Topiknyitó: pomperj 2019. 03. 29. 14:03

OPUS es 4IG elemzesek  

OPUS daytrade.
Egyelore tovabbra is mukodik a varakozas. 15min charton egy klasszikus ABCDE oldalazo wave(iv) latszik formalodni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pejbrl.jpeg
++++++++++++++++++++++++++++++
A megelozo chart ez volt:
.
OPI daytrade.
A megelozo #23683 chart varakozas ez volt:
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190328v00pu0cmk.jpeg
Nos, ehhez a varakozashoz kepest, szepen megcsinalta eddig amit kellett.
Szorgosan lejott eddig 430-ra.
Ra se hederitett arra sok ostobasagra, amit egyes kispajtasok azota beirtak ide, mint varakozast.
Meg eshet OPI 2-3 pontot, hogy keszen legyen (c of iv).
De aztan meg kell fordulnia, es 460 fele emelkedni, ha BULL alakzatot akarunk. 60 min chart.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190329v00pjt9h8.jpeg
.
Amugy viszont, ha nem fordul meg es nem csinal ujabb topot, akkor 3 hullamos alakzat marad.
Akkor szamolni kell annak a kovetkezmenyeivel.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 02. 11:00
Előzmény: #1838  pomperj
#1840
Mondjuk speciel én sosem osztalékért tartottam opit. Adtam vettem. Erre jó rövid és közép távon. Hosszútávon pedig mindannyian meghalunk egyszer így az annyira nem mozgat...
Down
Down 2019. 10. 02. 10:44
Előzmény: #1838  pomperj
#1839
Azért lassan beigazolódik az a jól feltételezett dolog, hogy pénzmosásra hozták létre ezt a cégcsoportot. Túlárazott közbeszerzésekkel felhízlalt tőzsdei cégből veszik ki a pénzt. Régi trükk.
pomperj
pomperj 2019. 10. 02. 10:39
Előzmény: #1837  HoStrucc
#1838

Ratapintottal a lenyegre.
AZ OPi veszteseges, -4.2Mrd az aggregalt veszzteseg. Osztalekerol szo sem lehet.
De. megis. Van az OPi ceghalojaban egy pont, ahol kifizettek 8.18Mrd Ft osztalekot. (26. oldal)
.
Kinek? 
Annak, aki azt a ceget tobbsegi tulajdonoskent birtokolja, es OPUSG abban csak kisebbsegi tulajdonos. 
Igy mindig van es lesz a jovoben is olyan "Nem  Kontrollalo Reszesedes" , ahol majd a profitot osztalekkent  ugy lehet kivenni, hogy az  OPI kisreszvenyes nem kap belole.
Es persze: ha nem latni a cegek merlegeit egyenkent, akkor nem is tudja meg, hogy kinek fizettek ki a 8.18Mrd-ot.
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 02. 10:10
Előzmény: #1836  pomperj
#1837
E) nem nem világos ugyanis nincs kibontva rendesen csak nagysagrendeket kaptunk nem pedig cég szerinti kibontast ahogy korábban.. Ez azért elég amatőr... De sokkal inkább szándékos. 
pomperj
pomperj 2019. 10. 02. 10:01
Előzmény: #1831  HARDCORETERROR
#1836

AZ OPI jelentesben alig esik szo a jovorol.
a)Arrol van szo, hogy 28.6Mrd  kotvenykibocsatas lesz. De szo sem esik konkretan arrol, mire akarjak felhasznalni? " akvizicios tervek es finanszirozas megujitasa "?
Ha ugyanolyan hatekony lesz a penz felhasznalasa, mint az eddidgi 280Mrd befektetese, amibol csak veszteseg van 2 eve, akkor jobb lennne a kotveny kibocsatast torolni.
.
b)A reszvenypiaci megitelesrol azt irja "   ugyan elmarad a menedzsment varakozasatol    " ?
Es a kisbefekteto mit  mondjon? A ceg mukodese az, ami elmarad a varakozastol ! 
Es azert a menedzsment a felelos. Forditva ulnek a lovon, es eszre sem veszik.
.
c)A  "menedzsment abban bizik, hogy a Scope Rating minositese …. lokest ad   "?
Az OPi tenyleges profitabilitasa negativ. A ceg osszessegeben pocsekul mukodik.  Azt nem fogja semmifele megvasarolt hitel-minosites megvaltoztatni.
.
d)A "sajat toke csokkenesenek oka …. a nem Ellenorzo reszesedesek … szerzodesallomanyanak atertekelesevel jaro csokkenes" ?
Micsoda? Haromszor elolvastam a 20. es 26. oldalon ezt, es nem ertem. A veszteseg  "Uzleti kombinacio valtozasa es Osztalek", osszegszeruen  7.9 es 8.1Mrd ?
Nem volna megis tisztesseges, egy kozel 16 Mrd sajattoke vesztesegrol ennel vilagosabb leirast adni?
.
e)Tovabbra  is az Epitoipar hozza a profitot, a 18. oldal szerint 8,68Mrd Ft-ot.
Tehat a tobbi szegmens pedig viszi.  Eleg vilagos, hogy mely akvizciok profitabilitasa negativ.
LACIKA20 2019. 10. 02. 09:42
#1835
Veszteségbe fordult az OPUS
Az OPUS nagymértékű növekedéssel zárta az első félévet, melyhez nagyban hozzájárultak a tavaly felvásárolt társaságok konszolidációi is. A bevétel a többszörösére duzzadt, ugyanakkor a költségek még ennél is nagyobb ütemben bővültek, így már üzemi eredménysoron veszteséges félévet zárt az OPUS. Emellett az EBITDA marzs romlott, az utóbbiak együttese is hozzájárulhatott a negatív befektetői reakcióhoz.Az OPUS első féléves árbevétele a négyszeresére ugrott a bázisidőszakhoz képest. A 83 milliárd forinttal duzzadó bevétel leginkább az akvizíciós hatásoknak köszönhető, hiszen a tavaly felvásárolt társaságok csak a második félévben kerültek konszolidálásra, így az ebből eredő hatások még nem voltak jelen a bázisidőszakban. Az összes működési bevétel 91,8 milliárd forinttal bővült, melynek közel felét az Ipari termelés ágazat szállította. Az időarányos proforma számok alapján a bevétel 9%-kal, míg a működési bevétel 3,5%-kal nőtt éves alapon.
AZ EBITDA triplázódott, 5,4 milliárd forintos növekedéssel 7,1 milliárd forint lett. A növekedés mögött az árbevétel jelentős megugrása állt, ugyanakkor az összes működési bevételre vetített EBITDA marzs több mint 1%-kal 6,3%-ra romlott. Amennyiben az egyéb működési bevételektől eltekintünk, úgy is hasonló folyamatot láthatunk, hiszen az árbevételhez mért EBITDA marzs 8,1%-ról 6,8%-ra olvadt.
Az eredményesség romlása mögött a működési költségek nagyfokú emelkedése állt. A költségelemek a bevételeknél még nagyobb mértékben, közel ötszörösére ugrottak.  A kiadások legnagyobb hányadát az anyagjellegű ráfordítások tették ki, melyek összesen 12,7 milliárd forintról 78,7 milliárd forintra bővültek. Ennek több mint a fele az Ipari termelés ágazathoz kapcsolódott, 28%-a pedig az Energetika szegmenshez.
Az OPUS üzemi eredmény szinten veszteségbe fordult. Az idei első félévben -8,9 milliárd forintos eredményt realizáltak, szemben a tavalyi időszak 886 millió forintos pozitív értékével. A már említett működési költségek jelentős növekedésének következménye az EBIT romlása, amely az EBITDA-hoz képest még 15,9 milliárd forintos értékcsökkenést tartalmazott. Az értékcsökkenés közel 20-szorosára ugrott a bázisidőszakhoz képest, amely részben az akvizíciókhoz köthető műveletekből adódott. Amennyiben az egyszeri technikai elszámolást nem vesszük figyelembe, úgy az értékcsökkenés közel a felére apadna, amely nagymértékben javítana az üzemi eredményen és a további eredménysorokon.
  A negatív üzemi eredményt a pénzügyi műveletek eredménye sem tudta ellensúlyozni. Az OPUS hiába ért el jelentős pénzügyi bevételt az értékpapírok átértékeléséből adódó árfolyamnyereséggel, így is veszteségbe fordult adózott eredmény soron is. A tavalyi 119,6 millió forintos nyereség után 4,3 milliárd forintos veszteséget realizált a vállalatcsoport. 
 A következő féléves beszámoló már tartalmazza Konzum egyesüléséből jelentkező hatásokat. A 2019. július 1-jétől létrejött holding konkrét pénzügyi előrejelzéseket –egyelőre – nem tett közzé, a társaság elsődleges feladatának az új vállalatstruktúra hatékonyságának javítását és a leányok jövedelmezőségének növelését tűzte ki. Emellett közép- és hosszú távon további felvásárlások jöhetnek. Továbbá az OPUS kiemelte, hogy az első félév szezonálisan gyengébb, mivel a második félévben realizálódik a bevétel nagyobb hányada.Az OPUS napi grafikonja (2019.10.01. 12:15)
Az OPUS részvényárfolyama egyelőre tartja a sávját. A részvény augusztusban törte le a pszichikailag is fontos 400 forintos támaszszintet, melyet követően egészen 340 forint közelébe süllyedt az árfolyam. Innen felpattanás következett, és a részvény többször is tesztelte az immár ellenállásként funkcionáló 400 forintos szintet, de áttörés nem következett be. Immár az 50 napos mozgóátlag is akadályként szolgál a jelzett ellenállás közelében.
A befektetői hangulat romlásához az eredményesség gyengülése (EBITDA marzs), valamint a veszteségbe forduló működés is hozzájárulhatott. Technikailag az árfolyam további csökkenését a 350 forint környékén található szignifikáns támaszszint állíthatja meg, de átmeneti megállót jelenthet még a 360 forint környéki ársáv is. Az indikátorok egyelőre semleges szinten állnak, az MACD a szignálvonal alatt laposodott el, míg az RSI 43-as értéke a semleges zónába tartozik.      
cslugosi 2019. 10. 02. 09:36
Előzmény: #1829  pomperj
#1834
A gyorsjelentés az én várakozásaimat is alulmúlta. Arra számítottam - írtam is máshol - hogy a Mátrai Erőmű veszteséget termel ilyen CO2 áraknál, de összességében pozitív eredmény kellett volna, hogy legyen net income szinten is, nemcsak EBITDA vonalon. Ettől viszont első ránézésre valóban messze van a cég. Ami viszont talán még ennél is problémásabb egy befektető szemszögéből, hogy mindig újabb és újabb meglepetések, extra elszámolási tételek kerülnek elő (egyébként valahogy a többi Mészáros érdekeltségnél is ez van, mégha adott esetben fordított előjellel is, lásd pl. Appeninn). Egyébként talán lehetne kommunikálni eredményvárakozást is a cég részéről hivatalosan és nem csak bedobva ötletszerűen különböző számokat. A jelentésben többször is hivatkoznak rá például, hogy a tervezetthez képest hogyan teljesített a cég, csak valamiért a tervezett számokat nem kötik a potenciális befektetők orrára, amin szerintem mindenképpen illene változtatni a jövőben, ha tényleges befektetőket szeretnének. Persze közel sem biztos, hogy ez a céljuk...
obiwan69
obiwan69 2019. 10. 02. 09:20
Előzmény: #1829  pomperj
#1833
Köszönjük a választ, ezt kellett volna írnod a törlés helyett. Egyéb iránt bírom az elemzéseidet, olvasom a fórumodat, de néha tényleg nem értlek. De zárjuk is le itt.
pomperj
pomperj 2019. 10. 02. 09:20
Előzmény: #1830  beluga
#1832

Azoka 4IG elemzesek  nem "roppant  negativak".
A 4IG fundai,   es a chart alakzata? Nos, azok igen, azok  negativak. 
En csak leirom, amit latok. 
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR 2019. 10. 02. 09:17
Előzmény: #1829  pomperj
#1831
Kedves János,
Ez OK, mint ahogy az is, hogy nem tűröd a személyeskedést és pimaszkodást.
Viszont olvastam a feltett kérdést, amit töröltél és az egyik ilyen paraméternek sem felelt meg, így pedig jogos a kollegák ilyetén megjegyzése..
beluga
beluga 2019. 10. 02. 09:16
Előzmény: #1826  pomperj
#1830
"Ez a topic OPUS elemzesrol szol.
Aminek ehhez semmi koze, vagy a szemelyeskedest es pimaszkodast  mashova kell  irni."
 
Erre térjünk vissza a roppant negatív 4iG "elemezéseknél" is...
pomperj
pomperj 2019. 10. 02. 09:13
Előzmény: #1828  obiwan69
#1829

Ha valamiert fontos, hogy en mit csinalok, azoknak: vettem a jelentes elott egy apro megfigyelo poziciot, es miutan elolvastam a jelentest, azonnal el is adtam.
Nem voltam optimista, de erre az elkepesztoen pocsek jelentesre en nem szamitottam. 
Amugy az a gyanum, masok sem. Van 4 OPUS optimista topic, az egyikben 70Mrd profit varakozast is olvastam.
De OPI kovetkezetesen, 2 eve minden vonatkozasban alul teljesit. 
obiwan69
obiwan69 2019. 10. 02. 09:05
Előzmény: #1826  pomperj
#1828
Az általad törölt hozzászólás kulturált, választékos nyelven egy jogos kérdést tett fel. Erre törlöd... grat, csak azt nem tudom, hogy mihez.
HoStrucc 2019. 10. 02. 09:02
Törölt hozzászólás
#1827
pomperj
pomperj 2019. 10. 02. 09:02
#1826

Ez a topic OPUS elemzesrol szol.
Aminek ehhez semmi koze, vagy a szemelyeskedest es pimaszkodast  mashova kell  irni.
HoStrucc
HoStrucc 2019. 10. 02. 08:54
Előzmény: törölt hozzászólás
#1825
Haha
skylaner88 2019. 10. 02. 08:47
Törölt hozzászólás
#1824
besz 2019. 10. 01. 22:44
Előzmény: #1822  Törölt felhasználó
#1823

úgy látom nem igazán érted.
ez van. 
Törölt felhasználó 2019. 10. 01. 22:41
Előzmény: #1821  besz
#1822
"...Az eszköz  termel, az écs( értek csökkenési leírás) pedig számviteli alkalmazás. nincs így közös nevező."
 
:))))))))
besz 2019. 10. 01. 22:34
Előzmény: #1817  Törölt felhasználó
#1821

"Az ÉCS akkor jár haszonnal, ha az eszközökkel, melyekre alkalmazzák őket, nagyobb hasznot hajtanak a működtetésük folyamán mint amennyit "visszapótolnak" belőlük az ÉCS által..."
ez így nem értelmezhető.
Az eszköz  termel, az écs( értek csökkenési leírás) pedig számviteli alkalmazás. nincs így közös nevező.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek