Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 19:12
Előzmény: #25478  Törölt felhasználó
#25480
Szerintem is, ha 100 körül lenne az árfolyam, akkor a kétkedők elhallgatnának.

Miért is esett le az árfolyam 2007. szeptember hónaptól kezdődően?
Jovi 2008. 05. 11. 19:06
Előzmény: #25478  Törölt felhasználó
#25479
Tisztelt Civin úr,

a most jegyzett 23 millió részvény és az 5 millió dolláros OTP ígérvény nem elég a további tervezett akvizíciókra? Nyílt jegyzés is kell? Tudom, most még nem beszélhet, de nekem úgy tűnik jócskán túl akarják teljesíteni a 2008-2009-es terveiket.
Azt lehet tudnunk, mennyi lett a HUMET részedesése a HUMET-PBC-ben?
Köszönettel
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 18:55
Előzmény: #25474  minden6ó
#25478
Miért pont 38 ember?

De ha kell én itt vagyok +1-nek.
Én ugyan gondoltam hogy lesz 6 ill. inkább. 29Ft-os, de csak 10M-re gondoltam és nem 23M-re.

Nos, most nem olvasgatom tovább és a jövő héten is eltiltom magam a topikoktól.
De ha kell egy ember én itt vagyok, -és pénteken már totyikot is olvasom ismét.

Jó lenne azért inkább már egy rallyval foglalkozni, mint a nyomoronc 6,- Ft-al.

Civin Úr mégsem egy tökéletes phszihológus, ha beálldozott volna egy kis manit, csinált volna nekünk egy kis rallyt,- akkor az örömünk már elnyomná a fájdalmunkat.

Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 18:51
#25477
Mélyen tisztelt Vad úr,

Elöljáróban elismerésem azért, hogy a nevét adja, amit ír, köszönöm, kevesen vannak, de a HUMET® fórumán vannak legtöbben azok a kevesek, akik ezt megteszik. Még egyszer köszönöm.

Már ne haragudjon, de a Pénznyelő féle hozzászólást „Na ne már..” én kommentáltam, olvasson kérem utána.
A válaszom lényege az, hogy mindenképpen szerettem volna látni, hogy egy értékelhető kisrészvényesi csoport véleménye mi, mielőtt a végleges döntést, vagy annak alternatíváját meghozom.

A másik e tárgyban írt érdemi kérdésére az ismételt észrevételem az, hogy a kisbefektető érdeke és a HUMET® vezetőinek érdeke (az enyém) azonos, a kérdés mindig az, hogy azok rövid távján tervezünk-e, mint akik egy pánikban szórják a papírjaikat, vagy a két hónapra tehető középtávon gondolkodva járnak-e el. A közgyűlésen kisrészvényes mondta ki, hogy egy rövid távú esés valószínűsége nagy, de ezt követően …. és a magyarázatot erre vonatkozóan ismeri Ön is.

A harmadik kérdése az, hogy fogunk-e a piaci ár alatt részvényeket kibocsátani. Terveink szerint igen. Egyrészt a nyilvános kibocsátás minimális meghirdetett árát egy kisrészvényes javaslatával egyetértésben egy 180 napos súlyozott tőzsdei átlagár 75%-ában limitáltuk, valamint döntöttünk arról is, hogy ezt követően a meglévő részvényállomány 1/3-a és 2/3-a közötti mennyiséget a tőketartalék terhére bocsátunk majd ki.

Ezekről a konkrét szöveget a honlapunkon olvashatja.

Jó Stacstac,

Köszönöm a Jonasjózsefnek adott magyarázatot.

Őszinte hívük
kissherceg 2008. 05. 11. 18:46
Törölt hozzászólás
#25476
kissherceg 2008. 05. 11. 18:45
Törölt hozzászólás
#25475
minden6ó 2008. 05. 11. 18:41
Előzmény: #25473  spade
#25474
Teljesen egyetértek Spadéval, vonassuk vissza a hatforintos jegyzést.
Még 38 ember kell hozzá...
spade 2008. 05. 11. 18:24
Előzmény: #25457  Törölt felhasználó
#25473
Tisztelt Civin úr,

Én továbbra is azt mondom, a Humet kisrészvényeseknek, bíróságon kellene megtámadni a 6 Ft-os áron történő részvény kibocsátási határozatot. Leginkább azért, hogy a jövőben többet ilyen ne fordulhasson elő és ezzel kilépjen a Humet a mutyizós gyanúsítgatások, megbélyegzések árnyékából, és így komoly céggé válhasson a jövőben. Az meg azért igazán érdekes hogy titkon 60 kisrészvényes megjelenésére számított, de ahelyett hogy tövig rágta a körmét izgalmában, hogy összejönnek-e annyian, megtehette volna hogy mindegyik részvényesnek külön-külön név szerinti levelet küld ki a közgyűlés megtartása előtt, vázolva a helyzetet, ahogy itt tette, és a hozzájárulásukat kérve. Az a 60 db levél a papír és posta költséggel együtt sem veszélyeztette volna nagyon a Humet költség-gazdálkodását, gondolom. Tudom...tudom ez nem jutott eszébe.....
De a legjobb lenne, ha Önök visszavonnák a határozatot, ez nem csökkentené az Önök respektjét, hanem növelné és a cégnek sem tenne rosszat. Lehet hogy mondjuk emiatt 2 évvel később érné el a cég a kitűzött terveket, viszont osztatlan megbecsülés övezné a továbbiakban az Önök ténykedését, és azért ez nem lebecsülendő, néha többet ér mint több száz-millió forint, gondoljon csak bele, már feltéve ha valóban hisz a cég sikerében.
stacstac 2008. 05. 11. 15:22
#25472
jonasjózsef!

az akvizícióknál az eladók a HUMET papírjait piaci/tőzsdei árfolyam közelében számítják be - tehát nem 6 Ft-ért részvényenként!

tehát 1 Mrd Ft vételár esetén kb 13 M db HUMET részvényt kapnak!

sok pénzt mindenkinek és tartom hogy a HUMET az idei év legjobb papírja lesz!

ui: egyébként meg kell nézni hogy a tavaly nyáron indult krach óta melyik papír az amelyik az akkori áránál magasabb áron van most! mert a HUMET-en kívül nem sok ilyen van!!!

még egyszer sok pénzt mindenkinek és gratula Civin Úrnak amiért egy csődben lévő cégből sikeres és profitot termelő vállalatcsoportot hozott létre mely csoport összes tagja terv szerint tőzsdén forgó cég lesz akár már jövőre!

sok sikert a sikersztori folytatásához a megvalósítóknak és kitartást a befektetőknek!

a várt hozam nem marad el SZVSZ!

egy HUMET befektető:

Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 12:37
Előzmény: #25469  Törölt felhasználó
#25471
Tisztelt jonasjozsef!

"Az a baj,hogy Civin Úr nem érti meg,vagy nem akarja megérteni,ha akvirál 1 céget,és azt 6ft-os réstvénnyel "fizeti" ki,a papír ha 60ft-on forog a tőzsdén,az eladó 10x-es áron tudja eladni a tőzsdén.
Miért ne adná el,hiszen 10x-es árat kap a vállalatáért.
Na mindegy,lehet,hogy nagyon lüke vagyok......
jonasjozsef"

Azért kellett 6Ft-on jegyezni mert "garancia" kellett az amerikai vezetőknek. Piaci áron nem történhetett volna meg ez az üzlet. De ezzel az akriválással a cég értéke is növekszik. (Bár 1db rv. re nézve viszont romlik!!! De mint előzőekben elmagyaráztam a vezetőségnek nem érdeke a magas rv. ár(!!!) A 6Ft-os részvények a szerződésben foglaltak szerint 2 évig nem kerülhetnek elméletileg piacra(!!!) Gyakorlatilag viszont ha rendszeresen követed a Humetben történteket akkor a "vétel" előtt a vezetőség saját rv. adott el. (Civin Úr szerint egy Új akriváció miatt.) Egy szó mint száz piaci áron (75-85) között eladtak, hogy az új 6Ft-os részvényeket jegyezhessenek. Tehát érted? Elméletileg nem kerülhetnek piacra a 6Ft-os rv.-ek! Elméletileg(!!!)

Tisztelt Pénznyelő!

"Értem én, hogy emberileg pozitív színben szeretné magát feltüntetni itt a fórumon. Ez tök jó. De a fentivel Ön/cége inkább nevetségessé teszi magát. Most már egy 4.5 milliárdos cég irányítója. Nekem ne mondja, hogy ezt komolyból írta: "képesek voltunk (képesek lettünk volna) megoldást kínálni arra, hogy ezt a „hígítós” döntést ne a nagyrészvényesek (menedzsment) hozza meg.". Mert ha igen, akkor az a baj. Éppen a 4.5 milliárdos cégre nézve. Ilyen döntéseket (amin közvetlenül 100, közvetve ezer milliók múlnak) nem hoz meg senki olyan formában és körülmények között, ahogyan ezt sugallani próbálta. Eljön még 15 ember és ha azt mondja, inkább ne, akkor nem emelnek... Ilyet ne mondjon már.
penznyelo"

(No comment!)

És végül de nem utolsó sorban...

Tisztelt Civin Úr!

(A mester kifejezés nekem valahogy unszimpatikus, mert a "vasas" romák szokták állandóan így leszólítani az embert. Már sorry!)

"De persze azt is tudtuk, hogy egész más az emberek reakciója, ha szemtől-szemben tárgyalunk, vagy ha a Portfolion névtelenül írogatnak."
Tiszteltettel megjegyezném az itt fórumon lévők is pénzből élünk meg. Nekünk is vannak munkáink, állásaink. (remélhetőleg) Ez által vannak kötelességeink is. (Ahogy Önnek is ez a Fórum hozzászólásai is feladata.) Tehát sokunk azért nem volt jelen a "Kgy"-en mert nem tehetjük meg egyszerűen. Magyarul köztünk maradjon minden nap az 5 fele szakadással küzdök. Sajnos a 6. már végképp nem fér bele.

Ezért is választottam, hogy itt tájékozódom a pénzügyi befektetésemről és Én itt beszélgetek (valós névvel(!!!) a Humet részvényeseivel vagy vezetőjével azaz Önnel! Amennyiben a befektetéseire a "kgy" (vezetőség) negatív döntést hoz abban az esetben ne kérje, hogy saját pénzem ellensége legyek. Úgyhogy értelmetlen volt (Pénznyelő által említett) ezen nyilatkozata.

Másod sorban, tehát Civin Úr, viszont az Ön szavaiból is kivehető, hogy elejétől érezte, hogy a 6Ft-os rv. "hígítás" nem a kisbefektetők érdekeit szolgálja és a rv. árra negatív hatással lehet (lesz). /Tehát én mint (távoli) kisbefektető azt érzem, hogy a vezetőség továbbra is semmibe nézi a kisbefektetők érdekeit./ Megjegyezném, hogy egy esetleges magasabb osztalék ebben az esetben előnyös lett volna. Esetlegesen a már meglévő Humet rv. esek is jegyezhettek volna zárt körben 6Ft-os rv.-t pl.: bizonyos (2 éves) feltétel mellett.
De mint tudjuk ezek egyike se valósult meg.

Tisztelt Civin Úr, Önnel is élvezet vitatkozni, persze csakis azért, hogy a cég minél olajozottabban működjön tovább, s minden megoldásra találjunk választ.

Egy kérdésem lenne még Öntől,
A jövőben fog a cég piaci ár alatt rv. kibocsátani?

Tisztelettel: Vad László

Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:52
Előzmény: #25469  Törölt felhasználó
#25470
Nagypalz!

Ha mindenki ott lett volna és mindenki minden részvényét zároltatta volna, hogy legyen elég szavazati jogunk, akkor is kevesebb lett volna a szavazati jogunk, mint az Övéké!

Ez már lerágott csont, - ha a közeljövövőben lesz rally, akkor lehet, hogy az idő begyógyítja a sebeinket, vagy sem. Majd kiderül!
És hogy a befektetőkből spekivé átvedlett részvényeseket vissza tudja-é még csábítani befektetővé! Majd idővel ez is kiderül!

Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:32
Előzmény: #25467  Törölt felhasználó
#25469
Kiscsacs:

Akkor is írtam, h kisebbségben voltunk mint kisrészvényes és szavazó.
Hidd el volt sok kérdésem a mester felé (néha már kellemetlen volt)és csak ehhez a téma körhöz nem szóltam hozzá.
Mert nem eldöntendő kérdés volt!
Miért? se kisrészvényes se szavazati szám nem volt a birtokukban, DE a mester tényleg nagyon figyelt ránk, sőt tovább megyek csak ránk figyelt!
Viszont nem voltunk elegen semilyen szinten.

érthető volt?
megyek mocizni...
csáó...
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:27
Előzmény: #25466  Törölt felhasználó
#25468
Az a baj,hogy Civin Úr nem érti meg,vagy nem akarja megérteni,ha akvirál 1 céget,és azt 6ft-os réstvénnyel "fizeti" ki,a papír ha 60ft-on forog a tőzsdén,az eladó 10x-es áron tudja eladni a tőzsdén.
Miért ne adná el,hiszen 10x-es árat kap a vállalatáért.
Na mindegy,lehet,hogy nagyon lüke vagyok......
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:22
Előzmény: #25466  Törölt felhasználó
#25467
600 millás bevét/36 millás részvény számmal!
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:22
Előzmény: #25464  Törölt felhasználó
#25466
tényleg gáz ha egy 6-os papír 120-é repül a tőzsdén 600 millás/36 millás részvényszámmal! Ez lufi!

A Lufik elkerülése érdekében jobb látni, h talán a jelen állapt tükrözi a valós értéket.

és még így is kicsit túl van árazva.....
én erre az évre 65-95 árfolyamot tartanék hitelesnek.

De 95 csak akkor ha kp. ömilk!
65 pedig akkor ha jegyzések vannak!

jáááá...
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 11:17
Előzmény: #25464  Törölt felhasználó
#25465
Nagypalz!

Nem bántásként, de Te is hiába voltál ott a kgy-n, oly sokat nem intéztél el a kisbüfik érdekében. Legfeljebb a sajátodban, mert amikor a kgy.-t ott hagytad, még az nap el tudtad adni 79-ért, - és nem nem 77-78-on.
Amúgy az az egy-két Ft tök mindegy az én veszteségemhez viszonyitva.

Én most csak azért olvasgatom a topikot, mert nem tudom eldönteni, hogy az alig 20K phyl-t v. 7K humit dobjak még piacra kedden,
mert már csak annyi mani kéne.

No mindegy,- majd kedden 10 körül eldöntöm.

Jó rallyt a humi és a phylben is mielőbb mindenkinek!
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 10:45
Előzmény: #25463  Törölt felhasználó
#25464
mester:

Azt hiszem a kgy.-vel kapcsolatban igaza (igazam) volt. Gondoltam, h nehéz döntéseket hozott (tak) meg, mert tényleg figyeltek ránk (kicsikre). valóban.
Illetve nagy igaza van, h csak huhogni tudunk (nak), miét így-miért úgy-miért nem több, stb.
Viszont részt venni elmenni és véleményt nyílvánitani senki nem megy el.
ez a sültgalambos kérdéskör ha jól tudom..

kis betükkel írom, h néha nagyon is értem a gondolatait ez klassz és jobban dönt mint ahogy én tenném..
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 10:25
Előzmény: #25462  Törölt felhasználó
#25463
Sly36!

Amúgy én a humival csak azért szálltam ki veszteséggel, mert 20-ikára utalnom kell egy összeget egy ingatlan vételár végösszegeként,- a haragom miatt nem adtam volna el, de így musz. volt.
Törölt felhasználó 2008. 05. 11. 10:01
Előzmény: #25460  sly36
#25462
Jó Sly36!

Csak nyereséggel száll ki,- nehogy úgy járj mint én.
Mert én mióta veszteséggel eladtam az egyik számlámon lévő humi felét. Minden nap legalább egyszer azt mondom, hogy a "barátságos kezek" költsék gyógyszerre azt a pénzt amit tőlem elszedtek.
Mert mi itt nem egymással játszunk, hanem ők velünk.
Jobb ha megvárod, és nyereséggel szállsz ki,- hátha lesz még olyan lehetőség.
roy 2008. 05. 11. 08:22
Előzmény: #25458  Törölt felhasználó
#25461
nem jól érted Mummy,de szerintem nem is fogod megérteni, add el inkább a humetedet,vagy shortold

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek