Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
BUXopoly
BUXopoly 2021. 04. 16. 09:25
Előzmény: törölt hozzászólás
#78120
Micsoda bölcs meglátás :-))))))))))))
Embeeeer, napi 60-80.000db a forgalom, ez a 0,01%-a részvényeknek.  
Hagyjuk már, hogy a forumank bármi köze van az emelkedéshez, vagy az eséshez. 
.
.
Van olyan aki vett vagy eladott Gyuri, KKR vagy báriki beírására?
.
Én NEM
kurazsi-mama
kurazsi-mama 2021. 04. 16. 09:19
Előzmény: #78117  Fabrizio66
#78119
253
Törölt felhasználó 2021. 04. 16. 09:18
Előzmény: #78112  KKR13
#78118
Ez egy tolvajrészvény, hogy tört volna el a kezem mielőtt vettem abból a tetű konzumból. 
Fabrizio66
Fabrizio66 2021. 04. 16. 09:17
#78117
Mire ez a cirkusz most?  nem tűnt fel senkinek hogy zöldben vagyunk? Stabil mint a forint :)
tüttürűű 2021. 04. 16. 09:14
Törölt hozzászólás
#78116
1378 2021. 04. 16. 09:00
Előzmény: #78111  betgyuri
#78115

Szánalmas Gyuri amit művelsz. Nem tudtál róla, hogy az opus az előző két évben április 9 közzétette az előterjesztésben a jelentést és bárki elolvashatta. Konkrétan fogalmad nem volt róla. Ha elolvastad az első ezzel kapcsolatos hozzászólásomat, akkor láthattad benne, hogy leírtam, hogy mit nyernek azzal, hogy április 9-ről április 21-re tolták el a jelentés bejelentését? Írtam: semmi mást csak időt. Ezt sem olvastad el. Azután azért szálltam be a vitába, mert Te kötötted az ebet a karóhoz, hogy április 9 sosem volt olvasható jelentés és olyan marhaságokat írtál, hogy előbb közgyűlés, aztán előterjesztés elfogadás és utána jelentés közzététele és mi akkor fogjuk látni először az adatokat. Ezt alapfokú tőzsdei ismerettel rendelkező is tudja, hogy nem így van, a közgyűlés előtt a jelentés tervezetet közzé kell tenni. Ez két dolgot jelenthet.
1. Nincs részvényed és nem emlékeztél, nem emlékezhettél rá mi volt előző években, mert nem követed nyomon pontosan azt ami itt történik. Érdekes módon minden más ide irogató 5 perc alatt tudta, hogy igenis olvasható volt a jelentés az előterjesztésben 9.-én. Te nem és ezt több napig hangoztattad. Írsz mert írni kell azt annyi.
2. Nem ugyanaz a személy irogat ide betgyuri néven, hanem idén már valaki más mint tavaly és tavalyelőtt és az internetről tájékozódott a régi dolgokkal kapcsolatban. Emellett azzal nem voltál tisztában, hogy a jelentést az előterjesztésben előbb közzé kell tenni, mint a közgyűlés lenne.
Folytathatnám a sort, de minek?
Magyarán én a Te szuper hozzáértésedre és tájékozatlanságodra reagáltam, arra amiket össze halandzsáztál és erre írod, hogy én nem aktualizáltam a közleményt?
1378 2021. 04. 16. 08:39
Előzmény: #78110  betgyuri
#78114
Ezek a mondatok engem Gyuripapára emlékeztetnek. Mintha csak ő írta volna. Ő is mindig mindenkivel konzultált, mindig mindenféle szakmában mindenkit ismert, aztán kiderült, hogy ja mégsem.
KKR13
KKR13 2021. 04. 15. 23:19
Előzmény: #78097  Justitia
#78112

Just Lacika, fizetést is szerezzél hozzá és akkor talán ki is próbálnám, legalább valamit kozmetikáznék a dolgokon.
Tudod mi a gyanús, hogy sok ember a valóságot ferdíti folyamatosan.
Ok, ti csak ilyen politikai mentorok vagytok, azaz, akik egy fél pillanat alatt kiárusítanák az országot vagy lemondanának minden nemzeti értékről és közben álszent módon játsszátok a becsületes megmondót, aztán a való éltetekben is valószínűleg a környékén nem vagytok a "jó ember" kategóriának.
Azt is letagadjátok és abban is a kormány ellen dumáltok, amiben mondjuk tényleg letagadhatatlan eredményeket ért el, ezért vagytok számomra kibaszottul nem hiteles személyek a mentoraitokkal együtt.
Mitől védem az Opust, okostojás?
Én csak nem hagyom hülyíteni az embereket, mert mindkét irányba évek óta olvasom itt az alapvető faszságokat és nem hiszem el, hogy ha valakinek van pénze tőzsdézni, akkor az ennyire tájékozatlan legyen vagy csak gyorsan jutott hozzá kevés munkával a forráshoz, mert különben irracionálisak a megnyilvánulások.
Tipikus példa erre az építőipari megrendelés állomány állandó felhozatala, holott mindenki tisztában van azzal, hogy az szinte mind állami megrendelés, ami bármikor elapadhat és hogy azon nem fognak vagy nem tudnak (ha bagóért elvállalják - legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatásért) 5-10 %-nál nagyobb hasznot kimutatni és ez az állomány is több év alatt realizálódik.
Sosincs értékezés például az élelmiszeriparról, amiben jóval nagyobb potenciál lenne és stabilabban lehetne építeni rá.
Mondjuk azt sem értem, hogy sok ember azt sem tudja vagy legalább is azt játssza hogy ennyire tájékozatlan, miszerint vásárolni csak a megtermelt jövedelemből (korábbi évek nyereségei - ebből kb. az ÉCS mögé lehet "rejtve" majd 100 milliárd, ami úgy 3 év alatt jön/jött össze) és/vagy hitelből (azt sem lehet korlátlanul felvenni, de egy nagyobb részvénykibocsátásnál is lenne rögtön hőbörgés) lehet, azaz bőven meg vannak a korlátok, hogy meddig vagy mire tud egy Opus jelen keretek között aspirálni.
Kb. egy éve mindenkinek világosnak kellett lennie azon ténynek, hogy nincsenek kimutatva vagy hozva (mindenki maga döntse el) azok a számok, amiről 2-3 éve vezetők beszéltek, azaz az árfolyamot is ehhez méretezik már jó ideje, nem kell itt lenyomni semmit, mert már forgalom (vevő) sincs egy-két őrülten kívül, mint amilyen magam vagyok.
Ehhez képest megy a duma, hogy mennyinek kellene lennie az árfolyamnak, de azt mindenki elfelejti, hogy a folyamat eleje egy kibaszott spekuláció volt, amin sokan meggazdagodtak és semmilyen támpont nem volt az akvizíciókig a valós értékekről.
Amikor azok megérkeztek, azt követően lettem én is tulajdonos és ha az akkori kommunikáció alapján (50-60-70 milliárdos eredmény elvárás) vásárolt valaki, akkor a meglévő akvizíciós elemek tudatában nem gondolta volna, hogy rá egy évvel még a környékén sem lesz a cégcsoport a kommunikált eredmény elvárásoknak és hogy mennyire átszabják a cég arculatát.
Elmondtam már ezt is többször, hogy én például ott hibáztam, hogy az akvizíciók és a bejelentett eredmény elvárások tükrében, azt hittem, hogy tovább tépik majd a részvényeket és így már csak irreális magas áron fogok tudni beszállni később.
Ellenben a nagy "ébredés" után újabb kb. egy év eltelt és a cég elkezdett a beszámolókban eredményeket kommunikálni, csak azok még messze vannak a két évvel ezelőtti "bemondásokhoz" képest + közben jött egy Covid, amit mindenki degradál, mint gazdasági szempont, holott már az egész világ senyved tőle, szóval igen is számít, csak nem ennek tudható be teljesen a negatív spirál azoknak, akik 2-3 éve vették a részvényeik nagy részét.
Az, hogy én folyamatosan veszem szerény módon (fizetés terhére) ezekben az időkben, az nem a cég védése, hanem azon szempont, hogy ekkora vagyontömeg a 150-200 milliárdnál biztos többre képes 10 éves távlatban, amit az árazáshoz szoktak alapnak venni.
Ja, és továbbra is azt szeretném, hogy működjön ez a dolog valós értéket teremtve, teljesen mindegy mit óbégattok ide.
Megjegyzem, ha lett volna hasonló szándékú kisbefektető még 1.000, mint amilyen én vagyok (veszek, de nem adok el), akkor az elmúlt 2 évben már 1-2 %-ot ki lehetett volna húzni a játszótérből, azzal már nem lehetne manipulálni olyan könnyen fel és le, és ha fő tulajdonos részvény száma sem változik, akkor egy idő után be is szűkülne a tér, bár ezt csak feltételezi az ember.
Azt hiszem, hogy ezeket már ezerszer leírtam, de tele van a f...om a sok részvény nélküli szarkavarónak, aki ide beböfög egy jót Orbánozni, a sok spekával, aki jót röhög és gazdagodott az itteni kisbefektetőkön és tuti, hogy fog még egy kört futni eldobatva a részvényeket a majrésokkal, akikből igazából a többség sosem volt befektetői szándékú csak egy gyengébb képességű speka és mindenkit hibáztat csak saját magát nem.
Az is durva, hogy kb. a fúzió óta már mindenki eltemeti magát, holott egy induló történet ez valahol és lófaszt számít egy-két év, mert lehet, hogy teljesen más dimenziókba fog az évtized végéig eljutni a csoport, de már mindenki csak az újszülött temetésével van elfoglalva.
Igen, az elején már biztos rábaszott az ember, de ez még egyáltalán nincs lejátszva, hagyj engedjem meg magamnak, hogy én így vélekedjek és ne sírjam tele a paplant, nap, mint nap fő műsoridőben, amikor nekem speciel dolgoznom kell azért, amit esetleg újra befektethetek.
Szóval ideje tisztába lenne a realitással, de ettől még nem a múltra, hanem a jövőre érdemes koncentrálni, mert továbbra is hiszem - és ezért sem adok el egy db részvényt -, hogy ez a tagság sokkal többet fog érni, de ahogy láttam az eddigi beszámolókat itt nem lesznek olyan számok a közeljövőben, amik feltételezem mondjuk egy duplázásra elegendőek lennének, arra viszont jó lehet, hogy idővel felfelé haladjon rendes tempóval.
Mindenki óbégatott akkor is, amikor már több mint egy éve mondom, hogy a választás miatt senki se számítson nagy mesterséges felmenetre, mert nem az érdekük, de itt folyamatosan azzal hülyítik az embereket, hogy majd kiszállót csinálnak a haveroknak a választás előtt. 
Lesz majd kiszálló, de azt a javuló eredmények fogják indikálni és az arra érkező valós kereslet, amit a Covid és a választás, illetve a folyamatos vásárlás (ami elviszi a megtermelt hasznokat és növeli a hiteleket) tükrében a következő egy éven belül nem várok, viszont hiszem, hogy azt követő időszakban be fog érni a dolog, csak akkor már hülyeség lesz kiszállni.
Nagyon kevés itt az igaz szó, de nagyjából már kitapasztaltam, hogy ki az a pár ember, aki valójában "sors és elvtárs" és kik azok, akik kaméleonként jönnek elő kellő gyakorisággal, néha egy-egy pici stílus vagy mondani való változtatással.
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:36
Előzmény: #78109  1378
#78111
Na, Te vagy gyanús, mert 
1 Nincs hurrá hangulatom . A SZAR kifejezés mióta HURRÁ ?????????
2  A béten feltett közleményt nem aktualizáltad, és nem tudsz különbséget tenni hogy akkor előterjesztést írtak ( 2020,2019 ) ezt most április 21.-ére tették az, mégis kérdezed, miért nem tették meg 9.-én. 
3 Nem vagyok kereskedő, s egyébként is itt és más fórumban nem lehet eladni semmit sem. 
és végezetül én nem vártam jelentést 9.-én, mások igen. 
Csakhogy nem figyeltél.Megértem
Szóval hatalmas tévedésben vagy. Ha tévedek elismerem. Ha nem nem. Ennyi
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:31
Előzmény: #78107  1378
#78110

Nincsenek ilyen problémáim, bár nem reggel van :) 
Az energetika komplex folyamat. De remélem azt nem gondolod, hogy Magyarország Gázszállítási szerződés megkötése esetén a Tigázt nem érinti bevétel és eredményesség tekintetében ? Tudod én nemcsak webet olvasok, hanem energetikai szakemberekkel kommunikálok és kérdezek...ennyi.  
1378 2021. 04. 15. 21:30
Előzmény: #78108  betgyuri
#78109
Hát hozzáállásod alapján már ne haragudj de Te egyre gyanúsabb vagy. Tudod aki 4 éve opusol, mindennap itt van, de váltig állítja hogy április 9 még sose olvastunk jelentést és ezt napokig állítja az gyanús. Emellett minden alkalommal, minden negatív információ és hír esetén hurrá hangulatban épp ellenkezőjét próbálod eladni a fórumon ez is gyanús.
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:23
Előzmény: #78106  1378
#78108
Jó, tehát ez arra volt elég, hogy aki ezen fórumot olvassa, abban gyanút kelts. Remek. 
Név ? Nincs. Akkor nincsen. 
1378 2021. 04. 15. 21:22
Előzmény: #78105  betgyuri
#78107

https://fgsz.hu/
A wikin tömören van ott. Itt ha szeretnéd végigkeresheted ki végez nálunk úgynevezett gázszállítást.
1378 2021. 04. 15. 21:19
Előzmény: #78102  betgyuri
#78106
Gyurikám szövegértelmezési problémák is vannak. Van két opusos céges megbízott aki ide irogat.  Az információt adónak azonban fogalma sincs arról ki, mikor milyen hülye nick név alapján irogat ide.
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:16
Előzmény: #78103  1378
#78105
A 2 dolog kapcsolódik egymáshoz, de ebben javaslom energetikai újságokat olvasni, és nem a wikipédiát. 
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:15
Előzmény: #78103  1378
#78104
Várom a választ. Ki a megbízott ? 2 opus céges megbízott ?
1378 2021. 04. 15. 21:15
Előzmény: #78101  betgyuri
#78103
A gázszállítás és gázelosztás, gizike és gőzeke. Eddig a gázszállítás miatt vártad a csodát, most már az elosztás miatt. A Tigáz adott területen szolgáltat, az ott található ipari és lakossági vásárlóknak. Az országon áthaladó nagy gázszállításokhoz semmi köze. A Tigáz szolgáltató területe adott és a szolgáltatott területen a a fogyasztás nagymértékű emelkedése nem várható. Akkor mégis miért hurrázol? Minden cérnaszálba kapaszkodsz. Egy kis realitásra lenne szükség.
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:10
Előzmény: #78094  1378
#78102
Várom a választ. Ki a megbízott ? 2 opus céges megbízott ? 
betgyuri
betgyuri 2021. 04. 15. 21:08
Előzmény: #78100  1378
#78101
A Tigáz meg elosztó. Bővebb adatok ismertek. Szóval funda alapon nem véletlen. 

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek