Topiknyitó: Törölt felhasználó 2019. 07. 15. 13:51

Bitcoin, blockchain trollok nélkül  

Kedves Fórumtársak!
Mivel annyira elszaporodott az eredeti Bitcoin topicban a trollok száma, hogy a hozzászólások 90%-a már csak abból áll, így úgy gondoltam ideje létrehozni egy trollmentes övezetet, ahonnan garantáltan kigyepálom azokat az embereket, akik félrebeszélnek, aljas szándékkal ferdítenek, személyeskednek, tudatlanságuk teljes tudatának birtokában hamis tényeket terjesztenek. A témában még nem járatosoknak ajánlom, hogy olvassák el az eredeti topikot az elejétől fogva, ahol még normális információmegosztás folyt, sokat lehet belőle tanulni. Aztán várunk itt szívesen ha kérdés merülne fel! Természetesen ellenvéleményeknek helye továbbra is van sőt nagyon örülünk neki, de az ne alapuljon konteókon, fikciókon mert ki leszel tiltva. Kiderül idővel lesz-e erre így igény, nem vagyok a cencúra híve, de trollok ellen máshogy harcolni nem lehet itt, úgy látszik.
Az eredeti topik melynek elejéből sokat tanulhatsz:
https://forum.portfolio.hu/topics/csak-ido-kerdese-hogy-a-bitcoin-elsopri-a-penzugyi-rendszert/19526
Zotyótol elnézést kérek, de szerintem meg kellett ezt húzni, mert mindenről szólt már a téma csak a btcről nem, nagy köszi a bedobott tudásanyagokért, remélem ide is írsz majd.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 12. 06. 14:37
Előzmény: #236  mereszZenesz
#240
Köszönöm a támogatást.:) így talán magam számára is még jobban össze tudom foglalni ezt, mikor erről gondolkozom.
Amit megtanultam,hogy semmi sem biztos és minenkinek a saját döntéséért kell felelni. Ez nincs másképp a bitcoinnal sem. Itt is lehetnek előre nem látható események és mindneképp érdemes róla beszélgetni.
Egy vita jó esetben nem egymás minden áron meggyőzéséről szól, de hát emberek vagyunk és sokszor belefutunk ebbe, és van, amikor nehezebben ismerjük el,hogy mégis a másiknak is van igazsága.
AlonsoRenault 2021. 12. 06. 13:44
Előzmény: #238  AlonsoRenault
#239
A vicces az hogy legalább lemarad a hozamokról is, bár kétlem hogy ne vett volna bele mint ahogy mondja. De az őszinteség nem jellemző rá.
AlonsoRenault 2021. 12. 06. 13:42
Előzmény: #235  Törölt felhasználó
#238
Vigyázat! Jó hosszan elmondtad neki amit amúgy már én és mások anno neki 10* hosszabban elmondtak. Soha nem fogod tudni meggyőzni semmiről. Már a nullába tartott szerinte 18 ban az árfolyam ott károgott az alteregoival együtt álneveken. Valamilyen belső hang miatt tagad és tagad és küzd a valóság ellen, igen rosszindulattal vezérelt sajnos, többekbe belerúgott a nyugdíjas mindenben jártas emberünk. Nézd meg a bitcoinos topik előzményeit. Ezt a topikot miatta és az alteregói miatt hoztam létre, de azt a nevem már töröltem. Sajnos így törölni nem tudom, én kérek elnézést. De nem is érdemes foglalkozni vele egy energiazabáló rosszindulatú ember.
szieszta 2021. 12. 05. 17:36
Előzmény: #235  Törölt felhasználó
#237

Nincs benne 900 milliárd, mivel a nagyja akkor keletkezett, mikor még fillérekért volt. Azóta a 90%-a csak pihen, csak a 10%-kal játszadoznak, forgatják.
Ha van egy zsák búzád és egy szemet eltudsz adni belőle arany áron, az még nem azt jelenti, hogy van egy zsák aranyad.
Ha jól tudom, még a bányászok sem adják el, mint régebben a költségeik kifizetése miatt, hiszen számtalan kriptozaci jött létre. Így csak zálogba helyezik és inkább megfizetik a kamatokat. Ezzel is hiányt okozva. De mi lenne, ha  a válságban nagyon kellene a pénz. Sokkal gyorsabban pénzzé lehetne ezeket tenni, mint például az ingatlant. Így ehhez nyúlnak majd először.
mereszZenesz 2021. 12. 05. 15:24
Előzmény: #235  Törölt felhasználó
#236
Csak pazarlod rá a drága időd. Hidd el, tapasztalatból beszélek.
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 13:38
Előzmény: #231  szieszta
#235
igazad van. a technológia elterjedtsége korai fázisban van és még sok problémát kell megoldani, viszont ez gyorsan fejlődik.
a tulajdonosi kör koncentrálódása is igaz és érdekes hogy nekik mik lesznek a terveik ezzel a nagy mennyiséggel.
 a nagy mennyiség mozdulatlan tőke szűkősséget idézhet elő, ha nem csökkentik, így árfolyamfelhajtó hatása lesz, viszont az intézményi befektetők és egyéb potenciális belépők számára ez visszatartó erő lehet. meglátjuk.
Én azért azt gondolom,hogy növekedni fog a felhasználók száma ennek ellenére is és nem láttuk a buborékot.
az arany market capjének már kevesebb, mint 10%-a. 900 milliárd $ nem egy nagy pénz ma már a piacon  ami benne van.
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 13:04
Előzmény: #229  szieszta
#234
hasonlítsd az aranyhoz. több funkciója van.  ipari fém, ékszer, értékörző a végessége miatt. hány nem lehet moindai,hogy semmire sem jó, ha ilyen sok tulajdonsága van. de abbn igazad van,hogy az arany is 7szer többet ér, mint ha csak ipari fémként néznénk.
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 12:59
Előzmény: #226  kardos74
#233
"Töménytelen mennyiségű ilyen-olyan coin keletkezik, amelyek jobbak mint pl. a bitcoin. Ezek is 50000 usd-t érnek majd? "
ha tőszdézel nyílván ismered a market cap fogalmát. tehát az ár és a mennyiség szorzata.  közel 19 millió bitcoin van és 21 millió lesz a max.   más coinok esetében is így kell számolni.  de minden coin egy külön céget jelent. nem lehet őket egymáshoz hasonlítani. és nem is mozognak együtt. csak anynira, amennyire mondjuk a rtőzsdei cégek.
azt a kriptót tudják ellopni, amit nem körültekintően tárolnak. ez valós probléma és ezt meg kell tanulni kezelni. ebben igazad van. ez idővel kialakul.
ha egy tőzsde bezár és leépnek a pénzzel akkor az elveszett. ezért nem szabad tőzsdén tárolni a kriptót, csak addig, ameddig váltasz.vannak megbízható tőzsdék coinbase, kraken, bitstamp, binance . ezeken nagyobb biztosnágban vagy.  de alap,hogy nálad legyen a coin.   a hardveres pénztárcát tartják a legjobbnak. pld ledger típusok. ez olyan, mint egy pendrive ,  amik csak addig csatlakoznak netre ameddig lebonyolítod a váltást.a bitcoinnak van egy számlaszáma . és van egy 24 szavas "jelszava".   e kettő birtokában bármikor vissza tudod állítanai a pénzed. ha tőzsdén van a btc, akkor nem nálad van. feltörhetik a rendszert.
Szóval a jelszó és a tárolás egy fontos probléma, ami sztem stratégiát kíván. Pld több címre elosztani a pénzt,ha túl nagy összegről van szó.
Környezetbarátság. Kétféle módon tartanak fenn kriptókat az ismeretim szerint. a "proof of work ", amit a bitcoin használ nagyteljesítmányű számítógépekkel dolgozza fel a blokklánc egészét, folyamatosan újra és újra. ezzel ellenőzi,hogy valóban nincs megváltoztatva és az új utalásokat is érvényesíti, amiket hozzáad a lánchoz.
Ez valóban országnyi energia, viszont ennek kb fele megújúló energia és ez növekedni fog állítólag 70-80%ra. vulkáni, geotermikus, víz stb. 
és van a proof of stake ami környezetbarát, mert a bányászok pénzt kötnek le, nem számítógépes kapacitást hazsnálnak.
erről egy cikk összefoglaló. ezt még én se értem teljesen. ezek bonyolult dolgok, amikhez elég nagy tudás kell, ezért nem könnyű megérteni egy átlagembernek mélységében, csak a felszínt. 
Mi is az a Proof of Stake és a Proof of Work? | Cryptofalka
szieszta 2021. 12. 05. 12:26
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
#232
A bitcoin blokkláncnak nincs egyetlen tulaja, de a bitcoinok nagy része egy kis csoport kezében összpontosul.
szieszta 2021. 12. 05. 12:25
Előzmény: #230  Törölt felhasználó
#231
A blokkláncon futó szerződéseknek nem a blokklánc adja az értékét, hanem amit  a szerződés tartalmaz. Olyan applikáció, ami mindenre kiterjed. Ha az ingatlanpiacot át akarnák vinni a blokkláncra, az egy óriási munka lenne. Főleg a nem rendezett tulajdonviszonyok miatt, meg az öröklődés miatt, de a mostani törvényekre is rá kellene illeszteni, meg a nemzetközire is. Ha ezt valaki megcsinálja, az előtt le a kalappal.
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 12:05
Előzmény: #226  kardos74
#230
a bitcoint teljesen külön kell kezelni a többi kriptótól, vagyis teljesen értelemtlen együtt kezelni az egész kriptopiacot. ez olyan, mintha az összes tőzsdei cégről akarnék állítást tenni, ami helytelen.
azért, mert a bitcoin volt az első, amelyik megvalósította ezt a technológiát. az összes többi csak másolja és persze fejleszti . vannak ugyan sok tekintetben jobbak, mint a bitcoin, de van amiben soha nem lesznek jobbak.
ilyen az,hogy a bitcoin az egyetlen olyan kriptó, aminek nincs tulaja, vagy egy jól behatárolható tuladonosi köre. a rendszer 100%ban önműködő, kivéve azt amikor a fejlesztők széles köre valamiben meg nem egyeznek.
itt szoktak vitatkozni,hogy mégis koncentrálódik ez a kör,de erre semmi bizonyított tény nem létezik. hellyel közzel a nagyobb fiat pénzek stabilak. de pld az értéktelenedésük folyamatos, míg a BTCnek gyakorlatilag nincs, ezért alkalmas értékörzésre hosszabb távon és nincs szükség semmilyen banki tárolásra , közvetítésre. Magadnál tartod mégis inflációvédő. Nyílván az árfolyammozgás nagy, ahogy pld a nyersanyagok, így pld az arany esetében is ugyanígy. tehát a digitális arany jelző abszolút helytálló. véges és a piac bizalma tartja fenn.
Azt tudtad,hogy az arany és az ezüst ára sokáig ugynannyi volt a múltban? Most ez 7szeres az arany javára.
Az arany csak azért ér 7szer többet, mint az ezüst,mert az emberek bíznak benne. Semmi más. Nyersanyagként annyi lenne, mint az ezüst.
A bitcoin fundamentuma tehát az a programozottság ,ami lehetővé tette, hogy kizárólag a piac határozza meg az értékét, akik hazsnálják és ne legen benne emberi kéz, cak amennyi valóban szükséges és ahhoz is akkora mértékű megegyezés kell,hogy kizárt a csalás. mivel programozható ellentétben a fiat valutákkal ezért hsználható más célokra is. szerződések kötése, automatikus adás-vétel felek közt stb ebben mondjuk az ethereum jobb és a jövőben el fognak terjedni a blokkláncalapú automatizálható műkődésű software-ek. pld lakás vétel esetében ki lehet hagyni az ügyvédet,ha jól tudom és általában a blokklánc egyik algoritmus tulajdonsága,hogy közvetítő fél nélkül tud két piaci szereplő közt kapcsolatot teremteni. léteznek már blokklánc alapú töszdék, ahol a bróker hagyható ki. minden feltétel benn tárolódik magában a kriptópénzben és aktiválódik,ha teljesülnek a feltételek.
 
 
szieszta 2021. 12. 05. 12:02
Előzmény: #228  Törölt felhasználó
#229

Hát több funciója van, akkor az olyan, mint a négyévszakos gumi. Semmire sem jó. A pénz fő feladata, hogy forogjon. Költsék. Az értéktárolót meg tartogassák. Ez a kettő rögtön üti egymást. Persze úgy a jó, hogy mindent meg lehessen magyarázni. Ez is egy kicsit, lehessen tartogatni, meg az is egy kicsit, lehessen fizetni is vele.
Bármivel is reklámozzák, semmit nem old meg. Egy pici csoport birtokolja a nagy részét, így az is csak beetetés, hogy a szabadságot és az egyenlőséget hozza el.
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 11:35
Előzmény: #227  szieszta
#228
még relatíve kevés a szereplő a piacán és úgy, ahogy részvények esetében, vagy a kisebb fiat valuták esetében is könnyebben lehet mozgatni. pár év múlva kell visszatérni erre a kérdésre, amikor a használatának elterjedtsége jelentősen megnő. szóval ez nyitott kérdés és a volatilitás egy valós "probléma" de hozzá kell tenni,hogy ez nem kizárólag pénz. az az egyik funkciója, tehát abban is igazad van,hogy kizárólag erre nem lehet még hazsnálni biztonsággal. nem váltja le a dollárt, eurót. más előnyei vannak.
szieszta 2021. 12. 05. 11:09
Előzmény: #225  Törölt felhasználó
#227

Csak egy kérdés! Ez a csoda miért ért még 1 héttel ezelőtt 20%-kal többet? Netán jött valami fejlesztés, vagy?  A fenéket! A coinbárók manipulálják a piacot, amivel mind a shortosokat, mind a longosokat megszivatták, a közelmúltban már többször is.
Ilyen ez a piac. Egy kis csoport meg tud szivatni egy egész nyájat.
kardos74
kardos74 2021. 12. 05. 11:00
Előzmény: #225  Törölt felhasználó
#226
Töménytelen mennyiségű ilyen-olyan coin keletkezik, amelyek jobbak mint pl. a bitcoin. Ezek is 50000 usd-t érnek majd? Elég vicces még belegondolni is. Ha ezek olyan biztonságos dolgok, akkor az ellopott kriptókat  hogyan lehet eladni mégis? A bezárt kriptotőzsdéken forgott pénzek hová lettek? Ha ez annyira nagyszerű dolog, akkor nem lehetne környezetbarátabb? Mekkora energiaigénye lesz ennek baromságnak 10 év múlva, amikor 1000x ennyi féle kripto lesz?  Ne csak azokat a híreket hidd el amelyik tetszik neked. Persze, sokan nyomják, hogy ez milyen fasza dolog, mert érdekük fűződik hozzá. 
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 10:44
Előzmény: #224  kardos74
#225
lássuk az érveid, mert eddig ilyen nem volt.
kardos74
kardos74 2021. 12. 05. 10:39
Előzmény: #223  Törölt felhasználó
#224
Elhiszed, hogy értem miről van szó? Csak szerintem ennyit nem ér mint amennyire jelenleg árazza a piac. Kezdjek el én is a te értelmi képességeiddel foglalkozni?
Törölt felhasználó 2021. 12. 05. 10:23
Előzmény: #222  kardos74
#223
amit nem akarsz megérteni azt nem is fogod megérteni. amit elsőre nem értesz az lehet azért van, mert nem értetted meg az összefüggéseket és nem azért, mert birtokában vagy a mindenttudásnak és nem találtál értelmet benne, miközben 100 milliók hazsnálják , tudósok, kutatók, programozók, közgazdászok stb széles rétegei támogatják a megjelenése óta.
kardos74
kardos74 2021. 12. 05. 10:04
Előzmény: #220  AlonsoRenault
#222
Amúgy meg tényleg forradalmi. Forradalmi lehúzás! Zseni volt aki kitalálta ezt el kell ismerni. 
kardos74
kardos74 2021. 12. 05. 09:58
Előzmény: #220  AlonsoRenault
#221
Ha te érted is milyen jó dolog ez, azért minden vagyonodat ne ebbe tedd! Csak egy jó tanács...

Topik gazda

Indi86
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek