Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 14:55
Előzmény: #38096  Törölt felhasználó
#38100
Tisztelt Puritán,

szóval akkor igen vagy nem?

Válaszát várja őszinte híve
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 10:45
Törölt hozzászólás
#38099
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 10:43
Előzmény: #38096  Törölt felhasználó
#38098
prutin féle = puritán féle
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 10:40
Előzmény: #38096  Törölt felhasználó
#38097
Hmmm...mi van itt??? OVODA??? :)))
Mindjárt én is megsértődök, és soha többé nem fogom ezt a csúúúúnya topicot olvasniii!
Kutya fááájáát!!!
:)))
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 10:35
Előzmény: #38094  Törölt felhasználó
#38096
T. Cégvezető Úr!

Elnézést, de tegnap este nem voltam gépközelben!

Én inkább akarati problémát érzek Ön részéről!
Nem szeretnék technikai jellegű tanácsokat adni, de már mindannyian láttunk olyat, hogy a menedzsment külső körülményekben történő jelentős változások miatt nem tudja, nem szabad végrehajtani a közgyűlés különféle határozatait, mert ezzel veszélybe sodorhatja a cég további működését, stabilitását, stb. Az ilyenfajta határozat felfüggesztés az igazgatóság részéről kötelesség is! A felfüggesztésről rövid határidőn belül tájékoztatni kell a főtulajdonosokat, illetve tőzsdei cég esetén a BÉT-en keresztül a többi részvényest. A részvényesek e tények birtokában dönthetnek a közgyűlés esetleges - idő előtti - összehívásáról. Természetesen a következő közgyűlésen az igazgatóság részletesen beszámol a döntésének okairól, s újabb javaslatokat tesz.

Újabb cégvásárlás, de milyen áron?
A jelenlegi „világpara”, a jelenlegi Humi árfolyam tendencia, valamint a zártkörben (barátoknak) történő részvénykibocsátás miatt melyik az az eladó, aki részvényt elfogad készpénz helyett?
(Szerintem Dr. Nagy úr is már ezerszer megbánta az egészet. Ha, tényleg reálisan lett felértékelve a cég, akkor dr. Nagy a 73 Ft-tal jól ráfázott!!!)
Miért is nem fogad el több Humet részvényt dr. Nagy?
Miért is kellett banki hitelhez folyamodni?
Jelen helyzetben nem a működés biztosítása és a piacszerzés a legfontosabb? Még az új cég, a Reanal működtetéséhez is hitelt vettek fel! (Szerintem nagyon helyesen.)

Mint azt ahogyan az előbb írtam, ebben az időszakban a működés fenntartása, valamint új piacok szerzése a legfontosabb.
Az új cégvásárlások kockáztatják az eddig elért eredményeket, mert tőkét vonnak el!
Ezért vásárolni csak akkor érdemes, ha az új cég eddigi működtetésén változtatni nem kell, s a gyártott termék piaca is biztosított. Tehát, ha a készbe ülünk bele!
Van ilyen eladó cég???
Bárminemű változtatás, piacszerzés sok-sok millióba kerül, ráadásul a külső körülmények miatt megnőtt a bizonytalansági tényező is.

Amikor az árfolyam itt tart, a bizalom (az Önök hibájából) pedig ilyen a papír iránt, akkor a meglévő cégek működésének biztosítása után a legfontosabb az árfolyam rendbetétele.
Először jelentős gesztusokat kell tenni a részvényesek felé, majd nagybefektetőket kell keresni, s akkor jönnek a spekik és a kisbefektetők is.
Tudomásul kell vennie a Humi vezetésének, hogy a többi piaci szereplőnek (elsősorban a nagybefektetőknek) is meg kell találni a számításukat a papírban. Az már nem fog sokáig menni, hogy csak a 6 Ft-os papírok értékesítéséből lehet hasznot „csinálni” a Huminál. Meg kell érteni, hogy ebben a helyzetben a papírt szép lassan, de otthagyják. A forgalom jelentősen lecsökken, s mindenki azt a pillanatot várja, hogy mikor szállhat ki a papírból.
Ez így nem jó!!!!
Mert mi történik ezután?
Marad a „harc” Önök részéről a prutin féle, tőzsdei ügyletekben járatlan kisbefektetők megszerzése iránt. De egy idő után, ha nehezen is, de tanulunk a saját hibáinkból, s váltunk.
Ez a megoldás?
Szerintem nem!
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 10:01
Előzmény: #38094  Törölt felhasználó
#38095
János,

megleptél, és elgondolkodtatál.
Az egy dolog, hogy nem minden kérdésre válaszolsz, még csak elfogadnám ezt.
De valami nagy baj lehet arrafele, ha a becsmérlő, minősítő hozzászólásokra oldalas válaszokat adsz, arra ami pedig érdemi, előremutató, arra meg egy nagy nullát. Ezt kell hogy mondjam! A honlapra küldeni pedig röhjes, főleg úgy, hogy tudod, ki kérdezte Tőled.

Részemről OFF ez a fórum innentől jó időre, nem látom értelmét olvasásának, és az ide való beírásnak. Civin, már csak a személyeskedő hozzászólásokra reagál érdemben. De minek....?

Minden jót János, jó munkát,

Üdv
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 08:59
#38094
Tisztelt Kiscsacsi,

lekötelezett azzal, hogy hű képet adott a tájról, amelyben lakik. Igazán maradandó élmény a leírása.

Tisztelt Roy,

Köszönöm szépen.

Tisztelt Döme,

néha leírom – főleg, amikor a transzparencia esik szóba, - hogy minden olyan információt kiadok, ami publikus. Hogy más cég mit csinál, az számomra fontos információ, de nem kötelező rám nézve (erre talán az elmúlt 10 és fél év jó példa). A kérdéseid nagy többsége az Igazgatóság kompetenciakörébe tartozik, az Igazgatóságot erre találták ki. Követek el hibákat, amiket korrigálni kell, ezért a kérdéseidre adható (nem adott) válaszok nagy része igen érdekes reakciókat váltana ki azokból, akiket több alkalommal „mi”-nek tituláltam. Hadd dolgozzunk mi nyugodtan, az összes hibánkkal, erényünkkel, kudarcunkkal és sikerünkkel; a végeredmény az érdekes. Egyébként a kérdéseid egy részére a válasz megtalálható a honlapunkon (www.humet.hu).

Tisztelt Puritán,

remélem ma kompjúter elé kerül és megtisztel a válaszával.

Őszinte hívük
csa-csi
csa-csi 2008. 12. 01. 00:08
Előzmény: #38090  akibaci
#38093
"Örülnék, ha én is be tudnám számítani a papírjaimat ennyiért..."
Azt hiszem akibaci, hogy nem figyeltél eléggé. Ma, ha valaki 68,5 Ft-os áron hajlandó egy a HUMET RT. számára hasznos üzleti akcióban készpénz helyett részvényt elfogadni, az szerintem kihagyhatatlan alkalom.
Egész más az, amire áhítozol. Te 68,5 Ft-ot szeretnél a ma 29 Ft.-ért is megvehető részvényedért kapni. Nem gondolod, hogy erre semmi esélyed? Meg különben is ez magánügyed.
Nem úgy, mint a Civin által kizárólag csak a példa kedvéért említett fikció, amely egyértelműen részvényesi érdeket szolgál(na). :)
Törölt felhasználó 2008. 12. 01. 00:03
Előzmény: #37940  Törölt felhasználó
#38092
Jó János,

ezt még november 19-én írtam Neked, de nem válaszoltál.
Örülnék ha megtannéd!

--------------------------------

Kedves János,

Olvastam jelentést, csak így tovább.-)

engedtessék meg néhány kérdés, észrevétel:

1. Jó volna, ha minimum a Reanal eredménye, működése, árbevétele, fő piacai külön is be lennének mutatva. Ez transzparensebbé tenné a céget, és megszokott más tőzsdei cégeknél is.

2. Jó volna piaconkénti, ha úgy tetszik devizánkénti bontás a piacok esetében.

3. A mostani jelentésből kimaradt, többen kérdezték is, hogy miből adódik a rendkívüli eredmény, ill. a PBC hány év alatt van elszámolva. Ezt lábjegyzetben jó volna mindig feltűntetni, hogy hogy áll a saldo.

4. Az OTP hitelkerettel mi a helyzet? erről is jó volna tudni, legalább negyedévente. Fennáll-e még, stb.

5. Jó volna legalább negyedévenként arról olvasni, hogy a csoport tagjai közötti szinergiák feltárása, erősítése ügyében milyen lépések várhatók, mi valósult meg.

6. A Reanal esetében - sorry de elfelejtettem - van egy régi üzlet, vevő, amiről szó volt hogy esetleg újra előtérbe kerül, és korábban nagy üzlet volt, csak valamiért elmaradt. No, azzal mi a helyzet.

7. Nyilván most nem a legjobb ingatlant eladni, de mi a helyzet a "talált" ingatlannal a Reanalnál? Mit terveztek? Az a terület kezd nagy beindulni, és az aquaworld is 2 hét múlva nyílik.

Egyelőre ennyi, addig is jó egészséget,

Döme
exmnbs1 2008. 11. 30. 22:28
Előzmény: #38090  akibaci
#38091
dr Nagy 73-ért számította be Humit tavasszal, most szóba sem jön a rv-es fizetés
akibaci 2008. 11. 30. 21:23
Előzmény: #38088  Törölt felhasználó
#38090
Hm, ez érdekes. Ha nemsokára esetleg jön a bét-en közlemény 7 milliónyi részvénykibocsátásra, akkor az akvizíció részletei itt vannak leírva...
12 millió dollárért, azaz 2,4 Mrd forintért kér az eladó cserébe 35 millió darab részvényt, azaz részvényenként 68,5 forintot ér neki egy papír. A varázspálca messzire elér. :)
Örülnék, ha én is be tudnám számítani a papírjaimat ennyiért...
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 20:57
Előzmény: #38088  Törölt felhasználó
#38089
sok cég vett fel hitelt mostanában tavaly vagy az idén.
még a mol is.
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 19:44
Előzmény: #38082  Törölt felhasználó
#38088
Tisztelt Jovi,

Köszönöm szépen.

Tisztelt Puritán,

a kibocsátás a HUMET® esetében Igazgatósági hatáskör, de a legutóbbi alkalommal a Közgyűlés adott erre felhatalmazást. Ennélfogva, amit kér, hogy kiadjak egy közleményt, miszerint a HUMET® 2010-ig nem bocsát ki újabb részvényeket inkább a Közgyűlés hatásköre, amire az Igazgatóságnak inkább csak befolyása van, de jogszerűen nem nyilatkozhat etekintetben.

De tételezzük fel, hogy valaki eladja a vállalatát (pl.: az USA-ban) és a due dilligence során eljutunk oda, hogy a vételár a többségért 12 millió dollár lenne (jó nagy cégről beszélek, legyen a példa egy 20 millió dollár saját tőkéjű és árbevételű középvállalkozás). Ennyi készpénzünk nincs is, de pláne, az átvétel után ezt a céget még finanszírozni is kell, tehát arra törekszem, hogy az eladó (a többségi tulajdonosok) fogadjanak el HUMET® részvényeket. Kb.: 28 millió darabról szólhat a történet, ennyi van kéznél. A vételár fejében a tulajdonosok elfogadnak HUMET® részvényeket, de az igényük – legyen a példa kedvéért több, mint 28 millió darab – 35 millió darab. Választhatok egy 67 millióra növelt részvény-darabszám, 35 milliós konszolidált saját tőke és 35 millió dolláros árbevételű cégcsoport kialakítása mellett, vagy maradok a mostani 60 millió darabnál, 16-17 millió dollár saját tőkénél, és 14 millió dolláros árbevételnél. Maga szerint akkor hagyjam az egészet a fenébe, vagy javaslatot tegyek (döntsek) egy újabb 7 millió darabos kibocsátásról?

Válaszát várja, őszinte híve
Jovi 2008. 11. 30. 19:11
Előzmény: #38086  Törölt felhasználó
#38087
Ennél részletesebb "üzleti tervet" adott már ki a HUMET?
Kiderült, hogy nem állt le a terjeszkedés a válság miatt.
Az is , hogy kb.mikor és milyen díjazással megy nyugdíjba, hacsak addig nem kap infarktust.
Bónuszként megtudtuk hogy nem hülye( ő írta) és nem is telhetetlen.
Én elhiszem amiket írt, ha átvert meg is érdemlem.
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 18:39
Előzmény: #38085  Jovi
#38086
Mi újat tudtál ebből meg Jovi?
Jovi 2008. 11. 30. 17:13
Előzmény: #38078  Törölt felhasználó
#38085
Tisztelt Fórumtársak,
, ezen Civin hozzászólás után nem hiszem, hogy találkozunk még a fórumon. Én itt és most minden korábbi kérdésemre választ kaptam, többet is mint bármikor reméltem. Részemről jó sok bosszúságtól mentette volna meg magát Civin úr, ha már áprilisban rájön ez az "őszinteségi roham".
Munkájához sok-sok kitartást és mégtöbb egészséget kívánok!
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 13:19
#38084
Az iróniát érteni kellene...

Szerintem butaság ilyesmin vitatkozni, én 30 Ft-on vennék, van aki 80 Ft-on vett, van aki soha nem venne, stb.

MIND1

Én részvényezek, indexezek,stb

Van egy jó HÍREM: tisztában vagyok a leírtakkal, és a betétgarancia sem újdonság:)

Szerintem nem fórumozok, csak figyelem a hülyeségeket, no meg a nem hülyeségeket is:))))
zotya32 2008. 11. 30. 12:35
Előzmény: #38082  Törölt felhasználó
#38083
bizalomerősítés az jó lenne...
én 82 ft-nál bíztam abban, hogy előbb lesz 100 mint 60 ft;
aztán 55-nél abban bíztam, hogy 75 lesz ha nem is 1 nap alatt, de fél éven belül....
aztán 25-nél abban bíztam, hogy még az én életemben eléri legalább az 50 ft-ot.... Akkor 0-ban ki tudok szállni... remélem így lesz, és nem a 0-nál fogok kiszállni...
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 12:28
Előzmény: #38080  Törölt felhasználó
#38082
BIZALOMERŐSÍTÉS!!!!

Javaslat:

1)
BÉT közleményben bejelenti a cégvezető, hogy 2010-ig nincs újabb, 6 Ft-os, zártkörű részvénykibocsátás.

„A részvények darabszámának indokolatlan emelése ellen, mint részvényes tiltakozom/tiltakoznék.”
Ez így kevés!

2)
Havonta azonos időpontban, (pl.: minden hónap 1-én) szintén BÉT közleményben bejelentik, hogy a jelenleg „baráti kezek” birtokában lévő sok millió 6 Ft-os papír mennyisége hogyan változik, hónapról hónapra.

Véleményem szerint ez a két dolog kellene ahhoz, hogy a spekik visszatérjenek a Humiba!!!

Huminsav!
"Senki ne vegyen Soha se Humetet, se egyéb papírt, tegye a pénzét bankba, de manapság párnába.”

Te is pontosan tudod, hogy jelen körülmények miatt a Humi és a többi papír között jelentős különbség van, a Humi kárára, a 6 Ft-os papí-rok, zárt körben történő kibocsátása miatt!
Ezért nem korrekt részedről az a kijelentés, hogy se Humetet, se egyéb papírt!!!!
Nem kell összemosni más papírt a Humival!!!

Párnába helyezni a pénzt?
Miért is?
Azt hiszem, mindenki tudja, hogy egész EU-ban, így Magyarországon is az állam teljes körű garanciát vállal a bankban elhelyezett pénzünkre.
(Amúgy megjegyzem, hogy jelenleg +13% körül adnak a bankok kamatot.)
Törölt felhasználó 2008. 11. 30. 12:06
Előzmény: #38080  Törölt felhasználó
#38081
Kit tévesztett meg itt bárki is??! Magyar Nyelvtan....

mindenki maga dönt, de sokan észt osztanak régi tőzsdéseknek, nem magamra gondoltam:)

kerüljétek a kockázatot!

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek