Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SirDMR
SirDMR 2021. 08. 09. 01:10
#47940
Csak én éreztem erősnek az aranyban ezeket az 5-10 majd 15 dolláros 1 perces gyertyákat egy ázsiai session-ben? én még ilyet azért nem láttam.
Zita19 2021. 08. 09. 00:06
Előzmény: #47938  Törölt felhasználó
#47939
Szia,1-2 év?
Törölt felhasználó 2021. 08. 08. 23:24
Előzmény: #47927  Boole
#47938
Az irányokat hasonlóan látjuk.
Részletkérdés, de addig lesz infláció, amíg az adósságbuborék szét nem robban. Aztán igen gyorsan deflációs spirál fog kialakulni. 
A deflációval pedig a hitelfelvevőket ki fogják zsigerelni. A 13 éves ciklus drámaian megfordul. A jövedelemhez mérten egyre többet és többet kell törlesztőben fizetni, hiába alacsony a nominális kamat. (és erre nagyjából senki még csak nem is gondol...)
Az aranyból + olajból pont azért szálltam ki jópár héttel ezelőtt, amit leírtál.
new1 2021. 08. 08. 22:30
#47937
riot ,moderna,biontech ,robinhood .  a világvége hangulat ... amit írtok
labdaszedo 2021. 08. 08. 21:26
Előzmény: #47927  Boole
#47936

Üdv! Akkor hosszútávon az olajos cégeket is lefelé várod mint pl: chevron, shell? Ezek nem lehetnek menekülő utak válság idején? Nekem egyébként nem kerek hogy azért megy a pénznyomda hogy ne legyen anarchia, közben meg jön egy krach aminek a vége pont ugyanaz lesz amit elszerettek volna kerülni. A fekete öves pályán azt érted hogy jön egy korrekció, vagy hogy az USA is elkezdi a forprofit cégeket nonprofittá alakítani külső nyomással? Ebben az esetben instant nyugdíj válság lenne. A nyugdíj alapok nem tudnák kifizetni a járadékokat. Köszi! Üdv!
Placi82 2021. 08. 08. 20:57
#47935
Amúgy nek fixa ideam. Amit egyszer mondtam, humanoid nak, hogy ne haragudjon annyira a jegybankarok rá. Mert felsőbb parancsra tevékenykednek, komoly terv alapján. És azért csináljak ezt a pénz kínálat bővítés, alacsony kamattal, mert ha nem lennék alacsonyak a kamatok, és nem lenne ekkora penznyomda, amilyet még nem látott a vilag történelem az elmúlt 10 évben. Globálisan osszehangolt a meg főleg nem. Akkor már az emberek egymással harcolnanak,tuntetnenek konstansul, szetzilalodna a társadalom, hitelválságok, bankcsodok, évente sorozatosan lennének. Teljes apokalipszis következne a világra. Gondoljunk arra mi lenne már régen a  PIGS államokban, Kínában, usaban. Bár mondjuk csak az időt húzzák, hátha lesz valami. De megoldást erre az globális  adóssághegyre már nem látok. Szerintem a jegybankarok sem, és az értelmesebb vezetők sem csak reménykednek kihuzzak, hogy ne alattuk omoljon össze teljesen a pénzrendszer. No a szokásos hétvégi  off temazasom végére érve. Jó pihenest mindenkinek:) 
pomperj
pomperj 2021. 08. 08. 20:12
Előzmény: #47913  Feketefoton1
#47934
Valahanyszor meglatom a Meadows chartokat  (kulon koszonet, hogy feltetted),
mindig eloveszem a ket konyvuket, es beleolvasok. Mindig mellbevag az a tiszta logika, okos erveles es joszandeku tanacs a vilag politikusainak, amivel megelozheto volt a mai helyzet.
,
A tanacsokbol  eddig semmi nem valosult meg. 
Most mar joval tul vagyunk a "point of no return"  helyzeten. Mar egeszen biztosnak gondolom, hogy a kovetkezo evtizedekben  sokkal sulyosabb, egymasra superponalodo problemak spiralisaval kell kuzdeni,
 amik varhato lefutasat azok a gorbek mutatjak. Sokkal nagyobb aldozatokkal es vesztesegekkel, mint barmikor a tortenelemben.
.
A legnagyobb vesztesek megint azok lesznek, akik eddig voltak. A legszegenyebbeken csattan eloszor az ostor. A COVID erre is fantasztikusan jo pelda, hogy mi varhato a szukos eroforrasokert folytatott harcban.
,
 A WHO elnoke eppen arra hivta fel a vilag gazdag orszagait, hogy ERKOLCSTELEN osztani kezdeni a 3. oltast. Mert mindossze a vilag lakossaganak 15% resze van beoltva, es eloszor megis a 85% beoltasanak kell prioritast adni. Mert akkor lesz osszessegeben legkevesebb aldozat.
,
Igen, amde a 196 orszagbol a haromnegyedeben "demokratikusan" megvalasztott vezetesnek eppen az a dolga,  azzal biztak meg oket,  hogy megvedja a sajat allampolgarait. Ha lehet, azonnal es elsokent.
,
Legyen eletre szolo lelkifurdalasom, hogy elmegyek (majd, amikor lesz) a 3. Pfizer oltasert, ami meg jobban megved a Delta vagy Omega varianstol? Vagy ne vegyem fel ha hozzaferek, csak azert, mert a vilag masik 85% resze politikai/gazdasagi vezetojenek vagy szandeka es/vagy eszkoze nincs arra, hogy megvedje sajat allampolgarait?
Aldozzam fel magam egy moralis logika ervenyesuleserert?
.
Es ugyanilyen, csak sokkal nyomasztobb dilemma fog mukodni majd a biztonsag, elelem, a viz, a tiszta levego es a tobbi normalisnak tekintett elet-feltetel megszerzesert es megtartasaert. Nem is olyan sokara.
Az unokaim a kertben gondtalanul vizipisztolyoznak, furdenek. Vajon meddig?
Placi82 2021. 08. 08. 20:02
Előzmény: #47920  lngnl
#47933
Utaztam eleget a gyerekeim előtt. És igen ki voltál zsakmanyolva a 2 ik világháború végéig a gyarmati rendszerben. De az európai humanussag, miatt nem folytatódott tovább, hisz a technológiai fejlettség és a szervezettség predesztinalta volna tovább a gyarmati rendszer fenntartását. Csak otthon a hatorszagokban már tuntetesek voltak az erőszak, és a gyarmati rendszer fenntartása ellen. Tehát a humanitariussag, igenis jellemző az europaiakra. 
Idea 2021. 08. 08. 18:22
Előzmény: #47931  Idea
#47932
Le lehet -e úgy pusztítani az emberiséget bármilyen eszközzel úgy (neutronbomba projekt), hogy az előrelátó túlélők a föld értékeit, szépségeit élvezhessék immár a lábuk előtt tipródó felesleges 8mrd nélkül, károsodás és szennyeződésmentesen?
Idea 2021. 08. 08. 18:18
Előzmény: #47930  bankos
#47931
("Elmegyek veszek egy tanyát, megtermelek mindent és nincs az a járvány, nincs az az infláció ami keresztbe tehet.. "
.
Jó helyen legyen: etnikailag homogén (cigánymentes), szokásos közgazdasági értékelések szerint piaci alapon értéktelen használati értéke mégis magas, lehessen barátságot/együttműködést/szövetséget kötni hasonszőrűekkel, legyen vadászpuskád az idők végezetéig elég tölténnyel (azaz legyen megszerzési ára a tanyádnak, ha ez irreálisan sok, még a sokkal erősebb is keres más zsákmányt). Ebből most az első tényező játszik fullban, a második kezd jelentőséget nyerni, a harmadik inkább csak minta/modell, a negyediket mi még nem ismerjük. Az már most is kristálytiszta, hogy problémát őszintén, egyenesen megoldani nem tudsz - a jogaink kiüresedtek. Vagy irreálisan sok pénz kell, vagy kapcsolat, furfang végül erő. Szerintem ez erő irányába fogunk eltolódni, a kapcsolat/pénz jelentősége csökkeni fog. Malevil jön.)
bankos
bankos 2021. 08. 08. 17:21
Előzmény: #47927  Boole
#47930
Jó gondolatmenet!!
Ingatlan árak az egekben , arany nem biztos,hogy helyes út , részvénypiacnak illik már egy korrekció..kellenènek a jó beszállási pontok, és a kicsik pénzét elégetni....ehhez fog majd segíteni szerintem a 4. hullám ősszel-tèlen. Emellett Kína a sajátjainak is tekeri a nyakát ,szét vannak verve a részvények..van kockázat mert nem tudni mi a végső cèl,amcsival szemben is. 
Kriptók nem az én műfajom, max ETH lehet valamire való, és btc ..
A forint szart se èr, egyre drágább minden.
Mindenki "gazdag" hitelből, az ingatlanokat eladók zsebre vágták a csok-ot meg minden támogatást..
Most akkor mibe fektessen az ember???? 🙂Ahogy mondod ez már kezd mèlyvíz lenni,kizaròlag úszóknak..
Elmegyek veszek egy tanyát, megtermelek mindent és nincs az a járvány, nincs az az infláció ami keresztbe tehet.. 
Csak legyen net ,hogy be tudjak lépni az èpszámlára meg ide 🙂🙂
stolz
stolz 2021. 08. 08. 16:46
Előzmény: #47927  Boole
#47929
Szerintem a QE programok mérséklésével nem lehet érdemben letörni az inflációt, mert mint azt már többször is kifejtettem, véleményem szerint a költségvetési kiadások táplálják azt és nem a monetáris enyhítés. Világszerte óriási áht hiányokról jönnek a jelentések. Ahogy múltkorában említetted Te adóemeléssel próbálnád megfogni az inflációt. Ezzel én is egyetértek, s pont ezért nem hiszem, hogy érdemben mérséklődni kezdene az infláció, mert ennek a fiskális szigornak nyomát sem látom. Abban viszont egyetértek, hogy rázósabb időszak jön. Jelentősebb nyomás alatt lesznek a jegybankok. Egyrészt az infláció miatt, másrészt a téli járványhullám miatt, harmadrészt pedig a politika oldaláról. Mert abban szinte biztos vagyok, hogy a populista kormányzatok(amibe szinte most már mindegyik beletartozik) nem fognak tétlenkedni, ha újabb bőkező gazdasági csomagokkal kell fizetni a korlátozásokért elfogadásáért...
Boole 2021. 08. 08. 16:34
Előzmény: #47924  pomperj
#47927
Árupiac   Az inflációs narratívát egy áru hajtja, az olaj. Az ár szerintem egy nagyon erős ellenállásról fordult le. Az egyetlen dolog, ami valójában tartja az olaj árát, az OPEC+, amely beleegyezett a termelés csökkentésébe (mesterséges infláció). A QE valójában deflációs hatást kelt, csak annyit tesz, hogy padlótámaszt ad a piacoknak, elnyomja a volatilitást és spekulatív buborékokat hoz létre, a pénz nem hagyja el közvetlenül a bankrendszert. Jelenleg árinfláció van az ellátási lánc zavarai és a nyersanyagárak miatt, de a nyersanyagárak spekulatív buborékai már kezdenek összeomlani. Az összes termék követni fogják. A globális termelékenység csökkenőben van, lásd a GDP növekedési üteme, mint ahogy a világ feldolgozóipari teljesítménye is. A mesterséges növekedés, amit most látunk, adósság vezérelt. Jól látható ez az adósság a GDP %-ában. A munkanélküliségi számokat olcsó és szakképzetlen munkákkal lehet elnyomni, de nézzünk rá a munkahelyek romló minőségére. Nem sok idő már kb. 8-10 hónap max., mire a részvényárak követik az inflációs várakozásokat (zuhanni fognak). Miért vásárolna bárki kockázati eszközt, ha az infláció várhatóan csökkenni fog? Csak a készpénzt értékelnék. A visszafordulást a globális hitelimpulzus okozza. A hitel tényleges inflációs erő. Ami most történik a részvényekben, az az, hogy a bankok és a vállalatok egyszerűen fedezettartozást használnak fel tőkeáttételes részvény vásárlásra, növelve az EPS-t. A zombi cégeknek nem szabad bukniuk, a pénzvesztők pedig részvényekkel árasztják el a piacot (több pénzt gyűjtenek, mint a pénzszerzők). Ez az eufória. Az egyszerű hitelnek azonban vége. Most a hitelszűkülések átterjednek az USA-ra (Wells Fargo a személyes hitelkeretet csökkentette). Az adósságot lehívják, különösen a tengerentúlról (lásd Pomperj által említett Evergrande). A PBOC lecsökkenti a likviditást Kínában az RRP-n keresztül, az USA pedig az RRP-n keresztül készül erre. Ez a Tapering első lépése, és a hatás az elkövetkező hetekben már szerintem érezhető lesz. Ha jobban belegondolunk, nincs értelme annak, hogy a gazdaság virágzik egy globális világjárvány idején, annak ellenére, hogy a média hangos. Ez a gazdasági virágzás az adósságból táplálkozik, és később nagy problémát fog okozni, mivel ez a virágzás nem lesz képes kezelni a következő válságot. A járványnak még nincs vége, hosszú távra még maradhat, ha csökkentett hatásokkal is. Soros elmélete szerint, ami egyébként szerintem jól működik: akkor amikor az olaj megfordul, a reflációs kereskedelemnek vége lesz. Ugyanez vonatkozik az aranyra is, ez lehet az eloszlási minta (az inflációs félelmeket már árazták és terjesztették) és szerintem az USD is megtalálta a bázisát. Előfordulhat, hogy még néhány magas inflációs adatot fogunk látni/kapni az utólagos hullámzások és a lemaradó hatások miatt, de az áruk meg fognak rogyni, ha a kiskereskedelem már teljesen az inflációhoz igazodott. Értem ez alatt azt, hogy a piaci feltételek úgy változtak, hogy a COVID hullámokhoz hasonló összeomlások rendszeresek lesznek, mert egyelőre az opciós piac ezt árazta. A kamatemelés nem igazán számít az USA számára. Nem szabad és nem is fognak egyelőre kamatot emelni. Arra is fel lehet készülni, hogy valójában negatívak lesznek. Én az eszközvásárlás csökkenésére számítok első körben, és szerintem ez lesz az igazi negatív katalizátor. Most szerintem mindenki kezdi érteni, hogy az infláció valójában átmeneti lesz, kivéve, ha a pénznyomtatást mégsem hagyják abba, vagy nem kezdik csökkenteni (erre nem számítok). János által felvetett gondolattal egyetértek, feltehetően Ő is érzi, amin már Én is régen gondolkozok pl. az arany sorsán, mert nem volt kerek a történet. Az USD várható erősödése, az eszközvásárlási program csökkentése, USA-ban a kamatok stagnálása, esetleg későbbi emelkedése, az infláció várható visszaesése, az eszközosztályok és később a részvénypiac korrekciója, mint azt támasztja alá, hogy az arany, így a bányászok további felhalmozása nem lehet helyes megoldás. Nagyon óvatosnak kell lenni és kiszállni a piacról. A kínai részvények nagyon jó áron vannak, de szerintem senki nem tudja, hogy az USA-Kína összeakaszkodása mit eredményez. Ha egy hidegháborúhoz vezet, tele gazdasági oda-vissza korlátozásokkal, amire rátetéz még Kína saját hatóságainak folyamatos vállalati zaklatásai, a piaci feltételek állandó átírásaival, ami alapvetően felborítja a cégek üzleti modelljeit, akkor sok jóra ezekben sem lehet rövid távon számolni. Lassan jön a fekete öves pálya, tessék felkészülni.   
yooio 2021. 08. 08. 15:19
Előzmény: #47920  lngnl
#47926
Akkor tulajdonkeppen mitol is szaporodtak tul Azsiaban, Afrikaban? Lehet nem PC beszed, de ami igaz, az igaz. 
Es mi ennek a kifutasa? Mi itt bazsajgunk dizeltiltassal meg ezer zold programmal, par ezer km-el arrebb meg a folyokba mosnak, oda vagjak be a hullakat, szeneromuvekkel szennyeznek es folyamatos nepessegrobbanas van, mi ennek a vege? 
Nem veletlen akarnak kimenni a galaxisba sokan, az ember egy invaziv faj.. semmi se eleg. 
Itt 10/20 even belul komoly gond lesz a felelotlen tulszaporodas miatt. 
bankos
bankos 2021. 08. 08. 14:24
Előzmény: #47924  pomperj
#47925
Ezeket szó szerint agyonvertèk az árfolyamukat tekintve.....
Szerinted mèg talpra állhatnak..?
pomperj
pomperj 2021. 08. 08. 14:18
#47924
TAL es EDU lesz a minta?
Hat (6) honapja, amikor TAL 90$/sh forgott, ember el nem hitte volna, hogy nyaron 6$ alatt megveheto.
Mi tud ekkora osszeomlast okozni ket, privat oktatassal foglalkozo cegnel? Napsutesbol villamcsapas?
Tanulsagos pelda a kormanyok es a sikeres cegek kozotti torekeny viszonyra.
.
Mintha a Kinai allam a for-profit oktatasi szektorra csapott volna legnagyobbat. Szandekosan?
EDU reszvenyet korabban tobbszor is targyaltuk itt, en minden alkalommal pozitiv hozzaallassal.
EDU 10 eve kapaszkodik fel, 1-2$ arfolyamrol indult, es hatalmas rallyt csinalt 2021 elejeig, 100x. 
A COVID beindulasa alig okozott visszaesest, azota is duplazott.
,
Kinai vezetes azonban mar egy ev ota kenyelmetlenul erezte magat. 
A  big tech, a hatalmas real-estate szektor, es nehany egyeb privat ceg, mint pl. Baidu es BABA, koztuk persze EDU es TAL is, mintha tulzottan erosek lennenek ahhoz, hogy az allam kedvere iranyitani tudja oket. 
Mi lesz, ha ezek destabilizaljak a tarsadalmi berendezkedest? 

Mi van, ha tulzott profitjukkal tovabb novelik a szakadekot a kinai proletar mint uralkodo osztaly szereny jolete, es a kapitalizmuson meggazdagodott elit kozott? 
Es mar tarsadalmi feszultsegekhez vezet, plane ha egybe esik a jarvany mellekhatasaival, 
ami amugy is nehezsegeket okoz sok embernek?
Es ha raadasul olyasmit es ugy oktatnak, ami szemben all a kommunista part ideologiajaval?,
Kina gyorsan lepett. Mar majusban elkezdtek ujra regulalni a magancegeket, a tozsdek azonnal reagaltak, elkezdtek lefele csuszni a kinai cegek. Mostanra a folyamat begyorsult.
.
Csak Kinaban fordulhat elo ez, amely vegulis parancsra mukodo gazdasagi rendszer?
MAs orszagokban, demokraciakban, ez lehetetlen? 
,
Kinaban az atlagos csalad felemelkedesnek egyetlen realis utja a gyerek oktatasaba invesztalni.ES mashol? Nos, a helyzet hasonlo. A tarsadalmi es jovedelmi kulonbsegek, hala a jegybankok politikajanak, oriasira nottek mindenhol. AZ emberek probaljak ezt a kulonseget ketseges/kockazatos modszerekkel, mint kripto-reddit-robinhood-coinbase es tarsai, a meme mufajba invesztalo modszerekkel csokkenteni.
.
Nem fog sikerulni. Es ha szukseges lesz, ahogy Kinaban szuksegesnek lattak, egyaltalan nem tartom kizartnak hasonlo regulacios modszerek beveteset.   Az allamok szivesen tanulnak egymastol, ha  megregulazasrol van szo.
,
Tanulsag? 
Ha jonak latod, invesztalj tovabb a high-growth cegekbe, az inflacio megugrasa ellenere is.
Mert ugy tunik, felvaltva egyik honapban a Commodity emelkedik, a masikban a hightech growth.
De, azonnal eladasba kell atmenni, ha megindul le a charton, es leszakitja a legutolso supportot.
Sokan banjak EDU es TAL invesztorok, hogy nem tettek.
,
Innen nezve, vegkepp nem ertem a Fudan magan-egyetem Bp-i campus letrehozasnak aktualitasat.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20210808v00wopmh5.jpeg

bankos
bankos 2021. 08. 08. 13:58
Előzmény: #47921  opandup
#47923
Pont ezért nem oltatom be magam!!
lngnl 2021. 08. 08. 13:56
Előzmény: #47893  Törölt felhasználó
#47922
Na ezzel viszont egyetertek! Annyi kivetellel hogy a Tesla arra jo vegre meginduljon az EV re valo atallas.
opandup 2021. 08. 08. 13:48
Előzmény: #47919  opandup
#47921
Amit még hozzá tennék - nem biztos, hogy egyeseknek tetszeni fog - de lehet, hogy a vakcinázás erőltetése részben a népesség csökkentést hivatott kezelni, vagyis lehet, hogy van előrelátás az "irányítók" részéről. Ráadásul tisztán a természet álcája mögé bújva lehet megtenni , így a felelősség senkit nem terhel.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek