Topiknyitó: Portfolio 2018. 10. 26. 12:17

Új népszavazásra készül a brit ellenzék Brexit-ügyben  

Ugrás a cikkhez
Brit ellenzéki pártok vezetõi azt kérték az Európai Uniótól, hogy kezdje meg a felkészülést egy újabb nagy-britanniai EU-népszavazásra. Sir Vince Cable, a harmadik legnagyobb országos brit parlamenti párt, a Liberális Demokraták
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:59
Előzmény: #57  omaha
#60
a brexit a migráncs bohózattal együtt végül radikális reformokat kényszerít ki az EU háza táján
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:58
Előzmény: #55  elemes
#59
a GATT tárgyalásokról nem tetszett még hallani?
nem véletlenül vannak tele az EU-s szupermarketek EU-n kívüli árukkal...
még a távol keleti vetélytársak is minden további nélkül tarolnak Európában...
nem is beszélve arról, hogy "migráncs izé" az EU protekcionizmus további leépítése irányába mutat
elvégre  a migráncs bohóckodásnak az alábbi lenne a fő üzenete:
ha az EU vámhatárok mögé zárja magát akkor áruk és szolgáltatások helyett a migráncsok lepik el
ergo
ki fogják végezni a protekcionizmus legutolsó reliktumait is:
azaz
véget vetnek még a mezőgazdasági piac protekcionista védelmének is...
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:53
Előzmény: #56  elemes
#58
az "egysugarú brit" választót a "valódi kilépés" mémmel etetik már évek óta, amire kb. esély sincs...
az "egysugarú magyar" választót meg a putyin konteókkal:)
megjegyzem a brexit nagyon jó az EU-nak, mivel a jelenlegi "szociális Európa" modell feladására kényszeríti
ergo
hosszútávon ebből nagyon sokat fog profitálni ez a szervezet
sokkal versenyképesebb lesz
elvégre a brexit üzenete a következő:
ha a jelenlegi szocialista hülyeségeket nem nyesik vissza az EU háza táján akkor a befizető államok végül a "lábukkal" szavaznak és magára hagyják a süllyedő hajót...
ezért vannak kétségbeesve Brüsszelben a szocialisták...
omaha 2018. 10. 29. 09:35
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#57
 Még mindég jobb egy lábon lövés, mint egy fejlövés ! Az Eu- katyvaszból ezek ki fognak lépni, hiába akar az ellenzék egy újabb választást! Egyszer lehet csak tippelni a heti eseményekre a totozóban is, és ez így van jól. ne lehessen add vissza a babaruhám !
elemes
elemes 2018. 10. 29. 09:27
Előzmény: #54  pitcairn2
#56
pitcairn az ilyen értelmetlen lózungokat az egységsugarú brit választó beszopja, de  a brexit valójában az EU felszalámízásáról szól és kizárólag oroszország érdekeit szolgálja.
.
mint ahogyan te is.
elemes
elemes 2018. 10. 29. 09:25
Előzmény: #31  peter_s
#55
a 7 milliárdos piac jól hangzik, csak
.
1. alójában minden partner országgal külön kell letárgyalni a feltételeket és minden partner igyekezni fog megvédeni saját érdekeit, tehát a megállapodás nem lesz teljesen szabad
.
2. a piacra jutási feltételek letárgyalásában anglia "ellenszolgáltatásként" saját piacát tudja felkínálni (és persze igyekszik megvédeni). ha ugyanezen partner országgal az EU tárgyal, sokkal nagyobb a súlya, tehát jobb feltételeket tud kialkudni.
.
3. az EU tagjaként a brit válllalatok olyan helyzetben vannak, hogy nem kell a partnerekkel kapcsolatos feltételeket alkalmanként ellenőrizni, hogy az adott országgal mi a helyzet. nekünk vannak EU-n kívüli partnereink, kb húsz kategóriával találkoztam aszerint hogy mit adhatunk el, mi az amit csak lízingelhetünk, milyen szerviz szerződést köthetünk, milyen ügyfélszolgálatot kell (vagy szabad) nyújtanunk, és még az sem mindegy, hogy melyik beszállítótól származó komponenseket használhatunk. csomó országba munkavállalási engedélyt kell kérni az üzembehelyezés utáni átadás-átvételben részt vevő kollégáink számára is, aminek józan ésszel semmi értelme, csak az ügyintézés költségei és időigénye okoz versenyhátrányt.
.
stb. az EU-n belül semmivel nem kell szarozni, a magáncégek közötti gazdasági kapcsolatok szempontjából majdnem olyan, mintha egyetlen ország lenne. ez adja az EU erejét (a kohéziós politikának a hosszabb távú kilátásoknban lenne szerepe). ezért érzi úgy Oroszország, hogy egy egységes EU-val szemben gyengék a tárgyalási pozíciói -- a szuverén nemzetállamokkal szemben bármelyiküknél erősebb, ezért diktálhat.
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:16
Előzmény: #48  Peterbond
#54
tévedsz, a "brexit" az alábbiakról szól:
1. az interkontinentális gazdasági és politikai integráció elmélyítése, ill.
2. az "angol = az EU hivatalos nyelve" projekt megvalósítása...
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:14
Előzmény: #47  Törölt felhasználó
#53
sekélyes vicc...
a City-re semmilyen veszélyt nem jelent a "brexit"...
különben is nagy gyakorlatuk van már bizonyos funkciók kiszervezésében:)
The Spider's Web- Britain's Second Empire (Documentary)
https://www.youtube.com/watch?v=NqnAp7U9vJU
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:10
Előzmény: #45  Peterbond
#52
de facto semmilyen különbség sem lesz a britek EU-s piacra való jutásában a "kilépés" (kackac...) után...
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:08
Előzmény: #42  peter_s
#51
a munkanélküliségi rátánal sokkal beszédesebb az aktivitási ráta...
http://soo.gd/v4tw
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:05
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#50
de facto nem lesz...
az efféle sztorik kapcsán mindig az apróbetűs rész a lényeg
"brexit" = az interkontinentális integráció továbbfejlesztése...
azaz
tőről metszett globalista projekt
pitcairn2 2018. 10. 29. 09:03
Előzmény: #44  _Bekre_Pal_
#49
"UK úgy elvan, mint befőtt. Az a minimum hogy bárki úgy élhet kb. mint ideát a felsőközép. "
hát Londonban biztos nem...
https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Hungary&country2=United+Kingdom&city1=Budapest&city2=London
Peterbond 2018. 10. 28. 22:44
Előzmény: #46  peter_s
#48
Nezd en nagyreszt egyetertek azzal amit mondasz. Ezert is csak kiegeszitem az en nezopontommal.
De en nem latom annyira optimistan a valtozast. Nekem mindegy hogy marad vagy megy brittania de ugy latom ez inkabb arrol szol hogy az EU es leginkabb a regionk gyenguljon rovidtavon a kulonbozo konfliktusok altal es erre jatszik ra minden szereplo az oroszoktol kezdve az amcsikon at. Es europa meg nem ebredt ra hogy az egyeni erdekeikkel szemben a kozos erdekeket kene nezni. Ugy mint anno a 7 magyar torzs es a vesszopalcak esete. Hosszabb tavon meg egy nemetorszag vagy anglia se lesz kepes versenyezni olyan gazdasagi kozpontokkal mint ami most az Usa vagy Kina es ami lesz vagy lehet India Oroszorszag vagy kesobb Delamerika.
Aztan kitudja lehet tenyleg nagyott valtozik a vilag. De az elszigetelodes csak tenyleg egyes specialis esetekben mukodik es ott se teljesen Svajc Norvegia mind mind pelda arra hogy bar tokeletesen megvolnanak magukban megis kozelednek az EU hoz mert tidjak ok is hogy onmagukban a jovoben tul kiszolgaltatottak lennenek. Igaz addig probaljak megtartani amit csak lehet a mostani jobol.
Na jo ez igy kicsit zavaros lett elnezest.
Törölt felhasználó 2018. 10. 28. 22:27
Előzmény: #42  peter_s
#47
Arról beszélek, hogy már a City bankjainak egy része átköltözött a kontinensre és gyárak jelentették be, hogy ha választaniuk kell az EU-s és a brit piac között, akkor nem a britet fogják választani. De úgy látom, te tagadod azt a rajtad kívül mindenki számára egyértelmű tényt, hogy Nagy-Britannia számára káros lenne a brexit, úgyhogy nem fogunk tudni közös nevezőre jutni. Jó éjt!
peter_s 2018. 10. 28. 21:30
Előzmény: #45  Peterbond
#46
Én ezt a cikket alapból hülyeségnek tartom, a címe is baromság, mert Nagy-Britannia jelenleg is az EU tagja. Csak a Portfolió szeret habonyi szintre süllyedni, amikor a brexitről van szó. Biztosan valami érdekük fűződik hozzá, nem tudom. Én ilyen cikk megírása után nem tudnék nyugodtan aludni, mert cseszegetne a lelkiismeret. Olyan országot még nem láttam, ahol a választók tökéletesen informáltak lennének, bárhol is kérdezték volna meg a népeket hasonló témában, nem hiszem, hogy mindenhol pontos válaszokat adott volna a többség. Magyarországon szerintem még ennél alapabb dolgokra nem tudnának választ adni. Csomó ilyen felmérés van a témával kapcsolatban, a maradáspártiak olyan felmérésekről számolnak be, ami indokolhat egy újabb népszavazást, az ellentábor meg olyanokról, ami alátámasztja a tavalyi eredményt. Én meg azt gondolom, amit lejjebb is írtam, Nagy-Britannia nyerhet és veszíthet is a brexittel, rajtuk múlik milyen kereskedelmi politikát folytatnak és milyen megállapodásokat kötnek pl. a Commonwealth-en belül, Kínával, USA-val stb. Rövidtávon gazdasági átrendeződésre lehet számítani és arra, hogy a vállalatok az üzletpolitikájukat átalakítják a körülményeknek megfelelelően. Ez a világvége hiszti, hogy kimennek a cégek, megszűnnek a munkahelyek, 0-ra megy a GBP árfolyama, nevetséges. Nekem végülis jó, mert most éppen nagybevásárlást tartok brit részvényekből és GBP-ből, úgyhogy én nyerek rajta mindenképpen, a károgóknak köszönhetően.
Peterbond 2018. 10. 28. 21:00
Előzmény: #40  peter_s
#45
"Azt nem írja a cikk, hogy UK bruttó 18,6 milliárd GBP-vel járult hozzá az EU költségvetéséhez 2017-ben, de ha a nettót nézzük, akkor is 8,9 millárd GBP a hozzájárulás mértéke.  Úgyhogy azt a 4,7 millárd GBP többletet közel 2x elégették a Brüsszelnek juttatott transzferekkel."
Ez csak az EU munkaválallók mérlege. Az hogy a UK cégek mennyi nyereséget munkát nyertek az EU által és ezzel munkahelyeket és adóbevételeket teremtettek figyelembe sem veszi. Az EU transzferekért cserébe azért többet kaptak a britek mint hogy 3-4 millió keleteurópai közvetlenül termel nekik adóbevételt.
A cikk meg amúgy arról szólt hogy az emberek nem hogy nem tudnak erről hanem nagy részük pont az ellenkezőjét hiszik. hogy adópénzekbe kerülnek ezek az emberek és még fizet is Brüsszelnek. Ahogy túlbecsülik az EU-s munkavállalókat kb 3-szorosára mint amennyi ténylegesen van. Illetve felére az EU-ból érkező befektetések mértékét is.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 10. 28. 20:58
Előzmény: #43  peter_s
#44
UK úgy elvan, mint befőtt. Az a minimum hogy bárki úgy élhet kb. mint ideát a felsőközép.
peter_s 2018. 10. 28. 20:53
Előzmény: #42  peter_s
#43
Alább a munkahelyek változása UK-ban (UK National Statistics). Egy kategóriában volt csökkenés, a többi kategóriában növekedés figyelhető meg. Összességében 132,000-el több munkahely van, mint 1 évvel ezelőtt. Ennyit arról, hogy nő a munkanélküliség meg tömegével szűnnek meg a munkahelyek. Bullshit...
https://i.postimg.cc/QxhDWkc5/Figure-7-Changes-in-the-number-of-jobs-in-the-UK-between-June-2.png
peter_s 2018. 10. 28. 20:44
Előzmény: #41  Törölt felhasználó
#42
Te miről beszélsz? UK munkanélküliségi ráta 1975 óta nem látott mélyponton van (4%). A UK National Statistics szerint éppen hogy nőtt a munkahelyek száma. Nem tudom milyen statisztikákat nézegetsz de a hivatalos adatoknak tökéletesen ellentmond, amit leírtál.
Törölt felhasználó 2018. 10. 28. 20:30
Előzmény: #40  peter_s
#41
És most jobb lesz nekik? Eddig is csoda, hogy bárki is dolgoztatott a túlfizetett brit munkavállalókkal, most sorra szűnnek meg a munkahelyek.
De én még mindig nem veszem biztosra, hogy lesz brexit. Ezzel olyan szinten lábon lövik magukat, hogy ennyire nem lehetnek hülyék.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek