Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 08:13
Előzmény: #25197  Törölt felhasználó
#25200
ma meglesz a 80!!! persze már régen 90 feltt lehetne ilyen hírekre,lsd tegnap 2 hír is
hehehe 2008. 05. 07. 08:12
Előzmény: #25195  stacstac
#25199
molgab, ahhoz 5 szám is kellene!
Mondasz lécci 5 számot??? :) :)
Jovi 2008. 05. 07. 08:12
Előzmény: #25195  stacstac
#25198
Hurrá , örülnünk kell, hisz Civin úr megmondta! Aki nem így tesz generálisan el van kódolva, mint én.
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 08:12
Előzmény: #25196  Törölt felhasználó
#25197
nem kell venni,majd viszi más
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 08:09
Előzmény: #25195  stacstac
#25196
Már ennyire nem megy az érvelés, hogy bekopizod a 7:05-ös hsz-od?
stacstac 2008. 05. 07. 08:06
#25195
még egyszer mert a félreinformálók nem fáradnak:

fiúk!

én úgy látom hogy aki nem érti meg Civin Úr legutóbbi beírásai alapján a dolgokat az NEM AKARJA MEGÉRTENI!!!!!

kicsit bosszant a dolog és sajnálom ha valakit megbántok a következő mondatokkal de:
aki tényleg nem tud ilyen összefüggéseket átlátni az inkább ne vegyen HUMET részvényt, vagy inkább ne is tőzsdézzen hanem tegye bankbetétbe a pénzét!

persze azon azért gondolkozzon el és menjen be sértegetni a bank vezetőit és tulajdonosait hogy miért nem fizetnek több kamatot a pénzére és hogy miért ilyen magasak a kezelési költségek és tényleg miért nem juttat a bank többet vissza az eredményéből az ügyfeleinek kamat formájában!

sajnálom az értetleneket!

de nekik is sok pénzt kívánok (betéti kamat - fix maximált pénz)!

elnézést ha valakit megsértettem de ez már tényleg döbbenetes!

jó spekit mindenkinek, egy HUMET befektető:
molgab 2008. 05. 07. 08:04
Előzmény: #25190  Törölt felhasználó
#25194
ekkora baromságot puleo, hasonlítsd már össze a két évvel ezelőtti részvényszámot a mostanival...

Srácok, inkább lottózzatok, ott nagyobb az esély nyerni...
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 08:01
Előzmény: #25192  Törölt felhasználó
#25193
Puleo a beírásaid olyan mint a "Vizitdíj" reklám Horváth Ágitól!!!
Csak nevetni tudok rajta!

:-D
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 07:59
Előzmény: #25188  stacstac
#25192
Civin Úr!

Örülök, hogy megtisztelt újra minket. Örülök, hogy válaszolt, és megható volt ez az érzelmi monológ, de tényleg.

DE én mint (volt) "kis" (akv. után még kisebb) részvényeses, ugyan úgy családfenntartó, s apa vagyok egyben. A fiammal rendszeresen beszélgetek a tőzsdéről. Hisz érdekli. Elmagyarázok mindent érthetően. Neki egy kicsit leegyszerűsítve persze. De egyszerűen Ön ezzel a beírásával is tükrözi, hogy nem a kisrészvényes (azaz én is) érdekeit nézi, hanem "másokét". Ön most azzal érvelt, hogy nekik garancia kell. Jelen esetben Ön nem tud a jelen árra semmiféle garanciát adni. (Főleg, ha nekik ezen az áron kellett volna adni). Tehát akkor nekem az érdekemet most is figyelmen kívül hagyta. (Mert hisz mint amerikai mintapolgároknak megérdemlik, hisz megszenvedtek érte...NONSZENSZ) Kérem akkor Én mit mondjak ezek után a kisgyerekemnek?

A másik része a dolgoknak az, hogy a hasznot leveszi a cég. Tisztelettel mi mint rv.-ek két féle kép tudjuk realizálni a hasznunk.
1. Osztalék
2. Rv. árának emelkedésével

Válasz:
1. No comment!
2. Rv. árának emelkedését Ön Új rv. kibocsátásában "fölözte" le (No comment!)
Nos akkor megint a mi érdekeink hol is vannak?

Ezt régebben úgy mondták anyáink, hogy "sokat akar a szarka..."
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 07:36
Előzmény: #25188  stacstac
#25191
Én egy értetlen vagyok.

Nem értem, hogy miért titok, hogy eddig(!) melyik akvizícióra mennyi 6Fts részvény fordítódott.

Nem értem, hogy a "baráti kezek" és az megőszült amcsi vállalkozó hogy keveredtek most össze.

Sajnálom magam.
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 07:34
Előzmény: #25149  Törölt felhasználó
#25190
ja és ez szuper lenne hemodialízis oldat,nagyon nagy igény van rá!!!!!!hamarosan létrjön és akkor árbevétel terén újabb akviziciókkal meglehet több mint 2,5 milliárd
emberek két éve még veszteségesen is ennyi volt az árfolyam!!!!
akkor így legalább 120-150 között lehet

nem vagyok humetos
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 07:30
Előzmény: #25188  stacstac
#25189
jó lesz ez és hamarosan újabb hírek jönnek,én bízom most már benne és 120-nál adom csak el!!!!!!!!!!!!persze ott is gondolkodva
stacstac 2008. 05. 07. 07:05
#25188
fiúk!

én úgy látom hogy aki nem érti meg Civin Úr legutóbbi beírásai alapján a dolgokat az NEM AKARJA MEGÉRTENI!!!!!

kicsit bosszant a dolog és sajnálom ha valakit megbántok a következő mondatokkal de:
aki tényleg nem tud ilyen összefüggéseket átlátni az inkább ne vegyen HUMET részvényt, vagy inkább ne is tőzsdézzen hanem tegye bankbetétbe a pénzét!

persze azon azért gondolkozzon el és menjen be sértegetni a bank vezetőit és tulajdonosait hogy miért nem fizetnek több kamatot a pénzére és hogy miért ilyen magasak a kezelési költségek és tényleg miért nem juttat a bank többet vissza az eredményéből az ügyfeleinek kamat formájában!

sajnálom az értetleneket!

de nekik is sok pénzt kívánok (betéti kamat - fix maximált pénz)!

elnézést ha valakit megsértettem de ez már tényleg döbbenetes!

jó spekit mindenkinek, egy HUMET befektető:
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 02:10
Előzmény: #25186  Törölt felhasználó
#25187
Civin mester,

elolvastam figyelmesen, köszönöm, de sajnos azt kell mondanom, hogy érvelése továbbra is egyrészt sántít, másrészt alapvető közgazdasági fogalmaknak mond ellent.

OK, az a derék amerikai kapjon 2millió dollár értékű Humit.... DE!!!! Vagy kapja 6Ft-on, s két évig ne adhassa el, vagy kapja piaci áron (mínusz valamennyi), s akkor azt csinál vele, amit akar.

Tudja az a gond, hogy ezzel a visszavásárlási garanciával úgy érvel, mintha valami óriási mumus lenne. Hisz ha visszavásárlási garancia kell neki, akkor -ha Ön hisz a cégben- nyugodtan megadhatták volna. Arról nem is beszélve, hogy az a tisztességben megőszűlt amerikai válalatvezető nyilván tisztában van azzal, hogy ha "egy közép európai gyüttment társaságra" hagyott cége menten összedől, akkor a 6ft-os papírjaiért ugyanúgy nem kap semmit, mint a 80Ft-os papírjáért. Nem gondolom, hogy itt bármi megértenivaló lenne.

Szóval Civin mester, vagy Önt szedte rá a tisztességben megőszült amerikai vállalatvezető, vagy Ön próbál olyat elhitetni velem (velünk), amit Ön sem hisz el.

A Rich-nek írtakkal kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy bonyolult érvelése nem meggyőző.

Hitetlenségem (s gondolom mások hitetlenségének is) eloszlatására -bocsánat, de- kevés, hogy Ön azt mondja, a "..A barátságos kezek most nem realizálnak semmit ." Viszont tökéletesen elég lett volna, ha a közgyűlésre zároltatják az összes részvényüket.

A higulással kapcsolatban, meg tényleg nonszensz, hogy sokadszor hivatkozik a számaira, s ezzel gondolja megindokolni, miért is jó nekünk, hogy huszonvalahány millió részvénnyel több lesz a piacon.

Irja: "Nix lefölözés, a barátságos kezek részvényei a cég érdekében használtattak és használtatnak fel, és kifejezetten jól gazdálkodunk vele."

No de, kérdem én Civin mester, kinek a tulajdonába is kerülnek a cég érdekében felhasznált 6Ft-os részvényekért kapott valamik??

Továbbá: "...hiszen ezekkel a részvényekkel (illetve az értük befizetett összegekkel) fizetünk/fizetnek az akvirálandó vállalatokért és a tőzsdei ár csökkenése miatt több részvényt kell(ene) adnunk egy vállalatért, mintha az ár magasabb lenne. " Ezt úgy, ahogy van, nem értem!!!!!

Hisz, ha X millió Ft-ért kibocsát részvényt, akkor kap X millió forintot, s ezért cserébe ad valamennyi részvényt. Ha pénzzel fizet az akvizíciókért, akkor ebben az esetben mindegy, hogy hány részvény kibocsátásáért kapta azt az X millió forintot.

Ha viszont részvénnyel fizet, és a tőzsdei ár befolyásolja, hogy hány db részvényt ad az akvizícióért, akkor meg megmarad egy csomó 6Ft-os rérszvény a baráti kezeknek.

Ez valahogy sehogy sem kerek!!!!
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 01:24
#25186
Elöljáróban, elnézést kérek az elírásokért, most már tényleg hosszúnak tűnik ez a nap. Holnap korán reggel utazom és három napig nem lesz módom válaszolni a beírásokra, ezért kérem, ha lehet, aki, hallja, adja át…..

Jó Bokaly,

kérem figyelmesen olvassa majd el a Rich-nek írottakat, de Önnek is egy pár sort az elidegenítési tilalomról.
Aklikkel tárgyalunk, azok többnyire magánemberek, akik évtizedek alatt maguk építették fel a vállalatukat és jó okuk van rá, hogy eladják azt. Többen, többféle emberek, több ok felmerül. Egy biztos, hogy az amerikaiak igen kimerültek a régóta tartó folyamatos növekedést követően és a kis cégek évek óta küszködő vezetői (küszködnek, mert érzik a sikeres, nagy tartalékkal rendelkező, százmillió dolláros cégeket maguk körül) úgy látják, hogy mostanában már nem fogják bírni a versenyt. Ez a meghatározó, a kimondott okok mögötti motívum.
Ezek az emberek az életük művét adják el, és szívesen tennék készpénzért (van ahol megéri, lásd Enerex), de ezeknek az embereknek – a leírtak dacára - van mit a tejbe aprítani; valóban a gondajiktól szabadulnak leginkább és a családjuk is nyugdíjazná őket. Ha ezeknek az embereknek azt mondom (mondanám), hogy OK, kap 2 millió dollar értékű HUMET® részvényt, amit két évig nem adhat el, azonnal visszavásárlási garanciát kérne, mert tart attól, hogy ha a féltve felépített cégét egy közép európai gyüttment társaságra hagyva az menten összedől (ezt nem ő mondja, hanem a felesége, este, otthon a vacsora közben és nem nekem, hanem a szegény vajúdó vállalat-tulajdonosnak).
Szóval Bokaly Mester, olyasmi kapcsán ad nekem – az intelligens embernek (Ön írja) – olyasmiről tanácsokat, illetve sérteget (miszerint én nem volnék tisztességes, no meg le is hazugoz finoman) amit nekem is hónapokba telt, hogy megértsem, miért lehetelen.
És most kérem, olvassa el az alábbiakat is!

Jó Rich,

Írja, hogy

----
Re: Azért inkorrekt, mert ha Ön/Önök nem szimplán nyerészkednének az ügyleten, akkor nem 6,-Ft-on, hanem 80-100,-Ft közötti áron jegyeznének részvényt, illetve külső befektető részére is lehetőséget adnának 6,-Ft-on papírt jegyezni. SEMMIVEL NEM TUDJA MEGINDOKOLNI A 6,-Ftos ÁRAT!!”

Nem semmi….. Ha a barátságos kezeknek pl.: 100 forintot kellene fizetniük egy részvényért, akkor az akvizíciós bázis vagy készpénzben lenne (akkor minek részvényt csinálni belőle, lehetne egy a HUMET® Nyrt terhelő és visszafizetendő hitel); vagy egy tizenhatoda (6Ft/100Ft) részvény lenne ebben az akvizíciós finanszírozási poolban, ami egy tizenhatoda vállalatvásrlásra lenne elegendő.

---
Re: Önök nagyon ügyesen nem tesznek mást, mint a cég javuló teljesítményéből zárt körben részesülnek, és folyamatosan a tőzsdei befektetőktől veszik el a nyereség többi tulajdonosát is megillető illetve elméletileg megillető profitot.”

Nem veszünk el semmit sem, sőt adunk……. Most már nem másolom ide ötödször, amit írtam, de a növekedés és a kibocsátás aránya kettő az egyhez. Nix lefölözés, a barátságos kezek részvényei a cég érdekében használtattak és használtatnak fel, és kifejezetten jól gazdálkodunk vele. Az eddig kibocsátott részvények ára (22 milliószor kb.: 80 forint =) egymilliárd nyolcszázmillió forint körül van; ebből a mennyiségből kb.: 8 millió szavazott a közgyűlésen, marad 14 millió darab (nem zároltatták a barátságos kezek az összes részvényüket és az egyik el sem jött). Ennek a 14 millió darabnak (hangsúlyozom, sokkal több van a barátságos kezeknél, de vegyük ezt az esetet) az értéke a fenti számítás alapján 1,12 millárd forint, amiből a jelenleg lezárt, vagy kifizetettenk tekinthető üzletekből adódó (a HUMET csoport konszolidált mérlegében látható és megfogható) saját tőkenövekmény 2 milliárd forint. Kitől, mit vettek el a barátságos kezek?

----
Re: …….a tőzsdei ár nem változik (vagy nem változna) azzal a tőzsdei tulajdonosok -mármint akinek nem jut 6,-Ftos papír- nem realizálnak nyereséget, viszont Önök a részvény mennyiségének növelésével, az újabb kibocsátással folyamatosan többszörözik a pénzüket”

A barátságos kezek most nem realizálnak semmit és kizárólag a közös vagyont (saját tőke, eredményteremlő képesség) többszörözik.
A tőzsdei árat ez a kibocsátás akkor befolyásolná, ha a barátságos kezek értelmetlen módon adnának el a budapesti Értéktőzsdén. Ez nyilvánvalóan senkinek sem lehet az érdeke, hiszen ezekkel a részvényekkel (illetve az értük befizetett összegekkel) fizetünk/fizetnek az akvirálandó vállalatokért és a tőzsdei ár csökkenése miatt több részvényt kell(ene) adnunk egy vállalatért, mintha az ár magasabb lenne.

--------
Egyszerűen érthetelen, hogy hogyan nem lehet felfogni az általam elmondottakat – ismétlem (azt hiszem immárom) ezredszer, hogy ez egy tudatos vállalatfejlesztés, ami objektív szemlélő számára sikeresnek tűnik (kell, hogy tűnjön; tudomásom szerint a Morgan Stanley nem dönti ki a 100-110 forint közötti átlagon vett papírjait!) és semmiféle hígítás nem történt, sűrítés, tömörítés annál inkább! … és ha van is differencia a vállalatok ára és a kibocsátott részvények aktuális ára között, az a jelentős adófizetési kötelezettségből adódik. Itt a barátságos kezeknek realizált haszna akkor lesz, ha a vállalatfelvásárlások lezárulnak és kibocsátott részvények és az akvirált vállalatok ára, valamint a kifizetett adók egyenlege pozitív lesz. Addig itt barátságos kéz nem realizál semmit, és ennélfogva senkit kár nem ér(het), kivéve azokat, akik a már számtalanszor elmondottakat és leírtakat képtelenek felfogni és alapfokú számítások, levezetések és magyarázatok dacára pánikszerűen kiöntik a részvényeiket – legutóbb 71-75 forinton, amikor ennek a részvénynek a 2010-ből diszkontálható jelenértéke ma a legóvatosabb becslések szerint is magasabb ennél az árnál – és nota bene a 73 és a 146 forintos árat maga a kibocsátó nem tarja extrémnek. Ha az én prognózisom és számaim igazak, hihetők, akkor – FIGYELEM! SENKIT SEM BIZTATOK ERRE, SOHA NEM IS TENNÉM! – de a 110 forintos centrum alatt célszerű venni és 110 forint fölötti árfolyamok esetén el kell gondolkodni az eladáson. A többi az hisztéria, vagy az ellenkezője, eufória, alkalmanként pánik, vagy meggondolatlan felelőteln viselkedés; ezt higgye el nekem, ha akarja, vagy duzzogjon tovább a HUMET® barátságos kezeinek nem realizált haszna miatt.

Őszinte hívük
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 00:44
Előzmény: #25169  Törölt felhasználó
#25185
Civin mester,

úgy vélem, Ön valóban udvarias módon nézi hülyének a részvényeseket.

Nyilván pontosan látja, s tudja (s tudta előre is), hogy semmi mással nincs probléma, csakis a 6Ft-os árral és a zártkörű kibocsátással. A többit úgy magyarázza, ahogy akarja, úgy csúsztat, ahogy kedve tartja, ( pl. ha már amúgy is "...ezek a részvények egy vállalat tulajdonosánál landolnak, akinek nem mehet el annyira az esze, hogy kiszórja a papírjait, hiszen egy értékes vállalatot adott érte cserébe. Ez feleslegessé tesz bármiféle elidegenítési tilalmat..." akkor nyilván ezt a megfontolt vállalattulajdonost nem zavarná sem az elidegenítési tilalom, sem a -mondjuk- 80Ft-os kibocsátási ár) de ezt a két dolgot gondosan kerüli.

S ezzel válik (számomra) hiteltelenné, s hihetetlenné amit mond. Remélem nem sokan hiszik már el.

S ettől függetlenül, persze a Humival sokat lehetett keresni.

Ügyes, nagyon ügyes.... csak épp gusztustalan, felháborító stb....., hogy ennyi intelligenciával miért nem tisztességes úton próbál érvényesülni!!??
Törölt felhasználó 2008. 05. 07. 00:25
Előzmény: #25183  Rich
#25184
"Tulajdonképpen gratulálok a magatartásukhoz is, mert ha így folytatják unokáiknak is elég pénzt halmoznak fel. A mai világban pedig semmi egyéb nem számít. "

Gondolod? Nézz körül jobban....

Amúgy gratulálok, e gondolatot kivéve tökéletes sommázata az írásod a valóságnak
Rich 2008. 05. 07. 00:09
Előzmény: #25172  Törölt felhasználó
#25183
Tisztelt Civin úr!

Sajnálom, hogy ma már nem fog reagálni a levelemre, de azért remélem, hogy holnap válaszol rá.

Én személy szerint HUMET párti befektető voltam, nagy kockázatviselési képességgel.
Ma is van HUMETem, szerencsére igen kevés a tőkémhez képest.

Tisztelt Civin Úr! Már a korábbi kibocsátásoknál is leírtam: a 6,-Ft-os zárt körű jegyzés inkorrekt, és sajnálom, hogy nem szankcionálja ezt a folyamatos magatartást maga a piac.

Azért inkorrekt, mert ha Ön/Önök nem szimplán nyerészkednének az ügyleten, akkor nem 6,-Ft-on, hanem 80-100,-Ft közötti áron jegyeznének részvényt, illetve külső befektető részére is lehetőséget adnának 6,-Ft-on papírt jegyezni. SEMMIVEL NEM TUDJA MEGINDOKOLNI A 6,-Ftos ÁRAT!!

A HUMET mögötti teljesítményt elismerem, és ezért gratulálok.

Tulajdonképpen gratulálok a magatartásukhoz is, mert ha így folytatják unokáiknak is elég pénzt halmoznak fel. A mai világban pedig semmi egyéb nem számít.

Önök nagyon ügyesen nem tesznek mást, mint a cég javuló teljesítményéből zárt körben részesülnek, és folyamatosan a tőzsdei befektetőktől veszik el a nyereség többi tulajdonosát is megillető illetve elméletileg megillető profitot. Mert lássuk be! Azzal hogy a tőzsdei ár nem változik (vagy nem változna) azzal a tőzsdei tulajdonosok -mármint akinek nem jut 6,-Ftos papír- nem realizálnak nyereséget, viszont Önök a részvény mennyiségének növelésével, az újabb kibocsátással folyamatosan többszörözik a pénzüket. Egyszerűbben a folyamatos részvényszám növelés elviszi a papír árának növekedési lehetőségét. jobb eredmény, nem magasabb árral, hanem -mondjuk- változatlan árral, de több darabszámmal párosul.
Ha Önök nem hígítanának a darabszámot, a papír már valóban 200,-Ft-os magaslatokban lenne.

Én magam nem gondolkoztam még komolyan el azon, hogy amit tesznek nem valósít-e meg vmilyen bűncselekményt, de lehet hogy egyszer elgondolkozok rajta. Vagyhogy nem lehetne-e megtámadni az ügyleteket a Felügyeletnél.

Egyébként tényleg jó spekulatív papír a HUMET, és én magam is függő vagyok, viszont a zártkörű 6,-Ftos kibocsátást őszintén fájlalom. Én valóban azt hittem, hogy a HUMET lesz 2010-ig a legnagyobb dobás a magyar tőzsdén. Olyan papír ami példaként szolgálhat. Mondjuk így is jó példának számít, csak nem a tiszta, átlátható, transzparens, korrekt cégek és azok vezetői tekintetében, hanem a profi pénzszerzés és meg/továbbgazdagodás tekintetében.

Egyébként amit csinálnak tényleg jól csinálják, és én ezért gratulálok Önnek/Önöknek!r
Sumerolog 2008. 05. 07. 00:09
Előzmény: #25179  Törölt felhasználó
#25182
Volt itt ma fagyos és forró is a levegő.
De maradjunk a tényeknél. Nekem a tények részvény árfolyamban testesülnek meg. Mennyiért tudom megvenni (befektetni), mennyiért tudom eladni (realizálni).
Nos, ha a portfolio.hu honlapján az 'adatletöltés' fülre kattintunk, akkor letölthetjük pl. a HUMET 2007.08.15-től mai napig tartó záró árfolyam grafikonját.
Mit látunk?
A lokális maximumok egyre alacsonyabbak:
2007.09. 130
2007.11. 110
2008.02. 95
2008.04. 90
A minimumok is egyre kisebbek: 90 80 71

A trend pedig egyértelmű.......sajnos.
Bár pozitívumnak tekinthető, hogy a volatilitás csökkenőben van. Komolyodik a papír. Remélem most már a trend is megfordul. Nem kell azonnal. Csak szép lassan, nyugodtan.
Törölt felhasználó 2008. 05. 06. 23:55
Előzmény: #25180  Törölt felhasználó
#25181
Jó éjt mindenkinek.

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek