Topiknyitó: Törölt felhasználó 2021. 03. 17. 11:18

ELLENZÉKI összefogás HAZUGSÁGAI  

"A közös listát állító pártok vállalják, hogy csak olyan embereket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben, és nem játszottak össze a Fidesszel.
Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és már közös listával indulnak, és azt ígérik, az Orbán-rendszert lebontva megadják „a nemzetnek mindazt, amit a rendszerváltáskor megígértek neki: szabadságot és jólétet”.
. .Figyelembe véve ,hogy az ellenzéki összefogás legerősebb pártja a DK,amelyet Gyurcsány Ferenc alapított,hogy általa,újra hatalomra kerüljön vagy közvetlenül vagy közvetetten,így egyértelmű,hogy a következő választás arról fog szólni,hogy vissza kerül-e újra a hatalomba Gyurcsány Ferenc.Ami a korrupció mentességet illeti az elég nevetségesen hangzik így,hiszen Gyurcsány sem a kétkezi munkájának vagy a szellemi tudásának köszönheti,hogy milliárdos lett ...........
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 10. 07. 05:04
Előzmény: #4759  Shareholder
#4760
Arra kb 10 % ot adnék,hogy a koalíciós pártok abban állapodnának meg,hogy külsős szakértőket jelölnek miniszteri posztokra,elég okosnak tartják magukat,hogy elvállaljanak miniszteri posztokat,Karácsony és Márky Zay sem lép vissza a másik javára.A koalíciós együttműködés,Orbán leváltásáról és a hatalom megszerzéséről szól ,ebben állapodtak meg.Van egy minimum amiben egyet értenek de azért ez egy nagyon vegyes koalíció,ezért jobb ha van egy egységes nagy párt amelyiknek van határozott programja,és azt egyedül is végig tudják vinni,nem kell 3-4 másik páttal is egyeztetni,mert a végén az eredeti tervből már szinte semmi sem fog maradni a sok módosítás miatt.
Shareholder 2021. 10. 07. 01:38
Előzmény: #4751  Törölt felhasználó
#4759
De mi van akkor ha a koalíciós pártok megállapodnak abban, hogy ugyan a pártok jelölik a minisztereket de a miniszterek csakis külsős szakemberek lehetnek és az elsődleges szempont a jelölésnél és a kiválasztásnál a tudás, szakértelem és a tapasztalat? Ezek a pártok összefogásra vállalkoztak, ami elméletben jól hangzik de a gyakrolatban derül ki, mennyire gondolják komolyan. MZP helyben jól megoldja ezeket a problémákat, az alkalmasságát pontosan az döntené el, mennyire működne az általa elképzelt modell országos szinten ha ő lenne a miniszterelnök. A jelenlegi konstrukció esetében nem beszélhetünk hagyományos koalícióról hiszen a pártok közösen indulnak, közös miniszterelnök-jelelöttel, egy pártlista és elméletileg egyetlen közös program lesz. Ez nem a hagyományos értelemben vett koalíció, az akkor lenne ha külön indulnának és a választások után lenne együttműködés a parlamentbe jutott pártok között, mint pl. Németországban. A jelenlegi együttműködés már inkább hasonlít az amerikai modellhez, ahol párton belül vannak különböző irányvonalak, mozgalmak (pl. Republikánosoknál a libertariánusok, neokonzervatívok, kereszténydemokraták stb. mozgalmak), mégis egyetlen pártról beszélünk, amelynek lesz egy elnökjelöltje, aki mögé beáll mindenki. Ettől függetlenül az eddigi tapasztalatok alapján simán el tudom képzelni azt a forgatókönyvet, amit leírtál de ez egy új konstruckió Magyarországon, még nem próbáltuk ki, így nem is tudhatjuk, hogyan fog működni.
janosvitez 2021. 10. 07. 00:38
Előzmény: #4751  Törölt felhasználó
#4758
ja ..eresztény Józsi és ne lopj társaság nem igazolhat át???
janosvitez 2021. 10. 07. 00:36
Előzmény: #4752  emerald
#4757
Vajon a Mészáros Lörinc "nászajándék" vasut korszerűsítése  néhány száz milliárd forintocska ellopásáról is ekkora vehemenciával fog írni??(ha már egy kis kocsikázáson így felháborodott??)
HPeter76
HPeter76 2021. 10. 07. 00:03
Előzmény: #4755  HPeter76
#4756
Persze nem tudom kéttők özötti vjsszalépéshez kellett volna-e EGYHANGÚ SZAVAZÁS!!
HPeter76
HPeter76 2021. 10. 06. 23:57
Előzmény: #4750  Törölt felhasználó
#4755
::))) jó hát Karigeriék nem tudták maguk közözött (MZP-el) Leosztani a szerepet,,
GYURCSÁNY SÓ ETAP FOG ÍTT GYŐZNI..Jöhet még ítt Alkotmány puccs is..SEMMI SEM TÁVOLI TŐLÜK..
HPeter76
HPeter76 2021. 10. 06. 23:51
Előzmény: #4752  emerald
#4754
::)))
HPeter76
HPeter76 2021. 10. 06. 23:50
#4753
 -na ez lesz csak az intermodális logisztikus Előválasztás BENNE MINDENK MEGTALÁLJA A HELYÉT.
 -már morális  válságot okozott..(nagyon oda vannak egymásért, visszalépés  senkinek nem derogál!!
 (méltóságán alulinak tartja) igazság az Fütyülnek ezek egymásra!! DK-JOBBIK PAKTUM MEGELŐZI Őket
 ebből pontosan lehet tudni ki lesz a győztes! ha szeretnének paktumot(egyhanguan meg kell szavazni) nevezzem úgy Karigeri-MZP PÁROST,EBBŐL Egyikőjük szerepelne előválasztási lapon!! Ez Önmagában lehetetlen!!
 Jóhogy betart nekij DK-JOBBIK! Na ilyen egyszerű a képlet! 
  Na így lett az egész Gyurcsányi vezérelt!!
emerald 2021. 10. 06. 23:33
Előzmény: #4746  zhagar
#4752
Tejóisten! Ezt alapos kutatás után mind felbirták hozni ellene ?!
Azta bitang! 
.
Akkor ez az ember maga a megtestesült becsület!
Szeretnék látni még valakit, aki a közszférában ennyire becsületes. Használni meri az
önkormányzati autót! Hűha!  Meg él a családi kedvezményekkel is ?! Miközben zavarja a legalizált állami lopás ?! Talán szimplán normális.
Törölt felhasználó 2021. 10. 06. 23:25
Előzmény: #4749  Shareholder
#4751
Dobrev elmagyarázta,hogyan működnek a koalíciós kormányok,a koalíciós pártok jelölik a minisztereket és nem a miniszterelnök,az csak egy párt esetében lehetséges,hogy a miniszterelnök jelöli a minisztereket ,hiszen ott a pártjának a támogatása.MZP és Karácsony mögött sincsen saját erős párt,ők csak statisztikai szerephez juthatnak,ezért mondtam,hogy amig MZP-nek nincsenek képviselői a parlamentben kellő létszámban,esélye sincsen arra,hogy az akaratát végig vigye,ide oda rángatnák a koalíciós pártok.Orbán ezt átlátta és egy erős pártban összefogta a jobb oldalt,és ez jó politikai húzás volt a részéről,mert így már volt mögötte felhatalmazás.MZP-nek is ez az egyetlen járható út,annyi különbséggel,hogy neki  nem kell beolvasztania a pártjába,a régi baloldal múmiáit hanem új valóban hiteles emberekből kell pártot csinálnia,ahol nincsen helye a DK nak,és a Jobbiknak sem és elsősorban jobboldali keresztény hiteles politikusokkal kell a pártját összeraknia.
Törölt felhasználó 2021. 10. 06. 23:17
Előzmény: #4743  Shareholder
#4750
Ha így folytatják max magukat győzhetik le.
Shareholder 2021. 10. 06. 22:49
Előzmény: #4745  Törölt felhasználó
#4749
Egyrészt, nem tudjuk mi lenne a szakértői kormánnyal mert még nem jutottunk el odáig és lehet nem is fogunk, te is csak a valószínűségek és meggyőződésed alapján formálsz véleményt, jövőbe nem látunk, te sem, én sem. Másrészt, nem lehetünk biztosak abban sem, hogy ha valaki egy pártot fel tud építeni, akkor alkalmas miniszterelnöknek. Gyurcsány is felépített egy pártot, pedig korábban bebizonyosodott, hogy nem tudott kormányozni, amit el is ismert az őszödi beszédében. Vona is felépített egy pártot, ettől még ő sem biztos, hogy alkalmas lett volna. A vállalati szektorban ugyanez van, lehet valaki nagyon jó abban, hogy felépít egy vállalkozást, de ott kezdődnek a bajok, amikor a cég kinőtte magát és vezetni kell, rengetegen belebuknak ebbe, rakás ilyen embert ismerek. Aztán vannak sokan, akik életükben egy céget sem alapítottak, mégis el tudnak vezetni egy óriásvállalatot minden gond nélkül. Hogy ki mennyire alkalmas, előre nagyon nehéz megmondani. Berndard Montgomeryt is alkalmatlannak tartották, hogy megverje Rommelt a Közel-keleten, Churchill kézzel-lábbal tiltakozott a kinevezése ellen, és mégis ő volt az egyetlen, aki le tudta győzni a Sivatagi Rókát. A választásokon általában mindig a kevésbé alkamasak győznek, lásd amerikai elnökválasztás, ahol a legidiótábbak jutnak el a fináléba, és a végén a kisebb hülyére lehet csak szavazni, de még az sem sikerül mindig. Magyarországon ugyanez a helyzet.
Dexcar 2021. 10. 06. 22:23
Törölt hozzászólás
#4748
Shareholder 2021. 10. 06. 22:14
Előzmény: törölt hozzászólás
#4747
Ez csak egy újságcikk és ha jól látom, csak Karácsony Gergely jelentette ki, hogy külön indulnak Márki-Zay Péterrel. Azért én még megvárom Márki-Zay hivatalos tájékoztatóját erről mert Karácsony annyit hazudott már, hogy egy szavát sem tudom elhinni.
zhagar 2021. 10. 06. 22:06
Előzmény: #4734  expimista
#4746
Márki-Zay, a népmesei hősnek álcázott gátlástalan hazudozó
 Az első teljes ellenzéki összefogás Márki-Zay mögött valósult meg 2018 elején, amikor a Jobbiktól kezdve az összes ellenzéki párt támogatta a jelöltségét, amely nemcsak üres szavakat jelentett, a polgármesterjelöltet a pártoktól érkező szakemberek segítették. Az egész kampányt a népmeseihős-imidzsre építették, Márki-Zay jelöltté válása körül legendákat szőtt a balliberális sajtó. Mint általában, az Index.hu itt is a többiek előtt járt. Az ellenzéki polgármesterjelölt sikeresen elterjesztette, hogy kirúgták a munkahelyéről jelöltté válása miatt. A narratíva egyszerű volt: „a hatalom a hétgyermekes, keresztény apán is bosszút áll, ha megpróbál nekik keresztbe tenni”. A történet végigszántotta a balliberális címlapokat. Nem sokkal később Márki-Zay egykori munkáltatója közleményben jelezte: „a munkaviszony megszüntetésekor a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli” – fogalmazták meg igen diplomatikusan az alkalmasság kérdését. Az is kiderült: Márki-Zayt októberben rúgták ki, majd december végén jelentették be a jelöltségét, így a két eset között nincs a baloldali sajtó által beharangozott ok-okozati összefüggés. A politikus lelepleződése már annyira kellemetlen lett, hogy az Index is foglalkozott vele, ám közel sem olyan súllyal, mint ahogy az eredeti sztorival.
Márki-Zay Péter azzal is előállt, hogy „hatalom kamerával figyelteti őt és családját”. Ez a „hír” ismét végigszántotta a balliberális címlapokat. – Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik – írta Facebookon a politikus. Érdekesség például, hogy az Index ezzel foglalkozó cikkében meg sem kísérelték megkérdezni a helyi önkormányzatot a témában, pusztán leközölték Márki-Zay álláspontját. Pár nap múlva kiderült: a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy évvel azelőtt, 2017 februárjában kötötte meg azokat a szerződéseket, amelyek kamerák vásárlására, telepítésére vonatkoztak, vagyis már ekkor eldöntött kérdés volt, hova kerül a kamera. Ráadásul az eszköz a rendőrségre van bekötve, nem az önkormányzathoz. Ám ezek a hírek, ha meg is jelentek, nem olyan helyen, nem olyan súllyal, nem akkora terjedelemben, mint az alaphír.
Az erős, országos médiakampány következtében Márki-Zay Pétert végül megválasztották Hódmezővásárhelyen.A közéletben addig ismeretlen közgazdász azért is volt ideális jelölt a népmesei hős szerepére, mert felbukkanásakor Hódmezővásárhelyen nem veszélyeztetett baloldali pozíciókat. Érdemes kiemelni: ahogy elkezdett országos politikai szereplőként fellépni, úgy hagyták magára az ellenzéki pártok.
az azóta történt események közül még néhány, ami említésre érdemes:
a Facebookon, a magánprofilján osztotta meg március 30-án a követőivel, hogy a magyar kormány támogatásával megérkezett az új Daciájuk.
Cseri Tamás hódmezővásárhelyi ellenzéki képviselő szerint nem jogszerűtlen ugyan, hogy a polgármester családja igénybe vette ezt a támogatást, de véleménye szerint etikátlan, mert MZP folyamatosan szidja a kormányt és annak intézkedéseit.
 
– MZP bort iszik és vizet prédikál. Maga posztolta, hogy több millió forint állami támogatással vett 7 személyes családi autót. A polgármester úr nemcsak kritizálja, de folyamatosan szidalmazza is a kormány intézkedéseit. Ennek fényében cinikus eljárás, hogy a több millió forintos támogatást viszont igénybe vette. Azt is elárulta, hogy ügyeskedés is volt a dologban, hiszen májustól már csak két 18 év alatti gyermeke lesz. Így néhány hét múlva már nem is lenne jogosult erre a kedvezményre. Míg egyrészt a tisztességességről beszél, és gyalázza a kormány intézkedéseit, másrészt azt látjuk, két kézzel kap minden állami támogatás után – emelte ki a képviselő.
2021/08/27.: MZP kénytelen volt elismerni a hódmezővásárhelyi független médiának, hogy önkormányzati gépjárművel utazott miniszterelnökjelölt-jelölti kampányára Bács-Kiskun megyébe, de szerinte nincs ezzel probléma, mert utána az ATV-be ment – kampányolni…
a BIT-173-as rendszámú, fekete, önkormányzati Volkswagen Transporter típusú autóval érkezett meg MMM-es kalocsai miniszterelnökjelölt-jelölti politikai fórumára. (Ezután még Kecskeméten és Budapesten folytatódott a haknikörútja.) Nem először bukott le a polgármester azzal, hogy személyes kampánycéljaira használja az önkormányzati infrastruktúrát és munkatársakat vagy éppen az önkormányzat által fizetett szolgáltatót. Nem egyszer kapták, kaptuk már azon, hogy vásárhelyi adófizetői forintokból is finanszírozza miniszterelnökjelölt-jelölti helyezkedését – írta a promenad24.hu.
A lapnak küldött válaszában MZP zavaros eszmefuttatások közepette arról beszélt, hogy a szerdai napon hivatali céllal vette igénybe az önkormányzati autót, mert kalocsai (és kecskeméti) miniszterelnökjelölt-jelölti kampányrendezvénye után az ATV-be ment szerepelni: Nos, eszerint az ATV-s fellépés a vásárhelyi önkormányzat hivatali ügye, de minimum a város működéséhez tartozik… Megjegyezzük: a szerdai ATV-s, A nap híre című műsor vendégei – Márki-Zay mellett a DK „botrányhős” politikusa, Gréczy Zsolt, valamint Németh Péter, a balliberális Hírklikk szakmai vezetője – amúgy jobbára a balliberális előválasztásról, az ellenzék aktuális ügyeiről, valamint az Orbán- és a Gyurcsány-kormányzásról beszélgettek. Itt szögezzük le: sem az ATV-s magamutogatás, sem a más városokban folytatott kampány, politikai tevékenység nem polgármesteri feladat!
Törölt felhasználó 2021. 10. 06. 21:45
Előzmény: #4743  Shareholder
#4745
Meglátjuk,mint írtam nem tudna szakértői kormányt összehozni,mert a pártok akikkel együtt kell dolgoznia nem ezt akarják,így valóban jobb lenne ha vissza lépne,ha viszont  Karácsony alul maradna,akkor mindenképpen jobban jár ha kilép az ellenzéki koalícióból és a saját pártja élén méretteti meg magát MZP,persze nem látok bele a lehetőségeibe,és közel a választás,de ha alkalmas a miniszterelnöki posztra akkor hozzon össze egy olyan pártot amelyik betud jutni jövőre önállóan a parlamentbe,ha erre nem képes akkor miniszterelnöknek sem alkalmas.
Dexcar 2021. 10. 06. 21:45
Törölt hozzászólás
#4744
Shareholder 2021. 10. 06. 21:22
Előzmény: #4741  Törölt felhasználó
#4743
Szerintem meg vissza fog lépni ha Karácsony nem teszi. Kint voltam MZP rendezvényén a Fővám téren, ahol elmondta, minden eszközt bevet, hogy Karácsonyt meggyőzze, neki van nagyobb esélye legyőzni Dobrev Klárát és végül Orbán Viktort. Azt is elmondta, hogy több közvélemény kutatást is megrendeltek, amelyek valószínűleg az ő állításait fogják alátámasztani de ha ennek ellenére Karácsony nem lép vissza, az utolsó pillanatban félre fogja rántani a kormányt és beáll Karácsony mögé. Tehát a közvélemény kutatások eredményei eleve bele voltak kalkulálva a számításaiba. Mindannyian tudjuk, nagy valószínűséggel MZP elbukna ha hárman indulnának és MZP nem hülye, az utolsó pillanatban vissza fog lépni ha KG hajthatatlan mert csak a pofonért nem fog elindulni, és ezt is ígérte. Talán jobb is ha MZP még pihen, ha elég kitartó, el fog jönni az ő ideje is. Lehet az kell ide, hogy egy mámoros Dobrev előválasztási győzelem után jöjjön egy kiadós pofon 2022-ben, mert most erre hajtanak. A sok feketeöves dk-s azt hiszi, hogy ha Dobrev Klára most nyer, akkor ezzel ő már miniszterelnök, pedig csak Orbán mandátumát hosszabbítják meg vele.
emerald 2021. 10. 06. 19:25
Előzmény: #4713  badsector1
#4742
Én megmondom:
Dexter atya, feketemelós.....mert használta azt nevet amit Te ragasztottal rá!
De Ő nem politizál, én meg személyesen is ismerem, Téged meg nem :)
Törölt felhasználó 2021. 10. 06. 18:34
Előzmény: #4738  Shareholder
#4741
DE amikor azt mondta MZP,hogy visszalép akkor még nem voltak meg azok a közvélemény-kutatási eredmények amelyek azt mutatják,hogy erősebb lehet,mint Karácsony,nem fog szerintem visszalépni Márky Zay és Karácsony sem,három induló lesz.Egyébként meg mindegy,úgy sem lehetne szakértői kormány,mert nincs az ellenzéki pártokban erre igény,a saját pártkatonáikat akarják a miniszteri posztokba tenni,és ezen Márky Zay sem tudna változtatni,Karácsonyt meg csak a miniszterelnöki poszt érdekli,így elfogadja a pártok saját pártkatonáit a kormányban ha nyernének,mondjuk erre jelenleg max 45 % esélyt látok,az előválasztáson elkezdte magát szépen leamortizálni az ellenzék.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek