Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robben 2023. 01. 26. 14:51
#6000
ÍGY ÁRULTÁK EL A RÁJUK SZAVAZÓ BUDAPESTIEKET AZ ORBÁN ELLENZÉKÉHEZ TARTOZÓ POLGÁRMESTEREIK:
Hat fővárosi kerület kormánypárti frakcióvezetője kezdeményez fegyelmi eljárást polgármestere ellen, amiért azok nem egyeztettek a kormánnyal az energiakompenzációról, és ezzel megkárosították kerületüket - derül ki a hat érintett frakcióvezető videónyilatkozatából, amelyet az MTI-hez juttattak el. 


Nagy István, a IV. kerületi Fidesz frakcióvezetője a videóban elmondta: azok a baloldali kerületi polgármesterek, akik Gyurcsány utasítására nem mentek el az egyeztetésre Láng Zsolt kormánybiztossal és így a kerületük nem részesül az energiaár-kompenzációból, megkárosítottak 600 ezer kerületi lakost, akit képviselniük kellene. Hozzátette: ezek a polgármesterek megszegték az esküjüket, amelyben azt fogadták meg, hogy kerületük fejlődése érdekében lelkiismeretesen fogják végezni polgármesteri munkájukat. Közölte: a kerületi Fidesz-frakciók ezért a mulasztásért fegyelmi eljárást fognak az érintett polgármesterek ellen kezdeményezni."Az önkormányzati rezsikompenzáció elutasítása jó példája annak, hogy a baloldalt nem érdekli a lakosság, minden egyes tevékenységük arra irányul, hogy a hatalmat megszerezzék" - fogalmazott. 


Puskás Péter, a III. kerületi Fidesz frakcióvezetője arról beszélt: a kerület több mint 130 ezres lakossága látta a kárát annak, hogy Kiss László (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) nem ment el a kormányzat által kezdeményezett egyeztetésre. Ezek az emberek most úgy érzik, hogy cserbenhagyta őket a polgármester - mondta, hozzátéve, a frakció a január végi testületi ülésen kezdeményezi a polgármester felelősségre vonását. 


Gyurákovics Andrea, a IX. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője elmondta, Ferencváros esetében szándékos károkozásról kell beszélni, hiszen Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) maga ismerte el, hogy tudott a minisztériumi levélről, de "komolytalannak, szemfényvesztésnek" tartotta az adatszolgáltatást, és elismerte azt is, hogy tudott a tárgyalásról, de abban sem kívánt részt venni. Hozzátette: ennek a felelőtlen magatartásnak az lett a következménye, hogy Ferencváros is azon kerületek közé tartozik, amelyek elestek a kormányzati támogatástól. A felelősségre vonás alól Baranyi sem mentesülhet - szögezte le. 


Szabó László, a XI. kerületi Fidesz frakcióvezetője azt emelte ki, hogy László Imre polgármester (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) 150 ezer újbudai választópolgár érdekei elé helyezte a Gyurcsány-párt érdekeit azzal, hogy nem ment el egyeztetni a fővárosi kerületek részére juttatandó energiakompenzációs támogatásról. Ezzel László Imre súlyos kötelezettségszegést követett el, ami miatt fegyelmi eljárást kezdeményezünk vele szemben - mondta. 


Lehoczki Ádám, a XV. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Cserdiné Németh Angéla (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) is azon baloldali politikusok között van, aki az elmúlt években folyamatosan kormányzati elvonásokkal riogattak, ennek ellenére a polgármester a decemberi képviselő-testületi ülésen büszkén vállalta, hogy nem vett részt az egyeztetésen. Mi is úgy ítéltük meg a XV. kerületben, hogy indokolt a polgármester ellen a fegyelmi eljárás megindítása - mondta, megjegyezve, hogy a politikai felelősségen túl felmerül a polgármester jogi felelőssége is. 


Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz-KDNP frakcióvezetője a videónyilatkozatban arról beszélt, a kerület polgármestere, Szaniszló Sándor (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) volt a fő szervezője a DK-s akciónak, és ismét bebizonyította, hogy mindent alárendel a kormány elleni tevékenységének. Még a XVIII. kerületi emberek képviseleténél is fontosabb az, hogy a főváros első számú DK-s politikusaként mindent megtegyen annak érdekében, hogy a kormányt támadja - fogalmazott. Hozzátette: amikor rákérdeztek az egyeztetésre, Szaniszló Sándor azt válaszolta, "fotózkodásért, jegyzetfüzetért és tollakért nem fog elmenni egy egyeztetésre". A frakcióvezető szerint Szaniszló Sándor bebizonyította alkalmatlanságát, amikor nem ment el az egyeztetésre. 


Láng Zsolt, közép-magyarországi gazdaságfejlesztési zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 3-án jelentette be, hogy negyvennégy milliárd forint kormányzati támogatást kapnak rezsiköltségeikhez a 10 ezer lakos feletti települések és fővárosi kerületek. A támogatást az alapvető közszolgáltatások fenntartására adja a kormány az ukrajnai háború és a brüsszeli szankciók miatt kialakult gazdasági helyzetben. Ugyanezen a napon Szaniszló Sándor közleményben jelentette be, hogy pert indítanak a DK fővárosi polgármesterei, amiért Orbán Viktor miniszterelnök "politikai bosszúból megtagadta a kerületek rezsitámogatását". Közölte, a fővárosnak szánt 8 milliárd forintos támogatásból nem részesül öt, DK-s polgármester által vezetett kerület, a III., a IV., a XI., a XV. és a XVIII. kerület, valamint Ferencváros sem.

Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 25. 15:06
Előzmény: #5998  Karvalytokes
#5999
Budapesten a bkk-nal meg lehetne takarékoskodni bőven.Még mindig túl sok a felesleges vonal.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 25. 15:05
Előzmény: #5997  Peterbond
#5998
Még jó hogy nem a kistelepülés szolidáris Budapesttel:)
Peterbond 2023. 01. 24. 16:27
Előzmény: #5994  Karvalytokes
#5997
A fővárosnak meg egyéb kiadásai is vannak a bevételei mellé. És Volán jár nem csak kis településekre. Az ÖSSZES önkormányzat ( beleértve godolom  fővárost is ) 16 milliárdot tesz bele. Az ország 20%-át kitevő Budapest meg 67 milliárdot a BKK-ba.A kis településektől amúgy egy fillért se vonnak el szolidaritási díj alapon. Budapesttől meg 58 milliárdot
.
Eközben 2020-ban az állami támogatás a Volánnál 130 milliárd volt. 2021-ben 133 milliárd. Miközben Budapest nem gazdag hisz a megtermelt jövedékének töredéke köt ki az önkormányzatnál a java a nagy közösbe megy amiből aránytalanul keveset kap vissza.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 16:05
Előzmény: #5994  Karvalytokes
#5996
Aha, és Győrben miért a Volán látja el a helyi közlekedést? Debrecennek mi szüksége volt 3 mrd rezsitámogatásra, vagy miért kellett ritkítani a villamosjáratokat?
Tényszerűen nincs elég pénze az önkormányzatoknak. Egyiknek se.
Emellett ami plusz pénze van a fővárosnak, azt azpnnal elveszi a kormány (szolidaritási adó, gépjármű adó), miközben saját bevételei brutálisan nőnek.
Teljesen nyíltan koncetrnálják magukhoz a hatalmat és a pénzt, és uralkodnak mindenki más felett. Minél később látják be a hívek, annál inkább válik visszafordíthatatlanná a folyamat. És akkor a nyakunkon marad egy maffia. 
signal2
signal2 2023. 01. 24. 16:02
Előzmény: #5993  Peterbond
#5995
Sőt! Én pl emelném tovább a nem hatékony és szennyező járművek terheit, és abból 1/4 a tömegközlekedést fejleszteném tovább. Még mindig nagy lehetőség van pl a vasút városon belüli fejlesztésében, HÉV-ek fejlesztésében, metrók hosszabbításában. Társadalmilag szintén megérné.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 16:01
Előzmény: #5991  Peterbond
#5994
Kevés pénzt kap mert vannak egyéb bevételei is a fővàrosnak olyanok ami egy községbe nincs.(iparüzés,parkolàs,súlyadó stb)
Peterbond 2023. 01. 24. 15:59
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5993
Gyakorlatilag arról van szó hogy a BKV támogatása borzasztóan alacsony. Pont mint anno az ápolók bére vagy most a tanárok bére. Nem a Máv beszántása a cél ahogy a tanárok béremelése se úgy menne hogy téged akkor rúgjanak ki a munkahelyedről.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 15:57
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5992
"Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)" - tehát nem, mert ilet senki sem állított. AZ állítás ugyanaz, mint nap elején: az állam szedi be a közterhek 95%-át, ezért egyformán köteles támogatni a tömegközlekedést. Ha nem így tesz, akkor dizskriminál, aljas módon jár el. Röviden, tömören.
"Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük." - és lám, pont ez a kormány hozzáállása. Lemaradtál a szociális törvény legutóbbi módosításáról? Vagy nem tudod, hogy az otthonápolási pont erre elég csak? 
Peterbond 2023. 01. 24. 15:53
Előzmény: #5990  Karvalytokes
#5991
"Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük.(Nem termelik ki a segélyüket)"
.
hol állítottam bármi ilyesmit? Azt írjuk a BKV kevés pénzt kap. Erre te azt monsdod miért akarjuk bezárni a kistelepülések vasútállomásait.
.
Akkor én visszakérdezek miét akarod kiirtani a fákat mindenhol?
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 15:51
Előzmény: #5987  Peterbond
#5990
Tehát a kistelepüléseket meg kell szüntetni vagy élhetetlenné kell tenni napi két jàratra szükitve a tömegközlekedést(jó esetben)Ezzel a hozzààllàssal a beteg embereket is be lehetne lökni a szakadékba mondvàn nem éri meg foglalkozni velük.(Nem termelik ki a segélyüket)
Peterbond 2023. 01. 24. 15:39
Előzmény: #5987  Peterbond
#5989
https://g7.hu/kozelet/20190904/a-bkk-dragabb-potdijakkal-ellensulyozta-hogy-kormany-megvagta-a-forrasokat/
.
"Miközben a MÁV és a volánok támogatására 2018-ban 243,7 milliárd forintot költött a magyar kormány, addig a BKK csak 15,1 milliárd forintnyi szociálpolitikai menetjegy-kiegészítést kapott tavaly. Bár utasból jóval több van Budapesten, mint a teljes vasúti és buszos tömegközlekedésen, az utasok által megtett távolság, azaz az utaskilométer igen hasonló mind a három típusnál. Mégis, egy utaskm-re lebontva a fővárosi közösségi közlekedésre tizedannyi állami támogatás jut, mint a vasútira és ötödannyi, mint a helyközi buszos közlekedésre."
.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 15:37
Előzmény: #5983  Karvalytokes
#5988
Össze-vissza beszélsz. A BKV éves költségvetée 100 mrd Ft felett van. Tanácsadói szerződés akkor indokolt, ha projekt jellegű egy munka, és nincs me ga belső kompetencia. Nem ismerem a fővárosi tanácsadói szerződéseket, de a pár fős cégek is szerződnek időnként tanácsadásra, tehát tehát teljesen normális ha a fővárosnál is van belőle. Nem biztos, hogy van, de ha igen, az teljesen normális.
Nem tudom, miből kellene, hogy pénze legyen a BKV-nak. Neked van tipped? A kormány 2,5 évig tiltotta a díjak és adók emelését az önkoriknak, miközben ELVETTE tőlük a gépjárműadó-bevételeket (elvenni ugye a kommunisták szoktak - O.V.), és speckó Budapestre rábaszott tavalyra egy 36 milliárdos, idénre egy 58 milliárdos ún. "szolidaritási adót". Tehát tényleg kérdezem, hogy szerinted mi a búbánatból finanszírozza a főváros a BKV-t? Merthogy mindeközben a kormány tiltja Budapestnek a hitelfelvételt is (szintén Alaptörvény-ellenesen). 
Győrben a Volánbusz biztosítja a helyi közlekedést. Győr nem tud fenntartani magának egy helyi közlekedési vállalatot? Ha az állam a Volánt mindig kisegíti, akkor mi jogon tagadja meg ezt a BKV-tól? 
Peterbond 2023. 01. 24. 15:19
Előzmény: #5986  Karvalytokes
#5987
Máv-ot BKV-t és Volánt kb ugyanannyi utaskilométert hoz. Valójában a bKV-t sokkal tbben használják a másik kettőt kevesebben de hosszabb távra. Az adót mindegyik befizeti de az abból az általa használt közfeladatra aránytalanul kerül felhasználásra.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 14:46
Előzmény: #5984  Peterbond
#5986
Pontosan.Viszont olyan településeknek mint Lepsény Kelebia,Zebegény,nincs pénze olyan szerződésekre mint ahogy a vasutàllomas,vàgànyok fenntartàsàra sem.Ezért kell a sok milliárd mert sok az olyan kis település akik helyett be kell rakni.
Peterbond 2023. 01. 24. 14:31
Előzmény: #5981  Karvalytokes
#5985
Győr emel parkolási díjat. Normális. 8. kerület emel. sarcolás. Állam elvon 3000 milliót. normális. Önkormányzat E miatt is kivett pár 100 milliós adót. Szemétség.  Közben árak 25%-ot mentek hála pártunk és kormányunknak mert EZ tényleg régiótól eltérő/kiemelkedő egyedi helyzet nem úgy mint az alacsony munkanélküliség vagy GDP növekedés ami kb régiós átlagot hozott de azért a Fideszé az érdem az inflációért meg az a háború amiből a Fidesz miatt kimaradtunk de valahogy csak itt okoz inflációt.
Peterbond 2023. 01. 24. 14:29
Előzmény: #5983  Karvalytokes
#5984
100.000 millióról beszélünk a Máv és 100.000 millióról a Volán esetében. Ezen az amúgy 40-50 milliós tanácsadói szerződések nem osztanak szoroznak. Nem mellesleg semmivel sem nőttek Tarlós idejéhez képest.
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 13:05
Előzmény: #5982  signal2
#5983
Budapest a leggazdagabb önkormanyzat.Ahol vannak milliók tanácsadói szerződésekre ott legyen pénz a BKV ra is.Csak Zuglóból 100 milliókat talicskaztak ki.
signal2
signal2 2023. 01. 24. 09:36
Előzmény: #5981  Karvalytokes
#5982
Szánalmas az egész hozzáállásod. Az aljas, nemzetmegosztó maffiakormány előbb végletesen meghúzta a nadrágszíjat az önkormányzatok derekán, majd kegyadományokat ad a fideszes településeknk. Ez ALAPTÖRVÉNY-ELLENES. Ez az egy probléma van, amit sürgősen kezelni kell. Semmi más!
Az is végtelenül aljas, hogy a MÁV-ot és a Volánt már kb 200 milliárddal tolja meg évente, a BKK pedig ugyanazt a 15 milliárdot kapja már 8 éve. Undrító.
Ilyen aljas, bűmoző országrontó koránya még nem volt az országnak. Aki a nyilvánvaló országrombolás, választáso hazudás ellenére képest témogatni, az maga is nemzetellenes kollaboráns. 
Tényleg nem látod, hogy ez egy maffiaszervezet?
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 01. 24. 09:27
Előzmény: #5979  signal2
#5981
Ritkitani a tömegközlekedésen és megsarcolni amiért tulajdonban van valami az nem ugyanaz..

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek