Topiknyitó: Portfolio 2018. 10. 09. 08:50

Kezdõdik a nagy bürokráciacsökkentés - Tízezren veszíthetik el az állásukat  

Ugrás a cikkhez
9-10 ezren veszíthetik el munkájukat az államigazgatásban - írja a 24.hu. A minisztériumokban és a kormányzati háttérintézményekben javában folyik a 20, vagy helyenként akár 40%-os létszámleépítés elõkészítése. Napokon belül
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler 2018. 10. 09. 09:54
Előzmény: #3  euler
#4

Vagy videón. (Még jó, hogy a HírTv archívumát nem törölték):
https://alfahir.hu/2017/08/23/varga_zsolt_nemzeti_egyuttmukodes_rendszere_fidesz_kormany
euler 2018. 10. 09. 09:48
#3

Érdemes felidézni Varga Zsolt (2017-ben lemondott kormányhivatali vezető) értékelését az államigazgatás belső viszonyairól:
.
„A második Orbán-kormány megalakulása után tényleg azt hittem, valami jobb következik, mint korábban” – kezdte beszélgetésünket Varga Zsolt. Úgy gondoltam, a kétharmados felhatalmazás olyan erő, melyet jól kihasználva létre lehet hozni egy valóban jól működő országot. Aztán szép lassan megtapasztaltam, hogy nem Magyarország a fontos, hanem a párt, a személyek, a klientúra, a támogatók. A többi nem számít. Főként a 2014-es választások óta van ez így.
Politikai aktivistákkal töltik fel az állami szférát – magyarázta. „Már nem számít a szakmaiság, csak az elkötelezettség. A megyei és járási kormányhivatalok több esetben afféle káderfoglalkoztatóként működnek. Például azok is kaptak állást, akik a legtöbb kopogtatócédulát gyűjtötték össze. Akad olyan megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság, ahol a vezetők több mint felének semmilyen szakirányú végzettsége sincsen. Volt olyan humánpolitikai munkatárs, aki korábban presszót vezetett, de akad tornatanár vagy más oda nem való végzettségű is. A közös bennük, hogy egyiküknek sincs szociális szakmai végzettsége… De van olyan intézményi megyei igazgató, akit még a minisztérium sem akart kinevezni, ám mivel a helyi parlamenti képviselő embere volt, a megyebeli honatyák közös petíciót írtak az érdekében. Természetesen pozícióba került.”
https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/hatborzongatoan-irja-le-a-fidesz-vilagot-a-korabbi-kormanyhivatali-vezeto-aki-most-kipakol-a-ner-rol-106062
.
Vajon kik lesznek legelőbb elküldve? Az a gyanúm ez a leépítés végleg működésképtelenné teheti az államigazgatást.
qwertz77 2018. 10. 09. 08:50
Előzmény: #1  portfolio
#2

https://qubit.hu/2018/09/10/fotozgatunk-videozgatunk-muveszkem-hat-a-vasutbiztonsaggal-hogy-allunk
Van itt még tartalék, remélem valóban felülvizsgálják, hol van felesleges munka, és leépítik a fölösleges bürokráciát, nem csak embereket küldenek el.
Sokan gyártják maguknak a "melót", hogy a kényelmes kis állásuk veszélybe ne kerüljön. Ezeket kéne kiszűrni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek