Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 06. 21. 08:29
Előzmény: #1319  Dehogynincs
#1320
A kommunista múlttal foglalkozni nagyon király dolog, csak nem vezet sehova. Miközben egy sereg exkommunista ül az ország nyakán és szívja a vérünket nem lehet ilyesmin finnyázni. Szerintem amúgy sem emiatt magas Gyurcsány elutasítottsága, hanem mert hatékony volt a narancskommerek hiteltelenítési munkája. Ebben az országban még azt is a Fidesz mondja meg a birkanépnek, hogy hogyan viszonyuljon Gyurcsányhoz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 06. 21. 07:38
#1319
At eredeti cikkből: "Harmadrészt Gyurcsány nélkül nem lehet győzni."
Ezzel szemben a háromszori kétharmad azt mutatja, hogy Gyurcsánnyal nemhogy győzni nem lehet, de még az egyharmadhoz sem elég. Brandnek brand, de ennél fontosabb az, hogy rettentően magas (70% körüli) az elutasítottsága.
2014-ben lehetett ugyan Gyurcsánnyal győzni, de ehhez egyrészt kellett az is, hogy a néhai szdsz ne legyen finnyás Gyurcsány kommunista műltjára (mellesleg a fidesz sem különösebben finnyás a kommunista múltra), másrészt meg akkor még nála volt a kormányzati hatalom au összes erőforrásával. Ellenzékből például már Gyurcsány sem tudja a kampányidőszakra 20%-ra csökkenteni az áfát.
euler 2020. 06. 20. 22:42
Előzmény: #1317  signal2
#1318
Lehet, hogy az ellenzéki polgármesterek egységes fellépése még az ellenzék egységes fellépésénél is nehezebb. Egy "jó" polgármester alapvetően nem politikus, hanem a település elsőszámú vezetője, a közigazgatás és az intézmények szinvonalas működtetése (lenne) a feladata. Minél kisebb egy település annál jobban érződik ez, és az elvárás is az a pm. felé, hogy ehhez biztosítsa a pénzt. A legtöbb kis hely pm-e független, legalábbis névleg, aztán, hogy milyen alkukba megy bele a hatalommal az már nem mindig publikus.
.
Nem elfogadható persze ez a helyzet, mert amit Orbánék művelnek az önkormányzatokkal, az pont az önkormányzatiság megcsúfolása, ami civilizáltabb helyeken alkotmánysértésnek minősülne.
.
Ahol most, nagyobb városokban, ellenzéki a pm és a testület, ott valószínűleg nem is szavaznak többségében a fideszre országgyűlési választáson sem, ezért inkább a kis településekre kellene koncentrálni az ellenzéknek. Onnan lehetne új szavazókat bevonni vagy elcsábítani a fidesztől. Budapest sem érdekes ebből a szempontból, azt a fidesz úgy néz ki véglegesen elveszítette, az aljas támadásai azt jelzik, hogy le is mondott róla, de valószínűleg példát akar statuálni a kisebbek felé. El fog menni a falig ("golyó vagy kötél"), aztán majd nagylelkűen megszánva megmenti. A budapesti szavazókon múlik, hogy Karácsony túléli-e politikailag. Szerintem igen, de még így is megéri fideszéknek a statuálás, "mert a statuálás a lényeg - Apuka".
A lényeg, majdnem mindegy, hogy az ellenzéki polgármesterek mit csinálnak, a szavazóknak kellene észnél lenniük. (Jó persze ehhez kell helyben a hiteles tájékoztatás, de a hatékony településvezetés ugyanilyen fontos - nem ragozom tovább, így is hosszú).  
signal2
signal2 2020. 06. 20. 18:35
Előzmény: #1315  euler
#1317
Ezen városok lakóinak 2022-ben új kormányt kell választaniuk ezek szerint, ha nem szeretnének tovább bosszú áldozatai lenni.
signal2
signal2 2020. 06. 20. 18:34
Előzmény: #1315  euler
#1316
Pedig meg kellene lépni, méghozzá egységesen. Aztán nézzük meg, hogy tényleg képes-e ennyi várostól támogatásokat megvonni a kormány. Nem biztos, hogy jól sülne el.
euler 2020. 06. 20. 13:09
#1315
MIVEL ZSAROLJÁK AZ ELLENZÉKI VÁROSOKAT?
A mai napon Miskolcon találkozott volna a tíz ellenzéki megyei jogú városvezető. A találkozó elmaradásának azonban a zsúfolt polgármesteri naptárak helyett érzésem szerint egészen más oka van.
Az ellenzéki városvezetők sorra kapnak jelzéseket a Fidesz, körzetük országgyűlési képviselője, vagy éppen Gyopáros Alpár, a Modern Városok Program felelőse irányából, miszerint aki politikai szerepet vállal, annak a városa nem fog fejlődni, nem kap támogatást, és ezáltal csődbe mehet a koronavírus-járvány kapcsán kiesett és elvont bevételei következtében. 
"Nem lesz baj, de a polgármester nem támadhatja a Fideszt" idézte nekem egy bizalmas forrás tegnap a város jövőjével való zsarolást.
Kisebb településeken fokozottan működik ugyanez.... - írja Márki-Zay Péter a fb oldalán.
euler 2020. 06. 14. 22:40
Előzmény: #1313  euler
#1314
És egy beszélgetés vele.
"Minden álszerénységet mellőzve, elmondta, hogy „már 1999-ben megjelenő, Eltékozolt esélyek? című könyvemben megírtam, hogy az első Fidesz-kormányzásnak milyen hatalmi törekvései vannak, amit az utána következő nyolc éves radikalizálódott ellenzéki politizálás és a 2006-os puccskísérlet is igazolt. Végül most zsarnokság van.”
„Vannak a történelemnek olyan pontjai, amikor tenni lehet, s ha elszalasztjuk, végzetes következményei lesznek. Ilyennek látom a 2014-es választást.” 
Szerinte most a pártoknak egységesen, közös narratívával felállva, „nem egyszerűen kormányváltásra kell készülniük, hanem rendszerváltásra. Hiszen a zsarnokságok két módon szoktak megszűnni: vagy elrohadnak, vagy óriási tömegek elégedetlensége váltja ki.”
https://hirklikk.hu/videos/373247.mp4
euler 2020. 06. 14. 22:31
#1313
Újra megszólalt és figyelmeztet Ripp Zoltán történész a zsarnokságról és a megoldások lehetőségeiről.
"Továbbra is hiányzik az ellenzék közös narratívája a jövőről. Nincs világos terv a régi rendszer lebontásáról és az új felépítéséről. Senki nem árulja el, mi legyen a zsarnok által elfoglalt intézményekkel, a zsarnokságot kiszolgáló apparátus kulcspozíciókba „bebetonozott” fejeseivel és a kontraszelektált kiszolgáló siserehaddal, mi lesz a sorsa a maffiaállam által törvényesítve magánzsebekbe tulajdonított közvagyonnak. Ki fog vádat emelni a zsarnokság bűnösei ellen, amíg a zsarnok főügyésze szabad? Számot vet vajon az ellenzék azzal, hogy hány hétig tudna kormányozni a rendszerbe épített feltételek mellett, miközben folyik a polgárháborús hangvételű uszítás a csekély vereséget elfogadni képtelen Fidesz oldaláról? Miféle hatalmi eszközökre támaszkodhatna?
Orbán és bűnszövetkezete nem fog megkockáztatni egy vereséget. A helyhatósági választási kudarc is ébresztőként hatott. Hatalmi politikájában a radikalizálódás a tendencia. A zsarnoknak minden eszköz a kezében van, hogy a hatalom átadását megakadályozza, vagy ha még nincs, alkalomadtán biztosítja magának. Volnának ötletei bőven."
https://magyarnarancs.hu/publicisztika/a-zsarnoksag-eselyei-129777
euler 2020. 06. 13. 08:20
Előzmény: #1310  euler
#1312
"Én azt kérem, hogy nyugodtan beszéljen a miniszterek elnöke a maga nevében. Iszogassa bátran a kumiszt a játszópajtásaival, de fejezze be a fosztogató életmódot, mert abba mi, másfélemagyarok, európai, civilizált magyarok belerokkanunk. 
Ha ezen múlik, én örömmel beszállok némi pénzzel – sok nincs, de inkább koplalok egy darabig – néhány ló megvásárlásába, amin aztán a sztyeppei kipcsak a cimboráival együtt visszanosztaloghat félázsiába." (S. E.)
rockmaster 2020. 06. 13. 08:11
Előzmény: #1310  euler
#1311
Állandóan ilyen keleti dolgokkal foglalkozik. Mondjuk érthető, mert a nyugatihoz kevés ez az ember!
euler 2020. 06. 12. 22:53
Előzmény: #1309  Törölt felhasználó
#1310
"  Mi vagyunk az egyetlen megmaradt, keletről nyugatra indult nép. Maradványok vagyunk, egy valaha volt hatalmas sztyeppei világ utolsó maradványai, akik bejelentkeztek a túlélésre. (Orbán Viktor nagykán)"
"Néznek bennünket kultúrnépek..." 
Már 13 ezer beragadt diplomát vettek át a nyelvvizsgamentesség bevezetése óta 
Összesen körülbelül 75 ezer felsőoktatási oklevél ragadt bent a nyelvvizsga hiánya miatt.
Törölt felhasználó 2020. 06. 12. 19:46
Előzmény: #1308  euler
#1309
meglátásom szerint viszonylag kevés az épeszű ember Magyarországon. még az első Orbán kormány idején történt. idézek egy 2001-es index cikket"" Az országimázs-pályázaton győztes Happy End Kft. pályázati anyagait áttekintve arra lehet következtetni, hogy a cég közpénzen választási kampányelőkészítésre készül - közölte a Magyar Hírlap. A 4,2 milliárdos megbízás nyertese itthon PR-riportokat és óriásplakátok tömegének legyártását, külföldön pedig a Hospital (kórház) H betűjéről Magyarország felismertetését tartja a legcélravezetőbb ötletnek."és tényleg MO egy nagy kórház,de inkább elmegyógyintézet. legalábbis a civilizáltabb világrészekről nézve. az lehet,hogy akik itt élnek, azoknak ez a normális. sajnos.
a teljes cikkhttps://index.hu/belfold/imazs0406/ 
"A Magyar Hírlap birtokába jutott dokumentumok szerint a cég pályázata - az Országimázs Központ tenderkiírásához hasonlóan - hallgat arról, hogy a rendelkezésre álló 4,2 milliárd forintból mennyit költenek el belföldi imázskampányra.Az Index úgy tudja: az összeg háromnegyedét Magyarországon kívánják elkölteni, ami szakemberek szerint azért meglepő, mert az országképet nem belföldön szokás "javítani". Ráadásul az imázsközpont ismertetőjével is ellentétes, hogy nem külföldre jut nagyobb hangsúly. Tóth István Zoltán, a központ vezetője az Indexnek korábban ezzel kapcsolatban elmondta, hogy közel azonos súlyt szeretnének helyezni a kampányban a hazai és a külföldi imázsépítésre. Hiszen ahogy fogalmazott, a "sikeres külső kommunikáció titka a sikeres belső kommunikáció".Választási kampány közpénzből?Nevük titokban tartását kérő marketing szakemberek ugyanakkor a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kijelentették: a Happy End belföldi "imázskampánya" alapvetően a kormányzat politikai kommunikációjára épít. Többen úgy gondolják: a hazai imázsformálás voltaképpen közpénzekből finanszírozott választási kampány, a Happy End egyetlen feladata a kormány 2002-es választási üzeneteinek eljuttatása a polgárokhoz.Erre utal az Index értesülései szerint az a tény is, hogy a Fidesz dabasi választási kampányában is többször feltűnt az "álom" szó, amely több kormányzati kampányban is szerepelt."Merjünk nagyok lenni!"Az itthon elköltött milliárdok a Széchenyi-terv népszerűsítése mellett a nemzeti érzés erősítését célozzák. A kampányok szlogenjei: "Merjünk nagyok lenni!", "Valóra váltott álmok" és "Magyarország, amit a szívedbe rejtesz". Az üzenetek eljuttatatásához minden háztartásba kiadványt postáznak, lesz televíziós vetélkedő, PR-riportok sikeres emberekről, akik a Széchenyi-tervnek köszönhetik felemelkedésüket, mindez újságokban és az elektronikus médiában egyaránt. A legérdekesebb ötlet azonban kétségkívül az, hogy a Hospital (kórház) nemzetközi jelzését (H) fel lehet használni imázscélokra, ugyanis Magyarország nemzetközi országjelzése is épp ez a betű. (A témával külön fejezet foglalkozik a nyertes pályázatban "A H betű rejtelmei" címmel)."Valóra váltott álmok"A Happy End álmai úgy tűnik, valóra váltak, hiszen a nagy reklámügynökségek lassan elmaradnak a versenyben. A Magyar Hírlap információi szerint a piac neheztel a cégre módszerei, stílusa és szakmai tevékenysége miatt, és ezért felvetődött szakmai körökben: a cégek nem indulnak olyan állami tenderen, ahol a Happy End is megjelenik."Bááboci, Török gyerek megvágta"A napilap híradása szerint a tenderen nyertes pályázat 300 oldalas, és egy hónap alatt készült el. Az anyag azonban gyakorlatilag rövid, pár mondatos fejeztek összessége, melyek címei a következők: "Arc és Ábrázat, A derék had, Magyarország - agyhatalom, Török gyerek megvágta, Kertész leszek, kelő nappal én is kelek, Egységben a nyerő, Báááboci, Mit tesz Ludas Matyi, a H betű rejtelmei, stb". Az anyagnak van egy stratégiai része is, melyben - elsősorban tanácsokat ad az Országimázs Központnak - tehát a pályáztatónak - hogy miként viselkedjen magabiztosan a sajtó támadásaival szemben."
látható,hogy a normalitás része lett a belső országimáz, vagyis a kormány/fidesz folyamatos választási kampánya plakátokon, és egyéb hírdetési felületeken. Közpénzből...
és ehhez aszisztálnak az emberek. ez csak egy nem normális országban lehetséges. 
euler 2020. 06. 12. 19:11
Előzmény: #1307  euler
#1308
"Tényleg van épeszű ember, aki beveszi, hogy ahol a milliárdos Mészárosnak csak szállodafelújításra jut majdnem 18 milliárd, ott azért nem jut a Lánchídra, mert ilyen nehéz időkben szolidaritásra és  nadrágszíj összehúzásra van szükség? 
Tényleg ide süllyedt a nemzetépítés kormánya, hogy milliárdokat szór szét a holdudvar etetésére, de csak azért nem hajlandó a nemzeti szimbólum Lánchíd költségeibe beszállni, mert Karácsonyon másképp nem tudnak bosszút állni? Ennyire hülyék, hogy tényleg azt hiszik, ezzel Karácsonnyal tolnak ki?
.
"Ha Budapest megroppan, akkor az ország gazdasági motorja roppan meg, amivel mindenki rosszul jár. Budapest érdekei egybeesnek az ország érdekeivel"– ezt mondta két napja a főpolgármester, bár akkor még nem tudott a 12 milliárdos hátba szúrásról sem.
.
Nem a Fidesz miatt aggódom egyáltalán, viszont az remélem, hogy nem csak a budapestiek gondolkodnak el azon, hogy ahol a rezsim csókosai szobánként 77 millió forint KÖZPÉNZBŐL újítanak fel egy luxusszállodát, de a rengeteg elvonás mellett még a Lánchíd felújításában sem lehet számítani a kormányra, ott ők mire számíthatnak, és mennyire vannak átverve." (H. Andrea)
euler 2020. 06. 12. 14:11
Előzmény: #1304  hold66
#1307
Rohad a Lánchíd – Egyre több helyen lyukad át a Lánchíd vasburkolata. A híd erősen korrodálódik, de a szerkezet még jól bírja. A felújítás terveit nemrég kezdték el készíteni, maga a rekonstrukció 2015 ben kezdődhet meg. Előnyben lesznek a gyalogosok és a kerékpárosok. (…) A tervek 2015-re készülnek el, a rekonstrukció pedig még 2-3 évig eltart. (2013. december
Karácsony Gergely 2019. október 13-án nyerte el a főpolgármesteri széket.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 06. 11. 08:05
Előzmény: #1305  sasa44
#1306
Sok babot evett és ez jött ki.
sasa44 2020. 06. 11. 07:47
Előzmény: #1304  hold66
#1305
Húú, ez aztán nagy beszólás volt... Sokáig gondolkodtál rajta, vagy csak úgy kiröppent a szürkeállományodból?
hold66 2020. 06. 11. 07:13
Előzmény: #1303  gombócból_is_sok
#1304
Bástya elvtársak mikor csináltok valamit, vagy csak dumálni tudtok harci szekerek mögül :-)
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 06. 11. 00:54
Előzmény: #1302  Peterbond
#1303
Régen se volt vicces.
Peterbond 2020. 06. 10. 23:44
Előzmény: #1301  manoka11s
#1302
Nem igy hanem ennek ellenere is :).
.
Te meg ne jatszd itt az al ellenzekist reg nem vicces.
manoka11s 2020. 06. 10. 22:18
Előzmény: #1299  euler
#1301
Csutihîvő ne akard már megmagyarázni hogy csak így tudtunk nyerni pesten!!!!

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek