Topiknyitó: Portfolio 2019. 01. 30. 09:31

8 év után újra hazánkba jön az amerikai külügyminiszter - Aláírhatják az új megállapodást  

Ugrás a cikkhez
Miután néhány napja a Wall Street Journal és az Átlátszó közös cikkben azt mutatta be, hogy több területen is feszült az amerikai és a magyar kormány viszonya, Orbán Viktor kormányfõ, illetve Szijjártó Péter külügyminiszter is
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pampa 2019. 01. 30. 15:38
Előzmény: #11  xilinx
#12
AVATAR!

Nem kell itt rébuszokban beszélni.....
xilinx 2019. 01. 30. 15:23
Előzmény: #9  HPeter76
#11
Az egy dolog, hogy nem védett meg! De még aktívan hitelezte is őket, és ezzel évtizedekre bebetonozta a hatalmukat! Mert ugyan nagyon nagy demokrata volt/most is az az USA...de ahhoz nem voltak neki elég büdösek a kommunisták, hogy ne hitelezze őket!!!!
És tudod miért? Elmondok egy rövid (kitalált) történetet, és te is megérted.
Valahol Afrikában túrják a földet a négerek ásóbottal. Mi erre megpénzelünk valami idiótát, hogy menjen oda egy nagy rakat fegyveres árnyékában, és hirdessen új társadalmi rendet, egyelőségesdit, meg mindent, és kiáltsa világgá, hogy ásóbotos bantunéger országunk fel fog virágozni és az egész világ legjobbja lesz. Hogy ottan csurranjon-cseppenjen is valami a népességnek, meghitelezzük ezt az idiótát, és hagyjuk, hogy bőszen dolgozzon és dolgoztasson az ásóbotokkal, sőt, ennek biztosítékaként meghirdetjük, hogy mivel idiótánk ilyen csúnyán elnyomja a népét, ezért semmiféle modern technikát, permetszert, öntözőberendezéseket, traktorokat nekik ugyan el nem adunk, és minden partnerünktől ugyanezt megköveteljük. Közben nálunk a földet már traktorral műveljük, öntözünk, permetezünk, génmódosítunk, és ezzel bantunégereink terméshozamait 3-10x-esen meghaladjuk. Aztán egyszercsak megszáll bennünket a jótét lélek, és azt mondjuk, mégse állapot már, hogy őnáluk a népek mindenféle kommuna elnyomásban sínylődnek, ezért megjelenünk, hogy mostan akkor már csak úgy lesz tovább hitel, ha demokratikus-kapitalista módon fog viselkedni országuk. Szétesik az addig viszonylagos rend, országukat elárasztjuk a gépesített jó technológiával megtermelt olcsó és jóminőségű terményeinkkel, a csődbe ment ottani ásóbotos bantunégerek földjeit pedig szaré-húgyé felvásároljuk. Közben nem győzzök üdvözölni őket a demokratikus közösség tagjaiként, és biztosítjuk őket 1000x, hogy milyen fontos egy demokratikus országban az emberi jogok tiszteletben tartása. Közben pedig elégedetten nyugtázzuk, hogy kummuna-idiótánk az ámokfutása közepette sikeresen likvidálta/a Föld túloldalára üldözte a Vének Tanácsának tagjait, valamint sikeresen szétverte a korábbi közösségeket, akik az ősi bálványimádó kultuszt gyakorolták.Ez után pedig elégedett kishazánk számára nem marad más hátra, mint a hasát fogva fetrengeni a földön a röhögéstől...
Ez csak egy kitalát történet, bárminemű hasonlóság a valósággal kizárólag avéletlen műve.
(De  azért meg lehet próbálni a magyarok, társadalmi elit, kereszténység, kommunizmus, kommunisták, Szovjet Hadsereg, megszállás, COCOM lista, Valutaalap, USA, rendszerváltás stb. szavakat behelyettesíteni, hátha valami érdekes sül ki belőle...)
HPeter76
HPeter76 2019. 01. 30. 14:50
Előzmény: #4  xilinx
#10
Usának JÓ JÖN Eusok letapossák Egymást.. 56-ban éppen így történt..Minden jó szándék mellett nem száll be,,nem védett meg a kommunisták megtorlásitól!! Viselje a nép a következményeit!! Dolgozni szeretné náluk
 BEFOGAD.. Ugye feltételekkel! Nem ""szociális ATM kártyákat osztogatott!!
HPeter76
HPeter76 2019. 01. 30. 14:50
Előzmény: #4  xilinx
#9
Usának JÓ JÖN Eusok letapossák Egymást.. 56-ban éppen így történt..Minden jó szándék mellett nem száll be,,nem védett meg a kommunisták megtorlásitól!! Viselje a nép a következményeit!! Dolgozni szeretné náluk
 BEFOGAD.. Ugye feltételekkel! Nem ""szociális ATM kártyákat osztogatott!!
xilinx 2019. 01. 30. 13:39
Előzmény: #5  elemes
#8
hát, ebben lehet valami...de attól még nem elfogadható a viselkedésük a világban...
xilinx 2019. 01. 30. 13:38
Előzmény: #6  sanya10
#7
1. nem jártam az usaban és nem is tervezek, mivel a határukon koszos bűnözőként kezelnek, ujjlenyomatot vesznek. Majd ha tőlük is ujjlenyomatot vesznek az ejuban, akkor esetleg. És ezen Sólyom László sem változtat, aki azonos véleményen volt, mindaddig, amíg Köztársasági Elnökként a procedúrától mentesülten beléphetett.
2. Orbán propagandája sem izgat nagyon.
3. Miért van az, ha valaki megpróbál egy görbe tükröt tartani, az egyből usa ellenes? Mi évtizedek óta hallgatjuk tőlük az álszent, hányadék emberijogi szar szövegeiket, miközben vér tapad a kezükhöz. Az általd emlegetett terroristákat ők maguk fegyverezték/fegyverzik fel!
sanya10 2019. 01. 30. 13:27
Előzmény: #2  xilinx
#6
Mindig vannak usa ellenes emberek, de igazából ha ők nem lennének valszeg másként nézne ki a történelem, mások uralkodnának, azoknak talán te sem örülnél. Lehet beállítani amerikát egy szörnyű országnak persze  egyeseknek,nem tudom jártál- e már ott,tapasztaltál-e valamit vagy csak a szokásos orbánc hiradásból  tájékozódsz. Azt gondolom ha ők nem lennének rosszabb lenne a világ, pl terroristák. És még valami, orbàncod mehetne oda demokráciát tanulni. Utálok sokat pötyögni, nézd ezt el nekem, ha nem voltam teljeskörű a problémádat illetően.
elemes
elemes 2019. 01. 30. 13:12
Előzmény: #4  xilinx
#5
mivel bele vagyunk lépve a nátóba ezért ez elég kardinális.
xilinx 2019. 01. 30. 10:06
Előzmény: #3  elemes
#4
Részemről OK, nemmel szavaztam a NATOra anno....de ezért felesleges idejönnie, telefonon is el lehet intézni...
Nem tetszik nekik, hogy Orbán Putyinnal is leül tárgyalni? Egyrészt nézzék már meg, az elnökük kivel tárgyalgat...igen,  Kim Dzsong Unnal. Ennyit erről. Másrészt onnan jön az energiahordozó...harmadrészt ha a nagy történelmi távlaltot nézzük, ki volt itt a helytartó? Bizony az oroszok. Tehát nem árt jóban lenni velük. Még ha történetesen az ügynökök ügyében valószínűleg igazad is van. Bizonyára jótékony hatással lenne az ügynökállomány apadására, ha a a CEUval együtt az Orosz Kulturális Intézet is Bécsbe menne (bár szerintem ez nehezebbé tenné a szemmel tartásukat)...A CEU kapcsán azért elgondolkodtam: Trump állítólag utálja Sorost. Namármost ha én utálok valakit, és annak a valakinek a gründolmányát széjjelcsapják valahol, akkor jót röhögök rajta. Ezzel szemben mi történt? Trump és az egész amerikai kormányzat egy emberként állt ki a CEU mellett...elgondolkodtató, vajon miért is... :-))
elemes
elemes 2019. 01. 30. 09:36
Előzmény: #2  xilinx
#3
szerintem pompeo inkább azért jön, hogy tisztázza: magyarország de facto felfüggeszti-e NATO tagságát (praktikusan amíg orbán kormányoz illetve az orbán kormány bukását követően még pár év mire a beépült orosz ügynököket eltakarítják)
.
orbánnak meg ugye színt kell vallania, a múlt héten kapott üzenetet a kremltől, hogy nem szeretik a hintapolitikát
xilinx 2019. 01. 30. 09:31
Előzmény: #1  portfolio
#2
Ejjjkérem!!!!! Hát milyen dolog ez? Olyanokkal parolázunk, akiknek az országában - még mindig dívik a sötét középkort idéző halálbüntetés, - embertársainkat kínozzák - néha halálra is - a börtönökben, - kínvallatnak, vagy -tak még pár éve is, és az érdemi felelősségre vonáz azóta is várat magára, - a titkosszolgálataik százmillió számra végeznek törvénytelen lehallgatásokat, - embertársainkat támadnak meg a bőrszínük miatt is - még a rasszista rendőri erőszak ellen is rendszeresen tüntetnek -, - falat emelnek a legkiszolgáltatottab, elesett embertárasink ellen a határukon, - fegyveres gyűlöéletbűncselekményt elkövető lövöldözik zsinagógában, - szuverén országok megtámadását viszik véghez mindennemű nemzetközi felhatalmazás nélkül, - folyamatosan ellenségképeket kreálnak, idegenek ellen hagolják a közvleményüket - atomfegyvereket gyártanak, . . . És még sorolhatnám. Ezek mind szerepelni fognak majd róluk az éves emberijogi jelentésünkben. Jobb helyen az ilyen ország képviselőjét egy banánköztársaságba vagy a jó édes anyjába küldik el. Szörnyen aggódok az USAban tapasztalható emberjogi helyzet miatt!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek