Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 17:10
Előzmény: #3756  euler
#3760
elmúlt, vagy el kéne múlnia az ártatlanság korának, amikor a különböző oldalak szabadon ígérhettek ezt-azt, mert nem volt még tapasztalat mögötte, hogy csinálják élesben is. az lenne a normális, ahogy a kutyapárti Kovács mondja, hogy az alapján válaszsanak az emberek, amiket megvalósított korábban a politikus és ne a vágyaira hallgasson,amit megígértek neki. Ha elviszem a biciklimet a szervízbe és nem javítják meg rendesen, akkor keresek egy újabb szervízt és addig teszem ezt, amíg nem találok egy megfelelőt.
Ha mindig ugyanoda megyek vissza,hol egyikhez, hol másikhoz ,akkor nem versenyeztetem őket, hanem hülyére fognak venni. Ha az emberek bátrabbak lennének, akkor olynaokra szavaznának mindig,aki még nem volt kormányon, egészen addig,amíg valaki alkalmas nem lesz rá, vagy a többiek ezt látva összeszednék magukat.
Ez is egy út lenne független,hogy milyen oldalt képvisel akire épp szavaznak.
Mondjuk a magyar politikai és választási rendszer a kis pártokat, az új pártokat a független képviselőket kiszorítja és a nagyokat támogatja. a nagy pártokban meg szelektív a verseny.
Ezen pld változtatni kéne az új válsztási törvénynek is,mert látjuk,hogy ellehetetleníti a gyors pártszervezést és azok parlamentbe kerülését.  pld ha egy közismert és elismert személy és köre akarna indulni, annak egy egész országos szervezetet kell előbb építenie, ahelyett, hogy hatékonyan meg tudna jelenni gyorsan a politikában.
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 17:03
Előzmény: #3758  Törölt felhasználó
#3759

Eltérően írják le és az ügy is jelentéktelen.
Mi köze van Dobrevnek és Gyurcsánynak ehhez az ügyhöz? Csak annyi, hogy ebben a házban laknak.
Szerintem már régen meg kellett volna válniuk ettől az ingatlantól, hogy ezen keresztül ne legyenek támadhatóak.. Ennyi a sztori és nem több.
Az én nagyszülőm egy mások országban volt királyi testőr és követett el olyan dogokat ami ma büntetendő lenne.. de ehhez nekem mi közöm van? Felelős vagyok-e azért amit az én egyik ősöm tett, amit abban az időben mások is megtettek...
A múltat le kell zárni, nem szabad visszamenni azokba az időkbe ahol még nem is léteztünk vagy nem mi alakítottuk azokat az eseményeket.
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 16:34
Előzmény: #3757  Törölt felhasználó
#3758
Erről Ungváry Krisztián is írt, aki nem elfogult abba az irányba.
Annyira egyértelmű  sztori...Budapest a diktatúrák árnyékában - A Szemlőhegy u. 42. története (titkosbudapest.hu)
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 16:23
Előzmény: #3753  Dehogynincs
#3757
Tegyük hozzá, hogy a cikk készült a Habony-Művek szerkesztése alapján amit te bevettél.
euler 2020. 12. 21. 16:11
Előzmény: #3751  Shortelek
#3756
Kb. 5 % lehet az ilyen reménytelenül (t)okosok aránya szerintem.
Xenosz is okoskodik, rajta is sokat fogott a fidesz propaganda, de ő elmegy érvényesen és helyesen szavazni, úgy vélem.
Shortelek 2020. 12. 21. 15:55
Előzmény: #3752  Dehogynincs
#3755
Biztosan lesznek, orbánnak is az az érdeke. Nincs mit cáfolnom semmit, az a te  hozzáállásod.
euler 2020. 12. 21. 15:54
Előzmény: #3752  Dehogynincs
#3754
Mit lehetne cáfolni a feltételezéseiden? Ellenérvek sokszor lettek már állítva velük szemben, de leperegnek rólad. Most is már előre leírtad három pontban, hogy neked akkor se lesz jó, meg akkor se lesz jó, meg ne változzon senki mert te azt nem viseled el.
Lehet így élni, de elég nehéz lehet. 5 % !
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 21. 14:38
Előzmény: #3750  Törölt felhasználó
#3753

Szerintem sokkal inkább Dodrev kiterjesztése Gyurcsány, mint Gyurcsányé Dobrev.Adalék a villához
:https://www.magyarhirlap.hu/belfold/Az_AproGyurcsanyvilla_titkai
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 21. 14:22
Előzmény: #3751  Shortelek
#3752

Könnyebb reménykedni, mint érvelni. Nem cáfoltál semmit, abból, amit leírtam.
Fogok szavazni. Remélem, hogy lesz olyan párt, amelyik hozzám hasonlóan elutasítja mind a kormánypárti, mind pedig az ellenzéki moslékkoalíciót és külön indul.
Ha nem lesz, akkor szándékosan érvénytelen szavazatot adok le.
Shortelek 2020. 12. 21. 14:16
Előzmény: #3749  Dehogynincs
#3751
Legfeljebb te nem fogsz szavazni, remélhetőleg kevés hozzád hasonló ember lesz.
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 14:08
Előzmény: #3746  Shortelek
#3750
GYF-nek köszönhetjük nagyrészt a jelenlegi Orbánt. Egyrészt a gyenge minőségű kormányzása miatt, másrészt a demokratikus értékek lejáratását és elutasítottságát.   Dobrev az ő kiterjesztése és egyáltalán nem hiszem hogy aaz ő múltjával, hátterével alkalmas lenne irányítani az ország átalakítását modernizálását, korrupciómentesítését. Egyszerűen nem úgy van szocializálva és nem is látszik a tevékenységén az az igazán átütő akarat és politikai tehetség sem. Azt már megtanultam az elmúlt 30 év alatt,hogy aki kommunikációban, megjelenésben jól teljesít nem jelenti azt,hogy meg is van a képessége, vagy az akarata, hogy az ország elindulhasson a morális megtisztulás és felvilágosodás útján. Mivel az ország problémája nagyrészt morális, ezért én kizárnék minden olyan szereplőt miniszterelnökként, akinél felmerülhet az immoralitás.
GYF és Dobrev életútja meg erre épül. 
A fidesznél felhánytorgatjuk,hogy kommunista és kiszes múltjuk van, miközben náluk ez sokkal egyértelműbb.GYF és Dobrev jelenleg is olyan házban él ,amit a kommunisták sajátítottak ki és az az Apró Antal kapott meg, aki Kádár János szűk köréhez tartozott ,aki főszerepet játszott a Nagy Imre kivégzésében.
Ezt a házat egyébként a rendszerváltás után szociális bérlakásként vitték tovább és igen kedvezményesen töredék áron kerülhetett Dobrev birtokába. Ennek a háznak a szomszédja a Kádár János villája egyébként.
Na most lehet mondani,hogy senki nem választhatja meg a rokonait. Ez igaz lehet Dobrevre, mint Apró Antal unokájára, de Gyurcsányra már kevésbé ugye. Ami egyébként nem lenne probléma, ha valaki nem aktív magát demokratának valló politikus lenne és ebből a házasságból húzott volna hasznot az anyagi felemelkedéséhez.
Ám azt hiszem, ha valaki komolyan gondolja, hogy ő demokratikus gondolkodású politikus és morális ember, aki elhatárolódik mindenféle korrupciótól, elnyomó hatalom és bűn által szerzett vagyontól az úgy döntött volna ,hogy elköltözik arról a helyről ami súlyos emberi jogtiprásból származott és nemcsak áttételesen, hanem a vele együtt élők közvetlenül éríntettek benne. Ha valakit ez nem zavar és nyugodtan tud a tükörbe nézni,akkor ott komoly erkölcsi probléma van, ami nem teszi alkalmassá,hogy képviselje a demokratikus elveket, jogokat és intézményt.
Tudom. Ebben az országban nagyon sokakat nem zavar a jogtalan előny. Ez minden szinten így műkődik sajnos. Ez nem politikai oldal kérdés,hanem egyéni morál kérdés, ezért nem szabad tisztán politikai oldalakban gondolkodni,ahogy eddig tettük és tesszük,ha a már lejárt arcokat megint hitelesnek láttatjuk. Ez öngól.
Ezzel azt akarom érzékeltetni,hogy a morális megújúlást,és a reformok valódi  karatát akkor sem várhatjuk tőlük,ha egyébként a politikájuk és tevékenységük nem szélsőséges. Én úgy gondolom,hogy ők Orbánhoz hasonlóan nem rendelkeznek elvekkel, csupán a hatalomért politizálnak és mindegy ,h milyen rendszer van .
Csak ők nem azt a radikális formáját választották, mint O1G, hanem egy színtelenebb, szagtalanabbat, és demokratikus látszatút ,amit már láttunk GYF-től hatalmon egyébként,hiszen akinek nincsenek elvei az nem tud jövőképet az emberek elé tenni, amit hitelesen visz végig. 
Az MSZP ről is ez a véleményem. A Jobbik és a Momentum még kérdéses,h mennyiben konvertálják át majd a retorikájukat gyakorlatiasra az offline térben is, amikor valódi tettekre van szükség. Akár tüntetések, vagy a választók személyes elérése terén, vagy konkrét ügyekben való aktivitásokra.   
Egy kialakult és stabil  demokratikus intézményekkel rendelkező országban ez a kérdés kevésbé fontos, mert elbírja a rendszer az ilyen elvtelen embereket, mint Trump, vagy Berlusconi és helyre is teszi őket.
Itt Madzsarisztánban sokkal rosszabb a helyzet és egyre csak rosszabbodni fog,ha nem okosan csináljuk és morálisan. A morál hiánya mindig visszaüt. GYF morálhiánya Orbánban ütött vissza és O1G morálhiánya meg egy újabb GYF-be üthet vissza, mégha az most a kisebb rossznak tünik is. Hosszabb távon nem old meg semmit. Főleg a társadalmi morált, és műkődését nem fogja javítani. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 21. 13:54
Előzmény: #3742  euler
#3749
1. Teljes(?) összefogásról, majd 2022-ben beszélhetünk, amikor egy vagy több ellenzéki listát látunk az akkori játékszabályok szerinti szavazólapokon. Nekem sem ez a lista, sem a fidesz listája nem elfogadható.
2. Az ügynökaktákat (vagy maradékukat) én sokkal fontosabbnak tartom, mint az átlag választó, akit ez egyáltalán nem érdekel. De kíváncsi vagyok a diktatúra titkosszolgálati dossziéira is, meg a mágnesszalagokra. Az mszp-nek 4+8 éve volt a közzétételre, de inkább ezek kimazsolázásában és megsemmisítésében jeleskedett. Az mszp egyébként még annyira rosszul sosem állt, hogy ígérni ne tudjon. Az más kérdés, hogy egyre hiteltelenebbek az ígéretei és nem nagyon van rájuk igény vagy vevő.
3. A közös célok is olyanok, hogy a papír mindent elbír. Te magad linkelted be #3278-ban, hogy a momentum nem veszi komolyan a saját fontos céljait.
https://m.hvg.hu/360/20201204_FeketeGyor_Csak_a_teljes_elovalasztassal_megtisztitott_ellenzek_nyerhet_2022ben
"2017 elején a Momentum azzal a szándékkal bontott zászlót a magyar közéletben, hogy leváltsa az országot a rendszerváltás utáni 30 évben zsákutcába vezető politikai elitet"
A momentum most ott tart, hogy keblére öleli azt a politikai kasztot/söpredéket, amelyik a 30 évből 12-őt hatalmon volt és sem kormányon sem ellenzékben nem alkotott semmi maradandót. Még azok jó résztét sem lépte meg, amit most meglehetősen gátlástalanul megígér minden garancia nélkül.
cintanyer 2020. 12. 21. 12:50
Előzmény: #3744  euler
#3748
Az ilyen embereknek nehéz a tükörbe nézni, így önigazolásként elméleteket gyárt vagy gyártanak neki, amit a végén magáévá is tesz, hiába állnak értetlenül a környezetükben.
(Érdemes megnézni a videó anyagot is, ahol az írott lapokból válaszol a kérdésekre.)  
euler 2020. 12. 21. 12:32
Előzmény: #3745  Törölt felhasználó
#3747
Előítélet meghatározta, helytelen helyzetértékelésből levezetett téves következtetés.
Mondhatnám tények kellő ismerete nélküli okoskodásnak is. Vagy mindkettő, vagy egyik sem, vagy bármilyen kombináció ...
Bármi is, teljesen fölösleges, mert nincs más választásunk, minthogy megbízzunk abban az erőben ami végre összeállni látszik a közös célért. A mi dolgunk, hogy helyes irányban, aztán majd kordában is tartsuk őket.
Shortelek 2020. 12. 21. 12:23
Előzmény: #3745  Törölt felhasználó
#3746

" ez nagyon jó hír, de én azért imádkozom, hogy ne Dobrev legyen a miniszterelnök jelölt és GYF a DK ne erősödjön meg, mert annak mindannyian megisszuk a levét ismét . nem nehéz következtetni, hogy a személyük egyenes út lenne egy orbáni, vagy egyéb fasisztoid visszarendeződés felé 2026-ban"
Szerintem ez egy nagy tévedés, gyf a kormányzása idején nem mutatott egyáltalán ilyen negatív jegyeket, elfogult vagy, de én is szívesebben látnék újabb arcokat, de nem botránkoznék meg ha a dk megerősödne, mert a jelenleginél csak jobb lehet, szerintem Klára asszony sem lenne rossz, értelmes nő.
Törölt felhasználó 2020. 12. 21. 12:12
Előzmény: #3742  euler
#3745
ez nagyon jó hír, de én azért imádkozom, hogy ne Dobrev legyen a miniszterelnök jelölt és GYF a DK ne erősödjön meg, mert annak mindannyian megisszuk a levét ismét . nem nehéz következtetni, hogy a személyük egyenes út lenne egy orbáni, vagy egyéb fasisztoid visszarendeződés felé 2026-ban, amit esetlegesen nagy nehézségek árán még majd most fogunk visszaverni .a magyar társadalom , az elit, és a politikai közeg morálja elérte mélypontját. innen már csak úgy lehetne kimászni, ha zéró toleranciát hirdetünk a múltban és különösen a kommunizmus alatt korrumpálódott alakok nyugdíjba küldésével. 
 
euler 2020. 12. 21. 12:01
Előzmény: #3743  cintanyer
#3744
" ... mennyivel elegánsabb lett volna, ha az egyéb államférfiúi erényei mellett a bátorságáról is híres szabadságharcos magyar miniszterelnök végre egyszer valóban összeszedi a bátorságát. 
Ez jelen esetben ezt jelentette volna: ahelyett vagy amellett, hogy a német konzervatív médiában sírja el sokadszorra, hogy Brüsszel az új Moszkva és az egész Európai Unió, Parlamentestül, Néppártostul, Vera Jourovástul őt, a magyar népet bántja, pedig itt semmivel sem dúl jobban a korrupció, mint Ausztriában, Németországban, Franciaországban, 
például a 24.hu-nak vagy a hvg.hu-nak, esetleg a Telexnek adhatott volna hasonló lélegzetvételű karácsony előtti interjút. Vagy legalább az Index helyén működő azonos nevű lapnak, amelynek 2008 óta nem hajlandó interjút adni. Nem? 
A szabad nyilvánosság előli évtizedes menekülés után mekkora hősies cselekedet lett volna újra kipróbálni, milyen érzés valóban miniszterelnökként viselkedni, érdemi kérdésekre érdemi válaszokat adni, a kérdezőt nem ellenségnek, a kérdéseit nem provokációnak tekinteni, és belenézni a nép tájékoztatásának műfaját komolyan művelő riporter szemébe. Így karácsony előtt, egy állítólag mindent elsöprő, Brüsszel felett aratott győzelem után ez beleférhetett volna.
.
Szóval miféle miniszterelnök és Miféle ember az ilyen? Mennyire lehet megbízni egy ilyen emberben, aki egy évtizede összetéveszti magát és a pártját az országgal, a független sajtót meg a propagandával? Mennyire?"
cintanyer 2020. 12. 21. 10:32
#3743
Az ilyen emberek nem tudnak veszíteni:
https://hu.euronews.com/2020/12/20/orban-viktor-a-welt-am-sonntagnak-manfred-weber-megsertette-a-magyar-nepet
.
Először megzsarolja Manfred Webert szavazatukért, majd az én nevemben is, fordítva akarja elsütni a puskát. 
.
"Itt mindenki azt kérdezte: miféle ember az ilyen? Másodrangú európaiaknak tart bennünket? Ez az ügy nem rólam szólt, hanem a magyar nép sértegetéséről. Elvesztettük a bizalmat benne."
.
https://liner.hu/donald-trump-hadiallapot-bevezetesevel-fordithatja-meg-a-valasztas-eredmenyeit/
Az USA-ban működik a vészfék. Nálunk nem?
euler 2020. 12. 20. 19:50
#3742
"Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén biztossá vált, hogy ... mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és immár közös listával indulnak majd, ... egyben elfogadták a közös listaállítás feltételeit tartalmazó Korszakváltás Garanciái című dokumentumot is."
Megszületett a teljes ellenzéki összefogás  Új alkotmányt, új választási törvényt, erős köztársasági elnököt, a jogállamiság és a sajtószabadság helyreállítását ígérik, és az ügynökaktákat is nyilvánosságra hoznák.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 12. 20. 18:45
Előzmény: #3740  Törölt felhasználó
#3741
Mindig rácsodálkozom arra, amikor valaki száz éves távlatra jósol, de eszébe sem jut az elcigányosodás. Pedig száz év múlva nemcsak az egészségügy cigányosodik el, hanem az egész ország.
A cigányoknál magasan kettő fölött van a termékenységi ráta, a többieknél meg mélyen kettő  alatt.
Ebből elemi matematikai ismeretekkel is ki lehet számolni, hogy míg a cigányok szaporodnak, a többiek fogynak.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek