Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 14. 23:39
Előzmény: #14518  Törölt felhasználó
#14519
Igen!
Törölt felhasználó 2020. 04. 14. 23:36
Előzmény: #14517  gombócból_is_sok
#14518
Én gondolom a szkeptikus kategóriába lettem sorolva 😀
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 14. 23:22
Előzmény: #14515  Csatar
#14517
Nyugi, ha furán érezted magad akkor azért volt mert fura a társaság :). Van itt minden, kormánymegbízott, rettegő, szkeptikus,  szkeptikusgyűlölő rettegő, frissen megtért szeretet apostol, stb stb, nagyon színes a felhozatal.
Törölt felhasználó 2020. 04. 14. 22:22
Előzmény: #14514  gombócból_is_sok
#14516
Én eddig erre nem gondoltam. De érdekes felvetés.
Csatar 2020. 04. 14. 22:19
Előzmény: #14514  gombócból_is_sok
#14515
Személy szerint du. nem tudtam eldönteni, hogy páran itt meghülyültek vagy velem van valami nagy baj:))))
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 04. 14. 22:16
Előzmény: #14512  Csatar
#14514
Jól teszik. Más: feltűnt hogy nagyon kihalt a topic délután óta. Mintha zavar keletkezett volna a fejekben a várható folytatást illetően. Hát igen, a tegnap pánikja holnap már elavult gondolat lesz kormányzati szinten is. Gondoltatok arra, hogy azért dobtak ki egy halom beteget a kórházakból, mert lehet hogy jövő héten bejelentik hogy mindenki menjen dolgozni, vége a korlátozásnak? Ami megugró esetszámot fog hozni?
Leelossy 2020. 04. 14. 22:15
Előzmény: #14382  gambadoro
#14513
Várom véleményedet a mai olasz és magyar helyzetről.Érdekel,mert mindig tanulok és tájékozódok belőlük.Jól látod a dolgokat és jó hogy kapcsolod a gazdasági hatásokkal is. Előre is köszönöm.
Csatar 2020. 04. 14. 22:09
#14512
10 U.S. states coordinating plans separately from the White House to reopen businesses shut by the coronavirus are responsible for an outsized proportion of the U.S. economy. Monday, three states on the U.S. West Coast, led by California Governor Gavin Newsom, and seven on the East Coast, led by New York Governor Andrew Cuomo, said they will develop coordinated regional plans. (Csak halkan mondom ez a svéd-modell, tudom csúnya népírtó libsi vagyok:))))))
https://www.cnbc.com/2020/04/14/the-10-us-states-developing-reopening-plans-account-for-38percent-of-the-us-economy.html
 (Csak halkan mondom ez a svéd-modell, tudom csúnya népírtó libsi vagyok:))))))
badsector1
badsector1 2020. 04. 14. 21:46
#14511
"A Magyar Helsinki Bizottság írta meg részletesen, hogyan zajlott annak a kilenc éve Magyarországon élő iráni egyetemistának a deportálása, aki kérte is a bíróságtól, hogy ne küldjék vissza a járvány egyik gócpontjának számító országba. A jogvédő szervezet bejegyzése szerint a 33 éves nő, akinek a nevét megváltoztatták, és írásukban Zarának neveztek, a SOTE-n tanult gyógyszerészetet. Amikor kiderült, hogy egy honfitársa fertőzött, az egyeteméhez fordult, hogy mit tegyen, ahol annyit mondtak neki, maradjon otthon. A beszámoló szerint „aztán egy éjjel összeszedte őt egy mentő rendőrökkel együtt, és bevitte a Szent László kórházba. Ott néhány napot töltött karanténban. A szabályokat betartotta, a személyzettel nem volt semmilyen konfliktusa. Mégis büntetőeljárást indítottak ellene, és meg sem várva az eredményét, azonnali hatállyal kiutasították az országból.”Az írás szerint „olyan időpontban elkövetett vétség elkövetésével gyanúsították meg, amikor a hivatalos papírok szerint még ott sem volt a kórházban. Az ügyvédje máig nem ismerheti meg a nyomozás iratait, és sok semleges tanút nem hallgattak meg, pedig ők egybehangzóan állítják, az egyetemista nő ártatlan. Ha valaki ismeri őt, akkor nehezen képzeli el, ahogy törékeny nőként, orvostanhallgatóként dühöngve kitör a karanténból.”"
  
Orbány félre értette A tanú című filmet.
badsector1
badsector1 2020. 04. 14. 18:07
#14507
"A járványügyi védekezés kormányzati feladat. Pont
– zárta le a maga részéről a kérdést Karácsony, kijelentését a vonatkozó kormányrendeletből vett idézettel támasztotta alá.Elmondta, hogy a Fővárosi önkormányzat minden hatósági intézkedést megtett, amit a kormány előírt. A kormányhivatal ellenőrzései is ezt állapították meg. Elmondta, hogy a védőfelszerelések beszerzése a hatóságok dolga a már idézett kormányrendelet szerint, de az önkormányzat is igyekezett ezekkel ellátni az intézményeit.Hozzátette, hogy a „járvány első szakaszában” főleg az önkormányzat szerezte be a védőfelszereléseket, de ahogy érkeztek külföldről az eszközök, „el kezdtek csordogálni a központból a védőfelszerelések”.
A kormányhivatal feladata a védőeszközök beszerzése a kormányrendelet szerint– szögezte le a főpolgármester, ám elismerte, hogy a járvány kezdetén „pokoli nehéz volt” hozzájutnia  védőfelszerelésekhez. Azokhoz a Fővárosi Önkormányzat is nehezen jutott hozzá, illetve a kormányhivatal is, de amióta rendelkezésre állnak, már több segítséget kapnak utóbbi helyről.Karácsony arról is beszélt, hogy ő „személy szerint megpróbált konstruktívan hozzáállni a kormányhoz”, a múlt szerdai kormányülésen, ahová meghívták, úgy vette észre a kormányban is volt fogadókészség a felvetéseire, kéréseire. Másnap mégis „hirtelen mindenért” őt tették felelőssé. 
A többi állami fenntartású idősotthonban, ahol megjelent a koronavírus, akkor Orbán személyes felelősségét fogjuk felvetni? Lehet ilyen játékot játszani, de nem fog kevesebb ember meghalni."
badsector1
badsector1 2020. 04. 14. 17:34
#14505
"A járvány okozta ellátási zavaroknak több halálos áldozata lehet, mint a koronavírusnak"
"A 444-nek nyilatkozó vezető orvos szerint a nem koronás betegek közül sokan nem jutnak megfelelő ellátáshoz. Ez, például a rákbetegek esetében, végzetes lehet. Tesztből továbbra is kevés van, előfordul, hogy pont a kórházi dolgozóknak nem jut."
  
Talán kezdődik valami józanodás.
badsector1
badsector1 2020. 04. 14. 17:30
#14504
"Én azon leszek, hogy tompítsam ezt a vitát. De a többi állami fenntartású idősotthonban, ahol megjelent a koronavírus, akkor Orbán személyes felelősségét fogjuk felvetni? Lehet ilyen játékot játszani, de nem fog kevesebb ember meghalni. Mi elmondtuk a magunk igazát, nem vádaskodunk, elmondtuk a tényeket- fogalmazott Karácsony, aki szerint ha ezt az energiát, amit erre szánnak a politikai szereplők inkább a védekezésre használnák, mindenki jobban járna."
  
Karácsony a főváros fenntartású idősotthonokban megjelent koronavírus fertőzésért felelős, orbány az állami fenntartású idősotthonokban megjelent koronavírus fertőzésért felelős?
Ez így döntetlen szagú játszma.
badsector1
badsector1 2020. 04. 14. 16:53
#14502
"Erősen odaszólt az Emminek a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa"
"A főorvos szerint a kötelező ágyfelszabadításról szóló minisztériumi utasítás veszélyezteti a vizsgálatot, majd kezelést igényelő csecsemők egészséges élethez való jogát."
  
Törölt felhasználó 2020. 04. 14. 14:39
Előzmény: #14489  Törölt felhasználó
#14501
kritikai szemmel kell nézni a "saját" médiumokat is és adott esetben bírálni őket,ellentmondani nekik. ha nem így teszünk,akkor azok ugyanúgy fognak viselkedni, mint a pártok. a korlátlan és kritikanélküli támogatottság tudatának a hátterével még jobban rá fognak erősíteni az egyoldalú szemléletre, - nem lesz erkölcsi fék a saját táboruk által - ami ahhoz vezet, amit a politikában is tapasztalunk anno az mszp/szdsz és most egy ideje a fidesz alatt is, hogy a másik oldlat bármi módon meg lehet alázni, akár igaztalanul, otrombán is, nem lesz aki azt mondja,h ez már sok, nem fér bele. ez az öngerjesztő háborús logikai spirál lehetetlenné teszi az értelmes párbeszédet. Ez az országra egészében lesz káros, és egyik fél sem fog belőle profitálni hosszabb távon, mert nem a józan ész mentén születnek a döntések , konstruktív vitákban, hanem kitárgyalatlan előítéletek mentén sok esetben.
szerintem.
egyetértek,h az általad említett balos,liberális médiumok is tendenciózusan egyoldalúak sok esetben. az origoból  pártállami szócső lett.nem is világnézeti alapon írják a cikket, hanem meghatározott ideológia céllal.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek