Topiknyitó: LappangSouchong 2022. 04. 04. 20:06

Fideszesek, térítsetek meg!  

Az értelmes fideszeseket (szerintem léteznek) szeretném megkérni így a negyedik négy év elején arra, hogy segítsenek nekem.

Én eddig eléggé rosszul viseltem a NER-t, de szeretnék a magam érdekében kedvezőbb érzelmi viszonyt kialakítani a rendszerrel, nem akarok újabb négy évet azzal leélni, hogy állandóan frusztrálom magam a belpolitika miatt. Szeretném jobban megérteni, hogy szerintetek miért jó nekünk a Fidesz kormányzás, mik azok az előnyök, amik alkalmasabbá teszik őket, mint másokat, mik azok a szempontok, amik miatt érdemes megalkudni és szemet hunyni a korrupció, lopás, a média, ügyészség stb. intézményekkel való visszaélések és más, általatok is ismert létező és nyilvánvalóan negatív tényezők felett.

Kezdem én egy példával, hogy miket lenne jó ha írnátok: Nekem személyesen tetszik az egykulcsos adó, szerintem méltányosabb, és a gazdaság élénkítése szempontjából előnyösebb, mint a progresszív, nem szívesen válnék meg tőle. Az ellenzéki összefogást ha szétszedjük, akkor eléggé vegyes társaság, nem mind, de tudjuk hogy többek közülük inkább a többkulcsos adózást támogatnák. Na ilyen példák jöhetnének még ezerrel.

Aztán esetleg meg lehetne értelmesen vitatni, hogy egy-egy konkrét gazdasági vagy társadalmi intézkedés valóban úgy előnyös-e, ahogy. Például ha valaki azt írja, hogy a CSOK meg miegymás segít az első lakáshoz jutásban, arra azt mondom, hogy lehet, hogy az volt a szándék, de láttuk, hogy beépült az árba, és amellett, hogy így nem ott köt ki a pénz, ahol kellett volna neki, hanem az ingatlanfejlesztőnél, cserébe a mesterségesen megbabrált ingatlanpiacon sokak számára elérhetetlenné vált a lakásvásárlás. Aztán beszélhetünk arról, hogy ki mit gondol az adott témáról.

Szardobálás és lózungok nélkül, tárgyilagosan. Meg tudjuk csinálni?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 05. 20:26
Előzmény: #34  LappangSouchong
#40
OFF:
a homoszexualitás 50% genetika és 50% környezeti hatás. Ez a pszichológiai álláspontja. Az 50% környezeti hatás nem azonos azzal, hogy tanult. Méhen belüli hormonális hatások, stb.
Magyarán olyan nincs, hogy tanult lenne. Sőt ennek ellenkezőjére vannak bizonyítékok.
tokos. 2022. 04. 05. 20:19
Előzmény: #38  LappangSouchong
#39

Alapvetően nincs, nem is foglalkoztam vele. Azt kb. sejtem, hogy egy DK többséggel a háta mögött működő kormány mivel kezdte volna, alapvetően emiatt sem szavaztam az ellenzékre.
Megnéztem közben, a területalapú támogatásokat már elosztották.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 05. 20:11
Előzmény: #37  tokos.
#38
Akkor neked se nagyon van ötleted. Igen, ez nem egyszerű.
tokos. 2022. 04. 05. 18:48
Előzmény: #36  LappangSouchong
#37

Nem igazán foglalkoztam az uniós támofatásokkal, mindenesetre azt feltételezem, hogy egy részüket, pl. a területalapú támogatásokat folyósítani fogják. Nem tudom, hogy milyen ütemezésben megy, mekkora maga az összeg, és egyáltalán megkapták-e már a földbirtokosok.
A kínaiakkal olyan nagy bajom nincs, kétszer voltam ott, az átlag európai lenézi őket, de a vonat például egy óra alatt bevitt Nanjingból Shanghai-ba (több, mint 300 km), és közben meg is állt 2 helyen.
Érdemes ránézni a shanghai látképre, 5-600 méter magas irodaházakat építenek.
Egyébként meg az USA adósságának jelentős része kínai kézben van, mégis van élet odaát.
A hitellel van a baj szerintem, nem azzal, hogy kínai. Ha a kínaiak építenek valami jót, az nem feltétlenül baj. Minden kínai amúgy is. a laptop is, amin irkálok.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 05. 16:36
Előzmény: #35  tokos.
#36
Szar van a palacsintában, indul a jogállamisági eljárás, a hírre gyengült is a Ft majdnem két százalékot és persze egy darabig az EU pénzekről is lemondhatunk. Jó volt a levezetésed, de most akkor új terv kell, valószínűleg kínai hitel lesz, az oroszok felé történő eladósodás talán nem játszik, mert az oroszoknak most elég a saját bajuk. A kínaiak viszont nyilván feltételül kötik ki pl. a vasútvonaluknak a fejlesztését, így azt se nagyon tudjuk annulálni. Ezt a kártyavárat nem lesz könnyű egyben tartani.
tokos. 2022. 04. 05. 12:44
Előzmény: #34  LappangSouchong
#35

Semmi gond, akkor maradok annál, amit én találtam, és ez alapján nem lehet kizárni. Az eredeti cikk max 25%-ban teszi felelőssé a genetikát, a többi külső hatás, amiben az egyik legerősebb lehet a család.
A másik kérdésre áttérve a legtöbb probléma a gyenge Ft-ból adódik, ebben elsődlegesen az MNB-nek kellene lépnie. Elég nagy bajt okoztak azzal, hogy nagyon elengedték az árfolyamot. Az erősödő árfolyam némileg rendezi a többit, az energiahordozók ára, az infla csökken, stb.
Ezzel összefügg az árstop, ha erősödik a Ft, arra a pár termékre elngedhető. A benzinen az ársapka kb maradhat, amíg a Brent-Ural árazásban a mostanihoz hasonló differencia lesz, és mivel az EU-s olaj vásárlások várhatóan jelentősen vissza fognak esni, szerintem ez maradhat még egy darabig.
Az MNB-nek a Ft erősítésére a kamatemelésen kívül egy lehetősége még lenne, mégpedig az, hogy az EU-s támogatásokat piaci alapon váltsák forintra, ezzel némi keresletet generálva a nemzeti valuta iránt. Ha jól tudom, legalábbis ez még nem így történik, de eddig a Ft gyengítése volt a cél, most a jegybank törvény szerint az infla csökkentése kell, hogy az elsődleges legyen.
Ez utóbbihoz természetesen szükségesek lennének az EU-s támogatások, vagyis a kormánynak egy kicsit rendet kell tennie a versenyeztetés terén, remélhetőleg így lesz. Alapvetően az ő érdekük is, mert a "nagy magyar vállalkozások" túlnyomó része ezeknek a lenyúlására épít, ha elmaradnak, a nagy tőkéseink éhen fognak veszni.
Az Áht hiánnyal egyelőre nem foglalkoztam, nagy kiadás volt a 800 eFt-os visszatérítés, de ez csak egyszeri tétel, ennél nehezebb ügy a fennmaradó kiadások, adó és járulékcsökkentések, illetve a 13. havi nyugdíj.
Az utóbbihoz szerintem nem nyúlnak, a másik kettőhöz lehet. És természetesen jöhetnek a kreatív különadók.
A kiadási oldalon a beruházáok csökkentése tűnik valószínűnek, ezt a múlt év végén elkezdték már, szerintem meglesz az ország akkor is, ha 2-3-5-10-el kevesebb stadion épül fel, bár lehet, hogy a zömét a tervezetteknek már felhúzták.
Elhagyható lesz a vasút is, Paksból is kihátrálhatnak, bár egy atomerőmű szerintem nem ártana. Az sem kizárt, hogy halasztanak rajta, míg rendeződik a háború.
Meglátjuk, elég jelentős kiadásokat terveztek be, amiből azért szívfájdalom nélkül lehet húzni.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 05. 11:03
Előzmény: #33  tokos.
#34
Ha nem probléma, ezt a társadalmi munkát nem vállalom magamra, elég időt töltöttem az általad talált cikk forrásának és tartalmának elemzésével, közben tornyosulnak a napi munka feladataim. Ha beírod a google-ba, hogy "homosexuality genetics or learned behaviour", nagyjából 421 000 találatot ad ki, talán a leghasznosabb ezekből néhányba belekattintani. Vegyes álláspontokra számíthatsz, de meglehetős többségükben arról szól a fáma, hogy nem tanult viselkedés.
 
Ami most relevánsabbnak tűnik és aktuális, érdekelne, hogy ki mire számít, hogyan fogja a kormány kezelni a következő gazdasági realitásokat:
 
államháztartás jelentős hiánya
elszabadult infláció
az eddigi finanszírozásunkat támogató EU pénzek visszatartása
árstop intézkedések további sorsa, fenntarthatósága
energiahordozók árai
gyenge Ft árfolyam
tokos. 2022. 04. 05. 10:08
Előzmény: #32  LappangSouchong
#33
Akkor esetleg adj egy linket, ami kizárja a szexuális orientációból a család szerepét.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 05. 01:53
Előzmény: #31  tokos.
#32
Rámentem a cikkre és aztán az eredetire is. Meglepő eltérések vannak, pl. ez a mondat hogy "Andrea Ganna, a finnországi Molekuláris Orvostudományi Intézet biológusa, a kutatás egyik vezetője szerint ezeknek a fent említett géneknek nagyon kis hatásuk van, összességében a résztvevők által megnevezett homoszexuális viselkedés kevesebb mint egy százalékában játszhattak szerepet." nem szerepel az eredetiben és ez hogy "ez azt jelenti, hogy a nem genetikai alapú tényezők – mint a környezet, a neveltetés, a személyiség – jóval jelentősebbek annak befolyásolásában, hogy az illető milyen szexuális partnert választ, csakúgy mint a személyiség, a viselkedés és a fizikai jellemzők esetében." is jelentősen eltér az eredeti szöveg értelmétől. Az eredetiben ilyen van "genetics seemed to account for between 8 and 25 percent of the behavior. The rest was presumably a result of environmental or other biological influences.". Semmi neveltetés nincs benne említve, nem tudom, honnan vette a 24.hu névtelen újságírója és milyen szándékkal írt ilyet.
 
A magyar változat egyszerűen nem az, mint az eredeti. 
 
De még az eredeti is azt írja a cikk vége felé, hogy "But Hamer, now retired, disagrees. His study, which analysed the genomes of 40 pairs of gay brothers, looked exclusively at people who identified as homosexual. He sees the new paper as an analysis of risky behavior or openness to experience, noting that participants who engaged in at least one same-sex experience were also more likely to report having smoked marijuana and having more sexual partners overall. Hamer says that the findings do not reveal any biological pathways for sexual orientation. “I’m glad they did it and did a big study, but it doesn’t point us where to look.”
 
Magyarán totálisan gond volt a kutatás módszertanával is.
 
Lényeg a lényeg, ne ebből az írásból indulj ki, mert egy helytelen módszertanú kutatásról írt cikk totál hibás és félrevezető fordítása sajnos.
tokos. 2022. 04. 05. 00:14
Előzmény: #22  LappangSouchong
#31
Ez más, mint az az, hogy milyen szülői példát lát.De a kedvedért rákerestem:
https://www.google.hu/amp/s/24.hu/tudomany/2019/08/30/homoszexualitas-genetika-genek-kutatas/amp/
“ Ez azt jelenti, hogy a nem genetikai alapú tényezők – mint a környezet, a neveltetés, a személyiség – jóval jelentősebbek annak befolyásolásában, hogy az illető milyen szexuális partnert választ, csakúgy mint a személyiség, a viselkedés és a fizikai jellemzők esetében.”
tokos. 2022. 04. 05. 00:05
Előzmény: #26  Toniba
#30
Én sem, de én hetero családban nőttem fel.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 23:17
Előzmény: #27  kukker
#29
Igen, mindenki részéről több nyitottság és odafigyelés kell, hogy ténylegesen miről beszél a másik, ezért is gondoltam, hogy próbáljuk meg. 
 
Szanyi, atyám, el is felejtettem, ezek szerint még mindig aktív, visszavonulhatna. 
 
A mi hazánkkal kapcsolatban azért azt tudjuk, hogy olyanokat is maguk közé engednek, akik nem szalonképes elveket vallanak. Ez nem azt jelenti, hogy ők maguk is feltétlenül mind olyanok, csak akkor ezzel azt is óhatatlanul bevállalják, hogy a társadalom ezért meg fogja bélyegezni őket. Nyilván el fogják dönteni idővel, hogy mi hoz nekik többet a konyhára hosszú távon, az összekacsintás, vagy az elhatárolódás.
 
A magyarságalapú megosztás pedig sajnos régóta jelen van, még az ellenzéki kerekasztal idejéből emlékszem, hogy akkor épp a népies kontra urbánus megkülönböztetés ment nagyon. Azóta ennek volt sok neve.
Toniba 2022. 04. 04. 22:53
#28
A pénztárgépekkel én is egyetértek.
Viszont a Casinokba is be kellene vezetni!
kukker 2022. 04. 04. 22:52
#27

Van egy ilyen, ami szerintem innen indult még és ez lett az "alap" ellenvetés:
Az emberek, a magyarság folyamatos "nácizása", "rasszistázása" azon vágyából, hogy ki akarta akkor mondani, hogy van egy olyan társadalmi réteg Magyarországon, ami nem a fehérgalléros bűnözői réteg, hanem aki betör az ember házába, aki nekimegy az utcán, akivel fizikailag konfrontálódik és akitől fizikailag kell tartania.
"Két hét alatt rend lesz" (most hagyjuk, mi lett belőle, de ez volt a szlogen)
Ezzel és ezen emberek támogatásával fordított akkor - nagy részében - a Fidesz.
Szanyi most jött szembe a YT-n a Hír tv-ben volt, egyből nácizta a Mi Hazánkat.
A zsigeri ösztönök, hogy "mi jobbak vagyunk és a másik egy gyilkos".
Miközben pont ez az eszme bélyegez és ítél embereket.
Ez az egyik és nagyon is jelentős dolog.
Folyamatosan démonizálva van, konkrétan gyilkosnak minősítve az ország egyik fele most is, aki ma például nem akar azonnal lefeküdni az ukránok követeléseinek. 
Ugyan az a lemez megy most is, elég megnézi a topikot: aki azt mondja, hogy nem hiszi el a média híreit meg sok hazugságot tapasztalt és ezért nem hisz az ukrán híreknek: az egy putyinimádó gyilkossá lett minősítve.
Ez itt ment most a háború által, újra előjött ugyan az a lemez, ami régen - gyurcsányék leváltását eredményezve - azért volt náci meg gyilkos, mert felszólalt a magyarországi kissebségi bűnözés ellen és a "liberális eszmék" ellen így  - most azért lett náci meg gyilkos - meg putyinbérenc meg stb-stb - , mert nem feküdt le parancsszóra a liberális eszmék és irányzatok és narratívék szerint megint.
De hiába is írom mondjuk ezt le, úgysem ismeri be a másik, hiába ott az eredmény most sokadszorra és egymás után, hiába nem látja, hogy ez a betonfal az egyik ilyen dolog, olyan magasra emelte magát már az egyén és ez a közösség, hogy szinte semmi esély arra, hogy a hibát belátva tudjon korrigálni.
Lásd amit említettem Szanyi interjút, ami ma volt, egyből lenácizta a Mi Hazánk és a Jobbik szavazóit.
Szóval ez egy ilyen.
Mi a megoldás?
Odabenn rendet tenni, egy kis alázat a másik fele, hogy lehet, hogy nem jól látom.
Ez az egyetlen megoldás.
Toniba 2022. 04. 04. 22:49
Előzmény: #25  LappangSouchong
#26
Aki azt hiszi, hogy a másolástól lesz valaki meleg, az nézzen mélyen magába, hogy le tudná-e másolni?
Én nem gondolom, hogy képes lennék rá.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 22:22
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
#25
Van más különbség is. Az agresszió egy problémakezelési vagy megküzdési technika, egy viselkedés. A másság meg ugye nem viselkedés, hanem állapot. Állapotot nem lehet amúgy se másolni.
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 22:19
Előzmény: #22  LappangSouchong
#24
Ellenben az agressziót azonnal másolják mert az domináns viselkedés forma a melegség meg abszolút nem az. 
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 22:17
#23
Látom, hogy itt-ott elpattant egy-két mínusz, én annak örülnék, ha itt ezt az eszközt nem használnánk. Ha topicgazdaként megtehetném, ki is kapcsolnám a lehetőséget. Nem tesz jót a barátságos és tárgyilagos hangnem fenntartásának. Csak egy ötlet / javaslat.
LappangSouchong
LappangSouchong 2022. 04. 04. 22:08
Előzmény: #21  tokos.
#22
Járj utána kérlek, a gyerek nem lesz homoszexuális attól, hogy látja őket. Barátaim három gyereke is úgy nőtt fel, hogy közben a család legjobb barátja egy meleg srác kb. többet volt náluk otthon, mint nem. Végig, a születésüktől fogva. Főzni szokott náluk, ott alszik stb. A gyerekek már nagyok, egyik heteróbb, mint a másik, nem másolták le a barát homoszexualitását. Ez nem így megy.
tokos. 2022. 04. 04. 21:59
Előzmény: #18  LappangSouchong
#21

Alapvetően nincs bajom a homoszexuálisokkal nekem sem, viszont feltételekkel kezelek olyan anyagokat, ami ennyire benne van a közéletben és akár megrendelésre is adhatják a kutatási eredményeket.
A gyerekek kiskorukban elképesztően fogékonyak mindenre a család ebből az egyik legmeghatározóbb dolog.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek