Topiknyitó: Pluto13 2019. 03. 19. 10:43

Delta Szekta  

Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 11. 20. 17:00
Előzmény: #58579  DocJericho76
#58580
Melyik pincészet vérét iszod bátyja? 
Magam is ezt írtam volna csak összefoglalni nem tudom! :)
DocJericho76
DocJericho76 2021. 11. 20. 15:40
Előzmény: #58576  patfaur
#58579
Nehéz az igazság ösvényén járni ha be van kötve a szemünk. De azért én pár dologban hiszek, illetve biztos vagyok :
- Delta sztori komolyat fog szólni, 
- delta NER cég,
 - Deltához fog jutni valamilyen jelentős vagyon elem vagy megbízás, feladat a nagy kiszervezési hullámban, 
- Delta kapcsán zajlott sutyorgások és pletykák igazak voltak, csak koraiak, 
- 2019 - ben Barna Zsolt a táplálék lánc más pontján állt mint most, 
- hiszem azt hogy az MNB 2 éves közreműködése nem a véletlen műve volt. Volt akinek az volt az érdeke hogy Delta deal csődbe jusson de ezt nem merte senki már fel vállalni MNB nél. Lett belőle ez a két év amin túl vagyunk. 
- konkurencia helyzeti előnyhöz jutott de a dealt megfúrni nem tudta, 
2 év után ugyanott vagyunk mint ahol anno elkezdtem 2019 nyár végén venni. 70 Ft körül. 
Valószínűleg a politikai döntés negszuletett a kiszervezesek kapcsán. Lássuk végre mi jut ide. 
- 7 Mrd cégérték nevetséges. Pont. 
- cégvezetés önmagában nem okolható az elmúlt 2 évért. A kép sokkal komplexebb. Pontosan emiatt lett ilyen hányinger az egész. Aki tudott keresztbe tett mert tudták hogy a cég meg fog erősödni. A hal nem lesz több a vízben csak jön egy újabb cápa aki eleszi előlük. Nézzétek meg Barna Zsolt mekkorát nőtt 2 év alatt. És van még pár NER cápa akik eleszik a régi ellustult elhízott cápák elől mindent IS. 
- egyik kisrészvényes tarsunkkal levelezek aki szerint kutya idők jönnek és ennek Delta lehet a legnagyobb haszonélvezője bizonyos spektrumon. Ez még nem publikus hogyan, ha akarja beírja. 
- várok még ide nagy cápát beúszni, akkor qvára nyugodt leszek hogy jó helyen van a pénzem, de az elmúlt 2 év akkor is hányinger volt. És legyen joga ezt minden károsult részvényesnek kimondania. 
- az itt a piros hol a piros kavarás és hírstop tragikus volt. 
Megértem mindenki dühét és bánatát, de ez a két éves sztori valszeg bevonul a BÉT történetébe ha kiderülnek az okok. Ebben biztos vagyok. 
Ennyit akartam elmondani. 
Hajrá Delta!! 
Aki még itt van az most már tartson ki!!! 
Sziasztok. 
Zille 2021. 11. 20. 15:33
Előzmény: #58572  Csakegyolvaso
#58578
Azért nem jelentett senki, meg azért nem került senki “jelentési kötelezettség alá”, mert ahogy már korábban többször írtuk itt többen, a BÉT-re be nem vezetett papírok nem tartoznak a jelentési kötelezettségi körbe. A BÉT-en is azért nem volt senki 5% feletti tulajdonos a bevezetésig, mert csak a BÉT-en kereskedhető mennyiségre vetítve van bejelentési kötelezettség. Nem tudom érthetőbben leírni neked. Mindig a bevezetett mennyiség a 100%. Ehhez képest kell jelenteni, ha valaki 5% fölé vagy alá megy. Amíg ezek a papírok nem voltak bevezetve, szó nem volt róla, hogy be kéne jelenteni. Hogy ez jó vagy nem jó, azon vitatkozhatunk, de ez a helyzet. Nem a cég kérte, hogy így kelljen jelenteni, és a törvény. Másik. Szerinted 51 millió papír volt Barnánál a 101 millióból. Értem. Ebben az esetben lett volna jelentési kötelezettsége. Nem jelentett, tehát logikusan rájöhetsz, hogy nem a 101-ből volt neki. Tehát az, hogy milliárdokat keresett volna a be nem vezetett papírjain ahogy te állítod, azt erősen kétlem. De hangulatkeltésnek jó amit írsz. Tényleg, te vettél már, vagy még mindig a kispadról kiabálsz be?
Sampipi2
Sampipi2 2021. 11. 20. 15:20
Előzmény: #58573  patfaur
#58577
Komim te fordítva ulsz a lovon! 
Szaladj neki meg1x es ertelmezd amit irtam. 
Két dolog volt az egyik a menedzsment akinek ha nem haragszol nem fogom a fa@at szopkodni, a masik a jövő. Es a jovovel kapcsolatosan total pozitív vagyok es pozitiv dolgokat varok sok esetben masokkal szemben akik tenyleg csak azt fujjak hogy lehuzas stb stb. Ne akarj mast beallitani
En teljesen nyugodt vagyok, es nyugodt hangulatban irtam le azokat amiket leirtam. 
Ha tetszik neked ha nem tetszik ezek a dolgok igy voltak vannak. Ne akarj mast beallitani. 
Mindenkinek szive joga megitelni azt hogy, hogy mit vesz be a gyomra es a sajat ertekrendje hogy tud viszonyulni hozzajuk vagy egyszeruen csak balek az illető. Dontsd el melyik vagy. 
Ne gyere allandoan a kozgyulessel, de akkor en valaszolok neked rá magam  Részéről miertnem megyek, Komam en azert nem megyek a kozgyulesre mert en megkinalnam  ugy oket  langossal hogy Dunakeszi-ig sóznák a lángost. Igy érthető vagyok? 
Komam te nem ismersz engem, szart se tudsz rolam. Nem fogok miattuk birosagra menni meg rendorsegre. Fizettem mar elegett mindenhogy a bíróságon amikor ketté vagdostam az ilyen kis b@ziknak a fejet mint a vezetőség. Ok? . Igy erted miért nem megyek? Magamat vedem ezzel. Ok?  Mrgkaptad a franko választ tőlem. 
Miert van reszvenyem? Azert van komam mert 10 evel ezelott  bcs az a patkány majdnem csődbe vitte a csaladomat es nem volt mas választásom csak folyamatosan venni. Megvan, ok? Szerinted neki elfelejtettek az emberek? Ne legyel buta, ne hidd azt hogy a 4 ezer emberből nincs par olyan akinek..... 
Alapbol nem dolgoznek szar embereknek mert nem veszi be a gyomrom. Tudod van akit meglehet venni van akit nem. Na en az utolsóhoz tartozok, ezer ft nal is ez lesz a véleményem. Ez mar reg nem a penzrol szol. Van olyan is tudtad? Komim hozzam a mai napig olyan emberek akarnak visszajonni melozni akik 5 7 evvel ezelott voltak nalam. Gondolom azert mert nem vagyok egy szarrago kizsigerelo. Es nem is tudok azonosulni e fajta emberekkel. 
Sőt tovabb megyek. Nem vagyok szent ember sose voltam, de akarmilyen emberek között voltam akarhol, (ezt a fantáziádra bizom) az ilyeneket kette tortek mint a ropit mindig minden oldal az ejszakaba is meg a börtönbe is. 
Egy utolso piti bolti tolvajba tobb emberseg es korrektség van mint ebbe a tarsasagba. 
A csibész betyar becsületet ezek nem ismerik.
De a temat nagyon szepen elvitted szemelyeskedesbe es masokra vetitve,ceget védve, masokat kerdeseidel felkostolva, allits nekik szobrot otthon a nappaliba. 
Temat lezartam foleg veled. 
patfaur
patfaur 2021. 11. 20. 13:35
#58576
Szóval Enefit is megszívatta az MNB. De biztos ott is szar lakok vezeti és tulajdonolják a céget és szegény MNB meg csak teszi a dolgát. Ott is itt is minden összejött. De mi most már csak azért is kivárjuk, mi lesz ebből. És innentől már nem a gyűlölködés, acsarkodás és a lincshangulat fog előbbre vinni.
patfaur
patfaur 2021. 11. 20. 13:32
Előzmény: #58565  Csakegyolvaso
#58575
Gondolom kötelező vételit azért nem tettek, mert bár a cégben a tulajdonosi arányuk megvolt, de ebben a tekintetben a BÉT-en bevezetett részvények veendőek figyelembe. Amúgy meg honnan tudjuk ki mögött ki áll a háttérben?
patfaur
patfaur 2021. 11. 20. 13:30
Előzmény: #58558  Törölt felhasználó
#58574
Úgy, hogy ezerszer is változott a helyzet. Akár covidról, akár választásokról, akár Luser01 kollégáról, akár MNB-ről, akár tenderekről, Barnáról vagy Berki-Dóczy-ról legyen szó. Morzsákat akartok velem együtt összeszedni. Csak sajnos, egyelőre nem esett le és csak később fog. Én sem örültem a bukómnak de eladtam és lett más belőle, és veszegetek most is. Mindannyian azt mondjátok, hogy ebből lesz valami. Akár még osztalékot is elvárnátok. De ilyen hozzáállás után valaha is szavazzanak meg osztalékot? Mert valljuk be mi mind összesen nem birtokoljuk együtt az egyharmadát a cégnek, semmit sem tudnánk megszavaztatni. Ebben Manopinak, Doc-nak igaza van: Várjuk a pozitív fejleményeket és ne egymásnak vagy a vezetésnek essünk neki.
patfaur
patfaur 2021. 11. 20. 13:22
Előzmény: #58557  Sampipi2
#58573
Úgy van! Húzzuk őket karóba!  
Aztán utána ki vezeti a céget? Ki fogja tovább vinni? Ja hogy az nem számít, utána min lehet majd siránkozni?
Miért van részvényed? Mindazt amit leírsz, azzal mindent csak tovább hátráltatnál. Ők is kapzsik és a maguk hasznára is dolgoznak, meg te is. Sőt még én is. Azért vagyok itt, hogy hasznom legyen belőle.
De ha bemegyek a főnökömhöz nem úgy vezetem fel a fizetésemelési kérelmemet, hogy előtte elmondom neki, hogy akasztani való szar alak vagy, csak a magad hasznát nézed , az embereid kizsigereled, de amúgy emeld meg a fizetésem.
Ráadásul mindannyian ahogy itt nyomjátok a lincshangulatot, az utolsó közgyűléseken ott sem voltatok. Hát akkor? Add el és megnyugszol.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:35
#58572
 Itt a kozlemeny Tajekoztatas_2019 11 28.pdf (bet.hu). 51 milli lockaupos reszveny kerult hozzajuk elmeletileg.Na a kerdes az hogy iylenkor miert ne mvolt jelentes hogy kitol kaptak kinek a lockaupos reszvenyei kerultek ide ki kerult jelentesi kotelezetseg szint ala? xD Mert ugye ebbe az idobe ki jelentett?Senki csak hogy ok vette k51 milliot.158 millibol ha kapta k51 milliot akkor ott valakinek jelentenie kellett volna hogy bizonyos szint ala esik de senki nem tette meg akkor tehat feltetelezheto hogy ez bizony a 101 milliobol volt aztan kesobb kicserelodtek a reszvenyek de ezt mar tobbszor leirtam.Ja es azt is hozza tennem hogy akar mit allit a DELta akkor se lehetett volna a lockupos rezsvenyeket ebbe az idobe atadni.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:26
Előzmény: #58568  seniortrader
#58571
Azert nem tudsz kovetni mert oket se lehet kovetni. 
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:26
Előzmény: #58568  seniortrader
#58570
es akkor mivan? REszeletekbe volt a brokereknel a papir amivel csinalta ka forgalmat es a hasznot aztan kifizettek barnat.Plussz az se biztos hoyg a lockupos reszvenyek voltak az elejen naluk mivel azt nem tuntettek fel a kozlemenybe hogy milyen reszvenyeket kaptak ami szinten erdekes xD szoval van mirol beszelni.
seniortrader 2021. 11. 20. 11:16
Előzmény: #58568  seniortrader
#58569
helyesen: az ő idejében NEM voltak bevezetve.
seniortrader 2021. 11. 20. 11:15
Előzmény: #58565  Csakegyolvaso
#58568
nem bírlak követni, de mindegy is.   a lockup-os részvények az ő idejéban voltak bevezetve, tehát nem értem, min keresett volna egymilliárdot...   a bevezetett 101 m db-ból senkinek nem volt 5%-ot meghaladó tulajdonrésze, ez a BÉT adatlapon nyílvánvaló.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:08
Előzmény: #58566  Csakegyolvaso
#58567
De lehet hoyg sokat mondtam es csak 500 milliot de azert sztem te is bevallalnal egy ilyen mutatvanyt.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:06
Előzmény: #58564  seniortrader
#58566
Igy van Valoszinubb.1 milliardot siman kereshetett ezzel fel ev alatt.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 11:05
#58565
Ja es azt meg hozza tennem, HA a lockupos rezsvenyeket at lehetett adogatni ugy hogy a masik is lockupot valal ra akkor nezzunk kicsit bele a dolgokba.Barnahoz lockupos rezsvenyek kerultek milyen aron es hogyan xD jo kerdes mert nem tudjuk sztem azert egy ilyen informaciot is kozolni kellett volna de hagyjuk is valoszinu inygen kapta HA inygen kapta akkor miert nem volt jo helyen nala addig amig le nem zarulnak a dolgok.Mert uyge onnan Berkihez mentek a reszvenyek es konkretan mi tortent? xD Semmi csak annyi hogy nem Barnanal van hanem Berkinel de Kotelezoi nem jott nem tett Berki se ahogy anno Barnaek se tettek Szoval miert nem vartak meg azt hogy  Barnanal maradjon addig amig nem zarul le ez az egesz dolog es akkor nincs is megtevesztes Berkihez is akkor kerul amikor mar akar kotelezoit tenni.Vlasz egyszeru Azert mert atbasszak az emebreket semmi tobb.Kozbe meg eltunt 35 milla reszveny a befeketetok szeme elott mert uyge a DELTAsok ezt nyomon tudjak kovetni de sztem az is korrekt lenne ha valami infot adnanak errol hogy ugyan mar a 35 millio lockupos reszveny merre koltozott el mert mondjuk a befeketetoknek joguk lenen ezt is tudna ha mar lockup van rajta.
seniortrader 2021. 11. 20. 11:03
Előzmény: #58562  Csakegyolvaso
#58564
igen, az sokkal valószínűbb, hogy Barna úgy gondolkozott, hogy bár az OTP második embereként, majd a bankholding első embereként legálisan keres tízmilliókat,  azért mellékállásként beugrok a Deltába megszivatni párszáz kisbüfit :)
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 10:57
Előzmény: #58561  seniortrader
#58563
Sokan ilyen kijelentesek moge bujnak amik logikatlanok hogy mentsek a hirnevet.Itt semmi nem tortent egyszeruen atkurtak ok is a befektetoket KAdosaval egyutt majd Berki is jott es elkezdi gyujteni a rezsvenyeket 1 evvel korabban de hogy mi a fasznak azt nemtudom mert egyelore ugy nez ki hogy nala porosodnak es nem a pincebe.
Csakegyolvaso
Csakegyolvaso 2021. 11. 20. 10:53
Előzmény: #58561  seniortrader
#58562
Ha ez neres ceg akkor mond mar el kinek az erdekeit sertettek volna ugy hogy nem tudnak rola elotte? xD Kicsit logikatlan kijelentes.
seniortrader 2021. 11. 20. 10:33
Előzmény: #58559  Csakegyolvaso
#58561
mondjuk azt nem hiszem, hogy egy Barna kalilberű szakember csak azért jött ide, hogy párszáz kisbüfit ismételten beültessenek a reménykedés csónakjába :)
volt valami a fejükben, amit aztán nem tudtak megvalósítani, mert lehet, valaki még nagyobbnak sértették volna az érdekeit.   így hát továbbállt.   

Topik gazda

Pluto13
Pluto13
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek