Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 02. 28. 08:53
Előzmény: #38354  hellforceone
#38360
Amint elkezded konkretizalni a normalis korulmenyeket, tisztesseget es moralt azonnal vamilyen erdekbe fogsz utkozni. Azt az elkepzelt rozsaszin utopiat kommunizmusnak nevezik es azert marad csupan utopia, mert az a langyos egyenlosdi nem mukodik. A termeszet nem ilyen. Az a regebbi nyugati muskatlis idill is csupan azert mukodott, mert az egesz egy burokban volt, masok karara.
Amugy nem tunt meg fel senkinek, hogy mennyire tavol all sok megmondo gondolkodo a termeszettudomanyoktol? A komolyabb beszelgetos musorokba is csak elvetve hivnak meg komoly tudassal rendelkezo termeszettudost, amolyan kekruhas szakinak. Altalaban magukat gondolkodonak nevezo emberek vesznek reszt ilyeneken ( kb. zero termeszettudomany, matek ideertendo,) meg termeszetesen ujsagirok ( ne reszletezzuk) es a vegkovetkeztetes kivetel nelkul az, hogy mindenki mas hulye. Abbol kifolyolag, hogy nem rendelkeznek piackepes tudassal, amit konkretan penzze tudnanak tenni, toljak a marhasagot minden csatornan es ehhez (erdekek ugye) megtalaljak a szamukra megfelelo nepcsoportokat. Ide csatlakozhatnak erdekeik szerint egyeb, a nepcsoporton kivuli egyenek is vagy hulyesegbol, vagy erdekbol.
Az en problemam az, hogy ismet erosodnek az -izmusok es nem a lenyeggel foglalkozunk.
bluefrog
bluefrog 2021. 02. 28. 07:53
Előzmény: #38356  krida
#38359
én se értem, h honnan veszi a bátorságot, h számonkérje valakin a politikai meggyőződését, valszeg ez abból a felsőbbrendűségből táplálkozik, amit a magát liberálisnak hazudó média táplál az emberek egy részébe. azokba az emberekbe akiket ha megkérdeznél, azt mondanák h ők liberálisok, de valójában ez a liberalizmus csak addig tart, amíg - a mainstream média elvárásainak megfelelően - szeretni kell a zsidókat, cigányokat, a migránsokat, homárokat, gendereket, a blm vagy az antifa mozgalmat, de amint utalsz rá, h te másképp gondolkodsz - pl. mondjuk a magyar ellenzékről, a magyar nemzetről, a határon túliakról, trianonról, a kereszténységről -, nos akkor véget ér a tolerancia, és vagy nyíltan kimondják h agymosott/hülye vagy, de van amikor csak számonkéréssel vagy felsőbbrendűséget sugárzó megjegyzésekkel utalnak rá pl. "fidess imádó", mindezt egy napsütéses, madárcsicsergős kora tavaszi szombat reggelen, úgy hogy az illetőt meg se szólítottad, és már napok óta nem írtál a topikba és akkor sem politizáltál...
egy pénteki történet: van nálunk egy művezető, akinek a fia a szivárvány koalíciónak köszönhetően alpolgármester lett a településünkön. csődközeli helyzetben van a cég ahol dolgozunk, ezért a munkáltató megvont kisebb-nagyobb juttatásokat. nos, abból, hogy nem kapunk már tusfürdőt, neki sikerült két szűk mondattal eljutni oda, h ez azért van, mert a fidesz miatt nincs jogállam Mo.-on...
elolvasva a hsz.-okat, azt gondolom, ha jövőre itt esetleg a szivárvány koalíció győzne, néhány ember rohadtul pofára fog esni, úgy ahogy a magyar átlagember is már számtalanszor megtette a rendszerváltás óta megrendezett választások után... (sztem ezért van igaza Vadinak és Boolenak, ők már "felébredtek")
Törölt felhasználó 2021. 02. 28. 07:19
#38358
hellforceone 2021. 02. 28. 07:11
Előzmény: #38356  krida
#38357
Én nem mondtam, hogy ne mondhatná el más a véleményét...
krida
krida 2021. 02. 28. 06:21
Előzmény: #38354  hellforceone
#38356
Zsebkendőt ne adjak? 🙂 Miért ne lehetne mindenkinek saját véleménye, azt miért ne mondhatná el, és azt miért ne lehetne tiszteletben tartani? (tudom hogy az ilyen liberális gondolkodás idejétmúlt, ma már az emberek többsége abban hisz, hogy a másik véleményét el kell nyomni, el kell hallgattatni) 🙂
Idea 2021. 02. 28. 05:50
Előzmény: #38354  hellforceone
#38355
Ez az ország mára az élet szinte minden területén átverések sűrű hálójává vált. Úgy kéne szinte minden témában mozogni mint a béten: csak azért mondanak néha igazat is, hogy ne építhess szilárdan arra, hogy minden hazugság. Erre nincs energia, nem lehetünk partizánok egy életen át, hogy csak azt lessük hol a következő csapda.
.
Ennek a helyzetnek oka van. Meg vagyunk tetézve néhány ki nem tárgyalt, elhallgatott, sőt eltagadott fekéllyel: (persze ezt felesleges egy olyan fórumon taglalni ahol a fórumozók zöme arra élvez ha az ország vagy a magyar nép jó nagyokat szív, és lehetőleg egyikből se maradjon semmi...)
.
Zsidó-magyar ellentét. Ha egy teljes nép úgy gondolja, úgy érzi, hogy a magyarok felelősek nagyszüleik részleges kiirtásáért és ez a nép uralja (vagy jelentősen befolyásolja) a gazdaságot, egészségügyet, rendvédelmet, közigazgatást, médiát, rendvédelmet, törvényalkotást és alkalmazást - azaz életünk meghatározó területeit és a mai napig gyűlöl bennünket, akkor semmi jót nem remélhetünk. Az állam itt úgy van összerakva, hogy a magyar nép ellen dolgozzon. Ezen Viktor próbált enyhíteni valamit, de csak az alkuk határain belül teheti.
.
Cigány-magyar ellentét. Összefügg az elsővel, ők a pajzs a zsidó nép előtt, ha a dühünk egyszer testet öltene, őket találnánk meg először. Szabadon lophat, rabolhat, gyújtogathat, törhet-zúzhat, bántalmazhat, esetenként még gyilkosságért is nem letöltendő börtönt kap. Kimossák. Pozitívan diszkriminálják. Pénzzel tömik. Lakással látják el. A GDP 15-20%-a arra megy el, hogy még nagyobb legyen az arányuk, ill az általuk okozott kárt helyreállítani. (Pl mekkora kár az ha a fiatal egyetemistát fogyatékosra verik és egy életen át gondozásra szorul? Csak pénzben, mennyi az???) Miközben térden állva kellene megköszönniük a sok adományt amit az állam rájuk önt, helyette úgy hívnak bennünket, hogy parasztok vagy csicska magyarok. Olyan köszönetféleképp.
.
Megörökölt államadósság, ill államadósság külföldi kézben. Egyszer kellene bevállalni - néhány valóban nehezebb év szemben a generációkon át való döglődéssel, - hogy megtagadjuk és csak és kizárólag magyar alapanyagból, magyar munkával és magyar tulajdonban lévő vállalkozásban feldolgozott termékkel fizetünk. Pick szalámi. Pálinka. Túró rudi. Gyógyszer, vitamin. Bármely feldolgozott élelmiszeripari termék. Ha nem kell, nem kell, egy 5-15-20 éves periódus után viszont megszűnik a lehetőség, ha nem kellett a termék utána nincs tovább, részünkről tárgytalan.
.
Elrontott állami berendezkedés. Túlszabályozás. Túladóztatás. Túl sok bürokrata, túlfejlett állami adminisztráció ahol a takarítónőbe is beleeszi magát az a népellenes hozzáállás ami a közigazgatást jellemzi az utóbbi 200 évben. (Ahogy panaszkodnak nagy íróink ezelőtt 100 évvel, már akkor is úgy említve a magyarellenes hivatalnokot mint Mária Terézia óta tartó jelenséget.)
.
Elrontott egészségügy. Szintén le kéne selejtezni kb a 90%-át. Az épületek, berendezések maradhatnak...
.
Elszakított területek. Igazságtalan, méltánytalan, aljas - nem ragozom. Szintén helyre kellene tenni, minimum a bécsi döntések, Kárpátalja és Délvidék.
.
Pénzügyi terror. Néhány éve nálunk megtörtént, hogy a kórházba, majd átmenetileg szociális otthonba került öregembernek 6.000 ft vízdíjtartozás miatt elárverezték a házát a közeli kisvárosban. A 6.000 tőkét felduzzasztották többszázezer ft-ra többszörös és felesleges eljárásokkal, a házat a forgalmi érték kb 40%-ra értékelték (ezt ugye nem lehetne), majd annak is 70%-án árverezték el! Mire kiengedték az öreget az otthonból már más lakott a házában. De aránytalanul görény esetből milliószámra van.
.
De ilyen őszinte gondolatok nemigen olvashatóak, csak a mellébeszélés, szarkenés, a rengeteg görénység más megvilágításba helyezése, megmagyarázása: miért jó nekünk a több adó, a kisebb bér, a nagyobb infláció, a cigánybűnözés, a magasabb rezsi, az adósságszolgálat, a fiatalok kivándorlása, magyar gyerek helyett legyen bevándorló, saját helyett bérlakás. Ha beüt a baj mindenki csak megvonja a vállát, igyekszik hátrébb húzódni, akkor sír majd mint a fürdősqrva ha rákerül a sor. De ezt már megénekelték Hitler Németországa ellen, de mit sem vesztett aktualitásából. Szolidaritás zéró - bennem sincs sok már sajnos, de legalább az igényem létezik, néha-néha becsatlakozom egy-két magyarellenes oldalról éktelen fasságnak gúnyolt akcióba...
hellforceone 2021. 02. 28. 00:36
#38354
Én vittem bele hozzászólásommal a politikát, már bánom... ugyanakkor érdekes volt olvasni a véleményeket és 1-2 ember véleménye engem is meglepett (megdöbbentett). Az már szerintem nagy baj, számomra szó szerint lesújtó, ha valakit azért, mert normális körülményekre, tisztességre, morálra vágyna vagy arról mer álmodozni, akkor naiv hülyének kiáltják ki. 250 éve még voltak olyanok - nem is kevesen és nem is csak a kisemberek -, akik hittek ebben, nem hiszem, hogy azok naiv hülyék voltak. Isten hozott "1984"-ben - mindenki értse úgy, ahogy akarja. A világ számára a fegyver pont az elsütés pillanatában van.
Kirito
Kirito 2021. 02. 28. 00:20
Előzmény: #38284  davidmate85
#38353
Szerintem most konkrét ajánlást nem fogsz kapni mivel a silver (és az összes többi nyersanyag) extra volatilitásnak van kitéve. Sok termék van, de ETF-ek közül a physical backend típusú a jó választás. Mint pl Amerikába a PSLV,  meg ott vannak silver miner ETF-ek is, de ezek nálunk nem elérhetőek. 
Európaiként az alábbiakból tudsz válogatni:
- Xtrackers Physical Silver
- WisdomTree Physical Silver
- Ezüst bányász részvények (hatalmas a spekuláció, így nagyon kockázatosak)
Ha az áfa tart vissza a fizikaitól, akkor arra is van megoldás:
- különbözeti áfás:
https://www.conclude.hu/aranypiaci-hirek/1818-kedvez-ezuest-befektetesi-lehetsegek-minimalis-afa-teherrel-maganszemelyeknek-is.html
- vámszabad területen tárolt áfamentes:
https://www.conclude.hu/aranypiaci-hirek/1987-afa-mentes-ezust-befektetes.html
https://goldtresor.com/fizikai-ezustbefektetes-afa-mentesen/
Itt is igaz mint az aranynál, hogy max 5% portfolió méretig.
Persze ezt nem mindenki tartja be. Redditen nemrég posztolta az egyik tag a fizikai ezüst számlája egyenlegét, hogy ő csak ezüstbe fektet (meg egy kis aranyba). Ez egy fizikai ezüst számla, több mint 1 tonna ezüstérme van rajta és bármikor kérhetne belőle kiszállítást. Eddig elég szépen hozott neki (nagyon jók a bekerülési árai)
https://i.redd.it/8d1khe5jtaj61.png
szieszta 2021. 02. 27. 23:58
Előzmény: #38350  Boole
#38352
Pontosan az a baj, hogy nem mondják meg, hogy mennyit tegyél a kabátodba, hanem mosolyognak a szemedbe és mire hazaérsz, már a házad is a mészárosé.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2021. 02. 27. 23:31
Előzmény: #38349  Boole
#38351
Szerintem mi hasonlóképp gondolkodunk.
Boole 2021. 02. 27. 23:29
Előzmény: #38348  szieszta
#38350
Nem értem mi a problémád, legalább előre megmondják, hogy a kabátodba mennyit tegyél. Nem ér meglepetés. Jobb lenne, ha a kabátokat összeszednék, neked meg azt mondanák az előadás végén, hogy a hátsó kijáraton lehet kifáradni és felszállni a pompás teherautóra és irány Szibéria gazdag vidéke.:) Na erről ennyit, többet nem ér az egész. Jó éjszakát!  
Boole 2021. 02. 27. 23:23
Előzmény: #38346  szarvasvadasz
#38349
Az értelmes ember viszont az ilyen daraboknál az első felvonás után elhagyja a színházat, és elviszi a feleségét egy jó vacsorára a kedvenc éttermébe. Én ezt tettem, tudom miről beszélek.:) Inkább a magam útját járom, minthogy nekem kelljen a lóba visszalapátolni a sz..t. 
szieszta 2021. 02. 27. 23:22
Előzmény: #38346  szarvasvadasz
#38348
Persze bemész a színházba, de legalább megvan az az érzésed, hogy a színészeket te válogattad össze. Azoknak meg az a feladata, hogy olyan színdarabot játszanak, hogy mindenki tapsoljon és 4 év után is visszatapsolják őket. Közben a felvonások között meg pezsgőt osztanak (arany áron), meg a ruhatárban kiürítik a zsebeket. :-)
szieszta 2021. 02. 27. 23:14
Előzmény: #38344  Boole
#38347

Szociban is volt jó nagy torta, de ott az közös volt. Akkor inkább a hatalomvágy volt a jellemző.
Most a hatalom hozza a vagyont, a vagyon meg hatalmat ad.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2021. 02. 27. 23:14
Előzmény: #38344  Boole
#38346

"..A politika világa nem való egy egyszerű embernek, aki hallomásból alkot véleményt és úgy is fektet be. Ma egy átlagember egy színházat lát, ami teljesen alkalmas arra, hogy több jelenetet bemutasson számára, de a valóságot nem fogja látni..."
 
Igényes plakátokkal beharangozott színházi előadáson ülsz, parádés a szereposztás, kiváló a rendezés, de az előadás végére csak kiderül, hogy pocsék a színdarab és k.rva drága volt a jegy...
szieszta 2021. 02. 27. 23:04
Előzmény: #38336  somebody
#38345

Ha belénk lenne kódolva, hogy minél többet akarunk, akkor mi volt régebben?
Szerintem meg a média az oka, hogy az emberekkel elhitetik, hogy megengedheted megadnak, te is lehetsz a leggazdagabb. Folyamatosan hergelik az embereket, hogy mindent megengedhetsz magadnak.
Lessük a szomszédot, a celebeket, a sikereiket és mi is azok akarunk lenni. Nagyon kinyílt a világ.
Azt viszont tudni kell, hogy a kapitalista rendszer az kizsákmányoló, tehát nem lehet mindenki gazdag. Valakiknek össze kell dobni az egy-egy kiváltságos vagyonát.
Boole 2021. 02. 27. 23:00
Előzmény: #38340  szarvasvadasz
#38344
A kormányfő egy átlagembernek elmondaná, hogy a nagyvilágban kikkel is van dolga valójában és mi az őszinte-tiszta kép, akkor kirázná a hideg és többet meg sem emlékezne a politikáról. A politika világa nem való egy egyszerű embernek, aki hallomásból alkot véleményt és úgy is fektet be. Ma egy átlagember egy színházat lát, ami teljesen alkalmas arra, hogy több jelenetet bemutasson számára, de a valóságot nem fogja látni. A szocializmus és a kapitalizmus között pedig csak a torta nagysága a különbség, a többi máz egyformán a tisztességtelenség útján bontakozik ki. A politikát, meg az egyes emberek ilyen jellegű meggyőződését az ilyen fórumokról hagyni kéne, mert szerintem itt senki nem képzett ezen a területen.   
szieszta 2021. 02. 27. 22:56
Előzmény: #38339  Shut-up
#38343

Nekem volt egy osztrák felettesem, aki azt mondta, akkor volt jó világ, mikor még megvolt a szocialista keleti tömb. A szoci bukása után szabadult el náluk is a kapzsiság, a globalizáció. Sokan a keletieket szidják, a romló életszínvonalukért. Nekem meg az a véleményem, hogy már akkor is rothadt a kapitalizmus, csak a nyitással új lendületet kaptak, új lehetőségeket a gondok elodázására.
Az olló meg csak nyílik tovább. Csak időt nyertek. Itt csak az a kérdés, hogy mikor dől össze a mértéktelen harácsolás és mi lesz utána.
Lehet Marxnak volt igaza és majd most jön az igazi kommunizmus? Hiszen ő a fejlett kapitalizmus utódjaként jósolta meg, nem az orosz fejletlen feudalizmus jövőjeként.
Törölt felhasználó 2021. 02. 27. 22:51
Előzmény: #38339  Shut-up
#38342
De nem am.
pitcairn2 2021. 02. 27. 22:36
Előzmény: #38332  totoro
#38341
múlt év március óta sem tetszett felébredni ezekből a színes álmokból?:)

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek