr nagyról csak csupa pozití dolgot írt sőt ma is óvatosan fogalmazott
miért is?
1 - a főspekuláns emberismerete nem is oly kiváló mint azt ahogy láttatni szeretné

2- amikor a reanal akvizíciójáról írt szándékosan azért írt csupa pozitív dolgokat dr nagyról is mert ezzel is ki akarta emelni h milyen jó bótot csinált - öröljünk neki vagyis vételi kedvet csináljon a közelgő ócsó papírjainak
ha ez a verzió igaz akkor a főspekuláns mit is tett velünk???? megint megvezetett.

ahogy ő fogalmazott az árfolyammal kapcsolatban megint TÉVEDETT
csak az a baj h mindig a mi kárunkra téved
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:39
Előzmény: #28895  Törölt felhasználó
#28896
ja, és mégegy: mikor próbálkozik "újra"? a kgy-n ugyanis felhatalmazást kapott a nyilvános kibocsátásra 180 napos súlyozott ár -25%-on?!?!
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:37
Előzmény: #28892  Törölt felhasználó
#28895
t. civin úr! amit a nyilvános kibocsátásról ír, számomra nem beazonosítható.!.. mikor próbálkozott ezzel??
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:34
Előzmény: #28893  Törölt felhasználó
#28894
beszarok ezen a Civin-en!! :)
nem veszitek észre, hogy megint megy a halandzsa?
Dr. Nagy..., hát...

Minden megmutatkozik az árfolyamban! Azt kell nézni! Köszönjük meg a Mesternek...
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:30
#28893
Jó Bokaly,

a hozzászólásához csak annyit, hogy képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan írhat ilyesmiket anélkül, hogy alapvető információkkal rendelkezne – bár megjegyzem a múltban sokat tettem (írtam ide) azért, hogy értse mi történik és annak mi a (pozitív eredménye). Értem, de felfogni nem tudom. Értem, ahogyan az alább írottakból ki fog Önnek is derülni.

Jó Döme,

igen nehéz arra minősítésre bármit is válaszolnom, amivel dr. Nagy Istvánt, akit Te csak felületesen ismerhetsz, leírtál. Nyilván nem kell ecsetelnem, hogy mit éreztem akkor, amikor megtudtam, hogy dr. Nagy ezt a hibát elkövette főleg a vele folytatott - a hír tudomásulvételét követő - telefonbeszélgetésem közben és után. Végtelenül furcsa helyzet és nagyon óvatosan kell bánni a szavakkal, ha egy becsületben megőszült – és egyébként valóban kiváló karakterű, de most megtévedt - embert minősítesz.

-----------
Igen, a részvényekkel való fizetések lehetőségén gondolkodva alaposan elemeztük a helyzetet, mi történik akkor, ha ellenőrizetlenül kikerül több millió HUMET® részvény.

A lehetőségek a következőek. Az eladó (aki a részvényeket kapta az akvirált vállalatért – és itt nem használok többes számot az érthetőbb megfogalmazás kedvéért -
a.) soha nem adja el a részvényeket, (pl.: örökös nélkül meghal);
b.) ésszel okosan, több év alatt – anyagi igényeinek megfelelően jó áron száll ki;
c.) rögtön, a részvények átvételét követően kapkodva megpróbál kiszállni és a részvényei egy jó részét önti, majd megijed az eséstől és leáll, és ezt követően a b.) pont szerint jár el;
d.) rövidebb-hosszabb ideig vár, majd a c.) pont szerint jár el;
e.) rövidebb-hosszabb ideig vár, majd az egészet kiönti;
f.) azonnal kiönti az egészet.

Az a.), b.) és c. pont kezelhető és nem okoz hosszan tartó és kiábrándulást okozó nagy esést a d.) egy köztes állapot az e.) és f.) veszélyes.
Az utóbbi három esetben ez a helyzet különlegesen veszélyes lehet, ha nincs ellenoldali támasz, amely vétellel kompenzál. Ebben az esetben vagy maga a HUMET® Nyrt, vagy más nagy tulajdonos – pl.: Stanley Morgan – józan esze (vétele) vagy az egész tőzsdére jellemző jó hangulat lehet – egészben, vagy részben - támasz.

Mik az alapvető célok?
- Elsősorban az, hogy az akvizíciók során egy kellően indokolható árfolyamon adhassuk ki vételárként a papírjainkat. Ez az idén elkezdődött durva esést megelőzően elérhető volt, azaz az extrém, alacsony árfolyam most átmenetileg érdektelen a HUMET® Nyrt számára, hiszen egy komplett egészet raktunk (vásároltunk össze). A további akvizícióknak most nincs itt a tervezett ideje, azaz bár a részvények tőzsdei árfolyama bántóan alacsony, de ez szükséges is, hiszen ami esik, annak emelkednie kell. Nyugodt és megbízható részvényesi háttér alakulhat ki, az átmeneti – de szükségszerű – elégedetlenséget követően. Nem lehet beszámítható az a paraméter, amit az jellemez, hogy „esik az árfolyam, csalódtam, veszteséggel eladom, és soha többet nem veszek HUMET®-et, dögöljön meg a Civin” effektusból adódik. (Érdemes figyelni a SM gondolkodását.)
Folyamatosan emelkedő részvényárfolyam nem létezik.

- Másodsorban az, hogy a részvényeseink elégedettek legyenek és egy megfelelő (hogy a „megfelelő” szón mit értek, erre visszatérek) távon jól járjanak. A részvényes akkor elégedett, ha többet keres, mint a bankbetéten, ami most 8-10 % bruttó kamat évente.
Ezt a feltételt teljesítettük, teljesítettem, hiszen a vállalatérték saját tőke számítási alapon 37 millió részvényre számolva 3.000,000.000,- forint felett van, azaz eléri a 80 forintot. Most a nyereség nem lehet igazán mérvadó, mivel több szeparált és szuverén módon irányított vállalatcsoportról kell mérlegszerűen számot adnunk, amelyben a szinergiahatások egyrészt komoly költség-, másrészt jelentős árbevétel-növekedési tartalékokat tartalmaznak. De a jelenlegi eredmény is megfelelő annak a várakozásnak már most is, amit produkálnunk kell a nem extrém árfolyamhatárok közötti józan értékeléshez.

- Harmadsorban stabil menedzsment és finanszírozási háttér és jövőkép szükséges – ez minden menedzselés alapja. Ez adva van.

Visszakanyarodva az átgondoltsághoz és a várható következmények okozta árfolyam-ingadozásra, az alternatíva annyi volt, hogy vegetálunk egy termékkel ad infinitum, vagy készpénz nélkül, hitelképtelenül kialakítunk egy akkora vállalatcsoportot, amely szakmailag egységes és menedzselhető. Ez utóbbi megtörtént. Hitelre és a nyilvános kibocsátásra, és/vagy készpénzes tőkebevonásra gondolni sem lehetett (bár próbálkoztam ezzel is) – lásd a ma is felhozott „Kerge Bika” díjra, stb.

Úgyhogy a lehetőségeket és a következményeket felmérve a HUMET®-nek, nekem más esélyem nem volt, az egyetlen lehetséges utat járjuk be és ez sikeres.

E sorok olvasójának türelmét kérve egy személyes megnyilvánulás erejéig, ismétlem, hogy a Kerge Bika-időszak az volt, amikor az adóhivatal által – képletesen szólva - véresre taposva, a sárban fetrengve mentettem, ami akkor és ott menthető volt és védekeztem a kapott további ütések elől (lásd negatív árbevétel egy negyedév alatt - a már eladott, de ki nem fizetett áruk visszaadása következtében; stb.). Ekkor senki fel nem szólalt az érdekemben, hogy teljesen valószerűtlen, amivel vádolnak és ami miatt főkönyvelőm (barátom) ül, hanem még kéjesen díjazták is a vérző arcomat és a sáros ruházatomat.
Most is – csakúgy, mint akkor, a díj virtuális átvételekor – megköszöntem ezt, hiszen megerősített abban a tudatban, hogy ez az a hely, Magyarország, ahol kiváló férfiak elkészíthették volna az első atombombát és Magyarország győztesen kerülhetett volna ki a második világháborúból, de az ismert okokból ez nem így történt (félreértés ne legyen, én nem vagyok zsidó, nekem a foglalkozásom az).
Ezzel a tudattal élek itt és így; és teszem azt, amit; magyarnak születtem, és ma én vagyok az aktuális befektetőcsoport (brand) büszke magyar vezetője British Columbiában, Kanadában; egy fillér állami támogatás és vesztegetések nélkül; szeretetben élve a családommal és kölcsönös megbecsüléssel dolgozva kiváló munkatársaimmal; jókat teniszezve egy halálos kór legyűrését követően.

Ennyi a válasz Döme.

Őszinte híved
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:30
#28892
helló, mindenki! az utóbbi napokban kimaradtam mindenből az amcsi freddie-fannie-páros miatt... az egy jó buli, de istenkísértés volt... tudom, hogy a humi is ez utóbbi, de hátha lesz majd az előbbi is...
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:27
Előzmény: törölt hozzászólás
#28891

Vétel
50 51 52 53
4 000 22 294 38 421 87 003
Eladás
54 55 56 57
3 906 58 500 237 683 32 720
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:26
Törölt hozzászólás
#28890
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:26
Előzmény: #28885  Törölt felhasználó
#28889
Pedig a Jó Civin azt igénte, hogy "gennyesre fogjuk magunkat keresni."

Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:25
Törölt hozzászólás
#28888
forest_30 2008. 07. 17. 11:23
Előzmény: #28884  Törölt felhasználó
#28887
Én csak azon nevetek, amíg itt megy a dünnyögések ( ami érthető )
Addig valaki majd kitépi felfelé a Humit :))
Csak mert senki nem figyeli épp
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:19
#28886
Oké minden rendben TBC.-::::)))))))))Tárt karokkal várunk.-:)))
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:17
#28885
Pillanatnyilag nincs humetem!

Örülnék ha 3 hét alatt leöntenék mondjuk 44-ig!

Ugyanis 53-től lefele végig bent állok vételen növekvő darabszámmal!
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#28884
úgy látszik ma is folytatódik az ócsó papírok öntése

jól jöhet nekik h általában nőtt a vételi kedv a BÉT en is vagyis mégtöbb ócsót tudnak eladni
figyeljétek meg ha nem lesz több vevő 53 on akkor az 52 ön lévő 87k ba is beleadnak
mert ezen a szinten is bőven megéri nekik

addig nincs gyj amíg el nem fogy az ócsó
végső határidő 08.29.
addig mi lesz?
kissherceg 2008. 07. 17. 11:13
Törölt hozzászólás
#28883
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:12
Törölt hozzászólás
#28882
Törölt felhasználó 2008. 07. 17. 11:11
Törölt hozzászólás
#28881

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek