Topiknyitó: Portfolio 2019. 08. 08. 07:22

Amerika kezet nyújt a Brexit-mocsárba süllyedt briteknek  

Ugrás a cikkhez
Washington szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik Londonnal a Brexit után - jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdán, miután megbeszélést folytatott az új brit kormány külügyminiszterével, Dominic Raabbal
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2020. 04. 14. 17:14
Előzmény: #18  _Macika_
#19

A Food Foundation, amelynek aktuális felmérését a Guardian ismertette, azt állítja: 
1,5 millió Nagy-Britanniában élő ember számolt be arról, hogy egész nap nem evett, mivel nem volt rá pénze, és egyéb úton sem jutott élelemhez. Hárommillió ember pedig olyan háztartásban él, amelyben az egyik családtag kénytelen kihagyni egy étkezést a pénzhiány miatt.
A kutatás szerint több mint egymillió ember vesztette el minden jövedelmét a koronavírus ellenes korlátozások következtében. Harmaduk úgy nyilatkozott, hogy megítélése szerint semmilyen állami segítségre nem jogosult."
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/tomeges-ehinseg-fenyeget-nagy-britanniaban-a-virus-elleni-harc-miatt.html?fbclid=IwAR1ULjEpdkPsCSuj8iukb2U2aWSeqZQuVdFApZtlXD76M6WFlzMAwVX9N3s
_Macika_
_Macika_ 2020. 04. 07. 07:51
#17
peter_s 2020. 04. 01. 22:32
Előzmény: #7  goapsy1
#16
Ez azért nevetséges, mert ha csak és kizárólag az EU tagságtól függene egy ország gazdasága, akkor 168 országban leállna az élet tokkal vonóval. Ha csak Európáról beszélünk, akkor Izland, Svájc, Ukrajna, Norvégia, Törökország egyszerűen nem létezhetne, hiszen a gazdasági alrendszernek meg kellne szűnnie EU tagság nélkül. Kissé túlbecsülitek az EU tagság jelentőségét, azon kívül létezik egy 7 millárdos piac. Az EU-s pénzről csak annyit, hogy a transzfer nem úgy működik ám, ahogy azt sokan hiszik. Amit az EU utal pl. az MNB számlájára a BIS (Bank for International Settlements) bankba, az a pénz nem érkezik meg Magyarországra, az MNB kvázi egy pénznyomtatási engedélyt kap ezzel, és Matolcsy kézzel bepötyögi ezt az összeget a magyar állam számlájára az MNB-nél és többnyire átváltja forintra, az EU által utalt pénzből - ami még mindig a svájci bankszámlán van a BIS-nél - pedig EUR-ban denominált állampapírokat (német, francia, olasz állampapírt) vesz az MNB, azaz a pénz visszaforog az Eurózónába, ahonnan újraindul a kör. Semmi más nem történt, mint az MNB lehetőséget kapott annyi pénzt kibocsátani, mint amennyit az EU átutalt neki a Nemzetközi Fizetések Bankjában levő számlájára. Namost ha nem korlátozná a jegybankokat egy olyan szabály, hogy csak USD vagy EUR ellenében bocsáthatnak ki pénzt, az EU támogatásra az ég világon semmi szükség nem lenne, hiszen egyszerűen beírnák az összeget a gépbe és kész. Most a hisztizők azt mondják, hogy de hát ebből hiperinfla lesz, és ebben van is valami, de ez attól függ. Egy FED vagy BOJ hiába pumpálja a pénzt a rendszerbe korlátlanul, akkor is alacsonyan marad az infláció a reálgazdaságban, igaz a részvénypiacon és a kötvénypiacon ez már nem igaz. Mondjuk az is megérne egy misét, hogy milyen közösség az, ahol a német állampapír negatív hozamgörbével forog, az EU-s támogatásból meg zsákolják a KBER jegybankjai a német állampapírokat, az adósságszámláló a németeknél forog visszafelé, a többiek meg adósodnak el. Akik eladósodnak oda kellene az infla, mint egy falat kenyér, de a németeknek meg annyira nem, mert nekik inkább a stabil EUR kell. És megint kilyukadtunk oda, hogy a közösségi érdek le van sz@rva az EU-ban, a nemzeti érdek számít, Németországnak jó legyen, a többiek meg majd a periférián eltengődnek valahogy. Ettől én valahogy nem vagyok elájulva.
lancaster
lancaster 2020. 04. 01. 22:07
Előzmény: #13  goapsy1
#15
Vagy elakad a zsírban :)))
peter_s 2020. 04. 01. 22:03
Előzmény: #5  goapsy1
#14
Nekem tényleg mindegy. Továbbra is tartom, hogy a briteken múlik mire jutnak az EU-n kívül, elsülhet jól is a dolog és rosszul is. Kb. 168 ország nem tagja az Európai Uniónak, az EU-n kívüli piac kb. 7 milliárdos, azaz 14x nagyobb, mint az EU piaca, azok a nyugat-európai országok, amelyek nem tagjai az EU-nak messze az Európai Unió átlaga felett vannak életszínvonalban, tehát lehet boldogulni közösségen kívül is. A britektől függ, hogyan tudnak élni a lehetőséggel, Izlandot is temették (megszűnik, csődbe megy stb.), amikor elkaszálták az EU csatlakozást, és mégsem tűntek el, sőt. Most volt brexit, várjuk ki a végét. Azért az EU-ban sincs minden rendben, ahogy a koronavírust kezelték és magára hagyták az olaszokat, ismét bebizonyosodott, hogy igen törékeny ez a közösség, és a közösségi érdekeket ismét felülírták a nemzeti érdekek. Amit a határlezárásokkal műveltek, az meg egy vicc. Amíg USA helikopterpénzezik és küldi az állampolgároknak a csekket, addig az EU-ban országok civakodnak, hogy ki mennyit kapott, kaphat stb. A lényeg, hogy minél nagyobb és hangosabb a hiszti a britekkel kapcsolatban, annál inkább zsákolom a londoni részvényindexet követő ETF-eket és az osztalékos papírokat.
goapsy1
goapsy1 2020. 04. 01. 22:00
Előzmény: #12  lancaster
#13
Orbánc teflon bőréről leperegnek a golyók :)))
lancaster
lancaster 2020. 04. 01. 21:48
Előzmény: #10  goapsy1
#12
A golyó az gyorsabb :D
goapsy1
goapsy1 2020. 04. 01. 21:47
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#11
Arrafelé néhol még komolyan veszik az olyan hagyományokat, hogy a tolvajoknak levágják a kezét...
Egy ilyen közegben nem jósolnék neki túl nagy jövőt :)))
goapsy1
goapsy1 2020. 04. 01. 21:45
Előzmény: #8  -bubu-
#10
:)))))
Orbánc sokkal sportosabb ám,.mint Csau volt, gyorsabban fut :)))))
Törölt felhasználó 2020. 04. 01. 21:35
Előzmény: #7  goapsy1
#9
Miután áttért az iszlám hitre,mint Orbán Bég ,nagy karriert futhatna be :):)
-bubu-
-bubu- 2020. 04. 01. 21:35
Előzmény: #7  goapsy1
#8
utolérnék nyugi :) 
https://youtu.be/EZnI4X2kLWY?t=1
goapsy1
goapsy1 2020. 04. 01. 21:26
Előzmény: #6  lancaster
#7
Mo már csak a kilépés hírére is összeonlana.
A szar forint 500-as eurhuf árfolyamig meg sem állna, ha meg az eus autógyárak, meg egyéb multik is lelépnének, asszem, itt utána a fű se nőne. És akkor az eus pénzekről nem is beszéltem.
Zsebnapóleon asszem csupasz seggel menekülhetne a türkjeihez, imádkozva, hogy a mögötte rohanó vasvillás tömeg utol ne érje.
lancaster
lancaster 2020. 04. 01. 21:07
Előzmény: #5  goapsy1
#6
Nagyon helyes! Mellesleg Mo-ra is ez várna (gazdasági összeomlás), ha ez a baromarcú kivezetné az országot az Eu-ból. (és még csak járvány sem kell hozzá) Igaz Putyin segítene és szívesen bevonulna a "Vörös Hadsereggel".
goapsy1
goapsy1 2020. 04. 01. 20:46
Előzmény: #2  peter_s
#5
"ahelyett, hogy ők tettek volna hasonló gesztust."
     
Már bocs, de ez baromság. Mintha válásnál számonkérnéd a volt házastársad ügyvédjét, h miért az ő érdekeit képviseli, miért nem a tiédet?
      
A britek ki akartak lépni, megkapták, sok sikert. Innentől fogva uk egy külső szereplő. Az eus polgárok tán' csak joggal várják el az eutól, hogy az ő érdekeiket képviselje, ne pedig a britekét - velük szemben.
      
Ja, majd Trumptól kapnak valami olyan szerződést, ami egyedül az usának jó, "erősebb kutya b@szik"-alapon. Ha a britek olyan hülyék voltak, hogy elhitték, hogy majd olyan szereplőkkel teli világban, mint kína, usa, eu, ők fújják majd a passzátszelet, akkor egyék meg, amit főztek.
lancaster
lancaster 2020. 04. 01. 19:48
Előzmény: #2  peter_s
#4
Minek léptek ki az eu-ból? Nehogy már a mi adónkból tartsuk el őket! Ilyen logikával akár Fehéroroszországot is eltarthatnánk.
peter_s 2019. 08. 08. 07:22
Előzmény: #1  portfolio
#2
Nemes gesztus USA-tól. Azért ez nagyon nagy szégyen az Európai Unióra nézve. Az Európai Parlamentben, ami állítólag annyira demokratikus, folyamatosan kifütyülik, ekézik a briteket, az EP képviselők és csúcsvezetők azon élveznek ha beléjük rúghatnak és izmozhatnak ha a kilépés feltételeinek tárgyalásáról van szó, ahelyett, hogy ők tettek volna hasonló gesztust. Itt a bizonyíték, hogy egy uniós tagállam, ahol a polgárok elégedetlnek az EU működésével, csak a kilépés az egyetlen út, és több támogatásra számíthatnak egy USA-tól, mint a az EU közösségétől. Ezek után remélem, hogy alá is írják a szabadkereskedelmi megállapodást és azok, akik azon élveztek, hogy a britek majd jól megjárják és belebuknak és pökhendi módon beszólogattak, nagyot csalódnak majd. Ha ezt bekövetkezik, akkor az EU vezetése megint jól levizsgázott, először elérik, hogy a britek kilépjenek, majd az USA karjába lökik őket. Így beszél egy igazi demokrata, és nem úgy, ahogy az EU csúcsvezetői: "Támogatjuk az Egyesült Királyság szuverén döntését, és bármilyen legyen is a döntés a Brexitről, mi tollal a kezünkben ott leszünk az ajtónál, készen arra, hogy a lehető legrövidebb időn belül aláírjuk az új szabadkereskedelmi megállapodást"

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek