Topikgazda: Törölt felhasználó 2005. 11. 28. 14:25

Szalay-Berzeviczy: "Ez az utolsó esélyünk!"- Mennyibe kerül Neked az Olimpia?  

Ugrás a cikkhez
A Budapesti Olimpia Mozgalom sajtótájékoztatóján a BÉT elnöke, Szalay-Berzeviczy Attila elmondta, örömére szolgál, hogy mára sokan úgy gondolják, bele kell vágnunk az Olimpia megpályázásába. Szalay elsősorban a sportszakmai sikerekkel indokolta a pályázat jogosságát. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 11 alapítói országai közül csak hazánk nem rendezett eddig Olimpiát.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=61781
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 12. 05. 09:21
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#108
Szia!

még jó, hogy a tőzsdét alaposabban elolvasod :) blue-kból mit gyűjtöttél be?
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:10
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#107
mail ment.:)
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:09
Előzmény: #105  Törölt felhasználó
#106
Dunatv...csak rövidítettem.:) Nekem is be kellett vágnom a nézettségi adatokat... de a reggeli műsoron kívül hidd el nekem prifit... a dtvn a madárka se jár...:\
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:06
#105
Lehet, hogy félreértettem? Duna TV vagy DVTV? kb. 4 hete jelenik meg DVD-n a Demokrata hetilap mellékleteként. Bocs
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:04
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
#104
:)
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:01
#103
A korosztályt illetően nem értek egyet a DVTV -s témával kapcsolatban. Nagyon megbízható forrásból tudom, hogy az átlag 40-60 év, ebben Bpest és a vidék is benne van.
sacis56@freemail.hu
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 16:00
Előzmény: #101  Törölt felhasználó
#102
...:) Lehet azért van, mert ritkán nézek közszolgálatit... de nekem az utsó emlékem az, hogy nem a problémákkal foglalkznak a magyarokkal foglalkozó műsoraik... vagy ha igen, akkor azt valami 1000szeresen tompított formában teszik... meg sok a kisebbségi műsor - ami nem baj, csak sok.:) A közszolgálati úgy tré, ahogy van. Én ettől nem büszkébb leszek, hanem kiábrándultabb.:)))
Mtv: Ameddig olyan műsorokkal bontanak szerződést, amik nézettséget produkáltak, és olyan embereket rúgnak ki, akik igen sokat letettek az asztalra (Fridi), és tudnák kezelni a gondokat... addig szar is lesz. A vezetés hibája... de az elnök valahogy nagyon nem veszi észre, hogy LE KELLENE MONDANI. Ezért folyik el a pénz.
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 15:55
Előzmény: #100  Törölt felhasználó
#101
csokasy igazad van. Nem is azt mondom, hogy reggeltől estig nézze az ember. De még mindig több, a magyarokkal kapcsolatos vagy normálisabb műsor van, mint a másik két csatornán. Az biztos, a híres közszolgálati csatornáinknak is ez lenne a dolga, nemzetünk kulturális műveltségének megőrzése, fejlesztése, de a lé csak elfolyik innen. Nem is csodálkozom rajta, amikor ilyen vezérkara van... Mindig mindenhol a fejétől büzlik a hal...
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 15:45
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#100
Már ne is haragudj... de ha te a Dtvtől várod a megváltást...khm...>:))) Szóval... követeljük ki a jobb, színvonalasabb műsorokat a kereskedelmi csatornáktól. Írjunk nekik leveleket stb...
De a Dtvt nem véletlenül nézik csak a 80 és a halál közötti lakosok - már bocs mindenkitől, aki ebben a korosztályban van. Vannak jó, tartalmas filmjeik - úgy este 10-11után. De előtte egyszerűen nem képes lekötni... bár a reggeli műsor tartalmilag OK. - de a képivilág... Megalszik a vír az ereidben, annyira tré a de, du műsor...:) a közszolgálat egyéb részei is csak reggel (napkelte) és késő este nézhetőek. Szóval van még hova fejlődni minden csatornán. Kérdésem még: mi a fenét csinálnak azzal a rengeteg pénzzel, amit a közszolgálati cuccokba pumpál az ország!???
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 15:30
Előzmény: #98  Törölt felhasználó
#99
Kedves Tyris Lovag, BP, Kulcs, és többiek! Polgári engedetlenségi mozgalmat kellene elindítani ezek ellen a külföldi tulajdonú kereskedelmi tv-k ellen, hogy a magyarok baromira nem vevők ezekre a sekélyes, siralmasan gyenge minőségű, hányinger műsoraikra! Vigyék haza a francba a saját országaikba a győzike, bajkeverők és egyéb műsoraikat! Az ertéelll az ilyen téren meg egyenesen egy hányinger. Tűzzenek legalább néha műsorra olyan magyar filmeket, mely a történelmünkről szólnak, vagy olyan dolgokat, melyek bemutatják milyen nagyszerű nép is a magyar. Óriási a felelősségük ilyen téren. Csak sajnos ehhez politikai nyomás is kellene... De ahogy december 5-t sem vállalta fel az aktuálisan regnáló kormány, úgy ilyen "szabotázsakcióra" nem lehet számítani... :-( ( Magyarok, segítsetek magatokon, bojkottáljátok a kereskedelmi tévéket, próbáljatok meg inkább olyan adókat nézni, amelyek nagyobb részt azért rólunk szólnak ( Duna TV ). Ezt itt nem a reklám helyének szántam. Hozzuk helyre azt amire apáinknak, anyáinknak a politikai elnyomás miatt nem volt lehetősége: nemzeti egységünket, egészséges öntudatunkat. Együtt hihetetlen erősek vagyunk, nem tudnak bennünket leteríteni a nyugatiak a fene nagy globalizmusukkal. Lásd Dávid és Góliát története. Csupán, hit, hit, hit, és felelősség kérdése az egész. Máskülönben ezt a szánalmas, erőtlen, individualista társadalmat, országot, még a tőlünk kisebbek is le tudják teríteni.
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 11:34
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
#98
Profit. Tudnál nekem írni egy mailt, ha nem túl nagy kérés.:)
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 11:31
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
#97
Khm. Köszi.
Törölt felhasználó 2005. 12. 03. 11:27
#96
Egyetértek Tyris lovag, Genlemanus és BP véleményével!
Csókasynak: igen, nagyon komoly a kapcsolat
bpmcwap
bpmcwap 2005. 12. 03. 09:39
#95
Pontos adatokat nem tudok irni mert jut eszembe hirtelen de emlékezetemben belelett vésődve a két felmérés aránya... Pár éve volt a felmérés
Szal a lényeg hogy az amerikai 20-50közötti lakosok 70%a tudja elmondani elnőkeik nevét.Nálunk a 20-50közöttiek 85% NEM tudja felsorolni az aradi 13 nevét...
Volt még pár ilyen érdekesség... Például hogy az amerikaiak 95% feltudja sorolni az 50(2? nézzétek el nekem nem tudom pontosan) államot, mig a magyarok közül alig 75%a tudja a 19megyét elmondani...
Nem vonok le következtetéseket, mindenki vonja le maga,egyszerüen csak eszembe jutott az amerikai egorol...
A buszke nem buszke kérdéshez csak annyit tennék hozzá, hogy társadalmi szinten sehol nem vagyunk attól a szintől, hogy bármire is buszkék legyunk-ez nem azt jelenti hogy nem lehetünk, hanem azt hogy nem vagyunk... Fáj nem fáj, szégyen nem szégyen olyan sötétek lettünk mint a fekete föld...A magyarok tulnyomo töpsége birka!Ezt be lehet látni és akkor még nem késő változtatni rajata, vagy gögösen lelehet rázni és még sőtétebbek leszünk... Az egész főváros egy állatkert... Nem tudnak közlekedni, komunikálni, nem néznek, nem látnak, nem hallanak az emberek... És ez sajnos nem a bölcsesség jele nálunk... :( Amugy kétlem hogy ezen az segiteni akarna akinek lehetősége lenne rá, mert nincs érdekében... A világ nincs ilyen mint amilyenek mi lettünk...
Knight Tyris 2005. 12. 03. 01:29
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
#94
Gentlemanus örülök, hogy egyezik a nézőpontunk. :o)
-------------------
Kedves Hercegnőm! :o) Azt mondták régen, egy úrnál előny, ha késik, habár egy Lovagnak lehet, hogy nem kéne. :o) Majd igyekszem bepótolni az elmaradásomat. :o)

A két konkrétan említett országot nem céltudatosan választottam, hanem pont ez a kettő jutott eszembe elsőként, ezért írtam őket. -Egyébként Amerikával kapcsolatban egyet értek veled. Ott az ego-n van a hangsúly és inkább a mellverdesés irányába tolódik el a büszkeség megnyilvánulása, az ilyet én sem szeretem.- A lényeg, hogy nincs olyan nemzet a Földön, amelyik ne lenne büszke a múltjára, az elért sikereire. És ez rendben van.
Mivel, ahogy írtad az elmúlt xszáz évben szívtunk eleget, pont ezért kell, vagy legalábbis kellene a pozitív dolgokat előtérbe helyezni, és azokból erőt meríteni a folytatáshoz. Erre is szükség van, ez is segítené, hogy a „működésképtelenség” megszűnjön.
Az persze fontos, hogy ne a múltban éljünk, de ez is része kell, hogy legyen az életünknek, a mindennapjainknak. Egy egészséges nemzeti öntudat mindenképp szükséges.

Igen, sokszor egy-egy személy nevéhez köthetők az emlékezésre, említésre méltó tettek, de azoknak a Személyeknek a nevei már összekötődnek, összekötődtek a magyar néppel, a magyar nemzettel. És végső soron minden csoport egyénekből, minden egység kisebb részekből épül fel, amelyek mind hozzátesznek valamekkora darabot az egészhez nemde?
Ha figyelmesen elolvasod, a két gyűjteményben, és azokon kívül is, találsz jó pár olyan dolgot, amelyek nem kifejezetten személyekhez köthetők.

A helyzet jelenleg tényleg nem túl rózsás, ezért kellenének ilyen eszmecserék a szélesebb nyilvánosság előtt/körében is, talán elgondolkodtatná kicsit az embereket.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 21:05
Előzmény: #89  Knight Tyris
#93
Topkaiser+, egyetértek Knight Tyris-szel. Abszolút mértékben. A magánemberhez is hozzátartozik a múltja, sőt ragaszkodunk gyökereinkhez. Múlt nélkül nincs az embernek jelene, jövője. Ugyanez van egy nemzet esetében is, büszkén kell vállalnunk magyarságunkat, múltunkkal együtt. Mert ebből meríthetünk erőt a jelen megformálásához. Hol vannak ma olyan nagyformátumú emberek, mint a múltban, Széchenyi, Deák, Kossuth, stb. voltak? Pedig ma a magyaroknak is jobban menne, ha tudnánk ilyen felelőséggel gondolkodni, mint ezek az emberek. Nem ezt érdemlik. A mai világban sincs kevesebb feladat, mint akkor. Az, hogy ezek a mocskos talpnyaló kommunisták elnyomták erőszakkal a magyarokban az össznemzeti érzést, az csak egy dolog. De a magyaroknak nincs baj a szürkeállományukkal az agymosás ellenére sem. Soha egyetlen egy nemzet sem adott ennyi Nobel díjas tudóst, feltalálót a világnak, mint mi. Ezt én neked egy középutas emberként mondom, én leszarom a jobboldali, meg a baloldali politikusokat is. Mert egyik is, másik is csak átbassza a saját szavazótáborát is, arról meg nem is beszélve, hogy végletesen megosztották a magyarokat. Mert tegyük fel, hogy én baloldali vagyok, attól még a jobboldali társamat embernek tartom, magyar honfitársamnak. Kezet fogok vele, leülök vele meginni egy sört. Attól vagyunk magyarok, hogy magyar nyelvet beszélünk. Tehát ébresztő magyarok! Legyünk méltók népünk régi nagy híréhez!!!!!!!!!! Ez a mi munkánk, nem is kevés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gondolkozzatok el ezen!
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 20:43
Előzmény: #90  Knight Tyris
#92
Herr Lovag:

Neked a holnap egy 1hét és 1év közötti időintervallum???:)))
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 20:42
Előzmény: #89  Knight Tyris
#91
Amerika: ennyi ego már sok is... A franciák hasonlóan, csak finomabb kiadásban és nekik legalább van is miért büszkének lenniük.

Az rendben van, hogy legyünk büszkék, de:
a magyar nemzet így összeségében szívott az elmúlt xszáz évben. Azok a dolgok amikre érdemes emlékezni, és büszkének lenni rá, többnyire mind egy-egy személy nevéhez köthetőek. Azt hiszem ez a dögöljön meg a szomszéd tehene is... mentalitás következménye. Sose felejtem el a szituációt: magyar doki, felfedez vmi csodaszert - másnap az ugyanezen tudámányágon tevékenykedő xy fődoktorka a tvben közli, hogy amit becses kollégája csinált az szar, és nem működik - és ezt majd az idő is bizonyítja....stb. Szóval attól tartok az úgy összeségében, hogy magyar nép/nemzet jelen pillanatban tökéletesen működésképtelen - ha nem így lenne, akkor nem tudná a lakosságot ennyire megosztani a politika. - mindez békeidőben. Háborúban az ellenségek is összefognak persze... de mi már csak ilyen rivalizáló nép vagyunk... Túl sok az okos, és kevés a labor...>:)))

Profit...az azért még mindig érdekelne...:)))
Knight Tyris 2005. 12. 02. 20:30
Előzmény: #88  Törölt felhasználó
#90
Csókamóka :o) én is azt mondom, hogy a múlt sérelmein tényleg felesleges rágódni, csak kárt okoz, hisz negatív érzéssel tölt el. Ezért kéne az emberek gondolkodásmódján változtatni, a megfelelő szemlélet újraalkotásával, kialakításával. Ezért kellene a pozitív dolgokat előtérbe helyezni.
Knight Tyris 2005. 12. 02. 20:27
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#89
Mért ne lenne közünk hozzá? Magyarok vagyunk vagy nem? Itt élünk ebben az országban. Azzal, hogy elismerjük, és büszkék vagyunk elődeink tetteire, ezáltal egyúttal a nekik járó tiszteletünket is kifejezzük, és az ő tetteik kijelölik nekünk, hogy milyen utat kéne járnunk.
Egy nép, vagy ember, csak akkor lehet sikeres, akkor érhet el sikereket, ha hisz magában. Ehhez, pedig szükség van a múlt kimagasló teljesítményeinek az ismeretére, elismerésére. Mert ez iránymutatást, erőt ad, ha ők képesek voltak rá, akkor mi is azok vagyunk.
EMIATT NAGYON IS KÖZÜNK VAN HOZZÁ. Fontos, hogy sajátunknak érezzük az elődeink által elért eredményeket, mert ezáltal, azok értéket teremtenek.
Jó érzéssel kell, hogy eltöltsön, hogy magyar vagy.
Sajnos az elmúl 50 évben elnyomták ezt a fajta gondolkodásmódot, és ez komoly baj. Csak nagyon nehezen lehet majd leküzdeni az emberek gátlásait. Ebben ezek a dolgok igen is segíthetnek.
Szerinted egy francia, vagy amerikai, vagy bármely más ország lakója nem büszke saját nemzetére, az országára, annak sikereire? Dehogynem, és ez egy jó dolog. /Ezzel persze vissza is lehet élni, de ez most nem ide tartozik./

A büszkeség alatt nem kevélységet, mellverdesést értek, hanem egyfajta megelégedettséget, jóérzést, hogy igen, valamit elértünk, letettünk az asztalra, és ezt mások erőltetés nélkül, önmaguktól elismerik. Szerintem ez a fontos és ez a lényeg.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 17:13
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
#88
Ezzel egyetértek...:) Presze a génállomány nem mindegy...:))) Kár a múlt sérelmein rágódni... de már valahol írtam, hogy mi egy ilyen nép vagyunk.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 17:09
Előzmény: #86  Törölt felhasználó
#87
Neked, vagy nekem semmi közünk ahhoz mi történt 500 éve. sem szégyenkezni sem büszkének lenni nincs okunk vagy jogunk. Amit magad teszel arra esetleg, amit nagyapánk ahhoz semmi közünk. csak ennyire akartam célozni.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 14:20
Előzmény: #84  Knight Tyris
#86
Az a baj, hogy a magyarokból kiveszett a tartás, és a büszeség. A politika a médiával karonöltve neveli belénk, hogy kicsik vagyunk, gyengék vagyunk, jobb ha lapítunk a fűben. - ezzel remekül meg lehet magyarázni azt, hogy semmit sem csinálnak. A hozzáálláson kellene változtatni, és hasonlóan jó hírünk lehetne, mint pár száz éve.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 14:16
Előzmény: #84  Knight Tyris
#85
Khm-khm, dear Lovag.
Knight Tyris 2005. 12. 02. 14:08
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#84
Topkaiser neked fáj, hogy van mire büszkének lennünk? Furcsa, nekem erőt ad, jó érzéssel tölt el.
Szerinted melyikünk jár jobban?

--------------
A jelzőidből kimaradt a szavak kiforgatása.....
Üdv:
werkaz 2005. 12. 02. 13:32
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
#83
Nem vesztünk el. Nem süllyedtünk le... Próbálkoznak minket tudatosan elkorcsosítani, győzike féle műsorokkal támogatott stratégiával elbarbáriasítani.. de! Nem elfelejteni a médiában rólunk láttatott kép is manipulált... És nem, nincs üldözési mániám.
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 13:24
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#82
Nagyon úgy tűnik, bár profit a kompetens ezügyben...:) Mondjuk ez mostmár teljesen lényegtelen...:\
Törölt felhasználó 2005. 12. 02. 13:11
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
#81
Topkaiser+, ugyan már... ki beszél itt arról, "hogy mindent az ősmagyarok találtak föl"? Kiválasztott nép...ugyan már... az másnak a szerepe.
Csatlakozva a felsorolt jelzőidhez, ellenben van még egy dolog, amihez sokan és nagyon értenek Magyarországon... a gúnyolódás.
Hát ez van...

Minden jót!

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek