Topiknyitó: harlem 2020. 01. 25. 23:26

CoronaVirus  

Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
gambadoro 2020. 02. 26. 14:26
Előzmény: #2077  gambadoro
#2080
webbeteg is hülye
előforduló esetek kevesebb, mint 20 százalékában tapasztaltak súlyos szövődményeket, és mintegy 2 százalékos a halálozási arány. Ez az eddigi adatok alapján magasabb, mint a szezonális influenzajárványok esetén. Az adatokat ugyanakkor torzíthatja, hogy a járvány egésze alatt többnyire a súlyos eseteket dokumentálták, amennyiben az enyhébb eseteket is számításba vették volna, alacsonyabb lenne ez a szám.
Törölt felhasználó 2020. 02. 26. 14:25
Törölt hozzászólás
#2079
kfredd 2020. 02. 26. 14:24
Előzmény: #2067  pomperj
#2078
Bazdmeg te most akkora baromságot írtál, hogy jobb lett volna, ha hallgatsz..
gambadoro 2020. 02. 26. 14:23
#2077
Új típusú koronavírus - Mit tudunk eddig róla? Szerző: WEBBeteg összeállítás A 2019-nCoV névre keresztelt új típusú koronavírust első alkalommal a kínai Wuhan városban detektálták. A legtöbb fertőzés továbbra is Kínában fordul elő, ám valamennyi kontinensen megjelent. A WEBBeteg infektológus szakértője segítségével foglaljuk össze, mit tudunk eddig az új típusú vírusról. Korábbról is ismert a súlyos légúti szövődményeket okozó koronavírus A koronavírusok (coronavírus) hazánkban is régóta előforduló víruscsalád, amelynek eddig ismert tagjainak többsége megfázásszerű panaszokat okozott, általában enyhe lefolyásúak. A mostani járványt ennek a víruscsaládnak egy új típusa, a 2019-nCoV okozza. Az eddigi genetikai vizsgálatok alapján az új típusú koronavírust a denevérek által hordozott koronavírushoz, illetve a súlyos légúti megbetegedést okozó SARS vírushoz hasonlítják. A járvány kezdetekor az esetek jelentős részében olyan betegeket jegyeztek fel, akik állatkereskedésben, tenger gyümölcseivel foglalkozó üzletben dolgoztak vagy fordultak meg, így az első fertőzéseket állatoktól származónak tartják. Ezidáig nem pontosan tisztázott a terjedés mechanizmusa, fontos információ azonban sok más más koronavírushoz hasonlóan az állatkontaktus kiemelt szerepe. Hirdetés Mennyire veszélyes a 2019-nCoV koronavírus? Egészséges immunitású egyénben nagy valószínűséggel nem fordul elő súlyos, halálos lefolyás. Az immungyenge állapotok (szteroid kezelés, tüdőgyógyászati alapbetegség, terhesség, rosszindulatú betegségek és kezelésükkel járó immungyengeség, cukorbetegség, erős dohányzás és ezzel járó krónikus légúti betegség) fokozzák a súlyos lefolyás valószínűségét. A járvány kezdeti szakaszában elhunyt áldozatok esetében egy vagy több krónikus alapbetegségről számoltak be. Az előforduló esetek kevesebb, mint 20 százalékában tapasztaltak súlyos szövődményeket, és mintegy 2 százalékos a halálozási arány. Ez az eddigi adatok alapján magasabb, mint a szezonális influenzajárványok esetén. Az adatokat ugyanakkor torzíthatja, hogy a járvány egésze alatt többnyire a súlyos eseteket dokumentálták, amennyiben az enyhébb eseteket is számításba vették volna, alacsonyabb lenne ez a szám. Főleg az időseket fenyegeti a súlyos szövődmény Az eddigi adatok szerint a 9 év alatti gyerekeknél nem történt halálos eset. Az 50 év alatti felnőtteknél a halálozási arány alacsony, nem éri el a fél százalékot (amely a legtöbb influenzajárványra jellemző érték). Az 50-es korosztálynál ez a mutató meghaladja a fél százalékot, a 60-asoknál 3 százaléknál magasabb, a 70-es éveikben járóknál 8 százalék, a 80 éves vagy idősebb korosztályban a legmagasabb: több mint 14 százalék.
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24552/az-uj-koronavirus
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 02. 26. 14:22
Előzmény: #2063  morricone
#2076

Ha karanténba kerülök annak nem fogok örülni mert van elég dolgom most a vállalkozásban, de a meccs kedvéért kivárok három karantént is, ha muszáj. Remélem, nem lesz muszáj.
 
Úgy vagyok tudod, mint azzal az elméleti lehetőséggel, hogy most még nevetek azon hogy beülök a kocsiba és defektem lesz aztán nézek nagyokat ha tényleg lesz,mert aki defekttől fosott az már demegmondta hogy megtörténhet. Ha defektem lesz akkor hívok autómentőt, ezekben a modern szarokban ugyanis már csak javítókészlet van. De nem fogok tőle fosni folyamatosan.
 
Remélem, követhető volt.
gambadoro 2020. 02. 26. 14:22
Előzmény: #2072  kukker
#2075

dehogynem
erről beszélek
az senkit nem érdekel, hogy a combnyaktörésesek (tipikus) nagy része simán meghal kórházi fertőzésben (tüdőgyulladásban)
az sem érdekel senkit, amit bemásoltam a brutális h1n1 haláleset számról, ami messze messze több, mint a korona
kszsah1 2020. 02. 26. 14:21
Előzmény: #2072  kukker
#2074
lehet hogy egyesek beshortoltak a tözsdén , aztán elhintették a pánikot , én erre gondolok
gambadoro 2020. 02. 26. 14:20
Előzmény: #2070  morricone
#2073

szerinted ez személyeskedés?
Minden otodikes  tudja egyebkent ezt.
Vagy h valaki a családomat a szájára veszi?
szerintem igen
az a baj, hogy sokan nem viselik el, hogy létezik más vélemény, létezik olyan vélemény, ami nem a pánikkeltésben érdekelt
én csak és kizárólag tényeket írtam idáig, alá is támasztottam minden állításom
arról nem tehetek, hogy a tények másokat zavarnak, és becslésnek degradálják, míg az általuk fújt pánik lufit meg ténynek...
szóval, mi a véleményed a Lazio esetszámról?
kukker 2020. 02. 26. 14:19
#2072

Kezd kettős érzésem lenni ezzel a vírussal kapcsolatban.
Kezd olyan érzésem lenni, hogy talán egy kis média-manipuláció áldozatai vagyunk itt mindannyian.
Kína a héten "beindult".
Nincsenek tömegével Európában sem halottak, milliós országokban két-három 60 év feletti halott, ami a "mezei" influenzajárvány esetén is van.
Nem lehet az, hogy ez egy baromi jó piaci manipuláció a média-hisztivel együtt, amit - én is úgy érzem - bekajáltak sokan?
gambadoro 2020. 02. 26. 14:17
#2071
A CCDC által a Chinese Journal of Epidemiology című folyóiratban közzétett tanulmány készítői a Kínában február 11-ig megbetegedett 44 672 igazoltan vírusfertőzött adatait vizsgálták. Az esetek 80,9 százalékát írták le enyhe, 13,8 százalékát súlyos lefolyásúnak és csak 4,7 százalékuk volt kritikus. A halálozási arány a 80 éves vagy idősebb korosztályban a legmagasabb, több mint 14 százalék. A kilenc év alatti gyerekek körében nem szedett halálos áldozatot a járvány. 39 éves korig a halálozási arány alacsony, a 40-es éveikben járók körében sem éri el a fél százalékot, az 50-eseknél meghaladja azt, a 60-asoknál 3 százaléknál magasabb, a hetvenes éveikben járóknál 8 százalék. Ami a nemek szerinti megoszlást illeti, jóval több férfi, mint nő halt meg a járványban: az előbbiek körében 2,8, utóbbiaknál 1,7 a halálozási arány.A tanulmány szerint a megbetegedések számát mutató járványgörbe január 23. és 26. között csúcsosodott, február 11-ig lefelé mutat. Február 13-án kibővítették a kínai esetdefiníciót, ettől kezdve a klinikailag igazolt esetek laboratóriumi megerősítés nélkül is az igazolt esetek kategóriájába tartoznak. A lefelé mutató tendencia a kutatók szerint azt jelenti, hogy működik a teljes városok elszigetelésére hozott intézkedés, és segíti a járvány megfékezését a fontos - a kézmosásról, a maszk viseléséről, az orvosi segítségnyújtás kéréséről szóló - információk közzététele sok-sok csatornán, valamint a több ágazatot érintő gyors reagálású csoportok bevetése.
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24606/kiket-sujt-a-koronavirus
Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/24606/kiket-sujt-a-koronavirus
morricone 2020. 02. 26. 14:14
Előzmény: #2061  Shut-up
#2070
Na te is egy ide keveredett hülyeségeket beszélő ember vagy!! Mi itt hetek óta normálisan megbeszéltük eddig a témát nem volt ilyen személyeskedés eddig itt! !! Sajnos minden topicban megjelenik a hozzád hasonló!!! Majd én rádzárom az ajtót ha benne leszel,jó??? Jó lenne topicgazda ha figyelnél egy kicsit az ilyen emberkékre,mert többen nem fognak ide irni akik eddig is normálisan beszélgettek!!
gambadoro 2020. 02. 26. 14:12
Előzmény: #2067  pomperj
#2069

légútit kapnak el?
SO WILL SPRING’S ARRIVAL HELP BRING COVID-19 UNDER CONTROL? “It’s entirely possible that we might get a spring-time lull,” said Clarke. “It’s unlikely to make things worse, but we don’t know for sure - it’s an educated guess.” Hunter echoes that, saying he thinks it’s likely “that the disease will decline substantially during the summer months in the northern hemisphere”. “Whether it comes back again is a moot question,” he added. “It would not surprise me if it largely disappeared in summer only to reappear again in the winter.”
gambadoro 2020. 02. 26. 14:11
Előzmény: #2066  gambadoro
#2068
flood tudjátok, a tények:
SO WILL SPRING’S ARRIVAL HELP BRING COVID-19 UNDER CONTROL? “It’s entirely possible that we might get a spring-time lull,” said Clarke. “It’s unlikely to make things worse, but we don’t know for sure - it’s an educated guess.” Hunter echoes that, saying he thinks it’s likely “that the disease will decline substantially during the summer months in the northern hemisphere”. “Whether it comes back again is a moot question,” he added. “It would not surprise me if it largely disappeared in summer only to reappear again in the winter.”
reuters
pomperj
pomperj 2020. 02. 26. 14:10
Előzmény: #2062  wyl
#2067

Minden otodikes  tudja egyebkent ezt.
Megis, terjed a neten az ostobasag, hogy majd  jon a nyar,  es akkor majd elpusztulnak a virusok.
Ja,  ha mindet kirakod egyenkent a napra.
,
Az megse veletlen, hogy  a gyerek-mesekben a tropus dzsungelekben a feher emberek folyton elkapnak minden betegseget.
gambadoro 2020. 02. 26. 14:08
Előzmény: #2059  morricone
#2066

persze
mivel egy légúti vírus így nagyon komoly a valószínűsége, hogy ugyanúgy viselkedik mint a többi influ vírus
de akkor arra válaszolj:
az 5 millió ember forgató Rómában miért nincs több beteg?
csak 3
az is 2 hete volt
érdekel a véleményed
hogy a fenébe nem vitte be oda senki, de leginkább miért nem terjed?????????
várom válaszod
gambadoro 2020. 02. 26. 14:06
Előzmény: #2062  wyl
#2065

teljesen másképpen működik a gazdatestben (vérben) és a levegőben
gambadoro 2020. 02. 26. 14:04
Előzmény: #2052  totoro
#2064

mi a flood?
a tények?
morricone 2020. 02. 26. 14:04
Előzmény: #2056  gombócból_is_sok
#2063
Nem akarlak megbántani,mert készülsz a Barca meccsre,ssikerüljön is már írtam,de ha a te vagy a hozzád hasonlók teljesen rendbe találják a mostani helyzetet és netán ahol te is élsz, és véletlenül ott találnak majd egy beteget és karanténban kerüsz vagy a másik úr aki nagyon pozitív,akkor mi lesz a vélemény?? Nem kivánom senkinek,magamnak sem de bárhol előfordulhat.Ott a kanárin a szálloda egy olasz beteg,1000 ember karantén Köztük 5 magyar!! Ennyi, egy beteg,és lezárnak egy debrecent,vagy ne aggy istn egy fővárost!! Ne vicceljük,már el!!
wyl 2020. 02. 26. 14:03
Előzmény: #2059  morricone
#2062
Hány fokos az normál emberi test hőmérséklet 37 körül ?  A 40 fokos láz hőmérsékletre sem fog nagyon kipusztulni, amit az immunrendszer bevet ellene, max.  a  immunválasz (limfociták > falósejetek) pusztíthatják ki a jobb immunválaszú  embereknél. 
40 fok felett meg azért elég ritka a környezeti hőmérséklet, s ráadásul melegben magasabb a páratartalom is , ami szintén kedvez a fertőzésnek.  
Shut-up
Shut-up 2020. 02. 26. 14:00
Előzmény: #2049  morricone
#2061
Zárd be az ajtót és ha kopogtatnak, kérdezd meg, hogy a vírus-e. Ha igen, ne engedd be.

Topik gazda

harlem
harlem
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek