Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 04. 18. 20:42

Matgab részvényei  

Matgab!
Ezt a fórumot neked hoztam létre.
Egy kicsit viccből is, de jó lenne ha itt beszámolnál, milyen papírokat veszel, hogy azt eladjam, és amit eladsz azt vegyek.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 25. 05:44
Előzmény: #19  martin36
#20
matgab most olvastam hogy 28ért eladtad az egisedet. kösz b*meg. előbb nem tudtad volna???
látom miután eladtad a következő nap felszakadt 5 százalékot nem tudtam mi az oka. most már tudom.
martin36
martin36 2006. 05. 13. 22:44
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
#19
Az utolsó gondolat nagyon ütős...:-)
És nagyon igaz is.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 22:23
Előzmény: #16  martin36
#18
A levezetésem csak a hétfői napra vonatkozik. Ha a nyugat továbbra is mínuszban lesz, márpedig mint említettem, ők lassabban mozognak, tehát hirtelen nagy valószínűséggel nem fognak irányt váltani, akkor mindenképpen esős lesz a jövő hét is.
Egy dolog a napokban világossá vált a számomra: Egisben relative nagy a spekulatív tőke jelenléte. Nagyon könnyen mozog +-20%-ot, így gyenge idegzetűeknek nem ajánlott. :)
A vicc az, hogy 32500-on kiléptem belőle mikor felfelé ment, mert úgy éreztem, már csak a hiszti viszi feljebb. Aztán a gyj megtréfált, de rendesen. Azt hittem ezért vették eddig. Elhittem, hogy tényleg ér ennyit a papír. Jobb lett volna, ha az eredeti elképzelésemnél maradok, hogy 31500 felett nem nyúlok bele, hisz nem olyan régen nézett le éppen 28k-ig. Na mindegy, a veszteségem nem túl nagy, tandíjnak meg kimondottan alacsony és nagyon-nagyon sokat tanultam. Mondok pár magvas gondolatot, ami nem teljesen off-topic, és amikből hasonló esetben sok erőt meríthet az ember:
- Ha jól megszív az ember valamit, akkor kétféleképpen nézheti a dolgot: "Na, ez jól megsz*ptam!" vagy "Na ebből sokat tanultam!" :)
- A hibákat nem érdemes elkövetni, ha nem tanul belőlük az ember.
- A siker nem nehéz. Csupán csak eggyel többször kell felállni, mint ahányszor elesik az ember.
És a kedvencem:
- A jó döntések tapasztalatból születnek. A tapasztalat pedig a rossz döntésekből. :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 22:06
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
#17
Fotex. Igen. Érdekes, hogy beletapintottál, ez a papír az, ami még érdekel. Egy darabom sincs belőle, de gondolkodom rajta. Jó papír, tetszik, amit eddig csinált. Hosszútávon jó lehet. Sajnos (hasonlóan az Egis-hez) nagyon furcsán, az elvárásoknak ellentmondóan viselkedik mostanában. Nehéz róla konkrétumot mondani, bármi megeshet benne. Technika alapon 650 körülre várom. Ennek kicsit ellentmond ez a pénteki nagy alsó kanócos fehér gyertya. Ha megerősítést nyer a hét elején (nagy forgalmú emelkedés, növekvő RSI) akkor mindenképpen venni kell. Az RSI-je azonban már egy két hete masszívan csökken (adják a papírt, rádobálják a vevőkre) és messze van még a túladottságtól. Pénteken is esett, ha nem is sokat. Mármint az RSI. További esést jósolok, de hangsúlyoznám, ez csak az én technikai elemzés alapú véleményem.
Vedd figyelembe azt is, hogy kis papíroknál a technika nem túl megbízható. Ezért foglalkozom én zömmel a blue-kkal. A technikához konyítok valamit, így arra kell építenem.
martin36
martin36 2006. 05. 13. 17:54
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
#16
Wicca,érdekes,amit írtál.Főleg annak fényében,h előrevetíted a bukást és esést ezerrel,aztán gyönyörű szépen levezeted végkifejletig,h miért nem fog esni...:-)
Isten szóljon belőled...:-)
Valószínű,h csak a pozim mondatja velem,én mindenesetre ugy gondolom,h már így is sokkal többet esett arányaiban,mint bármely más komoly papír.A gyógyszeres papírok meg már nem egyszer megcsinálták a széllel szembe fütyülést.Sajna,akkor mindig csak néztem.
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 16:59
#15
A fotexről mi a véleményed?
Törölt felhasználó 2006. 05. 13. 14:17
Előzmény: #13  martin36
#14
Igen, szinte én is biztosra veszem, hogy Egiske pár nap alatt vissza fogja szedni a több hetes esését. Majd. De addig esni fog, mert a piacot nem érdekli a valóság (soha nem is érdekelte, különben a részvények árfolyama elég unalmas lenne) és esik, nagy fogalommal. Pánik van, shortolni kell, amíg véget nem ér. Én esést jósolnék még a jövő hét elejére is. Most árgus szemekkel kell figyelni az Ami piacot, mert amíg ott nem kezd el fordulni a hozzáállás, addig tőkekivonás lesz a régiónkban. Amik egyelőre elég negattívok. :( No meg aztán ott a Török helyzet is. Úgyhogy hétfőn tuti esés. MTELECOM nem tud olyat mutatni, amire ne indulna lefelé. (Pláne, hogy a mai "előszél" már előrevetítette a várható eseményeket. Az meg ránt majd magával mindent, Egis-t is.
Úgyhogy a hétfői Egis scenario:
1) Plusszos, vagy minuszos nyitás. - Mindegy.
2) Shortosok beindulnak. - Kis forgalmú esés.
3) Kis forgalmú pozitív korrekciót du. 13 óráig. Ekkor én is beshortolom.
4) 1 óra után kis forgalmú esés, 3 után jön bele a forgalom.
5) Nap végi zárás mínuszban, maximum minimális pluszban.
Ha a forgalom alacsony marad, akkor kivárás van. Megintcsak törökökre meg Amik-ra kell figyelni, hogy nyitnak, és ha mínuszban lesznek, akkor kedden lesz öntés.
Ha viszont Amik és/vagy török piac felfelé korrigál nagy forgalommal, akkor pánik vége. Na ez az, aminek én pillanatnyilag kisebb esélyt adok. Ami piac lassabban mozog.
Egis RSI le fog menni béka segge alá, és pár napig ott is fog maradni. Mikor aztán fordul majd az RSI (ettől függetlenül az árfolyam még eshet), na akkor majd zárom a "shortjaimat", azaz visszaveszem, amit addig eladok.

SZVSZ
martin36
martin36 2006. 05. 13. 00:08
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
#13
Wicca,igazán egy szavad sem lehet,én a mai átlagjavító vásárlásommal is 5 % mínuszban vagyok már.Ettől függetlenül két ok miatt is biztos vagyok a nyerőben:
1-Matgab elöbb utóbb csak el fog adni,és akkor az Isten se ment meg minket az emelkedéstől
2-enélkül is jó maga a cég,amint kifullad ez a negatív hangulat,pár napon belül helyreáll a régi árfolyam
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 23:54
Előzmény: #11  Törölt felhasználó
#12
Kedves Matgab!

Tetszik a topic. Azt hiszem átszokok ide a TIPPSAROK-ról. :) Azért nem semmi. Fogalom lettél, külön topiccal. Gratula. Mennyibe került? :)
Ezzel az Egis-szel engem is jól befürdettél. :) Gyj előtt bevásároltam belőle, mondván jó lesz a Q2. Jó is lett. Erre elindul lefelé. Mondom, nem baj, profitrealizálás. Aztán beszakadt. Mondom hah, nem baj, a sok gyagyás besz*pta a Citigroup félreértelmezését. Na de amit ma művelt, az már nekem is sok. Eddig összesen több, mint 2 százalékot buktam már vele! Ami sok, az sok. Ha hétfőn nem korrigál felfelé nagy forgalommal, kivágom a kukába az egészet. Már pedig nem fog. (Most nézem, Nasdaq esett, -1.5%. Nyse tiszta piros, majdnem nullára kihozta, szép nagy kanócot hagyva, nyitóhoz képest az is -1,5%-on.)
És mindez azért, mert nem figyeltem oda a Matgab indikátorra! Épp csak megpendítetted, hogy kéne valami nagyobb piac, épp csak GONDOLTÁL RÁ, erre elindul mindenki lefelé, törökök beszakadnak, az egész régió kerek szemekkel néz... :)
Matgab, kezdesz erősödni! Régen mondom már, hogy vigyázz az erőddel, hová csapsz vele, mert ekkora hatalom már felelősséggel jár! :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 20:27
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
#11
Ok ok...bocsi, csak ez az egész helyzet így olyan röhejes!
Azt vettem észre hogy a fórumok kielégítik ugyan a kíváncsiságot, de az ember nem tud objektív maradni. Szívem szerint nem olvasnék több fórumot, de a közösség az közösség.

Ha a valóságot írtad, akkor sajnálom, remélem jobb lesz később.
Matgab, Te pedig ebből az egészből pénzt is csinálhatnál sztem. Te egy baromi jó besszspekuláns lehetnél :)
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 20:21
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
krocky!
röhöghetsz rajta de én meg sírok mert a valóságot írtam le.
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 20:19
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
#9
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Hát ez kiba jóóó....könnyesre röhögöm magam. Kééész!!!! Egyik gyagyásabb mint a másik :DDDD
Törölt felhasználó 2006. 05. 12. 20:07
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#8
Matgab tökig vagyok Egissel .

szépen kerestem rajta aztán csak egyszer el kezdett zuhanni a héten nem tudtam az okát. m
most megnéztem az aktuális portfóliódat. Amikor vettél onnan fogva zuhan. Ma még vettél azt írod. Ma már szakadt az egész.
most még szépen kérlel add el. minél hamarább annál jobb.

Régen Econetem volt ami rögtön zuuhanni kedett amikor vettél. Azután becseréltem Émászra azt vettem tavaly nyáron. Az émász emelkedése rögtön megállt amikor te is vettél.

Aztán vettem Forrás Oe-t amikor te eladtad. Röftön szárnyalt 30 százalékot kerestem rajta.

Olvasom fotexet is vettél.
egymilliárd forintért azonnal eladtak a nagybüfögtetők.
Könyörgök add el az Egisedet hétfőn. És írd be hogy eladtad. Vagy legalább ne vegyél még egist. vagy írd be hogy eladtad. Ne add csak írd be könyörgök.
Terrasini
Törölt felhasználó 2005. 04. 19. 08:38
Előzmény: #6  matgab
#7
viccet félretéve, én nem avgyok babonás so nem kell félreérteni, mindenkinek lehetnek rossz napjai, a legnagyobbat akkor röhögök majd amikor csak matgabnak lesznek meg azok a részvények amik elkezdenek száguldani és akkor mindenki csak les, hogy hát végülis nem is volt teljesen jogos ez a topic!
matgab 2005. 04. 19. 07:20
Előzmény: #5  Törölt felhasználó
#6
Nem probléma, sőt már meg is tettem, a portfolio topicban minden részvényem és részvénymozgásom jelen van...
Törölt felhasználó 2005. 04. 18. 22:54
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
#5
1).Tenleg ; ha nem sikerul jopfira, akkor ez a topicszerzes rosszul is sulhet el.
2). Cst a szambol vetted ki a szot.3). Kedves Matgab. En mint nagy kedvelod, azt ajalnlom neked, hogy csessz at minden ide latogatot ahogy csak birsz. Ha sikerul sikerul. HJa nem sikerul hat nem sikerul, de jatsz el a sok babonas mitugraszzal.
Udv neked.
Most voltam itt utoljara.
JP
Törölt felhasználó 2005. 04. 18. 22:13
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
#4
:))
remélem nem vezsel fotexet meg pplastot:))
Törölt felhasználó 2005. 04. 18. 21:06
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
#3
De szemét vagy :)
Amúgy én is olyan szerencsés vagyok, mint matgab. Most Synergonom van, 577-ért vettem...
A múltkor viszont egész kivételesen elég jól sikerült meglovagolnom a MOL-t, 15150-ért vettem, 16800-16900-ért adogattam el. Aztán amikor visszaesett, megint bepróbálkoztam, de veszteséggel el kellett adnom. Azért szerencsére kicsi veszteség volt.
Törölt felhasználó 2005. 04. 18. 20:43
#2
Mindenek előtt olvasom, hogy vettél Forrás OEt. Lécci add el, nekem is van, azóta esik, mióta vettél. : ) : )
(A MOL és Borsodchem is csak esik mióta vettél.) Ezek nincsenek. Hála a jó Istennek.

Topik gazda

Terrasini
3 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek