Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 13:06
Előzmény: #38418  Törölt felhasználó
#38420
Ki mondta, hogy én a szerencsére várok!
exmnbs1 2008. 12. 22. 13:05
Előzmény: #38417  Törölt felhasználó
#38419
Civin Úr, a családtagok körét megismerhettük a hozzászólásból, de kik még a barátságos kezek?
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 12:55
Előzmény: #38408  Törölt felhasználó
#38418
"ennéll a papírnál inkább a szerencse a fontos..."
Akkor miért nem kaszinózol inkább?
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 12:12
Előzmény: #38412  Törölt felhasználó
#38417
Tisztelt Kiscsacsi,

a nevem Civin. Hogy egészen világos legyen az Ön számára, most elmesélem egészen részletesen, hogy az ingatlanjaim státusza hogyan alakult ki és hogyan változott azokban a nehéz időkben, amikor is a következő történt:

Első felvonás:

A HUMET® Nyrt 2001. őszére

(a) egy egytermékes, kutató-fejlesztő cégből aktív kereskedővé nőtte ki magát, ugyanis megszerezte az FDA (Food and Drug Administration = az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerhivatala) „engedélyét”, hogy azt az új étrendi kiegészítőt, amelyet HUMIFULVÁT® néven adunk el ma már világszerte, az USA-ban forgalmazni lehessen. Ez a tény maga egy gazdaságtörténeti kuriózum a magyar gazdaságtörténetben.

(b) három jelentős gyógyszervállalat támogatását bírta, hogy a HUMIFULVÁT® addig azonosított biológiai hatását tovább vizsgálja – mintegy gyógyszert produkáljon az étrendi kiegészítőből, úgy mint
(ba) adjuváns gyógyszerként vélte alkalmazhatónak egy svéd vállalat a HUMIFULVÁT®-ot rákbetegek kemo- és sugárterápiája esetén;
(bb) cukorbetegek számára fejleszthető gyógyszernek vélte alkalmasnak a HUMIFULVÁT®-ot egy japán vállalat;
(bc) vesebetegek dialízis kezelés előtti kezelésére vélte alkalmasnak a HUMIFULVÁT®-ot egy német vállalat.

(c) A HUMET® Nyrt ekkor, 2001. őszén 700 millió forint nettó vagyonnal rendelkezett – ismétlem a piacépítés és a kutatás-fejlesztés igazi kezdetén.

Második felvonás:

Első szín:

A HUMET® Nyrt ellen ekkor egy vizsgálat indult, miszerint 400 millió forint fiktív számlát fogadott volna be, majd ezt elvetve az eljárás folytatódott, miszerint 250 millió forintot kell más okból adóként megfizetnie. Az eljárás azzal zárult le, hogy az adóhivatal akkori elnöke – túlzás nélkül – nekem írott levelében elnézést kért ezért.
Az említett eljárás leállította a piacépítést és a kutatás-fejlesztést, és a HUMET® Nyrt-nak több, mint 1.000,000.000 (egymilliárd) forint mérleg szerinti veszteséget okozott (lásd a mérlegeket 2001. és 2004. között, www.humet.hu).

Második szín:

A HUMET® Nyrt kb. 350,000.000 (háromszázötvenmillió) forint tartozással csődbe ment és az általános költségeit 1,800.000 (egymillió-nyolcszázezer) forintra csökkentette, havonta. A csődeljárás sikeres volt, a HUMET® Nyrt hitelezői bizalmat szavaztak (nekem és munkatársaimnak) és 2006 elején egy fillér nélkül, de készen álltunk az újrakezdésre.

Harmadik felvonás:

Bár 2006-ban ismert okok miatt a lendületem lefékeződött, de 2007. elején akvizíciókba fogtunk oly módon – hogy hitelképtelenek lévén (ide majd jön még egy kiegészítés) saját részvények kibocsátásával 2008. tavaszára összeállt egy vállalatcsoport, amelynek az értékére vonatkozóan itt már többször tettem említést, közöltem számításokat.

Az ingatlanokról:

Ahhoz, hogy ezt végrehajthassuk/végrehajthassam készpénz is kellett, ezért (is) a meglévő ingatlanjainkat jórészt eladtuk.
A tulajdonunkban volt (első feleségemmel közösen) Szentendrén a Pismányban 1978-tól kezdve, folyamatos befektetésekkel 2006-ig öt (5) db telek, amelyeken kettőn volt ház, előbb egy kisebb faházat építettünk (majd bővítettünk) a Fogoly utca 10. szám alatt, majd az ezzel határos Páfrány utcában épült fel az a ház, amelyet 2006-ban eladtunk.
Bori (második, jelenlegi feleségem) tulajdonában állt Szentendrén, a Tavasz utcában egy ház.
Szinte mindent eladtunk, kizárólag a Fogoly utca 10. szám alatti ház és telek maradt meg (itt keresett és nem talált a rendőrség).

Összefoglalás:

Mese itt minden – néha én sem hiszem el, hogy így történt, de ez egy igaz mese. A mese csodákkal van teli; és aki nem hisz a csodákban, az nem realista – ahogyan azt nálam nagyobb gondolkodó megállapította.

Amint a soraiból érzékelhető, Önt, tisztelt Kiscsacsi, sokakkal együtt jobban megrázta a világválság okozta tőzsdei esés, mint amennyire ez szükséges volna, de ennek a világválságnak semmi köze a HUMET® értékéhez és fejlődéséhez. Ne feledje, hogy nem én döntöttem rosszul, nem én hibáztam, hanem a világ omlott össze. Ahogy így utóbb végignézem a dolgot (átolvasom újra és újra ezt a mesét) engem inkább támogatni kell(ene), hogy ebben a recesszióban folytassam azt, amit eddig csináltam, mert ki tudja mi mindent hozhatok még össze a legnagyobb válságokból elrugaszkodva; amint az eddigi tíz év történései (a fentebb írtak) ezt megmutatják.
Egy évszázados brókerház részvényei (Lehman Brothers) ma egy fillért sem érnek, holott egy éve még kapós papír volt… a HUMET® adható, vehető és, mint Ön is tudja olcsón vehető manapság.

Az ígért megjegyzés:

2006-ban az MFB-hoz (Corvinus) folyamodtunk - ez egyébként nem szokásom, de biztattak -, hogy adjanak 1,000.000 (egymillió) eurót, hogy Kanadában vállalatokat vehessünk. Azért nem adtak, mert a megelőző két évben csődeljárás volt ellenünk. Senki sem akceptálta, hogy miért is kellett csődbe mennie a HUMET® Nyrt-nak.
Ez is tény, de hihetetlen, mint egy mese. Ekkor lett prioritása egy másik, nálamnál sokkal nagyobb gondolkodó mondása: „Ha egy segítő kézre van szükséged, ne feledd, hogy ott van egy a karod végén!”

Ez az egész egy igaz mese, ha hiszi, ha nem, tisztelt Kiscsacsi.

Végül egy személyes üzenet:

Tisztelt Kiscsacsi, és más kritikusaim,

őszinte önbizalommal és megnyugvással lehetett mindezt leírni. Tisztelt Kiscsacsi, higgye el köszönettel tartozom Önnek, hogy mintegy felkért erre.

Ellenben hadd javasoljak Önöknek valamit: ha úgy látják, hogy valaki sikeres, ne cseszegessék, hanem inkább támogassák, biztassák, mert attól Önöknek nem lesz jobb, ha a sikeres magyarokat (pl.: engem és munkatársaimat) bántják. Önök – egyelőre - nem képesek arra, amire a munkatársaim és én, ezért vagy maradjanak a szurkolóim, vagy hallgassanak… Mint utóbb kiderült, annak sem volt semmi értelme, hogy egy világbajnoki második helyezett futballválogatottat szidtunk. Ki tudja mikor lesz még egy ilyen csapatunk. Az 1954-es fogadtatás okozta, hogy szerte széjjel szaladtak a tehetségeink a világba és mára maradhatunk az UEFA Kupa selejtezőinek vesztesei. Nekem igen, ezért Önöknek is tanulságként kellene hasson az, hogy volt egy Barcelona- Real Madrid meccs 1958-ban, amikor a Barca 3:2-re nyert és a góllövők Kocsis, Czibor (2) illetve Puskás (2) voltak. Kubala Laci csak a három gólpasszt adta a Kockának meg a Bolondnak.

Boldog Karácsonyt kíván, őszinte hívük
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 11:54
Előzmény: #38415  Törölt felhasználó
#38416
lehet elnéztem valamit :DDD

Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 11:37
Előzmény: #38414  Törölt felhasználó
#38415
"Úgy véltük, helyesebb a HUMET csoportból nem készpénzt kivonni, hanem részvényekkel kiegyenlíteni a Csoport tartozását, így jött létre az ügylet."

Hogy kapcsolódik ehhez a kedves feleség baráti kezektől történő részvényvásárlása?
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 11:24
Előzmény: #38410  Törölt felhasználó
#38414
Ebben igazad van! Valaki csúnyán elnézett valamit! Tisztelt Civin úr azt mondja, hogy most a papír alulértékelt, mert válság van..szerinte extrémen alacsony az árfolyam! Akkor miért fizet humet részvénnyel ilyen időkben, mikor 3X több részvényt kell adni ugyanazért az összegért? Vagy tényeg nincs egy fillér sem a kasszába, vagy... és innentől mindenkinek a fantáziájára bízom!
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 11:05
Előzmény: #38412  Törölt felhasználó
#38413
aq=a
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 10:59
Előzmény: #38409  Törölt felhasználó
#38412
Ti képesek vagytok a Kivin olcsó meséin elvitatkozni órákat.

Akkor én meg azt mondom, az aq sok ház eladás is kamu,kamu.
Régebben a Kivin azt mondta, hogy el kellett
adnia a szentendrei házát a cég miatt,- később a rendőrség az "idézést mégis odaküldte,- és akkor mit mondott a Kivin, hogy az egyik leányára iratta a házat. Nos ennyit a Kivin ház eladásairól.

Mese itt minden,- csak az nem, hogy a befektetők egy- egy kisebb ház árát elbukták ezen a részvényen.

Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 10:43
Előzmény: #38410  Törölt felhasználó
#38411
vitathatatlanul kerestek rajta, de erre szerintem még a kivülállók közül is sokan azt mondják egye fene, a munkáért cserébe.
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 10:34
Előzmény: #38409  Törölt felhasználó
#38410
Egy pillanatra , elnézést a beleszólásért ,de itt valaki nagyon csúnyán elnézett valamit.

Civin írásában világosan benne van miért nem a tőzsdén vette, miért nem a... miért miért...

a válaszok nagyjából benne vannak ráadásul elég niyltan és korrektül:

"3. Az ok végtelenül egyszerű. Bori házát is el kellett adnunk, hogy finanszírozhassuk azt a nehéz időszakot, amin – mint Ön is tudja – a HUMET-et át kellett vezetnem. A ház vételára egy méltányos kamat mellett került be a rendszerbe, és a kamatok miatt lett ilyen fura az összeg. Úgy véltük, helyesebb a HUMET csoportból nem készpénzt kivonni, hanem részvényekkel kiegyenlíteni a Csoport tartozását, így jött létre az ügylet.

4. Terike néni hál’ Istennek a legjobb egészségnek örvend. 1996-ban, amikor a céget elődeim igen nagy reményekkel tőzsdére vitték, kötöttek egy igen méltányos szerződést Teri néni életjáradékáról, amit az Ön által is ismert nehéz időszakban a HUMET nem tudott fizetni. Teri nénéivel szemben több év alatt felhalmozódott adósságát törlesztette a HUMET (helyett az én cégem a Senergie) HUMET részvényekkel.

5. Igen, a részvénykönyvben azoknak, akik ezt alaposan megszolgálták jelentős részesedésük tűnik fel, mert mint Ön is tudja egy fizetésképtelen állapotból hoztak a nevezettek létre egy Ön által is – ki nem mondottan, de a sorok özött kiolvashatóan - irigyelt, komoly árbevételű, világszerte 15 disztribúciós ponttal rendelkező, kanadai-magyar vállalatcsoportot. Ennek a csoportnak ma közel 100 igen jól eladható terméke van (1 volt) és 100 alkalmazott dolgozik nekünk (annak idején négy volt – engem és két Baráthomat, valamint Galamb Vilit ideszámítva).
"
Törölt felhasználó 2008. 12. 22. 10:27
Előzmény: #38402  Törölt felhasználó
#38409
Kedves elcamino65!
Jó lenne, ha legalább 1 db Humit vennél! Ekkor ugyanis már éreznéd, hogy mennyi a veszteséged!
Bori asszony vásárlását azért nevezed, korrektnek, mert nem 6 Ft-ért vette a baráti kezektől? Honnan tudod, hogy valójában mennyiért vette a „baráti kezektől”? Mert a cégvezető azt mondta? Ugyan már! Te nagyon hamar felejtesz, vagy más okod van a felejtésre.
Miért nem a BÉT-en vette a papírt a kedves felesége?
Gondolkozz el ezen!!!!
Miért nem vett más a BÉT-en - mostanában - 28,86 Ft–ért kb.1,8 millió db részvényt?
"A cégvezető „méltányos kamata” a kedves feleségének"?
6 Ft + kamat = 28,86 Ft
Sokkal korrektebb lenne azt mondani, hogy a kedves feleség kölcsönt adott a cégnek kamatra, mert bajban van a cég! Nem kell belekeverni a jelenleg értéktelen Humit papírt ebbe. Ez is egy trükk!

Ha véletlenül igazat írt a cégvezető, s nem tévedett megint, akkor ez azt jelenti, hogy a cégnek nincs elég készpénze. A mai időkben ingatlant eladni csak áron alul lehet, ugyanis a kereslet szinte megszűnt a nagyobb ingatlanok iránt. Ennek ellenére mégis eladták.

Ha véletlenül nem felejtetted el, akkor a cégvezető még nem is oly rég még 2009-re újabb sok millió 6 Ft-osok kibocsátásáról beszélt!
Mivel ebbe a cégbe épeszű „pénzember” nem száll be, így sajnos folyamatos lecsurgást fogunk tapasztalni. Egyedül az jelentene valami emelkedést a papírnál, ha bejelentenék, hogy megszüntetik a 6 Ft-os papírok további kibocsátását. Persze így is meg kellene várni, hogy a „baráti kezeknél” is elfogyjanak az „ócsók”!
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 23:44
Előzmény: #38406  Törölt felhasználó
#38408
lehet, hogy ez jó okfejtés..., bár amit Döme írt elgondolkodtató
ennéll a papírnál inkább a szerencse a fontos...
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 23:23
Előzmény: #38406  Törölt felhasználó
#38407
elcamino, és többiek,

terike és borika 29 ft-on kapott senergietől (vagy valakitől, de nem is ez a lényeg), ez szép és jó.
DE a senergia mennyiért vette? 6 ft-ért. Senergie kié?
Na, hát ez az...
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 22:40
Előzmény: #38405  Törölt felhasználó
#38406
Ha a BARÁTI kezeknek jó 28-29ft-on
az azt jelenti,hogy a mostani árfolyam
(28-29ft ) extrémen alacsony.
Hát megéreztem,és ezért vásároltam még,
29ft-on.
Én ráérek.
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 18:38
Előzmény: #38401  Törölt felhasználó
#38405
Érdekes, hogy most lett kifizetve a kölcsön, mikor több db részvényt kell érte adni.. itt valami nem stimmel..
ki adta a részvényt? a humet saját részvénnyel fizetet? ha igen, akkor vagy újabb rv kibocsátással? ez talán a jobbik eset,..
mert ha esetleg már meglévő saját rv-ből fizettek, akkor vagy erősnek látják a mostani árfolyamot, vagy a humi kárára történt az eladás...
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 16:06
Előzmény: #38403  Törölt felhasználó
#38404
Valami nyugalmat ÉRZEK !
Csend van, nagyot fog szólni !!!!!!!
ui: A remény hal meg utóljára,és én tartom
a tétet,mivel ,hogy a LÉT a TÉT !!!!!!! :-)
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 15:52
Előzmény: #38402  Törölt felhasználó
#38403
rally mikor lesz?
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 14:43
Előzmény: #38401  Törölt felhasználó
#38402
Ez így nagyon korrekt.
Jelenleg, tőzsdén vásárolható árfolyamon
lettek adva részvények és nem 6ft-on.
Ezt azért írom,hogy a rosszindulatúak ezt
is értelmezzék és ne csak a negatív
gondolatukat szajkózzák !
Törölt felhasználó 2008. 12. 21. 11:45
Előzmény: #38379  Bacherachi_rabbi
#38401
Tisztelt Rabbi,

1. Borim nevében is köszönöm a gratulációt.

2. Igen, gondoltam rá, hogy Bori és gyermekeink jövőjéről gondoskodni az én felelősségem.

3. Az ok végtelenül egyszerű. Bori házát is el kellett adnunk, hogy finanszírozhassuk azt a nehéz időszakot, amin – mint Ön is tudja – a HUMET-et át kellett vezetnem. A ház vételára egy méltányos kamat mellett került be a rendszerbe, és a kamatok miatt lett ilyen fura az összeg. Úgy véltük, helyesebb a HUMET csoportból nem készpénzt kivonni, hanem részvényekkel kiegyenlíteni a Csoport tartozását, így jött létre az ügylet.

4. Terike néni hál’ Istennek a legjobb egészségnek örvend. 1996-ban, amikor a céget elődeim igen nagy reményekkel tőzsdére vitték, kötöttek egy igen méltányos szerződést Teri néni életjáradékáról, amit az Ön által is ismert nehéz időszakban a HUMET nem tudott fizetni. Teri nénéivel szemben több év alatt felhalmozódott adósságát törlesztette a HUMET (helyett az én cégem a Senergie) HUMET részvényekkel.

5. Igen, a részvénykönyvben azoknak, akik ezt alaposan megszolgálták jelentős részesedésük tűnik fel, mert mint Ön is tudja egy fizetésképtelen állapotból hoztak a nevezettek létre egy Ön által is – ki nem mondottan, de a sorok özött kiolvashatóan - irigyelt, komoly árbevételű, világszerte 15 disztribúciós ponttal rendelkező, kanadai-magyar vállalatcsoportot. Ennek a csoportnak ma közel 100 igen jól eladható terméke van (1 volt) és 100 alkalmazott dolgozik nekünk (annak idején négy volt – engem és két Baráthomat, valamint Galamb Vilit ideszámítva).

6. Viszont minden jót, Önnek is.

Őszinte híve

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek