Topikgazda: bpmcwap 2006. 01. 03. 13:50

Humet: működik a Varázspálca, ugranak a spekulánsok  

Ugrás a cikkhez
Nem mindennapi a Humet mai teljesítménye, az eddigiekben 45 és 61 Ft között, 35%-os sávban forogtak a papírok a kereskedés során. A kötélidegekkel rendelkező spekulánsok igen szép napot élhetnek át, főleg ha jókor adtak-vettek.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=63143
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 17:05
#37960
Na még egyszer, mert tényleg be vagyok piálva (javított változat):

Tisztelt Mindenki,

ma délután egytől három teniszeztünk, majd ittam egy keveset, tehát megünnepeltük azt, hogy az ország második bankja miképpen értékeli azt, amit eddig összehoztunk.
Hazajőve átfutottam felületesen azt, amit itt olvashattam és félek, hogy többen az én hibámba esnek. Egy depresszált mániákust - Puritánt - biztatunk arra sikertelenül, hogy megértse azt, hogy nem csak az az üzlet, ha bemegy egy boltba és 460 forintért zöldséget vásárol, hanem ennek - azaz az üzletnek - azért vannak szofisztikáltabb szintjei is. Ez nem neki való. Ilyen például a tőzsde, amelyet ma egy globális bizalmatlanság övez, azaz egész egyszerűen minden papír alulértékelt. Ez az idő majd elmúlik és erről sem az "ócsók", sem Puritán, sem senki ezen topic hozzászólói közül (ide értve jómagamat is) nem tehet. Szemlélői lehetünk mindannak, ami a világban történik és célszerű tanulni mindebből, mert ez nem lesz rövid válság és nem ez lesz az utolsó...

Őszinte hívük
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 17:03
#37959
Tisztelt Mindenki,

ma délután egytől három teniszeztünk, majd ittam egy keveset, tehát megünnepeltük azt, hogy az ország második bankja miképpen értékeli azt, amit eddig összehoztunk.
Hazajőve átfutottam felületesen azt, amit itt olvashattam és félek, hogy többen az én hibámba esnek. Egy depresszált mániákust - Puritánt - biztatunk arra sikertelenül, hogy megértse azt, hogy nem csak az az üzelt, ha bemegy egy boltba és 460 forintért zöldséget vásárol, hanem ennek - azaz az üzletnek - azért vannak szofisztikáltabb szintjei is. Ez nem neki való. Ilyen például a tőzsde, amelyet ma egy globális bizalmatlanság övez, azaz egész egyszerűen minden papír alulértékelt. Ez az idő majd elmúlik és erről sem az "ócsók", sem Puritán, sem senki ezen topic hozzászólói közül (ide értve jómagamat is) nem tehet. Szemlélői lehetünk mindannak, ami a világban történik és célszerű tanulni mindebből, mert nez nem lesz rövid válság és nem ez lesz az utolsó...

Őszinte hívük
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 15:01
Előzmény: #37956  csa-csi
#37958
Kedves csa-csi!

Maradjunk a tényeknél, s haladjunk egyenként a 2007-es évben!

2007.02.19-én azt jelentettétek a BÉT-en, hogy DR. CSUCSKA Elek alapítványnak 1.803.848 db részvénye van.
2007.04.02-án pedig azt jelentettétek, hogy a Csucska átadott a HUMET-nek 722.531 db-ot. Ekkor azt is közöltétek, hogy a DR. CSUCSKA Elek alapítványnál összesen 223.299 db részvény van.

Légyszíves vond már ki az 1.803.848 darabból a 722.531 darabot.
Mennyinek is kéne lenni ekkor a Csucskánál?
Meséld el mi lett a sorsa 858.018 db papírnak?

És 2007. évben ez volt az első eset a Csucskánál!
Ezen információ valótlan? Ha megnézitek a BÉT oldalát, akkor Ti is ezt látjátok!
Ezen egyszerű, könnyen ellenőrizhető példa alapján ki sérti kinek a becsületét?

Kedves csa-csi!
Kell a jog segítsége? Nem lehet abból probléma, hogy akkor a mások is utánaszámolnak?

Kérlek számokkal, tényekkel bizonyítsátok a számításom helytelenségét!!
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 14:15
Előzmény: #37956  csa-csi
#37957
Ellene megyek a csa-csi száján kijövő átkoknak, - szálljon mind a kimondójára..................................................................... ................................................................................ ......................
csa-csi
csa-csi 2008. 11. 21. 14:03
Előzmény: #37950  Törölt felhasználó
#37956
puritán,
amit te itt hónapok óta álnéven teszel, az nem más, mint rossz szándékú hitelrontás és folyamatos becsületsértés.
Az un. felvilágosító érdekvédelmi tevékenységed valós célja az, hogy minden eszközzel elriaszd e fórum olvasóit egy törvényesen, az átláthatóságot jelentéseiben és egyéb nyilatkozataiban biztosító cég részvényeinek megvásárlásától.
Napi rendszerességgel olyan valótlan információk feltételezések, rémhírek terjesztésével teszed mindezt, amelynek a valósághoz semmi köze.
Kizárt dolog, hogy józan ésszel valaki a saját befektetéseit is feláldozná e "karitatívnak" álcázott ügylet érdekében. (tehát nem hiszem, hogy van HUMET részvényed) Így -nagy a valószínűsége annak, hogy te gyengeelméjű vagy hazug becstelen aljas ember vagy!
Úgy gondolom, hogy a szólás és vélemény nyilvánítás szabadsága nem terjed az általad folytatott módszeres hitelrontó és becsületsértő lejárató kampányra!
Ha az önkorlátozás nálad nem működik, akkor végső eszközként a jog segítségével kell fellépni e súlyos törvénysértő magatartás ellen.
Ismételten kijelentem, hogy puritán állításaival ellentétben hozzászólásaim a személyes érintettség okán születnek, a céggel részvényesi kapcsolatomon kívül egyéb kapcsolatom nincs és soha nem is volt.
Szakadjon rád az ég, kedves puritán! :)
forest_30 2008. 11. 21. 13:47
Előzmény: #37954  Törölt felhasználó
#37955
érzésem hogy a 25 is elbukik még a jövőhéten :(
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 13:36
Előzmény: #37952  Törölt felhasználó
#37954
Csaba!

molgab írta:
"24%-kal növekvő adózás előtti eredmény 55%-kal több részvényre oszlik szét, vagyis egy részvényre kevesebb jut, mint tavaly ilyenkor... Ez lenne a szép eredmény?
4,5-szereződő árbevétel mellett csökkenő adózás utáni nyereség.
Ez lenne a szép eredmény?"

Nincs igaza? Szerintem meg igen, igaza van!

"Azt azért nem merném kijelenteni, hogy az ócsókat rátok öntik,..." - írod!

A 2007-es évről, mert ez már lezárult!

Csak a DR. CSUCSKA Elek alapítvány 2007-ben, egymagában összesen 4.106.282 db-ot adott el. Ebből bejelentés csak 1 esetben történt 2007.09.17-én, amikor is azt közölték, hogy szeptember 13-án eladtak 100 ezer darabot.
Csakis az érdekesség kedvéért említem, hogy ekkor valójában nem 100 k-t adtak el, hanem csak 98.619 db-ot.

"ócsóknak igen nagy szerepük van, ez a gyors növekedés ára." - írod

És ezt mi fizetjük meg, s mi is úgy hogy csak jelentős veszteséggel szállhatunk ki a papírból!!

Írod:
"tények ismertetése helyett már-már átcsap személyeskedésbe és pocskondiázásba, aminek egy ilyen fórumon szerintem nincs helye."
Ez így túl általános. Én azt állítom, hogy amit írtál az nem felel meg a valóságnak, ezért kérlek idézz a beírásaimból, vagy ne állíts ilyet!!!
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 13:05
Előzmény: #37946  Törölt felhasználó
#37953
Te Csaba, kinek a megbízásából "lábatlankodsz" itt? Nekem linkelted, ugyanakkor puritánt szóllítottad meg...
Közel olyan jó stílusban írsz, mint a "GAZDÁD"...elmehetsz a "micsodába", amíg finom vagyok és nőies...
NE VÁLASZOLJ, szégyeld magad azért, amit itt teszel....
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 12:11
Előzmény: #37950  Törölt felhasználó
#37952
Puritán!

Amiket itt leírtál, azokban nagyrészt igazat adok Neked. A baráti kezes tranzakciókat valóban illene sokkal transzparensebben kezelni, ill. a zárt körben történő névértéken való kibocsátás etikussága is igen erőteljesen megkérdőjelezhető. Azt azért nem merném kijelenteni, hogy az ócsókat rátok öntik, én nem végeztem el a számításokat, amiket Te. Lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy a Te figyelmedet kerülte el vaalmi. Egy valami azonban tény: a cég növekszik, és ebben az ócsóknak igen nagy szerepük van, ez a gyors növekedés ára.
Az, hogy ezekre folyamatosan felhívod itt a figyelmet, az szép dolog részedről, és ezzel nincs is semmi baj. Csak ez néha a tények ismertetése helyett már-már átcsap személyeskedésbe és pocskondiázásba, aminek egy ilyen fórumon szerintem nincs helye.

"Összegezve a humi csak spkelánsoknak való, akik nagy tapasztalattal, kell idegzettel, állandóan a gép mellet ülnek, s ha kell azonnal cselekszenek. "

Legyen ez a végszó, ill. az, hogy gratulálok a korábbi nyereségeidhez! :)
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 11:37
Előzmény: #37950  Törölt felhasználó
#37951
A tézsde már csak ilyen. Lehet bukni, de most venni kel mert ki korán vesz aranyat lel!
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 11:22
Előzmény: #37946  Törölt felhasználó
#37950
Kedves Csaba!
Nem figyeltél! Ezeket a beírásokat bizonyos időközönként azért írom be, mert a tőzsde nagyon hamar felejt, illetve mindig vannak közöttünk újak, akik most fontolgatják, hogy vegyenek esetleg Humit.
Szeretném, ha a vásárlásuk előtt tisztában lennének azzal, (amivel én annak idején nem voltam) hogy van 1 db cég a tőzsdén, csak egy a Humet, aki 6 Ft-os papírokat zár körben, milliószámra a barátoknak kibocsát, s ezt érdeküknek megfelelően, szinte bármelyik pillanatban a kisrészvényeseire rá is borítják. (Ilyen borítás volt 2007 és 2008-ban is.)
A cégvezető az ilyen piacra dobásokkor ugyanis jelentősen befolyásolja az árfolyam alakulást.

Írod: „Deklaráltan ezt az utat választották a növekedéshez szükséges források előteremtéséhez.”
Ha ténylegesen csak a növekedés érdekében, vagyis a vásárlásokra fordítanák a 6 Ft-os papírokat, akkor a „báráti kezek” helyett a Humet Nyrt. tulajdonába kerülnének a 6 Ft-os papírok!!!
Így viszont a barátokhoz, a 6 Ft-os résvények eladásából befolyt készpénz teljesen eltűnik a szemünk elől. Ezen tények birtokában én már nem állítanám olyan határozottan, amit Te előbb írtál!!!

Ha a Humet ezt az utat választotta, s erről nem akar jelen körülmények után sem letérni, akkor meg még fokozottabban elkél a rendszeres figyelmeztetés a leendő kisbefektetők részére!!! Én nem úgy gondolkozom, hogy ha engem becsaptak, akkor hagy csapjanak be másokat is!

Szerinted, ha a kisbefektetők pontosan tudják, hogy amíg ők napi áron adják-veszik a papírjaikat, addig van egy „baráti csoport”, akik a saját egyéni érdekük által vezérelve, folyamatosan 6 Ft-os papírokkal nyomják le az árfolyamat, akkor bele mernek vágni egy ilyen papírba? Nem éppen elég viselni a tőzsde egyéb kockázatait? Muszáj plusz kockázatot vállalni, azoknak, akik most szeretnének először tőzsdézni, illetve a napi munkájuk miatt nem tudják folyamatosan követni a tőzsdei történéseket? Még a stop használatát is nem olyan egyszerű megszokni és rendszeresen alkalmazni.

Mit is mondott még nem is olyan régen a cégvezető a 6 Ft-os papírokról????
Azt, hogy CSAK vásárlásokra fordítják, s ezeket napi ár körül számítják be a megvásárolandó ingatlan vételárába.
Ugye milyen szépen hangzik!!!!!
Csak az a baj, hogy ez csak részben volt eddig igaz, mint ahogyan minden csak részben igaz, amit a cégvezető mond itt a fórumon!!!!

„nem volt annyi eszed, hogy megnézd mibe fekteted a pénzed és ezzel mit kockáztatsz” – írod
Te nem ismered, vagy nem akarod ismerni a cégvezetőt és csapatát. Mit gondolsz miért ír ide a fórumra rendszeresen a saját és más nick néven? Miért vannak itt más Humi dolgozók is?
Ez egy komoly és "tuti" üzlet a számukra!!!
A cégvezető pontosan tudja magáról, hogy beírásaival képes befolyásolni, vagyis vásárlásra, illetve tartásra bíztatni a fórum olvasóit. (Igen jó képességű ember. Kár, hogy a kisbefektetők ellen is használja képességeit.)

2007 és 2008-ban különféle trükkökkel a „barátok” egymásnak adogatták az „ócsó” papírokat, ezt többek között azért tették, hogy a papírok darabszámát ne tudjuk követni. Majd bizonyos idő elteltével közlik, hogy a CREDINGTON Ltd. és a DR. CSUCSKA Elek alapítványnak X darab részvénye van. Ez az X darab részvényszám azonban nem annyi amennyinek éppen akkor náluk kellene, hogy legyen. Ha figyeltek, és utána számoltok, akkor Ti is rájöhettek, hogy minden évben több millió 6 Ft-os papírt, suttyomban elnyomnak a piacon.
(Egy érdekesség: A cégvezető és a cégvezető kizárólagos tulajdonában lévő SENERGIE Zrt-nél soha nem tűnik el 1 db 6 Ft-os papír sem – ott minden mozgás precízen adminisztrálva van!)

Ezek után azt állítanod, hogy a jelentős mértékű veszteségeinkhez a cégvezetőnek nincs semmi köze, egy kicsit merész és felelőtlen állítás részedről!!
Ebből is látszik, hogy Te csak írsz ide, s nincs Humi papírod!
Akkor, mint mondjon pl. az OTP, a Ricsi, a FOTI, stb.
Náluk hallottál, már olyat, hogy névértéken bocsátanak ki papírt a barátok között?

„Amíg így állsz hozzá a dolgokhoz, addig a tőzsdén "bukásra vagy ítél-ve".” – írod.
Ha tőzsde egyenlő a Humival, akkor igen, de nem csak én, hanem a jelentős többség is bukásra van ítélve, mert a tőzsdei kiszámíthatatlanság mellé belép a már említett cégvezető barátainak a kiszámíthatatlansága is!
Nem tartozik ide, de ilyen következtetések levonása, így ismeretlenül elég bátor dolog részedről! Több éve tőzsdézek, de ekkora veszteségem, mint a Humin van, ekkora sehol nem volt. Átlagban az évi +10% és 20% közötti nyereségem van, a 2008-as évet nem számítva, mert az mínusz!

Összegezve a humi csak spkelánsoknak való, akik nagy tapasztalattal, kell idegzettel, állandóan a gép mellet ülnek, s ha kell azonnal cselekszenek.
(De ez sem teljesen igaz, mert az általam itt a fórumon megjelent, s tisztelt spekik is nagyobb bukásokról számoltak be, majd elhagyták a Humit)
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 10:54
Előzmény: #37948  zotya32
#37949
21 millióval 33-ig ki tudják szedni a könyvet, az nem olyan nagy pénz, ahhoz képest, hogy voltak 100 milliós napok is
zotya32 2008. 11. 21. 10:41
Előzmény: #37947  Törölt felhasználó
#37948
év végére, jó ha eléri a 33 ft-ot; ilyen könyv mellett :))
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 10:27
#37947
Év végére 50ft
Törölt felhasználó 2008. 11. 21. 08:10
Előzmény: #37945  Törölt felhasználó
#37946
Puritán!

Egyszerűen nem értelek. Úgy állítod be ezt a 6 Ft-s témát, mintha ez lenne az évszázad leleplezése, és most aztán jól felnyitod az összes részvényes szemét, hogy lássák, mi folyik itt.
Pedig a Humet évek óta csinálja ezt (és nem titokban!), és még csinálni is fogják egy darabig. Deklaráltan ezt az utat választották a növekedéshez szükséges források előteremtéséhez. Van akinek ez tetszik, van akinek nem.
DE!
Gondolom Te sem Humettel a kezedben születtél, meg nem kényszerített senki, hogy vásároljál, hanem szabad akaratodból döntöttél így. Amiatt, hogy nem volt annyi eszed, hogy megnézd mibe fekteted a pénzed és ezzel mit kockáztatsz ill. egyetértesz-e a cég stratégiájával, csak magadra vethetsz, csak magadat hibáztathatod.
Tök felesleges itt naponta 3x "ócsózni", szerintem rajtad kívül mindenki tisztában van/volt/lesz vele, hogy mi a cég növekedésének az ára.

Amúgy félre ne érts, nem bántani akarlak. Sőt, nagyon sajnálom, hogy ilyen csúnyán beragadtál a Humetbe. De azt be kell látnod, hogy ennek se nem Civin, se nem a Humet az oka, hanem csak Te magad, ebből adódóan ezt Neked kell (illteve kellet volna már jó régen) megoldanod. Amíg így állsz hozzá a dolgokhoz, addig a tőzsdén "bukásra vagy ítélve".
Minden jót!
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 23:14
Előzmény: #37941  Törölt felhasználó
#37945
puritán, teljes mértékben egyetértek az általad leírtakkal!!!
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 21:36
Előzmény: #37943  Törölt felhasználó
#37944
S&P 500 - USA (S&P500) 20 Lis, 21:35 773.39 -33.19 (-4.11%)
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 21:28
Előzmény: #37879  alexandra28
#37943
"mennyi a cég nyeresége?"

Ebben a negyedévben adózva kb. 50M.
Sajnos a (Humettől független) helyzet most nem alkalmas vásárlásra, talán majd legközelebb.
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 20:10
Előzmény: #37941  Törölt felhasználó
#37942
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal"
Woody Allen
Törölt felhasználó 2008. 11. 20. 19:11
Előzmény: #37921  csa-csi
#37941
Kedves csa-csi!

Ezt írtad:
"Azt nem tudom, hogy ember-e az akinek a lelki békéjéhez ez szükséges. Ha ember, akkor azt hiszem, rossz ember!"

Értsétek meg!!!
Muszáj tájékoztatni, a leendő kisbefektetőket, hogy Ti nem tiszta eszközökkel „játszotok”!!!!

Nem az a „rossz ember” aki, több millió 6 Ft-os papírt bocsát ki zárt körben a barátainak, majd különféle trükkökkel belőle pár milliót még a legnagyobb „világpara” idején is a piacra önti???

Szerinted az a rossz, aki erről folyamatosan tájékoztatja a fórum olvasóit, ezzel védve a kisbefektetőket, hogy nemtelen eszközökkel ne semmizhessétek ki.
Ti is jól tudjátok, hogy a kisbefektetők nagy része nem rendelkezik olyan képességekkel, mint pl.: kissherceg, simens, stb., s ezt a tájékozatlanságot akarjátok újra és újra kihasználni!!!

Ha én és kiscsacsi „rossz emberek” vagyunk akkor, akik az előbbiekben közölteket folyamatosan, évek óta teszik, azok milyen emberek???
Hogyan lehetne ezek után Titeket, elfogulatlanul minősíteni?
Ti nem rossz emberek vagytok, hanem ennél sokkal keményebb jelző illeti a tevékenységeteket, de ennek megítélését mindenkinek a saját belátására bízom!!!

Topik gazda

bpmcwap
bpmcwap
5 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek