Topiknyitó: MézCsepp 2019. 10. 01. 12:29

Maradjon Tarlós a Főpolgármester!  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2019. 10. 03. 18:13
Előzmény: #39  Dehogynincs
#40
Ahogy Antall József mondta: "Tetszettek volna forradalmat csinálni" Mivel nem volt, a régi káderek is átmentették magukat, lásd Matolcsy, Pintér, stb.
Viszont azóta eltelt 29 év, az Mszp mai vezetőgarnitúrája meg 40-50-es, tehát ők már nem igazán voltak vezetők annak idején (max a kiszben a végén, mint Gyurcsány vagy Kövér), tehát nem mondhatnám, hogy nagyon részt vettek volna a pártállam működtetésében. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 10. 03. 17:41
Előzmény: #37  Törölt felhasználó
#39

Puzsér nem ment el az előválasztásra és nem nyerte meg.
Maradna Berki, de őt a fidesz futtaja. Volt idő, amikor a fidesz Szűrös Mátyást futtatta az Új Baloldallal, amelyik el is hozott hatezer szavazatot .
Ha Puzsér mellett ott virítana a dk és az mszp logója, akkor sem jönnék zavarba. Szándékosan érvénytelen szavazatot adnék le.
Az mszp utódpárt. Véletlenül éppen az mszmp utolsó kongresszusára alapította az mszmp.  Az mszp káderei már az mszmp-ben is káderek voltak. Horn, Medgyessy, Kovács László. Sokuknak volt PB-s vagy KB-s priusza vagy a pártban vagy a kiszben.
Az ellenzéki kerekasztal minden felhatalmazás nélkül sokat tett azért, hogy a diktatúra főkolomposai a demokráciában is közszereplők maradjanak.
Abban egyetértünk, hogy a fideszben is dühöng a bolsevik lelkület.
Abban is igazad van, hogy az mszp programjában nem szerepelt a 2006-os utcai harcászat. Csak a tevékenységében.
Diktatórikus kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
Törölt felhasználó 2019. 10. 03. 12:28
Előzmény: #34  hold66
#38
BKV jegyárak soha nem fedezték a költségeket, mindig ki kellett pótolni, ha az állam kevesebb pénzt adott, akkor fővárosi forrásból, tehát vagy jegyárat kell növelni vagy máshonnan lecsípni, Demszky emelt, Pista lecsípett, hogy melyik a jobb, viszonyítás kérdése.
Törölt felhasználó 2019. 10. 03. 12:21
Előzmény: #31  Dehogynincs
#37
A 2-es pontod alapján nagy szarban lennél, ha Puzsér elmegy az előválasztásra és megnyeri, mert akkor bizony most mögötte is ott lenne az Mszp-Dk logo. Érdekes ez a nagy kommunista-ellenességed is, mivel én sem szeretem őket és pont ezért én a fideszre nem szavazok, mivel szerintem ők a leginkább kommunisták. Megjegyzem, 1990 óta én az MSZP programjában vagy tevékenységében még a kommunizmus leghalványabb nyomát sem tudtam felfedezni.
Törölt felhasználó 2019. 10. 03. 12:17
Előzmény: #32  totoro
#36
Ott sántít a dolog, hogy nemcsak az Mszp-Dk van benne az összefogásban, hanem egyéb pártok is.
Törölt felhasználó 2019. 10. 03. 12:15
Előzmény: #27  peter_s
#35
"Ja, ez a ti demokráciátok, aki nem tartozik hozzátok az takarodjon a f@szba, és mindenki aki nem karigerire szavaz az fideszes. Ugyanazt a lemezt toljátok, mint a fideszesek, semmiben nem különböztök tőlük, komolyan. "
Ne csúsztass, ha megkérhetlek. Egy szóval sem állítottam, hogy Puzsér ne tartozna az ellenzékhez vagy hogy fideszes lenne. Azt mondtam, hogy mivel ő az ellenzékhez sorolta magát (és ellenzéki pártok támogatták), akkor talán részt kellett volna vennie az előválasztáson, ha részt vesz és megnyeri, akkor ma ő lenne az összellenzéki jelölt és rá szavaznék. Mivel nem vett részt és a támogatottsága is csak 5 % körül ingadozik, nincs már értelme az indulásának, ráadásul valószínűleg több szavazatot venne el az ellenzéki jelölttől, így ha tényleg komolyan le akarja váltani Tarlóst, akkor húzzon el.
A személyeskedést és a lekezelő hangnemet is jó lenne ha hanyagolnád.
hold66 2019. 10. 03. 11:53
Előzmény: #33  totoro
#34
Ezelőtt sem volt jobb de legalább nem szöktek el a bkv jegy árak és folyamatos a fejlesztés és a metro is be lett fejezve. Két oldal közül a Tarlós a jobb, egyébként mind a két oldalon vannak hiányosságok ebben egyetértek
totoro
totoro 2019. 10. 03. 11:27
#33
" És mi lesz Budapesten mégis Tarlós vezetésével öt év múlva? Ugyanaz lesz, mint ma. Nem változik semmi. Budapest koncepciótlanul, de üzembiztosan sodródik tovább. "
totoro
totoro 2019. 10. 03. 11:18
#32
"Karácsony Gergely azzal kampányol, hogy megszünteti a Fidesz budapesti uralmát. Jelzem, hogy nem szünteti meg. Karácsony Gergely maga a Fidesz budapesti uralma. Ő az akadálya, hogy le lehessen váltani a Fideszt Budapesten. Ő és a mögötte álló Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnök. Orbán Viktor háztáji ellenzéket tenyészt magának, gondosan felvásárolja és finanszírozza az MSZP-t és sajtóját, mert azt akarja, hogy ők hívják ki négyévente, választásról választásra. Velük szemben nyeri kétharmadról kétharmadra az újabb és újabb választásokat, ezek a kihívók kellenek neki most, 2022-ben, 2026-ban és 2030-ban is. Az ő alkalmatlanságuk és korruptságuk már alaposan ki lett próbálva 2002 és 2010 között, és oly sikeresen, hogy Orbán-korszak lett a következmény. Ennek szellemében buktatta meg Orbán Viktor és Molnár Zsolt másfél éve Botka Lászlót, hogy Karácsony Gergely álljon a helyére."
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 10. 03. 09:43
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
#31
1. A főpolgármester személye fontos ugyan, de a fővárost sokkal inkább a közgyűlés irányítja, mint ő. Az ellenzéknek a közgyűlésben kellene többséget szereznie.
2. Ellenzéki vagyok, de nem kérek Karácsonyból és az őt támogató kommunista utódpártokból. "Matematikai" megfontolásaidat fölülírják az értelmiek és érzelmiek. Nekem a dk és az mszp ne jöjjön semmiféle jelölttel! Karácsonyt nem gondolom magam közé valónak. Az is matematika, hogy eleve nem szavazok általam elutasított pártok jelöltjeire.
3. Az előválasztás nem demokratikussági kérdés. Demokrácia elképzelhető előválasztással és előválasztás nélkül is.
4. Fideszből kiábrándultként hajlandó vagy inkább kénytelen vagyok Puzsérra szavazni.
5. A nagy összefogásosdiban nem sikerült olyan jelöltet állítani az ellenzéknek, amelyik egy magamfajta antikommunistának is elfogadható. Eleve  lemondtak a szavazatainkról. Ha ennyire nincs szükségük a szavazatomra, akkor én nem fogok erőlködni, hogy rá szavazzak. Egyébként éppen az mszp-szdsz koala tette egyfordulóssá az önkormányzati választásokat és éppen azért, hogy az akkori ellenzék kénytelen legyen már a jelöltek állításánál összefogni. Rövid- és középtávon ez a számítás néhol be is jött. Horváth Csaba is a külön induló miép miatt lehetett 2. kerületi polgármester. Hosszú távon persze már a saját levében fő.
totoro
totoro 2019. 10. 03. 08:54
#30
" Visszatérve: nem gondolom, hogy a kisebbik rosszra leadott szavazattal le lehet váltani az elmúlt harminc évet. És azért lesz a harmincból ötven meg hetven év, mert újra meg újra meghozzuk ugyanazt a rossz döntést. Én már nem hiszek a kisebbik rossz létezésében – ez az elit trükkje. Ugyanazt az elértéktelenedett érmét kapjuk az életünkért, csak négy-öt évente meghallgatjuk, hogy a fej kisebb rossz, mint az írás. Így nem váltjuk le soha az érmét, csak forgatjuk és forgatjuk. Nekem ebből elegem van."
Törölt felhasználó 2019. 10. 02. 22:47
Előzmény: #27  peter_s
#29

Ha ostobaságokból indulsz ki, akkor általában a végeredményed is az lesz. Ez most egy ilyen eset.
Puzsérról van még egy rakás vélemény forgalomban kezdve a fideszével ami úgy szól hogy alkalmatlan. És ez még igaz is. Kivételesen. De valójában ez is mindegy pont úgy, mint az a kettő amit írtál függetlenül attól, hogy igazak-e. A lényeg a következő:
4 jelölt van, amiből kettőnek van valós esélye nyerni (4x% támogatottsággal mérve), és ezek szerint a következő pártok fogják Budapestet irányítani: Tarlós = FideszKDNP. Karácsony = Ellenzék.
Ha elfogadjuk Puzsért ellenzékinek, akkor is az a helyzet, hogy nagyságrendileg kevesebb szavazóval rendelkezik (4-5%). Neki tízszerezni kellene a győzelemhez, míg karácsonynak kb. 10%-ot javulnia. Melyikre több az esély? Ha megvan a helyes megoldás, akkor abból már meg is van, hogy miért elpocsékolt szavazat ellenzékiként Puzsérra voksolni. Azaz nem demokratikussági kérdés a Karácsony vs. Puzsér kérdés, hanem matematikai. A demokratikussági kérdés az előválasztás volt.
Egyébként annyiban igazad lehetne, hogy valóban csak abban a közegben növelné Tarlós esélyét, ahol az ellenzékiet meg tudják osztani azzal, hogy maguk közül valónak gondolják Puzsért, és valahogy rájuk tukmálják az esélyesebb jelölt helyett. (Nem véletlnül védik itt a fidesz szimpatizánsok ellenzéki jelöltként..) Ha a Fideszből kiábrándultak is hajlandóak rá szavazni, akkor már nem lenne ez igaz. De én ilyet nem hallottam egyetlen fideszestől sem. Ők inkább nem fognak szavazni a saját környezetem visszajelzései alapján.
signal2
signal2 2019. 10. 02. 21:57
Előzmény: #27  peter_s
#28
Van ilyen állítás, hogy Puzsér fideszes és fideszesek szavaznak rá? Szerintem nincs.
peter_s 2019. 10. 02. 21:53
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
#27
Ja, ez a ti demokráciátok, aki nem tartozik hozzátok az takarodjon a f@szba, és mindenki aki nem karigerire szavaz az fideszes. Ugyanazt a lemezt toljátok, mint a fideszesek, semmiben nem különböztök tőlük, komolyan. 
.
Két vélemény szokott lenni Puzsérral kapcsolatban az ún. ellenzéki oldalon:
1, Minek indul ha semmi esélye, senki nem fog rá szavazni.
2, Puzsér fideszes és mindenki fideszes aki rá szavaz, vagy nem megy el szavazni.
Ennek ellenére azt üvöltitek a nagyvilágba, hogy Tarlós esélyeit növeli. Áruljátok már el, hogy a fenti két állításból, hogy a fenébe jutottatok erre a következtetésre? Ha senki nem szavaz Puzsérra ill. mindenki fideszes aki Puzsérra szavaz, akkor hogyan erősítené Tarlóst? Inkább gyengíti, nem? De ha ezt a Szabó Gábor, alias Tuareg az állítólagos Semmelweis diplomájával nem tudja felfogni, akkor mit várunk az egyszerű szavazópolgároktól.
signal2
signal2 2019. 10. 02. 21:46
Előzmény: #25  signal2
#26
signal2
signal2 2019. 10. 02. 21:34
Előzmény: #24  Barackmag
#25
Pontosan milyen tolvajra gondolsz? Milyen pénzlenyúlásban volt részes? Már kèrdeztem.
Puzsér mitől is nem dilettáns? Mit is ért ő a polgármesterséghez? 
Mennyünk ezeken a logikus vonalakon.
Barackmag
Barackmag 2019. 10. 02. 21:27
Előzmény: #20  signal2
#24
Igen, akik változást akarnak, de nem egy dilletáns tolvajt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 10. 02. 08:57
Előzmény: törölt hozzászólás
#23

"Ehhez pedig Tarlós lehet az egyetlen alternatíva,"
Fejtsd már ki, hogy mit értesz  "egyetlen alternatíván"!
Az alternatíva választást jelent két vagy több lehetőség közül.
Abban igazad van, hogy Tarlós és Tarlós közül az aggastyán Tarlós a legjobb választás.  Tarlós a múlt század első felében született.
Törölt felhasználó 2019. 10. 02. 08:45
Előzmény: #15  totoro
#22
Megvolt a lehetősége, volt ugyanis egy előválasztás, amit ha megnyer, akkor ő lehetett volna a közös ellenzéki jelölt. Nem vett részt rajta, akkor meg most már húzzon a fa@ba, mert ha részt vesz a választáson azzal Pista bácsi esélyeit növeli.
signal2
signal2 2019. 10. 02. 08:33
Előzmény: #6  Barackmag
#21
"tolvaj Karácsonyra"
Eddig nem arról volt szó, hogy még lopni sem tud?
Döntsd már el, melyik propagandát nyomod....

Topik gazda

MézCsepp
MézCsepp
4 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek