Topiknyitó: Portfolio 2018. 11. 27. 20:06

Szijjártó: Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett  

Ugrás a cikkhez
Magyarország teljes mértékben kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett, ez mindig része volt a magyar külpolitikának, és marad a jövõben is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Stiv
Stiv 2019. 01. 18. 09:57
#7
Az orosz vezetés Ukrajna megszűnését kezdte el kommunikálni
.
Az orosz vezetés hasonlóan sajátosan áll hozzá az Oroszország és Ukrajna között immár ötödik éve fennálló konfliktushoz is.Nyikolaj Patrusev, az Orosz Biztonsági Tanács főtitkára miután tegnap a Rossiyskaya Gazeta című újságnak nyilatkozva újra azzal vádolta meg az ukrán vezetést – beleértve Petro Porosenko miniszterelnököt is -, hogy az Egyesült Államok érdekei szerint járnak el, az alábbi megjegyzést is elejtette:


“A kijevi vezetés ezen politikájának folytatása hozzájárulhat ahhoz, hogy Ukrajna, mint nemzetállam megszűnjön.”


http://kitekinto.hu/2019/01/17/europai-ugyek/az-orosz-vezetes-ukrajna-megszuneset-kezdte-el-kommunikalni/167983/?ref=hirstart
Stiv
Stiv 2019. 01. 18. 09:55
#6
Az Európai Unió valamennyi fogva tartott ukrán haditengerész szabadon bocsátására szólította fel Oroszországot, miután az illetékes moszkvai bíróság április 24-ig meghosszabbította nyolc, a Kercsi-szoros közelében lezajlott orosz-ukrán tengeri incidens során elfogott ukrán katona előzetes letartóztatását – közölte az EU külügyi szolgálata (EEAS) csütörtökön.
mro 2018. 11. 27. 20:09
Előzmény: #2  mro
#3
... egyébként az oroszok meg az ukránok sokszor megegyeztek, pl. budapesti megállapodás, Ukrajna atomfegyver-mentesítése és területi integritásának garantálása (védelme) az oroszok részéről is, továbbá a minszki megállapodás. Az iskola rémköcsöge nem tartja be a szavát, nem újra megállapodni kell vele, hanem kiakolbólintani, amihez nem kell más, mint elvágni az olaj- és gázvezetékeket és kicsit drágábban, de nem az ellenségtől venni. Fulladjanak bele abba, amiből éppen a saját egyetlen érdemi vevőjük fenyegetésére fegyverkeznének.
mro 2018. 11. 27. 20:06
Előzmény: #1  portfolio
#2
Kreml kiskiflije Szíjjártó, mit is mondana. Nem a minszki négyeknek kellene megegyeznie, hanem Oroszországnak nem kellene Ukrajnát leigázva tartania. Egyszerű. Másik ország. Ezt jelentik a határok. Tiszteletben kellene tartani. Ha az iskolában a nyolcadikos gyerek egy elsőst megver, hogy a radírgumi-gyűjteményét 100-ról 101 radírra bővítse (kb. ugyanígy csepp a tengerben Krím a kontinensnyi Oroszországhoz képest), akkor ne azt mondják, hogy meg kellene egyeznie a verőnek a verttel, hanem hogy az agresszort meg kell büntetni és el kell távolítani a közösségből. Kíváncsi vagyok, Oroszország mire menne, ha az EU leszakadna végül az orosz olaj- és gázcsecsről, adják el a kontinensük kiszipolyozott földje tartalmát a kínaiaknak, amíg azok le nem darálják őket. Végül is, az EU/NATO finanszírozza az orosz fegyverkezést, ideértve a NATO-hoz egyébként csatlakozni kívánó Ukrajna leigázását és örökre történő sakkbantartását is. Moldovából, Kaukázusból stb. azóta sem vonultak ki, hogy bedugták oda az arcukat.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek