Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2021. 11. 03. 20:23
Előzmény: #49939  vigkrisz
#49940
Nézd, én nem szólok bele abba, hogy ki oltatja magát és ki nem. Én a kötelező oltásról beszélek. Következetes vagyok. Nyugodtan visszaolvashatsz, nem fogsz mást találni. Nem, a válaszodból egyértelműen kiderül, hogy nem tudsz a mellékhatásokról, mert az orvostudomány széttárja a kezeit és bevallja, hogy tehetetlen. Csak az én környezetemben több ilyen eset van, melynek nem tudják a megoldását. Te pedig "100 ezer esetben egyszer fordul elő" konkrét mellékhatás hitben élsz.  Téged nem érdekel az, hogy nem vizsgálnak senkit sem (sokan kérnék), mielőtt beadják az oltást. Nem érdekel az, hogy az oltatlanok szeptember 1 óta nem mehetnek orvoshoz. Ne haragudj, de a te válaszodból az derül ki, Hogy "oltasd magad, tök mindegy, hogy te leszel-e a járulékos veszteség, mert az oltás működik". Nem megbántani akarlak, de még mielőtt elkezdesz nekem is facebookozni, meg hasonló értelmes honlapokkal vagdalózni, sosem érdekeltek. AZ IWIW volt az első és az utolsó amivel foglalkoztam, hogy a gyermekkori ismerőseimmel fel tudjam venni a kapcsolatot. Kb. ennyire érdekelt. :)
vigkrisz 2021. 11. 03. 20:08
Előzmény: #49937  Phylaxa
#49939
És te mit mondasz azoknak, akiknek a  környezetében meghaltak a vírusban vagy tartós egészség károsodást szenvedtek? Egyenlőre ők vannak többségben. Tudok a mellékhatásokról, mivel követem azokat a szakembereket, akik az oltás előnyei mellett azok lehetséges, de ritka mellékhatásaira is felhívják a figyelmet. Azt is tudom, hogy ha te vagy az, akinél súlyos mellékhatást okozott az oltás, akkor nem vigasztal, hogy csak 100 ezer esetben egyszer fordul elő. Az a baj, hogy kettős mércét alkalmaztok, nem veszitek figyelembe a kockázatokat, csak azt mondjátok, hogy a vírus nem veszélyes, de az oltás meg igen, ez így biztosan nem igaz. Nézzél utána, hogy hány oltást adtak be (több, mint 7 milliárd) és hány ember fertőződött meg vírussal (250 milió, de nagyvonalú leszek, és legyen 700 millió), aztán számold ki mindkettő esetén a halálozási arányt (vírus legalább 5 millió). Én a magam részéről egyébként a nulla mellékhatású oltást támogatnám, ha létezne ilyen, de ez sajnos csak egy naiv álom.
tobzoskanátha 2021. 11. 03. 19:55
#49938
https://www.portfolio.hu/global/20211103/az-egesz-vilagon-magyarorszagon-terjed-leggyorsabban-a-koronavirus-jarvany-508646
Merkely szerint nem lesz 4. hullám. Mikor fogja valaki szembesíteni ezt a pojácát a hazugságaival, tévedéseivel?
Phylaxa 2021. 11. 03. 19:48
Előzmény: #49935  vigkrisz
#49937
Mit mondasz azoknak, akik környezetében történtek meg a dolgok és tanúi lettek? Nyilván való, hogy egyes tv csatornákon propagáló orvosok szerint nincs semmi mellékhatás. Az is nyilvánvaló viszont, hogy a tanúk pedig látják, hogy van. Ahogy haladunk az időben, egyre inkább van és egyre többen látják személyesen. A diákomnál én sem tudtam nem észre venni, azóta pedig a kollégáimnak is megtörtént a közvetlen környezetében. Én elhiszem neked, hogy ez senkit sem érdekel, de egyre többen vannak, miközben hallgatják a propagandát és a mellékhatásokat tekintve a tiszta hazugságot. Ha nem halnak meg a mellékhatásokat elszenvedők, akkor el is tudják mondani. Erre oltani akarják őket kötelezően. Mintha lenne egy réteg, akiket az "ideológia" nevében semmi sem érdekelne. Érthetetlennek tartom ami folyik, de elismerem, hogy "ideológiailag nem vagyok elég képzett".
vigkrisz 2021. 11. 03. 19:36
Előzmény: #49934  JamesT
#49936
nem az alfára készült az oltás, hanem a 2020 januári vuhani verzióra, az alfa a brit mutáns volt, ami 2020 szeptemberében kezdett el terjedni
egyébként nem az "összerakás" a sok idő az mrns oltások esetében, hanem a tesztelés, jóváhagyás, gyártás és a kiszállítás, hogy csak a legalapvetőbbeket soroljam fel, de probléma felvetése jogos, idén nyártól már az új, idei mutációkra készült oltással kellett volna oltani (amennyiben ez tényleg megoldható pár hónap alatt)
vigkrisz 2021. 11. 03. 19:29
Előzmény: #49933  Törölt felhasználó
#49935
Avval csak magadat égeted, ha facebook csoportokból tájékozódsz, de ha már mégis, esetleg miért nem kukkantasz be a post covid csoportokba is és nézel körül egy kicsit? (azokból is van pár)
JamesT 2021. 11. 03. 19:22
Előzmény: #49930  Csatar
#49934
Komolyan is gondolod hogy az alfára azt hatékonyra összerakta? Ami ment hónapokon át az számomra nem tűnt valami jól összerakottnak.
Ilyen mutálódás mellett nincs az a labor, kutató személyzet se semmi ami ezt letudná követni.
Törölt felhasználó 2021. 11. 03. 19:21
Előzmény: #49928  vigkrisz
#49933
Veled csak az a probléma,hogy akkor fogod megérteni ,amikor már késő lesz.
 "Okos ember más hibájából tanul,a buta a sajátjából sem" 
Ezen neked átkel esni,akkor fogod megérteni.
 Ha ennyire jó az oltás, akkor nem lennének csoportok a különböző kommunikációs oldalakon.Mellékhatások és elhalálozások miatt. 
Melyik vakcinára,kötelező oltásra léteznek ilyen csoportok? Mutatnál egyet is? 
Viszont egyet nem értek és nem akarom elhíni.
A te szakembereid ezeket nem olvasák? Kötve hiszem. 
A nevemet nem adnám ilyenek látán semmihez. Ennyit a szakemberekről. 
Ezekre a kutyámat nem bíznám,ellenben veled! Aki az életét is! 
 "OLTÁS UTÁN: 8o éves nőnek megjön a menzese??? !!!!!!!!!!!!!! orvos tehetetlen! OLTÁS UTÁN meddővé válnak 35 éves egy gyerekes nők! orvos tehetetlen. Ugyanez a nő 5 nap külkönbségekkel vérzik 2o napig? Majd hirtelen MÉH rákos lesz?!? ELŐTTE VOLT SZŰRÉSEN NEGATIV... orvos tehetetlen ....OLTÁS UTÁN FÉRfi leáll a jobb veséje, , majd prostata rákos lesz.... előtte semmi... Fiatal lány OLTÁS UTÁN teljesen agyament vérzése lesz, görcsöl, kikészül... elvesziti a méhét és az anyaságra való jogát...éjjen az oltás, orvos tehetetlen.... Kismamát beolt egy orvos (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) hogy teheti?, az OLTÁS UTÁN anya elvetél.... orvos tehetetlen. Orvos mondja, nőgyógyász, Budapesten, a váróban, ahol 1o 15 en ültek, most 4o en! Extrém problémával OLTÁS UTÁN. "
Ömlik az ilyen oldalakról az emberek  problémája! Persze neked ez is feka.  
Phylaxa 2021. 11. 03. 19:04
Előzmény: #49929  csendben
#49932
"természetes immunitás kialakulása csak a túlélőkben lehetséges"
         
Ez bizony így van. Ezért is kellene eldönteni, hogy melyik korosztályt fenyegeti a halál széles spektrumban. A probléma az, hogy nem ez érdekli az oltásokat kötelezővé tevő illetékeseket. Jelen pillanatban, ha valóban megvalósul a kötelezővé tétel, akkor leáll a fél ország. Kizártnak tartom, hogy ezt közgazdászok javasolták.
A jövőt illetően pedig, ha a gyerekekre is kötelezővé teszik, akkor kivándorlás kezdődik addig, amíg el nem törlik ezt a marhaságot. Tehát én elhiszem neked az idézett mondatot, csakhogy ez önmagában semmire sem jó, csak arra a káoszra, ami beindult. Lehet vele tovább mélyíteni, de kizártnak tartom, hogy abból az országnak ne legyenek komoly kárai, ha már az egyének senkit sem érdekelnek.
Csatar 2021. 11. 03. 18:59
#49931
Ezen már meg sem lepődök:
Botrányosan zajlott a Pfizer klinikai vizsgálata (pár órás cikk)
https://www.vg.hu/kozelet/2021/11/botranyosan-zajlott-a-pfizer-klinikai-vizsgalata
Hogy miért nem tudnak ezek a cégek tisztességesen működni?!? A Pfizer fizette a világtörténelem egyik legnagyobb büntetését és csak nem tanulnak belőle. Majd kifizetik ezután is a tetemes büntetéseket a busás hasznukból:(
Csatar 2021. 11. 03. 18:54
Előzmény: #49929  csendben
#49930
Túlélőkben? Az egész lakosságra vetítve 99,5%-os a halálozási ráta (CDC), a 60 éven aluliaknak ennél sokkal alacsonyabb. Ez nem ebola vagy pestis. A rizikócsoportokra kellene koncentrálni (Great Barrington), a többieket pedig békén hagyni, mert nem a középkorban élünk (elvileg).
A Pfizer összerakott ripszropsz egy oltást az alfára, de nem tudja módosítani 8 hónap alatt a deltára... Nem azt mondták, hogy az a jó ebben az oltás típusban hogy gyorsan lehet módosítani?
Igen, nagyon jó lett volna az első ijedség után vitákat hallani szakemberek részéről és nem boszorkányüldözést...
csendben 2021. 11. 03. 18:47
Előzmény: #49927  Csatar
#49929
A forrásodból kiindulva megnéztem a hivatkozott izraeli study-t.Idézek belőle: "Következtetések Ez a tanulmány kimutatta, hogy a természetes immunitás hosszabb ideig tartó és erősebb védelmet biztosít a SARS-CoV-2 Delta-változata által okozott fertőzések, tünetekkel járó betegségek és kórházi kezelés ellen, mint a BNT162b2 kétadagos vakcina által kiváltott immunitás. Azok a személyek, akik korábban SARS-CoV-2-vel fertőződtek, és egyetlen adag vakcinát kaptak, további védelmet kaptak a Delta-változat ellen." : ezzel a kijelentássel kapcsolatban két észrevételem van: 1, mindenki tud(hat)ja,hogy az eredeti pfizer a variánsokkal szemben egyre kevésbé ad védelmet (az eredeti vírushoz képest!); 2, nemes egyszerűseggel étlépi azt az apró,de cseppet sem jelentéktelen tényt,hogy a természetes immunitás kialakulása csak a túlélőkben lehetséges.... Végül: az életet előre éljük és visszafelé magyarázzuk. Roppant érdekes az lenne,ha BÁRKI meg tudná mondani,mi lesz sacc 6 hónap múlva (milyen variáns,ki lesz a veszélyeztetrtt és milyen módon,terápiával, stb. csökkenthető a várható hatása). Az megint egy érdekes megoldás lenne,ha az ellentétes állításokból nem egy fórumon vitatkoznának hozzá nem értő emberek,hanem az irvis,virológus, stb szakemberek jutnának valami olyan konszenzusre,ami a kilábalást megoldaná. Kössz,ha végigolvasod!
vigkrisz 2021. 11. 03. 18:28
Előzmény: #49927  Csatar
#49928
evvel csak az a probléma, hogy más tudósok meg tételesen cáfolják az összes állítást, kezdve az oltásoktól, a gyerekek szerepén át a maszkokig
Csatar 2021. 11. 03. 17:33
Előzmény: #49926  vigkrisz
#49927
Meg lehetne kérdezni szaktekintélyek, akár külföldieket (lásd az előbbi példákat).
Ez egy remek tegnapi cikk (Newsweek), a magyar fordítása is megszületett:
Amikor kitört a járvány, Amerikának szüksége volt valakire, akihez tanácsért fordulhat. A média és a közvélemény természetesen Dr. Anthony Faucira, az Allergia és Fertőző Betegségek Országos Intézetének igazgatójára, egy nagyra becsült laboratóriumi immunológusra és Donald Trump elnök egyik kiválasztott COVID-tanácsadójára tekintett. Sajnos Dr. Fauci tévedett a fő epidemiológiai és közegészségügyi kérdésekben. A valóság és a tudományos tanulmányok most utolérték.
Íme a legfontosabb kérdések:
Természetes immunitás
Dr. Fauci az oltások kikényszerítésével figyelmen kívül hagyja a természetes úton szerzett immunitást a COVID-fertőzöttek körében, amelyekből több mint 45 millió van az Egyesült Államokban. Egyre több bizonyíték utal arra, hogy a természetes immunitás erősebb és tartósabb, mint a vakcina által kiváltott immunitás. Egy Izraelben végzett vizsgálat szerint a beoltottak 27-szer nagyobb valószínűséggel kapják el a tüneteket mutató COVID-t, mint a beoltatlanok, akik egy korábbi fertőzésből felépültek. A betegségekkel szembeni természetes immunitásról az ie. 430-as athéni pestisjárvány óta tudunk. Pilóták, kamionosok és dokkmunkások is tudnak róla, az ápolónők pedig mindenkinél jobban. Fauci utasítása alapján a kórházak hősies ápolónőket bocsátanak el, akik a betegek gondozása közben gyógyultak ki a COVID-ból. Kiváló immunitásukkal -mert nekik a fertőzési kockázatuk még alacsonyabb, mint a beoltottaké - biztonságosan elláthatják a legidősebb és leggyengébb (súlyosabb) betegeket is.
Az idősek védelme
Bár bárki megfertőződhet, az idősek és a fiatalok halálozási kockázata között több mint ezerszeres különbség van. Miután Amerikában több mint 700 000 COVID-halálról számoltak be, ma már tudjuk, hogy a bezárások nem védték meg a magas kockázatú időseket.Amikor szembesült a kiszolgáltatottak célzott védelmének gondolatával, Dr. Fauci elismerte, hogy fogalma sincs, hogyan valósítsa meg, és azzal érvelt, hogy ez lehetetlen lenne.Ez érthető lehet egy laboratóriumi tudóstól, de a közegészségügyi szakemberek sok konkrét javaslatot tettek, amelyek segítettek volna, ha Fauci és más tisztviselők nem hagyják figyelmen kívül őket!
Mit tehetünk most a COVID-halálozás minimalizálása érdekében? A jelenlegi vakcinázási erőfeszítéseknek arra kell összpontosítaniuk, hogy elérjék a 60 év feletti embereket, akik nem estek át a betegségen, és nem oltakoztak, beleértve a nehezen elérhető, kevésbé jómódú vidéki és belvárosi embereket is. Ehelyett Dr. Fauci a már immunis gyermekek, diákok és munkaképes felnőttek – valamennyi alacsony kockázatú populáció – vakcinázását szorgalmazta, ami óriási zavarokat okoz a munkaerőpiacon, és sok kórház működését akadályozza.
Iskolabezárások
Az iskolák az influenza fő átviteli pontjai, de nem a COVID-nak. Míg a gyerekek megfertőződnek, a COVID-halál kockázata csekély, alacsonyabb, mint az influenza miatti halálozási kockázatuk. A 2020-as tavaszi hullám során Svédország mind az 1,8 millió, 1 és 15 év közötti gyermek számára nyitva tartotta a napköziket és iskolákat maszkok, tesztek és szociális távolságtartás nélkül. Az eredmény? Nulla COVID-halálozás a gyermekek körében, a tanárok COVID-kockázata pedig alacsonyabb, mint a többi szakma átlaga.2020 őszén a legtöbb európai ország követte a példát, hasonló eredménnyel. Figyelembe véve az iskolabezárások gyerekekre gyakorolt ​​pusztító hatásait, Dr. Fauci iskolabezárások melletti kiállása lehet karrierje legnagyobb hibája.
Maszkok
Az orvosi kutatás aranystandardja a randomizált vizsgálatok, és mostanra már két ilyen maszkkal kapcsolatos vizsgálat készült felnőttek körében. A gyermekek esetében nincs szilárd tudományos bizonyíték arra, hogy a maszkok működnek. Egy dán tanulmány nem talált statisztikailag szignifikáns különbséget a maszkolás és a nem maszkolás között, ha koronavírus-fertőzésről van szó. Egy bangladesi tanulmányban a 95 százalékos konfidencia intervallum (ha jól fordítom) azt mutatta, hogy a maszkok 0 és 18 százalék között csökkentették az átvitelt. Ezért a maszkok vagy nulla, vagy csak korlátozott előnyökkel járnak. Számos hatékonyabb pandémiás intézkedés van, amelyeket Dr. Fauci hangsúlyozhatott volna, mint például az iskolák jobb szellőztetése és természetes immunitással rendelkező személyzet idősotthoni alkalmazása.
Kapcsolatok nyomon követése
Egyes fertőző betegségek, például az ebola és a szifilisz esetében az érintkezés nyomon követése rendkívül fontos. Egy olyan gyakran keringő vírusfertőzés esetében, mint a COVID, az értékes közegészségügyi erőforrások reménytelen pazarlása volt, amely nem állította meg a betegséget. 
Járulékos közegészségügyi károk
Egy alapvető közegészségügyi elv az, hogy az egészség többdimenziós; egyetlen fertőző betegség leküzdése nem egyet jelent az egészséggel. Immunológusként Dr. Fauci nem tudta megfelelően mérlegelni a bezárások katasztrofális hatásait a rák kimutatására és kezelésére, a szív- és érrendszeri betegségek kimenetelére, a cukorbetegség ellátására, a gyermekkori védőoltások arányára, a mentális egészségre és az opioid túladagolásra, hogy csak néhányat említsünk. Az amerikaiak még sok éven át együtt fognak élni ezzel a járulékos kárral, és bele is fognak halni.
Magánbeszélgetések során tudományos területen dolgozó kollégáink többsége egyetért velünk ezekben a kérdésekben. Míg néhányan felszólaltak, miért nem tesznek többen? Nos, néhányan próbálkoztak, de nem sikerült. Mások elhallgattak, amikor azt látták, hogy a médiában rágalmazzák kollégáikat, vagy a Big Tech cenzúrázza őket. Vannak olyan kormányzati alkalmazottak, akiknek megtiltják, hogy ellentmondjanak a hivatalos politikának. Sokan attól tartanak, hogy elveszítik a pozíciókat vagy a kutatási ösztöndíjakat, mivel tudatában vannak annak, hogy Dr. Fauci a világ legnagyobb fertőző betegségek kutatására fordított pénzhegy tetején ül. A legtöbb tudós nem szakértő a fertőző betegségek területén. Ha mondjuk onkológusok, fizikusok vagy botanikusok lennénk, valószínűleg Dr. Fauciban is megbíztunk volna. A bizonyítékok megvannak. A kormányzók, újságírók, tudósok, egyetemi rektorok, kórházi adminisztrátorok és üzleti vezetők továbbra is követhetik Dr. Anthony Faucit, vagy kinyithatják a szemüket. Több mint 700 000 COVID-halál és a bezárások pusztító hatásai után itt az ideje, hogy visszatérjünk a közegészségügy alapelveihez.
Martin Kulldorff, Ph.D. epidemiológus, biostatisztika és a Harvard Medical School orvostudományi professzora
Jay Bhattacharya, MD, Ph.D., a Stanford Egyetem Orvostudományi Karának egészségpolitikai professzora.
https://www.newsweek.com/how-fauci-fooled-america-opinion-1643839
vigkrisz 2021. 11. 03. 17:20
Előzmény: #49925  Csatar
#49926
a kínaiak már átnevelőtáborba dugták volna őket :-)
Merkelyt kár szidni, ő csak az arcát adja a dologhoz, tavaly nyár óta már politikai-gazdasági alapú a járványkezelés, a közgazdászok szava üti a virológusokét és az epidemiológusokét, valakinek meg el kell mondania, hogy most mi van/lesz, egy gipsz jakab rendőr ezredesnél meg hitelesebbnek tűnik az átlagember / átlag szavazó számára, annyi meg elég most a kormánynak
Csatar 2021. 11. 03. 16:58
Előzmény: #49918  vigkrisz
#49925
 Számomra a tudomány Anders Tegnellnél, Martin Kulldorffnál (Harvard), Jay Bhattacharyanál (Stanford) stb. kezdődik, akiknek ez a szakterülete és bizonyítottak már. Az első pillanattól fogva tudományos, konzekvens, racionális álláspontot foglalnak el. Nem egy nárcisztikus, despota Boldogkőinél, egy hataloméhes Merkelynél vagy Cili néninél, akik a közvéleménykutatások alapján tesznek javaslatokat.
vigkrisz 2021. 11. 03. 15:56
Előzmény: #49920  tobzoskanátha
#49924
vírus és járvány témában Merkely nyilván nem, hiszen neki más a területe, ő csak a vezetője egy csoportnak és ő szólal meg néha, az "átlagember" szintjén, hol terelgetve azokat hol reményt adva nekik, ez a szerepe
ha kicsit jobban el kezded kutatni, akkor rátalálsz majd az igazi szakértőkre, akik gyűjtik az infót és átadják az kormánynak illetve az operatív törzsnek, egy a baj, hogy nem ezek a szakértők irányítják a járványkezelést, hanem a politika
Gődény jól indult volna az elején, még tavaly tavasszal, aztán összefeküdt a szerencsétlen 5G-s idiótákkal és hasonlókkal és végül szarul pozícionálta magát, azt hitte, hogy jövő ilyenkor már saját mozgalma lesz, de aztán elszaladt vele is a ló, pedig megmaradhatott volna egy egyszerű vitaminos influenszernek, a biznisznek elég lett volna az is, de politikai hatalmat is akart mellé
vigkrisz 2021. 11. 03. 15:48
Előzmény: #49919  algore
#49923
tökmindegy, hogy mi, ott is csak a már mindenhonnan kiutált áltudományos pénzlehúzók szedik rá az áldozataikat, te pedig még jól be is dolgozol nekik
tobzoskanátha 2021. 11. 03. 15:29
#49922
Kolyok
Kolyok 2021. 11. 03. 15:28
Előzmény: #49918  vigkrisz
#49921
Akkor neked is ajánlom a lentebb általam csatolt tudományos videót a nem vírustagadóktól!

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek