Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 09:17
Előzmény: #31788  szieszta
#31800
Nem hegyeztem ki mindent a BTC-re csak az EUR/USD/HUF-ot ill. azok mennyiseget hasonlitottam a BTC-hez.Nem szamoltam at a vilag osszes ingo es ingatlan vagyonat ill. azok erteket BTC-re.Abban is tevedsz hogy nekem ebbol van a legtobb; mert ha aranyaiban nezed rendelkezek olyan limitalt, ritkasag szamban kiadott 1000 ill. 1500db-os erme sorozatokkal amikbol nem 21millio keszult hanem csak 1000 vagy 1500db az egesz vilagon.(az igaz hogyha fiat ertekben nezed akkor ezekben kevesebb penzem van), de ez joval kisebb-szukebb piac.Van olyan erme sorozatom (4db-bol all) amibol mielott elkeszult volna az utolso 2db mar 30%-al tobbet igertek erte es a Perth Mint kereste meg az erme sorozatba fektetoket, mert az egyik VIP ugyfeluk lemaradt a jegyzesrol.Szoval kepzeld el vasarolsz 1 erme sorozatbol amit a kovetkezo 6-8 hetben fognak legyartani es 2 het mulva valaki megkeres, hogy megvenne toled azokat az ermeket amivel meg nem is rendelkezel csak majd ugy 4-6het mulva es meg premiumot is fizetnek egy meg nem letezo dologra.Igy van barki lemasolhatja a feher "konyvet" es paran megtettek lasd mondjuk LTC-t...a srac csinalt vele nehany szaz milliot.Megis az elmult 10-12 evben a BTC a piacvezeto krypto. Igen volt olyan idoszak amikor en is ketelkedtem abban h ez lesz-e a legjobb hosszu tavu valasztas, es egy krypto konferencian lattam nagyon jo prezentaciot a BSV-rol amin kerestem is penzt bar a lebego profitom eleg jelentos reszet vissza adtam a piacnak, ha pedig megnezem, hogy a BTC eladasom es BSV vasarlasomn keletkezett ado amit az ATO-nak be kellett fizetnem egyelore meg nem de ha a BTC ara mondjuk innen 10-szerezne akkor mar hibas penzugyi dontesnek fog bizonyulni.Le lehetne masolni a Facebook-ot, amazon-t, google-t de megis ezek a szektor vezeto cegek, es a BTC-t is le lehet masolni; te atmennel a FB2-re, esetleg a BTC2-re???mert az szep dolog h te ugy dontesz hogy inkabb atkoltoznel az ujra, de amig a tobbseg ill. barataid-ismeroseid nem mennek addig igazabol ez 1 ido pocsekolas.Miert mennenek at a banyaszok 1 eddig ismeretlen kryptora ami meg nem bizonyitott es egyelore a kozosseg nem tulajdonit erteket neki???Miert nem allsz at hasznalni gazdalkodj okosan penzt, hiszen abbol kevesebb van mint forintbol???(ugye milyen butakat tudsz kerdezni)?Velemenyem szerint benned teljesen hibas kep el arrol h kik es milyen menyisegu BTC-vel rendelkeznek.Azert mert Kraken vagy mas krypto tozsden esetleg mas krypto-szolgaltato 1-1 cimen sok BTC megfordul, az nem jelenti azt h ezezk a tulajdonosaik annak a BTC-nek. 
https://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html
Ha megnezed az elso 50 (ertek alapon) levo BTC cim tobb mint 30% krypto tozsdek nyilvanos cimei.
Ezek nem az o BTC-ik; csak naluk vannak eppen.
Ha viszont tenyleg raszanal 1 kis idot, es alaposaban megvizsgalnad akkor lathatnad, hogy milyen kevesen rendelkeznek BTC cimmel a vilagon.
Elarulok neked 1 titkot, nekem jo par BTC cimem van es valoszinunek tartom h akinek van mar BTC cime azoknak a tobbsegenek nem 1 cime van.
PlanB kb. 10millio felhasznalorol beszel (szerintem ennel kevesebb van); (ez ha orszagokat nezzuk akkor ugy a 92. helyre eleg mikozben monetarisan 330B USD, ami viszont a 32-ik helyre eleg.
Nem allitom h a kovetkezo 5-10 evben mindenkinek lesz BTC cime!
Sot azt se hogy a 20%-nak; de elkepzelhetonek tartod h mondjuk a top 4%-nak esetleg a top 0,8%-nak lesz BTC cime?
Ha a top 0,8%-nak lesz csak 1 BTC cime akkor a felhasznalok ami szerintem kevesebb mint 10millio,de hasznaljuk ezt a szamot mert ezzel konnyu szamolni konyeden meg 5-6-szorozodhat.
szieszta 2020. 11. 29. 09:12
#31799
A bitstampon újra 18 ezer lett a bitcoin ára, lehet újra ATH döntést emlegetni.
krida
krida 2020. 11. 29. 09:10
Előzmény: #31796  Törölt felhasználó
#31798
👍 (mostanában én is sok jó könyvet látok a könyvesboltokban, meg az amazon-on is. Ha az embernek lenne annyi ideje...)
szieszta 2020. 11. 29. 09:09
Előzmény: #31793  kukker
#31797

Hát igen, 2008 ban volt egy kis kijózanodás, de az csak egy kis hőemelkedésnek bizonyult és jött a gyógyszer és már jól is vagyunk. Az emberek nem sínylették meg annyira, hogy nyomot hagyjon és lám, már sokkal feljebb vagyunk, mint előtte. Igaz 12 év telt el azóta, az idő mindent begyógyít.
A bitcoinnál is ez a hit fenntartója, hogy már többször bezuhant, akár 80%-ot is , de felállt belőle.
Ezt az emberek már úgy látják, hogy csak jóárasítva volt és úgyis ez fog folytatódni. Minél többször ez megtörténik, annál inkább erősödik a hit, hogy ez örökké így lesz.
Mivel a bitcoin még nem volt tesztelve éles körülmények között, így nincs semmire garancia. A májusi vírusparánál is bezuhant, hasonlóan, mint a részvények, így értékállósága is megkérdőjelezhető.
A szakemberek már több mint 5 éve a Nagy gazdasági válságot várják, mert ami van, az fenntarthatatlan. És csak nem jön. Sírni fogunk, de mikor?
A pénz nem boldogít....ezt általában olyanok mondják, akiknek sok van. Igaz is, mert mikor megkaptam ez első fizetésem, úgy éreztem "látszik rajtam" . Aztán volt időszakom, mikor minden az körül forgott. Most csak a jövőm miatt érdekel, meg a családom miatt. Érdekes, hogy a szociban volt biztonságérzete az embereknek és az emberi kapcsolatok is másak voltak. Most ez a jólét bármikor borulhat és ez bizonytalansághoz vezet. Ezért keresnek az emberek valami kapaszkodót, hasonlót mint a bitcoin, ahol a reklám megteszi hatását. Főleg ilyen ugrásoknál, ami most hétvégén megy.
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 09:07
#31796
Sokan érezzük, hogy a mai tőzsde a narratívákról szól (Tesla, kínai részvény, EV, solar, stb.). Egyesek azt is érzik, hogy a gazdaság is erről szól egy ideje (trollkurzusok).
Tegnap a könyvesboltban a kezembe került egy könyv. Nyilván csak addig jutottam, hogy pár oldalt belelapozzak, és ahogy látom pont ezzel foglalkozik, amiről itt folyamatosan beszélünk.
Robert Schiller: Narratív közgazdaságtan.
Szerintem érdemes lesz elolvasni.
krida
krida 2020. 11. 29. 08:27
Előzmény: #31785  kukker
#31795
Pontosan ezért szükséges, hogy életünk biztos alapokon nyugodjon, és ne a Mammon uralma alatt. A pénz leuralhat, de mi is uralkodhatunk rajta.
krida
krida 2020. 11. 29. 08:23
Előzmény: #31784  kukker
#31794
Nem lényegtelen, hanem szükségszerű. Nagyon sokmindenre rá lehet fogni, hogy hazugság. Egy ötezres csak egy papír, mégis azt mondjuk (=hazudjuk?), hogy ez a kis papír többet ér 13 kenyérnél. Az egész gazdasági rendszerre rá lehetne fogni, hogy hazugság, mégse az.
kukker 2020. 11. 29. 08:21
Előzmény: #31789  szieszta
#31793

"Az a közmondás már elcsépelt, hogy jobb félni mint megijedni, mert így félelemben élhetnéd le az életedet, aki meg 10 év után egyszer megijed, az talán jobban járt."
Nem azt mondom, hogy félni kell.
Hanem van ennek egy megfontoltabb része is, kettőt is tudok mondani:
- több nap, mint kolbász
- addig nyújtózkodj...
Ezek egyike sem arra int és azt mondja, hogy ne éld az életed felhőtlenül lelkiekben, hanem tarts mértéket és legyél józan.
Nem kell rettegni.
Ésszel kell élni.
Egy példa:
Ismerős ötmilliós, 2 éves autóval jár. Hitelből.
Vagy megvette volna zéróra ürítve a számláját kb.
Ugyan olyan a lelkiállapota - ha nem rosszabb - mint két évvel ezelőtti, akkor 800 ezer forintos, megbízható középkategóriásból kiszállva. 
Zéró a boldogsága, miközben eladta a jövőjét úgy, hogy ugye itt volt előtte 2008, ami meg volt adva kijózanodásnak, ébredésnek, felismerésnek. És nem volt elég az a segítség az embereknek.
És ezeket teszik az emberek, eszetlenül, ahogy látod te is.
Semmit nem fogsz kapni a végén, ha hagyod a rendszert magadon eluralkodni.
És ez megy most, ez van most és ami majd lesz - de még mennyire és milyen irányba - mind annak a szemléletnek a vége, hogy hagyja és hagyta az ember a pénz szeretetéért - is, meg az egymással szembefordítással is - ennyire eltorzítani a lelkét.
Idea 2020. 11. 29. 08:01
#31792
Tudnátok mondani pár olyan papírt ami: 
európai, 
az állami tulajdonrész legalább 50-90%, 
nagyvállalat, 
gazdasági súlyához képest sokkal több a dolgozó, 
hagyományos vagy inkább már lassan hanyatló iparágban működik, 
az állam már kisegítette a múltban és nincs kifejezett tiltás a megsegítésre most sem,
nagy ingatlanvagyona van (nem baj ha az kevésbé forgalomképes, pl vasúti sínek, hidak, utak, tó, tengerpart, stb),
az árfolyama kifejezetten nyugisan változik (kevés a nagyobb napi elmozdulás, rés még mutatóba sincs benne, nagy-közepes forgalmú papír),
van benne komolyabb dolgozói tulajdon,
van benne vezetői ösztönzői rendszer részvényjuttatással?
Esetleg lehet nyeresége/osztaléka is, nem baj az...
.
(Mire összeszedtem rájöttem, hogy sok minden igaz a Rábára is :) de kéne választék európai piacokon .)
szieszta 2020. 11. 29. 07:56
Előzmény: #31790  szieszta
#31791
Bocsánat, a tetherből ma csak 71 milliót varázsoltak, még jó, hogy a másik topikban napi szinten vezetem. :-).
szieszta 2020. 11. 29. 07:50
Előzmény: #31786  Törölt felhasználó
#31790

Még egy utolsó kérdés ebben a témában, mi a véleményed a tetherről, a legnagyobb forgalmú coinról? Ma is varázsoltak elő belőle több, mint 100 milliót és ha hinni lehet a https://coinmarketcap.com/ ; -nak, akkor 60 milliárdos napi forgalmat bonyolít.
Ez normális, hogy naponta minden egyes darabját 3x adják el és veszik meg? Meg év elejétől 4 milliárdról 19 milliárdra nőtt a mennyisége? De érdekesebb szeptembertől a szaporodása,  10 milliárdról 19,1 milliárdra felkúszó mennyiség, gyakorlatilag 3 hónap alatt.
Milyen érdekes, hogy ezzel párhuzamosan robbant be a coinpiac felemelkedése.
szieszta 2020. 11. 29. 07:35
Előzmény: #31785  kukker
#31789

El sem hiszed, hogy mennyire egyetértek.
Nekem mindig az volt a véleményem, hogy nem abból leszel gazdag, amit megkeresel, hanem amit nem költesz el.
Ez az eszetlen fogyasztás, mikor már egy nappal korábban beállnak a sorba, hogy övék legyen az első új okostelefon, ráadásul hitelre, nekem észbontó.
Régebben, üzletkötőként nagyon sok vállalkozóval találkoztam, akiknek a legfontosabb az autó volt, lízingre, hitelre vettek csodaautókat, mert "megengedhetik maguknak".
Legutóbb egy bankba kellett beszaladnom, egy igazolásért és a vállalkozókkal már csak 1 személy foglalkozik, ő adja a befektetési tanácsokat is. A többi 7 kisasszony a hiteleket intézte és ott ennek ellenére még sor is állt. Mert szinte nincs kamat.
Azt ordítja a média, hogy jól kell élni, mert megengedheted magadnak. Ezt el is hisszük.
De miért húzzam meg magam, ha a másik is dorbézol? Itt a lehetőség jól élni, ma. A holnap majd megoldódik, hiszen eddig is volt valahogy.
Sokszor olvastam, hogy bezuhan,  megrogyik a gazdaság, de akik eddig dorbézoltak, azoknak legalább volt 10 jó évük és még ki tudja mennyi.
Az a közmondás már elcsépelt, hogy jobb félni mint megijedni, mert így félelemben élhetnéd le az életedet, aki meg 10 év után egyszer megijed, az talán jobban járt.
szieszta 2020. 11. 29. 07:14
Előzmény: #31787  Törölt felhasználó
#31788

Persze, ha mindent a bitcoinra hegyezünk ki és azt akarjuk elhitetni, hogy már csak ez lesz az érték és ebbe kell átszámolni a világ összes ingó és ingatlan vagyonát, akkor igazad van.
De miért? Azért, mert neked ebből van már a legtöbb. Most mi a véleményed a BSV-ről?
A műtárgyakat sem választja mindenki, amiből csak egy van.
Mivel a fehér könyv nyilvános, bárki lemásolhatná a bitcoint, aztán már csak a bányászokat kellene meggyőzni, hogy álljanak át. Ha most ott csak 20 millióra állítanák be a darabszámot, akkor az lenne a jobb?
A bányászok azért nem állnak át, mert itt nagyon jól keresek, pedig megtehetnék. Persze az sem elhanyagolható, hogy ez az első és a legismertebb, meg a coinokon meggazdagodott bálnáknál is ezt tolják, hiszen óriásin vagyonuk van belőle és benne.
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 05:10
Előzmény: #31783  szieszta
#31787
Alapjaiban tevedsz.
Meg tudod magyarazni h a 21. szazadban miert kell kicsit magasabb szintu matekot es fizikat extra dragan oktatni az egyetemeken? Az egeszet fel lehetne rakni az internetre es netflix vagy mas sorozatok helyett elerhetove lehetne tenni barki szamara aki rendelkezik, internettel es szamitogeppel (akar konyvtarban is).
A legszebb az egeszben h olyan szinten lett a tarsadalom atverve es manipulalva, hogy meg tobb mint 10 vagy 100-szoros elteressel is pontosabb informaciohoz juthat az ember ha 1 pillanatra meg all es elgondolkodik.
Nem a BTC ara novekszik vagy csokken meg ha ezt nehanyan igy erzekelik, hanem a folyamatos penz nyomtatas, higitas soran az USD,EUR,HUF stb.stb. vasarlo erteke csokken.
Nez csak kicsit korul es gondolkodj el azon h az a rengeteg ember aki meg van gyozodve arrol h befektetese ingatlanban, rv-ekbe vagy barmi masban azert er ma joval tobbet (mar ha fiat penzbe vizsgalod) mert a penz vasarlo erteke csokkent!!! AAAA dehogy nyilvan azert er tobbet mert o olyan okosan jol fektette be, nyilvan ez jobban esik az egonak es tovabb lehet uzni a szemfenyvesztest.
Szoval ha feltetelezed hogy 2020-ban ugyanazon dolgokat kepesek voltunk eloallitani mint 2019-ben es ugyan annyi penz all rendelkezesre akkor ugye nem nott a gazdasag teljesitmenye.
Lehet h rosszul emlekszem es az informacioim extrem pontetlanok de mintha a vilag nagy reszen kisebb gazdasagi aktivitas lett volna iden mint tavaly? NAGYON PONTATLANUL HASRAUTESSZERUEN TIPPELTEM es hogyan is alakult a penzmennyiseg???
Szoval kik is vannak alomvilagban a "fiathivok" vagy esetleg a "coinhivok".
;)
Törölt felhasználó 2020. 11. 29. 04:53
#31786
Mint frissen ebredve es ujbol megvizsgalva el kell ismerni sem az M1 sem az M2 money supply nem nott  40-szeresere, rossz rublikat neztem.Ha az adatok helyesek 3triliorol talan 5,6trilliora nott csak a pezmenyiseg es ez tenyleg nem 40-szeres!!!Ugyan ezen idoszak alatt pedig tobb mint 4millio BTC jott letre.Szoval a higitas a kovetkezo felekeppen nez ki ha csak az USD es BTC-t vizsgaljuk:
~2,600,000,000,000USD       es         ~4000000BTC
Igy a kulonbseg  sokkal nagyobb (650000) ha mar mint egysegeket kezeljuk.  
Be kell latnom tevedtem mert rossz sorbol masoltam az adatot.
Viszont egymas melle leirva a szamokat rajottem hogy a korabbi rossz szamokra alapozott velemenyem olyan szinten hibas; h meg a jelenlegi nagyon bika hozza allasomat extra bikara kell valtoztatnom....csak h kicsiket kozelebb keruljek az igazsaghoz.
kukker 2020. 11. 29. 00:02
Előzmény: #31783  szieszta
#31785

"Hogyan ösztönöznék a fogyasztást, mert ugye az a gazdaság hajtómotorja?"
Arról a fogyasztásról beszélünk, amiben nem az ember szellemi fejlődése a lényeg, hanem a materiális javak megszerzése, ami lényegében egy kis ideig tartó pszichés vágyat elégít ki? 
Ez egy mesterségesen szított vágy, nemcsak a részvények mentek LPPL felé, hanem az emberiség is a fogyasztás és az igények által, ami olyan mértékű materiális élvezeti hajszolássá vált, hogy az már abszurd szint.
És a kisember számára mindez azért, hogy mutogassa a nagyvilág felé, hogy mekkora jó neki, mert ez és ez az új cucca van, a százmilliós cégeknek meg milyen jó, mert milliárdjaik vannak.
Minek basszus, minek?
Amikor itt olvasom, hogy vénemberek a százmillió dollárjuk után még százmilliót akarnak, meg cégek ücsörögnek több száz milliókon, minek emberek, minek???
Mi az értelme?
Nincs értelme.
Nem, nem leszel több.
Sőt, nyomorékabb leszel, nyomorékabb vagy.
Szellemileg.
És ezt értük most el, ebben van most a világ és még lejjebb fog menni, bele a teljes szellemi sötétségbe,  ne felejtsétek pár évig, hogy mit is olvastatok anno az őrülttől itt a fórumon.
kukker 2020. 11. 28. 23:53
Előzmény: #31776  krida
#31784

"De a tőzsdére is állandóan buborékot, hazugságot kiált mindenki, azonban ezzel nem sokat érünk. A hullámokat viszont meg lehet lovagolni, akár valóságos alapokkal rendelkeznek, akár lufik."
És ezzel el is értünk oda, hogy semmi nem számít ma már, mint a pénz, lényegtelen, csak fürödni lehessen a sok pénzben, mit számít, hogy ami körülöttünk van, hogy mire építkezünk és miben élünk, az csak hazugság hazugság hátán, hiszen nem azért vagyunk emberek, hogy egy értelmes és értelmen alapuló - a hazugság nem az - világban éljünk, hanem amiben ennyi legyen csak mindnél több és több illetve a egyedül tehát ez a  lényeg: a pénz.
szieszta 2020. 11. 28. 22:52
Előzmény: #31774  krida
#31783
Itt csak az a kérdés, mi lett volna, ha nem nyomtatnak?
Mi lenne, ha már a bitcoin elsöpörte volna a pénzügyi rendszert? Hogyan ösztönöznék a fogyasztást, mert ugye az a gazdaság hajtómotorja?
Ha mindenkinek bitcoinja lenne, vagy inkább satoshija, azt nem akarná költeni, mert úgyis drágábban fogja eladni.
A legnagyobb kérdőjel számomra mégiscsak a bálnák, meg satoshi. Ha 1 milliós lenne az árfolyam, satoshi a maga több mint 1 millió darabjával minden idők leggazdagabb embere lenne. Nem élne vissza  a hatalmával?
Elvégre annyira jól el van osztva a bitcoin, hogy:  https://hu.coincash.eu/blog/mennyi-bitcoin-van-egy-atlagos-tarcaban
Arról nem is beszélve, hogy a szakértők szerint akár 30%-a is hozzáférhetetlen lehet a kulcsok elvesztése miatt.
szieszta 2020. 11. 28. 22:22
Előzmény: #31779  JackOne
#31782
Mostanában a Portfolio is napi szinten számol be a bitcoin életéről és leírja, hogy mi szól a bitcoin mellett.De mi szól a többi mellett, mert ha összehasonlítjuk a többivel, szinte ugyanazt a mozgást látjuk. https://www.bitstamp.net/
Főleg a ripple, ahol se felezés nem volt, se nem decentralizált.
Miből gondolják, hogy 2017-ben csak spekulációs céllal vették a nem intézményi befektetők, a mostani nagy intézményiek meg nem. De akkor mégis mit akarnak vele kezdeni?
Nekik lehet megéri fizetni vele, mert nagy összeg nemzetközi átutalásánál nincs jobb rendszer, csak az a fontos, hogy a másik fél tudja fogadni.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek