Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
infin 2020. 09. 10. 20:17
#20100
Szóval miért is van ignorálva a sokkal nagyobb probléma. Gondolkozom azon, hogy nem arról van-e szó vajon, hogy nehéz az elsüllyedt költséget elfogadni: az eddigi lezárások árát. Én elfogadom. Tehát elfogadom, hogy tavasszal nem láttunk elég tisztán, és le kellett zárni/állítani mindent, és azt is elfogadom, hogy ez utólag visszatekintve szinte olyan érzés, mintha felesleges lett volna - de nem felesleges, ez csak elsüllyedt költség legrosszabb esetben is. És most már szerintem eleget tudunk ahhoz, hogy ne kelljen további költségekbe vernünk magunkat ezen a téren. Költsünk az idősek célzott védelmére helyette. És nyugodtan szembenézhetünk az elsüllyedt költségekkel, ezeknek nem kell meghatároznia a továbbiakat, és nem kell homokba dugnunk a fejünket sem miattuk.
infin 2020. 09. 10. 20:10
Előzmény: #20097  dmz
#20099
Ez a te véleményed, ami a saját személyes értékrendeden és világképeden alapul. A bizonytalan kimenetelű helyzetek mindennaposak a világban. Nem lehet mindig leállni és toporogni. A maszkviselésnek természetesen nincs különösebb társadalmi ára, a gazdaság szétbaszásának viszont van, nem is kicsi. Nekem igencsak feltűnő, hogy itt mindenki a maszkviselésen rugózik, pedig az apró probléma a valódi problémához képest ...... Részemről egyáltalán nem a nemtörődömség motiválja a hozzászólásaimat és a nézetemet, pont ellenkezőleg. Én a vírusból eredő halálozás elviselését kisebb árnak látom társadalmilag, mint a gazdaság további szívatását. A szóhasználat, hogy "exponenciális", nem hat meg a konkrét adatok megvizsgálása nélkül. Anélkül csak matekdráma : ))). (Tessék, kreáltam egy új szót erre.)
Törölt felhasználó 2020. 09. 10. 20:05
Előzmény: #20097  dmz
#20098
Ma is láttam maszk nélküli utazót a buszon, az első ajtónál ! Gyakorlatilag a vezető ha jobbra és kicsit hátra nézett, láthatta volna a srácot. Talán a mellette ülő barátnője is maszk nélkül volt. Se az utazók, se a vezető nem tartotta be a szabályokat. Szinte tömve volt a busz, fényes nappal.
dmz 2020. 09. 10. 20:02
Előzmény: #20090  infin
#20097
Messze az lenne a társadalom optimális viselkedése, hogy egy bizonytalan kimenetelű helyzetben nem engedi meg senkinek felesleges kockázatok vállalását. Az teljesen felesleges kockázat, hogy eddig következmények nélkül lehetett maszk nélkül felszállni távolsági buszokra, vonatra,  bkv-re és sokan, főleg 25 év alattiak vissza is éltek a szankciók hiányával. A bolti eladók maszkiviselési hanyagsága szintén. Papíron le volt írva, de a gyakorlatban semmilyen szankcióval nem járt és pontosan emiatt volt exponenciális terjedésben az elmúlt hetekben az igazolt esetszám. Semmilyen társadalmi ára nincs, ha valaki zárt térben a száján és nem az állára letolva viseli a maszkot. Addig, amíg az alapvető együttműködésben még mindig ennyire gyengén állunk, addig nem lehet azt mondani, hogy pánik vagy pánikoltatás lenne, mert még mindig a nemtörődömség a nagyobb. 
infin 2020. 09. 10. 19:59
Előzmény: #20092  Peterbond
#20096
ugy ertem h engem NAGYON zavar, katasztrofalis es abszurd amit meg mindig tolni akarnak egyesek lezarasokkal leallitasokkal tavolsagtartasokkal. Abszurd a tenyleges halalozasi aranyhoz kepest
Farelli 2020. 09. 10. 19:58
Előzmény: #20081  upgrayeddAKS
#20095
Mi ez a lázítás tettlegességre való felbujtás kit is kell kisbaltával szájbaverni? Bocsánat de ez túlzás
infin 2020. 09. 10. 19:56
Előzmény: #20092  Peterbond
#20094
Nem en irtam a nyugati mediarol, keversz massal. En a panikkeltest nem tartom feltetlen szervezettnek, inkabb az egyen szintjen neztem. Amugy teged mennyire zavarnak lezarasok, gazdasag szetbaszasa ha tovabbi lezarasokkal, leallitasokkal stb jatszanak? Foleg az alacsony valos halalozashoz kepest (influenza 5x). Abban remenykedem, hogy a szelektiv leallitasos strategia nem eredmenyezi tul sok ceg, iskola stb bezarasat.
infin 2020. 09. 10. 19:51
Előzmény: #20035  Törölt felhasználó
#20093
Ja lehet, mar valaszoltam erre:) Annyit meg hozzatennek, hogy azert nem esik le azoknak elso kerdesed, akik jelenleg tulertekelik a fertozesek es halalozasok szamanak jelentoseget, mert gondolom egyelore a "buborekban" vannak, amin belulrol nem latszik, hogyan nez ki ez a kulso szemlelo szamara. En is benne voltam a buborekban korabban, amig ki nem pukkadt, es vissza nem tertem hirtelen a foldre, a normalis talajra belole, ahol a megszokott modon ertekelem a dolgokat megszokott jozan paraszti esszel, mindenfele plusz elkepzeles, spekulacio, ilyen-olyan negativ de bizonyitatlan lehetosegek es remkepek helyett, nem szivnak be. De a francia link angol verzioja nekem ugyanolyan buborek, csak masik fajta. Tul gyanus nekem, amiket az oltasokrol irt.
Peterbond 2020. 09. 10. 19:41
Előzmény: #20087  infin
#20092
Amit alabb irtam. Kina ahol aztan szarnak a nyugati media velemenyere meg az emberi jogokra 220 esetnel es 17 halottnal ugy lezarta a 9 millios Vuhant ahogy max Bergamo es 1-2 varos volt lezarva.
.
Amugy meg megertem ha valkit a lezatasok meg a gazdasagi hatasok zavarnak. Irtam sok esetben el is tuloztak a lepeseket. Az elsok kozott szoltam fel a mi 16.000 lelegezteto gepunk ellen is. Talan pont ezert kerdeztem ra a maszkra hogy azzal mi a gond. Es nehez azt mondani hogy azzal nincs ha a mondatot azzal kezdi.
infin 2020. 09. 10. 19:41
Előzmény: #20088  harlem
#20091
nem tunik tul kulonleges problemanak, kezelik a protokoll szerint, remelhetoleg nem lesz gond belole
infin 2020. 09. 10. 19:40
Előzmény: #20035  Törölt felhasználó
#20090
Igen, az zavar engem is, amikor a panikot olyan mertekben keltik, ami nincs egyenes aranyban a halalozas mertekevel. Mert hiszen mi szivjuk meg az osszes kovetkezmenyet ennek. Vigyazzunj az idosekre, kulonitsuk el oket, ennyi. Nem kell a tovabbi panikkeltes, felelemgerjesztes, torzitott sotet kept generalasa es terjesztese. Akkor sem, ha jo szandekbol teszik sokan. Pokolba is jo szandekkal van az ut kikovezve.
infin 2020. 09. 10. 19:23
Előzmény: #20086  Peterbond
#20087
A lezarasok a gond, nem a maszkviseles. Errol mi a velemenyed?
Peterbond 2020. 09. 10. 19:19
Előzmény: #20057  pitcairn2
#20086
"szóval a maszkviselésnek és a lezárásoknak nincs negatív következményük?"
.
Azt magyarazza mar el nekem valaki hogy mi ez a nagy meghalunk a maszktol para? Mutoben 8-10 oran keresztul maszkban mitenek orvosok. Ha tenyleg akar csak a koncentraciojukat csokkentene szerintetek viselnek? Nem hogy komoly egeszsegugyi bajod lenne. Es az emberek tobbsegenek jo ha fel ora per nap kell viselni. Megha boltosok panaszkodnanak itt akik tenyleg orakat viselik. De egy novert vagy orvost se hallottam akik eddig is ugy hordtak mint mas a kezeslabast munkaruhanak.
Peterbond 2020. 09. 10. 19:12
Előzmény: #20084  Peterbond
#20085
Bocsanat visszaszivom. Nem 3000 nel. A lezarasokat kemeny 17 HALOTTNAL es 220 esetnel vezettek be.
Peterbond 2020. 09. 10. 19:06
Előzmény: #20050  Törölt felhasználó
#20084
Tolem aztan nem halhattad ezt "az alszent dumat". Mondjuk ez az uzleti es lobby erdek is eros ha ugy vesszuk. A lezarasokat KINA kezdte el. Konkretan egy teljes kijarasi lezarassal kevesebb mint 3000 halottnal. Rajuk aztan nehez fogni hogy a nyugati libsi media es a lobby erdek miatt csinaltak csak. Ahogy sok vezeto is eloszor nagyon ellene volt a lezarasoknak. Es pont azon orszagok lettek a legerintettebbek. Lasd UK Brazil USA. Az hogy sok esetben meg tultoltak alairom de megint felhivnam a figyelmet hogy kiindulaskent KINA zart le tobb millios varost es 10 millios regiot TELJESEN a nyugati halalesetszamok toredekenel.
.
A kovetkezmenyek halalos aldozatairol meg lehet ertekezni. Lesznek ongyilkossagi statisztikak es meglehet nezni hogy a halalozasi szamok megugranak e a valsag hatasara. Egyenlore irdatlan nagy penzszoras a kovetkezmeny nem tomeges halalozasok. Meg kis ugrasok sincsenek egyenlore nem hogy a koronavirus szintuek. A kovetkezmenyek kezelese pedog jelenleg is tart mivel az gazdasagi. Bar annak a gyogyszernek a mellekhatasai lesznek inkabb sulyosak.
dmz 2020. 09. 10. 18:09
Előzmény: #20055  pitcairn2
#20083
A csoportosítás oka, hogy mindkettőnek ugyanaz az ellenszere: elfogadható szintű alapfokú ismeretek matekból, fizikából, kémiából, biológiából vagy ezek hiányából a világról. Semmi gondom nincs azzal, ha kozmetikusok, műkörmösök vagy recepciósok megbeszélik egymás között a lelkivilágukoz illő dolgaikat asztráltestről, feng shuiról, negatív dolgok bevonzásáról, balszerencsés számokról, laposföldről, chemtrailről, 5G tornyokról, jupiter-szaturnusz együttállásról vagy hasonlókról. Joguk van tudományosan igazolt butaságokban hinni. Ott fordul át, ha ezt mások kárára teszik, és pont ez a helyzet ha egy járvánnyal kapcsolatban jól cáfolható butaságokat állítanak. Mivel éppen ott tartunk, hogy exponenciálisan terjed ez a járvány és kb még hat hónapig nem lesz oltóanyagunk, a dolog tétje mindösszesen annyi, hogy nemtörődömséggel, nyílt fórumokon dezinformációkkal jóval magasabb csúcsot gyártunk-e magunknak, mint ami egy egészen minimális odafigyeléssel megúszható lehetne. Sajnos ennél a járványnál nem működik a darwin-elv, mert sokszor nem magukkal csesznek ki végül a dezinformációt terjesztők, hanem a családtagjaikkal, a szomszéd nénivel, a krónikus betegekkel és mindenek előtt az egészségüggyel, amelynek nagyon, nagyon nem mindegy, hogy mekkora terhelést kell kiállnia, amíg érkezik az oltóanyag.
Tehát ez itt nem az UTE-FTC, hogy felülünk valamelyik irányban a lóra és szimpátiából végigtoljuk azt az irányt. Objektív adatok, kutatások, mérések, tanulmányok, tudományosan elfogadott ismeretek  és cáfolatok vannak. Én ezekre hivatkozom. Az érdemi cáfolatot még mindig várom bármelyik állításommal kapcsolatban, mert eddig nulla darab érkezett. A kocsmai köpködést meg nem sorolom ide. 
Törölt felhasználó 2020. 09. 10. 18:08
Előzmény: #20075  pitcairn2
#20082
Nem egészen. Az volt a cél, csakhogy mivel diktatúrák voltak, itt is előjöttek a diktatúrák általános hibái, pl. nem az csinál tudományos karriert, aki tényleg tud, hanem az aki jól fekszik a rendszernél, nem a valós véleményüket mondják, hanem azt, amit a felső vezetés hallani akar, stb.  És hát az indulás sem volt a legjobb, hisz Joszif a ruszkiknál nagyjából kiirtotta az elején a jókat, tehát a második-harmadik vonalból kellett újraépíteni az egészet, nálunk és a szomszédoknál meg a háború végén-után egy csomóan elhúztak nyugatra, stb. A cél tehát megvolt, viszont az eszközök (fejek) hozzá már nem annyira.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2020. 09. 10. 18:06
Előzmény: #19942  PusztaPutyin
#20081
Vannak hasonlóságok, átfedések... pl. náluk is egy dagadt főköcsög viszi a prímet, és ott van a sok rohadt, agresszív, nyomi követője, csicskája. Persze őket nem V. Putyin irányítja kézivezérléssel, de ártalmasak ettől függetlenül is. Az is átfedés, hogy a darazsaknál is a család az első: végső soron ott is minden a dagadt főköcsögtől függ, csak náluk még rokoni szálak is fűzik össze az egész díszes kompániát. A királynő ivadéka az összes nyomi köcsög darázs. Nálunk szerencsére nem ez van, bár szívesen elnézném, ahogy a potrohos focista megszül valamit... focilabdát, közbeszerzési értesítőt, netán stadiont :) vagy mondjuk ennek az inverzét, ahogy "beteszik" neki a stadiont... na mindegy... szóval náluk is családi vállalkozás a rablógazdálkodás. Pl. a méhek gyűjtik a mézet, a darazsak meg megtámadják őket, és (ha tudják) megszerzik a méhek erőforrásait ill. azok egy részét. Van, hogy lárvákat lopnak el a méhkasból. Lényegében olyasmik a darazsak, mint a hangyák, csak nincsenek olyan sokan, de uolyan agresszívan terjeszkednek. Befészkelik magukat mindenhová (újabb hasonlóság a maffiózókkal), és terrorizálják azokat, akik útjukba kerülnek. Szerencsére darazsat irtani nem bűn (sajnos egyelőre ez a párhuzam nem működik). Általában békén hagyom a rohadtakat, de azért vannak olyan esetek, amikor átlépnek egy bizonyos határt... mondjuk ez is átfedés, ez igaz a maffiózókra is. A lényeg pedig: bármelyiket hagynánk, elszaporodnának. Irtani kell még az írmagjukat is, amikor már "veszélyessé" váltak. Ha hagyjuk, csak pofátlanabbak lesznek. Jelentős különbség: a darazsak "született" ragadozók, míg a maffiózók ezt ellesték, és rengeteg dolgot szarul is csinálnak. Valójában olyanok, mint az "orkok": egyénként gyáva férgek, de amikor úgy érzik, hogy sokan vannak, akkor felbátorodnak... és pont ezért kell kisbaltával szájbaverni mindet ilyenkor. (Hogy tudják, hol a helyük... habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr...)

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek