Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dmz 2021. 02. 24. 15:31
Előzmény: #32376  algore
#32380

Valamiért elengedted a füled mellett, hogy kétszer annyi covid beteg került kórházban mint a szezonális influenza megbetegedések átlagos értéke. Ahhoz képest, hogy néhány hozzászólással odébb szerinted még a normális szezonális influenzánál is telítődnek minden évben a kórházi kapacitások, a kétszerese már semmiség, igaz? Ebből látszik, hogy mennyire manipulatív, amit a kórházi statisztikákból kihozol és pontosan megmutattam, hogy mi az a két csúsztatás, amit kihasználsz. De ugyanazt a kettő használod továbbra is. 
Miért, milyen a szezonális influenzánál tízszer nagyobb halálozást okozó covid járványon kívül milyen egyéb számottevő halálozással járó hatás történt még? Vagy nálad már elég, ha a születéskor várható élettartam változását elmaszatolod, és ennyi? Harminc év javulás után volt most hirtelen egy nagy, évtizedes mértékű spontán visszaesés, pont mint Agliában. Nincs itt semmi látnivaló. 
olvasgassál hantakirály: 
https://www.pnas.org/content/118/5/e2014746118
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 02. 24. 15:25
Előzmény: #32375  dmz
#32379
Na helló, 
Tök véletlenül láttam hogy emlegettél, mert normál esetben átszoktam ugrani az agymenéseidet. Gyakran fordul elő? Nem kellene. Amiket nyáron írtam azok szerintem azóta is vállalható és érvényes gondolatok, láthatóan egy rosszul működő helyzetben vagyunk amit ezerféle módon kell hogy megkérdőjelezzünk. De látom te lapjával tolod azóta is ugyanabban a hogy is mondjam, érdekes hangnemben. Nem várok választ, elég ha magadban megfogalmazod.
algore 2021. 02. 24. 15:22
Előzmény: #32375  dmz
#32378
Nem, semmi hasonlora nem emlekszem :)
Vegyel vissza a hazugsagokbol, aki itt sorba benezett mindent az te vagy, te bekeidoben sosem latott, te... 
algore 2021. 02. 24. 15:21
Előzmény: #32374  apocca
#32377
Nem szeretem ha fake newst terjesztenek. Ezekre reagalok, ilyen amikor az ivermectinrol terjeszti, hogy veszelyes. Most a bekeidoben soha nem latott tulterheles, covid halalozas. Egyeb hulyesegek nem erdekelnek, de a nyilt hazudozast nem hagyom szo nelkul. 
Abszolut hazug adatokkal egy gyogyszerrol (az egyik legbiztonsagosabbrol) terjeszteni hogy veszelyes, nemcsak erkolcstelen de etikatlan. Vszinu btk-ba is utkozik. A panikkeltes is, es a covidrol hazudozas is. 
Amikor tenyszeru adatokat hazudik le a vilagrol azt azert nem hagyom szo nelkul. 
algore 2021. 02. 24. 15:16
Előzmény: #32373  dmz
#32376
Nem azt tettem, hanem osszesitett korhazi kihasznaltsagot, nem-surgossegi kihasznaltsagot, surgossegi kihasznaltsagot es ITO kihasznaltsagot mind ideztem neked, es MIND alacsonyabb volt mint a sok eves atlag vagy akar a 2020-as influenzaszezon. Es foleg a covid csucson, ott egeszen rekordalacsony volt. 
Kuzdesz kemenyen dicso lovag, de nem fogunk kiegyezni dontetlenben :) 
Szanalom amit csinalsz. 
Az uzeneted tovabbra is hazug, amikor minden letezo korhazi kihasznaltsagi mutato atlag alatti, akkor sehogyan sem lehet tulterheltsegrol beszelni. 
Te megis. 
Abban igazad van, hogy nem volt pelda olyan leterheltsegre, mint 2020-ban, ugyanis sosem volt olyan ALACSONY. 
-Megj. : a szuleteskor varhato elettartam valtozas NEM covid specifikus adat, te nagy hantakiraly. 
dmz 2021. 02. 24. 15:06
Előzmény: #32374  apocca
#32375
Emlékszel ugye arra is, hogy augusztusban szerinted és mások szerint már -idézem- 'szarrá volt mutálódva' ez a vírus és teljesen veszélytelenné vált. Előadtad akkor is, hogy szerinted alaptalan bármilyen óvatosságra figyelmeztetés. Sikerült fogyatékos üzemmódban végigröhögni az orvosi kamara figyelmeztetéseit és az általam írtakat. Ehhez képest meghalt azóta 13 ezer ember. A minimum az lenne, hogy ha beégetted magad és részt vettél abban a köznépi ostobaságban, ami a járvány félvállról vételével emberek ezreinek a halálát okozta, akkor ha előre gondolkodva nem is sikerült, legalább visszatekintő értelemben a helyére teszed, hogy mégis kinek volt igaza tavaly augusztusban. Persze ehhez kellene egy minimális mértékű intelligencia és egy minimális mértékű valóságérzékelés. 
apocca
apocca 2021. 02. 24. 14:55
Előzmény: #32369  algore
#32374
van türelmed dééemzéhez:) Jó ideje, mikor megjelent itt egy nap alatt kiderült, hogy teljesen vitaképtelen. Mát bigott vallásossággal a saját dolgait sulykolja és más teljesen elfogadhatatlan számára. Illetve, ha nem fogadod el a veretes gondolatait, ne talán ellentmondasz neki, akkor kiakad és elmond mindennek. Arra se jött rá, hogy ezzel a mentalitással, ha van "igazságtartalom", elgondolkodtató dolog a mondandójában azt lenullázza, látva, hogy milyen nick néven írták.
dmz 2021. 02. 24. 14:48
Előzmény: #32369  algore
#32373
Az ellátó kapacitások kifeszítettsége egy-egy adott betegségcsoport ellátására szakosodott részlegenként értendő. Ha te arra hivatkozol (és ezt teszed), hogy pl kevesebb térdprotézis műtétre került sor, akkor jelezném, hogy az ennek megfelelő osztályok átlag alatti ágyszám terhelése nem jelentett semmilyen könnyebbséget a kifeszítetten működő covid terápiás osztályok szempontjából. Te ezt használod ki, amikor összesített kórházi statisztikákkal jössz, illetve azt használod ki, hogy a betegfelvételkor már igazolt covid betegek sok esetben nem a sürgősségi osztályok leterheltségét növelték, hanem a fertőző osztályét vagy a dedikált covid terápiás osztályokét. Így tudod mutatni, hogy tessék, mind az összbetegszám, mind a sürgősségi betegfelvétel átlag alatti volt. 
Ezekkel a tudatos maszatolásokkal szemben érdemes nézni a tényleges covid specifikus adatokat. 
Néhány tényadat:
 USA covid kórházi betegfelvételek: a szezonális influenza éves átlagos értékének több mint 2x-ese
USA covid halálozások: a szezonális influenza éves halálozásának 10x-ese
USA születéskor várható élettartam változás: -1,1 év 
Az üzenet továbbra is valós, hogy nem volt mostanában példa olyan mértékű leterheltségre, mint amit a covid ellátásba bevont kórházi osztályok tapasztaltak és pontosan ezért nem lehet félvállról venni ezt a járványt, ahogyan te teszed, ide értve a maszkhasználat kétségbe vonását és a védőoltásba vetett közbizalom csökkentését. 
algore 2021. 02. 24. 13:30
Előzmény: #32371  algore
#32372
(egyebkent semmilyen kapacitasbovules nem volt, a max agyszam ugyanaz, mint 2020 januarban) 
algore 2021. 02. 24. 13:28
#32371
Vegigneztem egy adott konkret UK adatokat 2020-ra, a surgossegi, ITO, es teljes korhazi agykihasznaltsag es betegforgalom egyutt mozog, igy az egyszeruseg kedveert mindre vonatkoznak a szamok:
2020 januarban, az influenzaszezonban ugye, 102%-os agykihasznaltsag, ITO 90%.
Ez a teljesen megszokott, minden evben latott teli tulterhelodes. 
Aprilisban, kapacitasbovules elott, a covid csucsan volt 60% agykihasznaltsag, 60% ITO terheltseg. Oktoberre ez felkuszott 80%-ra.
Januarban, a teljes agykihasznaltsag is es az ITO is 90%-ot verte a csucson, azota 80% korul van megint. (20 eve nem volt ilyen alacsony ITO-s terheles teli idoszakban).
A 2020-as, egyebkent enyhe, influenzaszezon is nagyobb tulterheltseget okozott, mint a covid akarmilyen idoszakban. Sot, a covid csucson valoszinuleg, "bekeidoben sosem latott" alacsony ITO es korhazi agykihasznaltsagot lattunk. 60% az eletben nem volt szerintem, de jarvany idejen biztosan soha. 
Vicces :) 
Minden mas fake news. 
badsector1
badsector1 2021. 02. 24. 13:18
#32370

Sinopharm:"Az injekció beadásának helyén tapasztalt mellékhatások:
  • nagyon gyakori: fájdalom
  • nem gyakori: bőrmelegség, duzzanat, keményedés vagy csomó, bőrkiütés, viszketés
  • ritka: bőr kivörösödése
Az egész szervezetet érintő (szisztémás) mellékhatások
  • nagyon gyakori: fejfájás gyakori: láz, fáradékonyság, izomfájdalom, ízületi fájdalom, köhögés, nehézlégzés, hányinger, hasmenés, viszketés
  • nem gyakori: szédülés, étvágytalanság, hányás, szájgaratfájdalom, nyelési nehézség, orrfolyás, székrekedés, túlérzékenység
  • ritka: hirtelen kialakuló (heveny, akut) allergiás reakció, aluszékonyság, álmatlanság, tüsszögés, orrgaratgyulladás, orrdugulás, torokszárazság, influenzaszerű tünetek, érzéscsökkenés, végtagfájdalom, szívdobogásérzés, hasi fájdalom, bőrkiütés, bőrnyálkahártya-rendellenesség, pattanás (akne), szemfájdalom, kellemetlen érzés a fülben, nyirokcsomó-bántalom (limfadenopátia)
  • nagyon ritka: hidegrázás, ízérzészavarok, ízérzet elvesztése, érzészavar (paresztézia), remegés, figyelemzavar, asztma, torokirritáció, mandulagyulladás, kellemetlen érzés a végtagokban, nyaki fájdalom, állkapocsfájdalom, nyaki duzzanat, szájfekély, fogfájdalom, a nyelőcső betegségei, gyomorhurut (gasztritisz), a széklet színének változása, szemfájdalom, homályos látás, szemirritáció, látáscsökkenés, fülfájdalom, idegesség, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, vizelettartási nehézség (vizeletinkontinencia), késlekedő menstruációs vérzés."
algore 2021. 02. 24. 12:31
Előzmény: #32367  dmz
#32369
Milyen tenyt hoztal te, ez vicc akart lenni? Mert annak rossz :) 
algore 2021. 02. 24. 12:30
Előzmény: #32366  dmz
#32368
Bekeidoben sosem latott halalozasrol es tulterhelodesrol beszelsz. Mindketto tenyszeruen cafolva. Ezen nem valtoztat, hogy mit rizsalsz ide, a szamok azok szamok. A nepnek meg vilagszerte egyre jobban elege van az indokolatlan panikkeltesedbol, allando tulzasokbol es teves modellekbol, es ertelmetlen intezkedeseidbol. Majd figyeld. De ne ugy figyeld, mint ahogy a halalozast meg a tulterhelodest figyelted, mert az eleg gyatrara sikerult :) 
dmz 2021. 02. 24. 11:50
Előzmény: #32365  Tégenkünknek
#32367
Nagyon szívesen válaszoltam, de láthatóan nem érdekeltek a tények. Nézegesd a palántáidat. 
dmz 2021. 02. 24. 11:45
Előzmény: #32364  algore
#32366
Esetleg nézd meg azt is, hogy konkrétan milyen diagnózisokban volt visszaesés. Azokban, amelyeknek közük nem volt a járványhoz, egyszerűen féltek orvoshoz menni az emberek és volt ahol nem is mehettek. Ezt az egyéb területeken és éves szinten jelentkező betegfelvétel csökkenést, meg az elmaradt protézisműtétek miatt csődbe ment kórházakat hozod fel érvként, hogy nincs itt semmi látnivaló. 
Ez nem sokat változtat azon a tényen, hogy egy az USA-ban az átlagos szezonális influenza miatti kórházi betegfelvételeket több mint kétszeresen meghaladó covid kórházi betegfelvételre került sor. A covid halálozások pedig 10-szeresen haladták meg az átlagos éves influenza időszak miatti halálozásokat. 
Tégenkünknek
Tégenkünknek 2021. 02. 24. 11:35
Előzmény: #32363  dmz
#32365
Tolod a tudományos maszlagot, ahelyett hogy a palántának való magot ültetnéd te is.🙂
 Aztán majd jön a hiszti a covid-faszság közepette, hogy milyen qrva drága a kaja! 
Majd meglátod eljön, amikor erről lesz szó! 
algore 2021. 02. 24. 11:27
Előzmény: #32360  dmz
#32364
Hivatalos CDC adat a jarvanycsucs idejebol:"emergency department (ED) visits declined 42% during the early COVID-19 pandemic" 
UK adat a jarvanycsucs idejebol:"The number of non-emergency admissions fell by 62% in April 2020"
"the pandemic has also seen a steep fall in both total emergency admissions and emergency admissions via A&E. In April 2020 there were 257,928 emergency admissions via A&E, compared with 405,439 in April 2019 – a 36% drop"
 
Szemermetlenul pofatlanul hazudsz es terjeszted a fake newst. 
Tulterhelodesrol beszelsz a jarvanycsucs idejen, extrem honaprol, mikozben kurva nagy csokkenes volt mind a surgossegi, mind a nem-surgossegi betegforgalomban es betegfelvetelben. 
Nem ici-pici, hanem 
60%-os betegfelvetel csokkenes baszki. 
Fejezd mar be a hazudozast tulterhelodott surgossegikrol. 
Azert mentek csodbe a korhazak, mert nem volt beteg, nem volt forgalom. 
Elkepeszto vagy, mennyire nem vagy kepben semmivel kapcsolatban. 
dmz 2021. 02. 24. 11:21
Előzmény: #32357  Tégenkünknek
#32363
Nem erről volt itt szó. Ld amit írtam: a gyorstesztelés a betegfelvételi protokoll része és az igazolt koronavírusos betegeket jellemzően nem a sürgősségi osztály veszi fel, hanem a fertőző osztály, kialakított covid osztályok. Ezek ugyanúgy koronavírusos betegek. 
dmz 2021. 02. 24. 11:18
Előzmény: #32360  dmz
#32362
1. pont jav: sok helyen nem sürgősségi osztályon történik a betegfelvétel 
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2021. 02. 24. 11:17
Előzmény: #32357  Tégenkünknek
#32361
Én is addig vártam egynapos műtéttel, amíg csoda történt, már nem kell, pedig a sebészorvos mondta hogy akut ellátást igénylő a problémám és nem fog magától megoldódni, vágni kell. Nos már nem kell, juhé. Viszont van egy növekvő lipómám, azzal még kénytelen leszek várni, de még úgyis csak akkora mint egy tyúktojás, lehet hogy ha sokat várok az is felszívódik. Éljen az öngyógyulás. Hát nem mindenkinek sikerül de azok úgy jártak, legalább már nem szavaznak gyurcsánynéra majd.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek