Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2020. 11. 30. 13:03
Előzmény: #31836  Törölt felhasználó
#31840
De ki írt itt kamatjövedelemről. Én a papír pénztárcában szunnyadó BTC-re gondoltam, amit elvermelnek ezer évre.
Boole 2020. 11. 30. 13:02
Előzmény: #31835  Keffer
#31839
Köszönöm. Elég lett volna leírni azt, hogy nem kívánom a települést és a helyszínt megnevezni. 
Alexander_Greybeard 2020. 11. 30. 12:58
Előzmény: #31834  Törölt felhasználó
#31838
Bankcsőd esetén a széfben tárolt dolgaid megmaradnak. Más jogkör, más biztosítékok. Egy átlagos banki széf sokkal biztonságosabb, mint egy átlagos maszek. Amelyik maszek biztonságosabb, az drágabb is, de ugyanúgy összeghatárra szól a biztosítás, amit fiat pénzben kapsz kézhez.
Keffer 2020. 11. 30. 12:55
Előzmény: #31826  Törölt felhasználó
#31837
A rúd értéke megmarad, de a műkincs kategóriájú érmék numizmatikai értékén ronthat egy kicsit, ha egy masszává összeolvad mind... :) Mert gondolom, utólag senkit nem érdekel, ha azt mondom, hogy ebben a 10 kilós kihűlt masszában van 3,5 gramm, amit valami Nagy Sándor nevű fazon vetetett laza 2.500 éve... :)
Törölt felhasználó 2020. 11. 30. 12:52
Előzmény: #31833  szieszta
#31836
Sajnos mar ez sem igaz.
Ha peldaul BTC-re kamatot kap az ember BTC-ben (mo-on ill. magyar ado alanynak szamit), akkor a kamat jovedelem utan adot kell fizetni attol fuggetlenul hogy az ember ertekesitene a kamatjovedelemkent szerzett BTC-jet.
Legyszi ne fantazialgass, meg balnaz mert ez bolcsis szint ala viszi le az amugy se tul magas szinvonalat.
Keffer 2020. 11. 30. 12:49
Előzmény: #31824  Boole
#31835
Vidéki kisváros jelenleg még nem divatos utcájában. Az utca 100 éve felkapott volt, jó helyen van, széles, kertvárosi, 5-15 év elteltével nagyon menő lesz. Hosszú távra tettem bele a pénzt, addig viszont az egyik cégem telephely gyanánt hasznosítja.
Törölt felhasználó 2020. 11. 30. 12:48
Előzmény: #31823  Keffer
#31834
Szia,
Ha figyelmesen olvastad volna a hsz-kat, akkor eszre vehetted volna hogy a coinhivo kifejezest nem en hasznaltam, legalabbis nem eloszor es kimondottan sertonek (balkani stilusnak tartom ill. tartottam).Eppen ezert ironikusan valaszkent letre hoztam a fiat hivo kifejezest...hogy az illeto gondolkodjon el h amikor valakiket be akar skatulyazni valamibe akkor elegge melle lo!!!
Na most tisztazunk nehany dolgot; mert velemenyem szerint rendkivul felre ertelmezted a hsz-mat.Nem vagyok se az arany se az ezust ellen, sot a fizikai arany es ezust vasarlasat ha nem is en szorgalmazom a legjobban a portfolio foruman, de ugy gondolom h azon szemelyek ill. profilok akik ide irnak azok kozott en rengetegszer kialtam a nemesfemek es banyaszreszvenyek vasarlasa mellett...Ha rengeteg idod van nezz utana h Kisvuk hany kulonbozo topikban es hanyszor irt a nemesfemekrol ill. arrol hogy ezeknek milyen szerepe van megtakaritasokban ill. egy adott portfolioban.En is rendelkezem fizikai arany es ezustel, mondjuk nem bank szefben tartom mert nem bizom a bankokban hanem olyan fuggetlen szefekben akik csak ezzel foglalkoznak es 1 esetleges bank csod nem jar azzal, hogy a bank szefjeben tarolt nemesfemektol el keljen bucsuznom.Tudod az a betet ill. nemesfem amit a bank oriz, az nem a tied hanem 1 hitelnek minosul szamodra.
Piciket feluletes es az az elkepzeles hogy magneses vihar meg az internet pillanatnyi megszunese a BTC veget jelentene...az igaz hogy a bloklancon rovidebb ideig a tranzakciok es azok hitelesitese lelassulhat ill. tobb idot vehet igenybe, de mar nem csak interneten hanem muholdakon keresztul is elerheto a bloklanc...
Szoval 1 komolyabb magneses vihar ami nem csak az internet, hanem mondjuk az aram, ivoviz es meg sok egyeb alapveto szolgaltatast veszelyeztetne akkor az emberek nem azzal lesznek a legjobban elfoglalva hogy hogyan tudnanak az online bank esetleg krypto fiokjukhoz hozza ferni hanem hogy hogyan tudnanak vilagitast, aramot, vizet es egyeb letfontosagu dolgot hasznalni.
Nagyon erdekesnek tartom, hogy sokan ugy gondoljak h csak egyetlen ut vezet ill. 1-etlen megoldas letezik.
Soha nem allitottam hogy a nemesfemek rossz befektetesek, azt se allitottam hogy a fold rossz befektetes lenne; ha szeretned tudni eppen kulonbozo fold brokercegekkel allok kapcsolatban h Queenslandbe ill. WA-ba tervezek foldet vasarolni a kovetkezo 6-18honapban, mivel a jelenlegi gazdasagi helyzetben sok gazdasagi szereplonek likviditasi problemai vannak igy jobb minosegu foldet lehet vasarolni.
Szerintem a vilag nem feher vagy fekete es eppen errol szolnak a hsz-im is.Van fiatom is mint irtam azokbol is tobb fajta, meg a penztarcamban is tobb fajta keszpenz szerepel eppen AUD es EUR, de ha a az utazashoz hasznalt penztarcamat nezed  ott mar az AUD,EUR,GBP,USD mellett meg forint is van.
Ha valaki ill. valakik dogmatikusan allanak hozza a dolgokhoz az szerintem nem en vagyok, legalabbis sokkal nyitotabb vagyok mint az emberek 80%-a legalabbis igy gondolom ha pedig kozep-europai lakossaghoz kellene viszonyitanom magam akkor 95-98%-nal nyitottabb gondolkodasal rendelkezem.Talan eppen ezert nem zarom ki a kryptok es a BTC letjogosultsagat.Ezzel szemben nekem nagyon ugy tunik h nagyon sokan, csak ingatlan, esetleg bankbetet es mondjuk 25-30% meg rv-ket tud elkepzelni mint befektetes ill. megtakaritas, a nemesfemeket meg ennel is kevesebben hasznaljak...es a kryptokat meg ennel is sokkal de sokkal kevesebben hasznaljak.
Volt idoszak (1998-2002) amikor ugy gondoltam h a Fidesz munkaja jobb mint az MSZP vagy SZDSZ-e...de nem vagyok se fideszes, se mszp-s,se semilyen mo-i part mellett nem szimpatizalok, se demokrata se republikanus, se Labor se Liberal...en azt nezem h ki ill. kik mit tesznek le az asztalra ill. h valaki milyen emberi ertekekkel rendelkezik....es nem skatulyazok be embereket ill. nem formalok arrol velemenyt hogy az adott ember milyen, attol fuggetlenul, hogy valakinek milyen a szarmazasa, milyen a vallasa, milyen a szexualis beallitottsaga szamomra ezek lenyegtelen dolgok mivel 1 multikulturalis kozossegben elek ahol az emberekben ill. fejukben meg sem fordulnak ilyen dolgok.
Amiben egyetertunk h igen erdemes a fiat (ertektelenedo) penzben felvett hiteleket olyan egyre jobban elertektelenedo fiat penzzel kifizetni; es ha az ember a felvett hitelt esszeruen valami ertek alapu dologba, foldbe, nemesfembe esetleg kryptob-BTC-be tette akkor ez eleg valoszinu h hosszabb tavon nyereseget fog termelni-hozni.
Arany, ezust, nemesfemekkel es foldel kapcsolatban (mindegyikkel rendelkezek) annyi problemat latok, hogy nehez ezeket mozgatni, szoval ha a politikai rendszer vagy ado rendszerben olyan valtozasok jonnek ami nem tul elonyos ezek szamara akkor problemat jelenthet a vagyon ezen reszenek mozgatasa. Ez BTC-nel nincs igy.Arra azert felhivnam a figyelmet, hogy en se csak BTC-ben tartom az osszes megtakaritasomat meg akkor is ha ugy gondolom h a kovetkezo 9-12 honap errol szol.
Szoval ha nem szeretnel tul gyakran melle loni mint ahogy most tetted, vagy olvass figyelmesebben vagy ne foglalj allast mert konyen tevedesbe keveredhetsz...
szieszta 2020. 11. 30. 12:46
Előzmény: #31829  Alexander_Greybeard
#31833

Szerinted mi az, amikor messzire megy? A bitcoin  kapitalizációja 344 milliárd, az egész coinpiac meg 555 milliárd.
A bitcoin adóztatása csak akkor történhet meg, ha átváltják. Addig míg a spájzban fekszik, nincs rajta elkönyvelhető nyereség.
Kínaiak, Oroszok és India is valamilyen szinten tiltja , ráadásul az oroszoknál mindent csak a nemzeti bank engedélyével tehetnek. A terv az volt, hogy még a birtoklása is törvényellenes lesz, de aztán enyhítettek.
Most kijött az EU-s szabályozásra  az ajánlat, de jó hosszú iromány, annyira azért nem érdekel, hogy végig olvassam. Szakértők az EUcoin megalapozását látják benne, így állítólag a stabil coinokat hozza helyzetbe.
Januárra meg ígérik a facelibra elindulását, amit nagyon elleneztek. Úgy látszik, attól jobban félnek a bankok az az igazi konkurencia. Szerintem már a coinpiacban nyakig benne ülnek, bálnákként tudják rángatni azt.
Alexander_Greybeard 2020. 11. 30. 12:41
Előzmény: #31831  szieszta
#31832
Úgy gondoltam, hogy tiltás esetén/után átváltani.
A nagy intézmények abban hisznek, hogy többszöröződni fog az árfolyam. Így pedig eléggé valószínű, hogy fog is, mivel a piac szabályozatlan. Ha időben kiszállnak, akkor jó eséllyel dupláznak/tripláznak. A kisemberek pedig állnak majd a befektetésben, ahogy az 2017 év végén is megtörtént. Amikor valaki elad, akkor vevő is van. Aki akkor vett, az csak most tudott bukó nélkül kiszállni (más befektetések elmaradt hasznát és inflációt nem nézve).
szieszta 2020. 11. 30. 12:30
Előzmény: #31829  Alexander_Greybeard
#31831

Nem kell átváltani fiatra, mert sok helyen már elfogadják áruért cserébe.
Azt nem tudom, hogy a nagyobb cégek mit fognak vele kezdeni, mert mostanában nagy divat lett az elfekvő tőkéjület BTC-be fektetni (megfűszerezve egy jókora hírveréssel). Így hiányt generálnak és felverik az árát. Ezt látva elindulhat a fomo, újabb csúcsokra lökve az árfolyamot és öngerjesztő folyamatot elindítva.
Itt már csak az a kérdés, hogy mikor lesz szükségük a BTC-t elkölteni. Mikor akarják kivenni a nyereséget. Lehet soha, mert ha piacra öntenék, maguk alatt vágnák a fát. Amíg szinte ingyen hitelhez juthatnak, addig nincs gond.
Alexander_Greybeard 2020. 11. 30. 12:12
Előzmény: #31828  szieszta
#31829
Tiltani akkor kell, ha nagyon messzire megy. Erre jelenleg kicsi az esély. A tiltás önmagában nem nehéz mert a bankok ezt egyszerűen megoldják. Egyszer úgy is át kell váltani fiat pénzre, az meg bankok nélkül nem megy. De a világ nem a tiltás felé halad, hanem a szabályozás felé mert ahol van capital gains tax, ott a bitcoin nyereség adóköteles. Ezt egy egyszerű polgár nehezen rejti el, az adóbevétel pedig mindig jól jön. Emelni is könnyű ezen a terhen mert hivatkozhatnak a piac szabályozatlanságára.
szieszta 2020. 11. 30. 11:53
Előzmény: #31823  Keffer
#31828

A coinosok már odáig mentek, hogy az aranyból menekül a tőke a bitcoinba. Ezzel magyarázták, hogy míg a BTC rakétázott, az arany esett.
Muszáj volt valamit kitalálni, mert a digitális arany nem mozgott együtt az arannyal, így megdőlt a menekülőeszköz szlogen. És ez nem a BTC-nél, hanem az aranynál. :-)
A BTC soha nem tűnik el, maximum nem tudsz hozzáférni. Mivel a világ minden pontján bányásszák, így ha meteor csapódna be, még akkor is lenne legalább 1 számítógép, ami jegyzi a készleteket. Ha pedig az internet állna le, sokkal nagyobb bajunk lenne, mint egy két coin elvesztése. Ha meg újra indul, menne az is.
Sokkal nagyobb rizikó az, hogy törvényileg leszabályozzák és esetleg tiltanák. Most jön majd a fejmosás, hogy betiltani nem lehet (ami igaz) de  törvényt sérteni nem mindenki mer.
Nem vagyok IT szakember, de a technika fejlődésével lehet, hogy egyszer valaki feltöri a rendszert, vagy egy vírussal megfertőzi. Eddig nem tudták, de biztosan próbálkoznak vele. Ha meg sikerül, akkor mehet a kukába.
Boole 2020. 11. 30. 11:51
Előzmény: #31822  Boole
#31827
Én nem tudom, hogy a RIG vezetősége hogyan számol, de akárhogyan számolom, nekem a matek továbbra sem jön ki. Ez a cég ezzel az adóssággal, akárhogyan is ütemezi át, akkor is csak időt nyerhet, de csatát alig. Ez a cég 60-65 USD mellett is csak küzdeni fog és az adósságszolgálat hosszú távon terhelni fogja (agyonnyomni). Kijöhet a slamasztikából, de nagyon szoros lesz és a nyereség elérése nagyon kezd kitolódni, már 2022. II. féléve helyett olyan 2024 látszik (ha az olaj ára, a napi díjak, az operatív teljesítményük ezt megengedi). Nem tudom, hogy érdemes-e ezzel többet foglalkozni. Szerintem vannak ennél jobb alternatívák is. A CPE akkor ennél jobb választás. Sokkal több érvet lehet a CPE mellett felsorakoztatni. Én úgy döntöttem, hogy eltettem a nyerőt és kiszálltam.     
Törölt felhasználó 2020. 11. 30. 11:44
Előzmény: #31823  Keffer
#31826
"ha leég a bank, és beleolvad a széfbe"
Akkor sem.
Törölt felhasználó 2020. 11. 30. 11:42
Előzmény: #31821  Boole
#31825
Ja, tipikus ruszki marhaság.
Boole 2020. 11. 30. 11:12
Előzmény: #31823  Keffer
#31824
és helyileg hol van az az ingatlan, ami jó helyen van és még az árak nem szabadultak el? Ha még szép helyen is van és nincs messze Budapesttől, akkor én veszek ott területet. Köszönöm.
Keffer 2020. 11. 30. 11:03
Előzmény: #31815  Törölt felhasználó
#31823
Tomibá, ezúton felhívom a figyelmedet arra az apróságra, hogy az összes hétvégi hsz-odban nyugodtan kicserélhetnéd azt a 3 betűt, hogy BTC, arra a 4-re, hogy GOLD, akkor is pont ugyanúgy értelmes, és védhető lenne mind. Amellett, hogy javarészt egyet értek az érveléseddel megjegyzem, hogy nem sok olyan dolgot írtál le, ami a BTC-re igaz, de a GOLD-ra nem, tehát nem a BTC mellett érveltél, hanem minden olyan dolog mellettr ami a fiat pénzhez képest véd az infláció ellen, mert őrzi az értékét reál értelemben. (coinok, gold, silver, érmegyűjtemények, műkincsek stb.) (Az én gold-om akkor lesz az egyészeté, ha leég a bank, és beleolvad a széfbe, a Te btc-d meg akkor, ha egy mágnesvihar 0-ra ír minden bitet.)
Én nem értek a coinokhoz, ezért nem is foglalkozom velük, helyette én aranyba, ezüstbe és termőföldbe teszem a vagyont. Rendkívüli módon infláció hívő vagyok, ezért nem régiben felvettem egy komolyabb hitelt, mert volt lehetőségem olyan helyen venni építési telket, ahová még nem ért el az utóbbi évek drágulási hulláma, azaz még relatíve olcsó a telek. Természetesen fix kamatozású huf hitel, amit majd gombokból fizetek vissza, míg az ingatlan értéke egyre emelkedik, de legalább is megőrzi a reálértékét. És nem idegesít, hogy az a pár millió huf-om, amit esetenként néhány hónapig számlán parkoltatok mennyire inflálódik, mert pont annyira, mint a hitelem...
Viszont felhívom a figyelmedet arra, hogy aki nem coinhívő, az még nem feltétlenül fiathívő, mert Te úgy írtad le, mint ha csak ez a 2 verzió lenne, azaz, aki vitatta a btc-t, arról rögtön úgy nyilatkoztál, mint ha egyben védte volna a fiat money-t, pedig nem. Tudod, ha szidom a fideszt, még nem feltétlenül vagyok mszps... :D
peace
Boole 2020. 11. 30. 10:39
Előzmény: #31821  Boole
#31822

A kínai vállalatok politikai veszélye az alábbi:
"A pénteken közzétett online közlemény szerint a Ház olyan szabályok szerint tervez szavazni, amelyek korlátozzák a vitát, és az elfogadáshoz kétharmados többség szükséges. A jogszabály, ha törvényessé válik, három évet adna a kínai vállalatoknak és auditoraiknak, hogy teljesítsék az ellenőrzési követelményeket, mielőtt elindulhatnak a New York-i tőzsdéről vagy a Nasdaq tőzsdéről kizárás irányában. "
Ez szerintem nem reális veszély.
Boole 2020. 11. 30. 09:31
Előzmény: #31820  Törölt felhasználó
#31821
Gazpromban 2022-re szép eredmény lehet, ha nem fogy el a gázmező.:) 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek