Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

 Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 02. 16. 16:14
Előzmény: #15759  harding
#15760
Ez érdekes elgondolás. Pontosan milyen lufit is eresztenek le?
Én ennek az ellenkezőjét látom. Egy lufi van, és azt a monetáris oldalról fújják. Szvsz. 2018 december 24-e megmutatta, hogy nem lehet leereszteni. Ki fog egyszer pukkanni. Az adatvezérelt FED üzemmód azt jelenti nekem, hogy a fiúk árgus szemmel figyelik a lufit, és ha esni kezd a piac, alányúlnak.
Ennek az a kellemetlen következménye van, hogy a tőzsdei kockázatvállalás be van cascozva, mivel a befektetők tudják, hogy a legtúlértékeltebb instrumentumon lehet a legtöbbet nyerni, de cserébe veszíteni nem lehet rajta.  Ez igaz is addig, amíg a biztosítótársaság tud fizetni... (van bizodalom a pénz=USD-ben)
Sok szcenárió van, de most kettőt látok esélyesnek:
- az infláció meglódul (vagy a commodity árak miatt), vagy egyszerűen a monetáris bázis növekedésének szerves következményeként, a monetáris politikát szigorítani kell, és az eladósodottak elindítják a földcsuszamlást (országok, vállalatok, bármi lehet).
- Kínában én kevésbé hiszek, mint az emberek többsége. Sajnos itt is igaz, hogy ingyenebéd nincs. Az erőltetett gazdasági növekedésnek mindig egyensúlyi problémák a következményei. Sok rejtett csontváz lehet ott a szekrényben, és ez a koronavírusos mizéria rámutatott, hogy az a gazdaság azért nagyon is sérülékeny. Ha jól tudom, a vállalati hitelállomány meglehetősen magas, ami önmagában is veszélyes. Emellé jönnek az egyéb faktorok. Szóval azon sem csodálkoznék, ha a sokk Kínából érkezne, amely a lufit pukkasztja.  
harding
harding 2020. 02. 16. 15:37
Előzmény: #15757  pitcairn2
#15759
Egy buborékot kétféleképpen tudsz megszüntetni:
1.) hagyod, hogy kidurranjon, és ezzel mindenféle kiszámíthatatlan gondot okozzon
2.) vagy megpróbálod ügyesen leereszteni (pl QE, jegybanki kamatlábbal szabályozni a kuktafedőt, végül elinflálni az adósságot, vagy legalább is csökkenteni az arányán )
Ezen a másodikon motoroznak a fiúk. De nemcsak az adóssággal kell megközdenie a FED-nek, hanem a zabolátlan fiskális politikával is (elnők úrral és a választásokkal a háttérben).
pitcairn2 2020. 02. 16. 15:30
Előzmény: #15755  berlini
#15758
ha "sikeres" lenne a 2008-ban meghirdetett program, akkor nem lennének a nagy jegybankok még 11 év múltán is "akut válság" üzemmódban
a program - ennek tükrében - kolosszális kudarc
csak abban reménykedhetünk, hogy egy bizonyos ponton a jegybankár-testvériség is szembesül ezzel...
pitcairn2 2020. 02. 16. 15:26
Előzmény: #15756  berlini
#15757
az efféle buherálás végül mindig katasztrófával végződik és lenne egy érdekes történelmi analógia is...
Breakingviews - Chancellor: A 300-year lesson in bubble inflation
https://www.reuters.com/article/us-global-cenbank-breakingviews/breakingviews-chancellor-a-300-year-lesson-in-bubble-inflation-idUSKCN1Q2165
John Law 
"semmiből teremtett "pénzből" fújunk egy jó kis tőzsdei buborékot" 
játéka végül rendszer szintű összeomlással és hiperinflációval végződött...
Franciaországban hosszú évtizedekre szitokszóvá váltak a "bank" és a "papírpénz" szavak...
berlini
berlini 2020. 02. 16. 15:12
Előzmény: #15751  kukker
#15756
"A jegybankoknál lesznek a részvények.
És senkinek nem fog kelleni azokon az árakon, amiken felvásárolták a buborék tetején"
Tehát elméleted szerint az összes amerikai részvény a FED-nél landol.
Most P/E alapon kb 24-es azaz 4% feletti hozamokkal.
Ezeket ugye megveszi a jelenlegi tulajdonosoktól.
Akik azért adják el, mert elégedetlenek, túlértékeltnek tartják a papirt.
Miben fogják tartani ezek a cégek, alapok, magán emberek a vételárat?
Szinte nulla hozamos államkötvényekben?
Nos szerintem ez csak akkor következik be, ha a kergemarha kór egy erősen veszélyes mutációja kezd  viharosan elterjedni a világban.
berlini
berlini 2020. 02. 16. 15:07
Előzmény: #15753  kukker
#15755
"ami igazából káoszt és értelmetlenséget teremtett"
Csak felhivnám a figyelmedet, hogy az Úr is káoszból teremtette a földet!
(Arról persze már régen folyik a vita, hogy mennyire volt sikeres a dolog, de szerintem a FED intézkedésein is még évekig vitatkozhatunk, mielőtt kiderül, hogy mennyire sikeresek hosszútávon.)
harding
harding 2020. 02. 16. 14:42
Előzmény: #15753  kukker
#15754
Nem így vásárol, ahogy írod, Hanem szabályzott keretek között növeli/növeltete a likviditást.
https://elemzeskozpont.hu/fed-mukodese-fed-hatasa-reszveny-es-devizapiacokra 
Ettől persze még fújódika buborék és növekszik az amerikai adóssághegy mérete, amit tavaly el is kezdtek csökkenteni, majd megint történt valami:
http://concordeblog.hu/2020/02/07/3-milliard-evente-egyszer-elofordulo-piaci-esemeny-volt-tavaly/
De nem csak amerika fújja a buborékot, hanem az egész világ, (kína, európa) mert közben kereskedelmi- és deviza háború is zajlik. És mondhatod, hogy Amerika mekkora szarban van a nagy adósságával... de valójában még mindig az USA gazdaság a legerősebb és legegészségesebb (alacsony munkanélküliség, és erős tech-, kereskedelmi-, hadászati-, energia- cégek, amik leuralják a világot, amit büntetővámokkal és protekcionista politikával "segít" elő a Trump rezsim) (@pomperj szerint csúcson vagyunk, és nincs tovább felfelé, de vajon igaza van-e...)
Amig megveszi a világ az amcsi adósságot, addig nincsenek bajban a jenkik. Az a kérdés, hogy mi lesz ha nem veszik meg...
kukker 2020. 02. 16. 12:24
Előzmény: #15752  harding
#15753

Most az, hogy közvetetten vásárol a FED, az attól még vásárlás.
Az meg, hogy belevesz, azzal beleavatkozik a piaci folyamatokba, tulajdonképpen dotál és így piacot torzít, versenyelőnybe hozza az egyiket a másikkal, történik ez akár a saját piacán lévő cégek között, vagy ha csak az USA cégeket veszi meg, akkor az már más ország közötti torzítás és versenyelőny.
Nem számít a piaci érték, vagyis egy olyan piaci érték alakul ki, amit a FED ingyen pénze nélkül nem lehetett volna megtenni.
Torz, valótlan, nem a piaci szereplő adja a - piacon megkeresett - értékéből az elismerést, hanem külső manipulálás van a semmiből, ami igazából káoszt és értelmetlenséget teremtett.
harding
harding 2020. 02. 16. 12:09
Előzmény: #15751  kukker
#15752
Önmagában nem baj, hogy a QE pénzek közvetetten(!) reáleszközökben is landolnak. (De a FED nem vásárol részvényeket a tőzsdén, inkább állam- és vállalati kötvényeket, aminek az ellenértéke köthet ki a tőkepiacon). Viszont az, hogy aktívan a piacon van, az sokat segíthet egy esetleges összeomláskor, annak lendületét lassítani, és megmenthető piaci szereplőket életben tartani, akik nem rántják a mélybe a további szereplőket. (2008-ban ezt nem tették ilyenintenzítással, és hamarabb lett belőle lavina.)
A FED (az MNB-től eltérően) nem értékteremtési széndékkal vásárolja az eszközöket, hanem azért, hogy a piaci fájdalmat enyhítse. Emiatt a veszteség sem akkora probléma számára, mintha az egész piac omlana össze, (miközben ő meg nyereséges lenne). 
Másrészről nem tud annyi pénzt nyomtatni, amivel egy kőként zuhanó piacot meg tudna állítani. Ezért kell folyamatosan életben tartania "kisebb mennyiségekkel" a pénzpumpát, és ezzel már a nulladik pillanatban tudja majd a kezdő lendületet mérsékelni. ("Bis dat qui cito dat" elv alapján.)   
 
kukker 2020. 02. 16. 11:08
Előzmény: #15747  opandup
#15751

"fundamentálisan pedig a végtelen pénzteremtő képességekkel megáldott FED"
Ez nem fundamentális alap.
Ez egy hazugság, és torz kép, amiről már mindenki azt mondja, hogy ez egy normális, ez a normális helyzet leképzése.
Soha, soha nem lehetett volna sem a FED-nek, sem egyik jegybanknak sem belevennie a tőzsdékbe, a piacokba.
Soha.
Ezt most fogjuk barmi keservesen "megfizetni", amikor hiába minden pénznyomtatás, azt maximum a menekülésre fogja használni szinte mindenki, és az lesz, amit János is mondott, ami már igazából van:
A jegybankoknál lesznek a részvények.
És senkinek nem fog kelleni azokon az árakon, amiken felvásárolták a buborék tetején.
kukker 2020. 02. 16. 10:53
Előzmény: #15748  pomperj
#15750

Ami most van, az a valóság tagadása és az, hogy erőből - pénznyomtatásból - megoldottuk, akkor most is megoldjuk.Nem fog menni.
Én azt hiszem, hogy az általam említett RIG és NE nagyon jó példa arra, hogy már a jó hírre sem volt képes megtartani magát kicsi pluszban egyik sem, sőt, mínuszba mentek mindketten, ez már a bizalom hiánya és menekülés egy rétegnél, vagyis billen át a psziché.
Minden viselkedés, minden jellemző - nem sorolom őket - a brutális kapitulációra mutat.
kukker 2020. 02. 16. 10:47
Előzmény: #15748  pomperj
#15749

Ami nekem nem tetszik még, hogy a Youtube-n ha megnyitok egy videót, Alec Baldwin reklám arról, hogy az Etoro App-al álljak neki kereskedni, nem lehetek annyira elfoglalt...
.Akkor még itt van Trump szövege is pár napja, hogy a lakosság még jobban szálljon be a tőzsdére, lehet adunk rá adókedvezményt..
.Nagyon túl van fűtve ez mindenhogyan már most és még tenni akarnak rá.Nem hiszem el, hogy ez lenne a normális, erre lenne szükség.
"Kina csapdaban van. Ha ujra inditjak az orszagot, akkor a virus terjedes felgyorsul, es 3-4 het mulva az egesz orszagban teljesen elterjed. Ha marad a munkaszunet, elfogynak a keszletek. Egyelore senki nem ajanlott erdemi segitseget."
Igen.Bajban vannak, bajban lesznek és mi is bajban leszünk:
Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus terjedése a Jokohamánál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón. A luxushajón a a japán egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest.
https://index.hu/kulfold/2020/02/16/koronavirus_megallithatatlan_a_fertozes_a_karantenba_zart_luxushajon/
pomperj
pomperj 2020. 02. 16. 10:35
Előzmény: #15743  kukker
#15748

Egeszen maskepp latom  a helyzetet.
Ez a mostani tozsde-magatartas pont olyan, mint amikor kiesik a 10 emeletrol,  es azzal biztatja magat az elso emeletnel,  hogy eddig egesz jol ment.
1) Most 2 hettel vagyunk a  Holdujev utan, es Kinaban munkaszunet van.
A fogyasztas lecsokkent ugyan, de termeles nincs. A GDP minden ujabb het allas utan   kb. 1.0%-1.5 % korul csokken. 
Kina csapdaban van. Ha ujra inditjak az orszagot, akkor a virus terjedes felgyorsul, es 3-4 het mulva az egesz orszagban teljesen elterjed. Ha marad a munkaszunet, elfogynak a keszletek. Egyelore senki nem ajanlott erdemi segitseget.
Ha minden igy folytatodik, ujabb 2-3 het utan mar nem a GDP esese lesz a gond, hanem a teljes kaosz.
.
2)Egyelore a tozsdek ignoraljak a Kinai jarvanyt.
Mult heten az SPY +1.6%, NDX +3.5%, szoval az invesztorok nemcsak bennt tartjak a penzuket, de meg vesznek is  hozza !
De mit csinal az osszes amerikai, Japan, Nemet stb. elektronikai es mas ceg, amik Kinaban gyartatnak es szerelnek? Ez a negyedevuk maris odavan, az eladasaik legjobb esetben is -10% esessel szamolnak. Normalisan egy -10% eladas-csokkenes legalabb ugyanekkora arfolyam esest okoz, mert ennyitol mar eltunik a profit. A tobbi cegre valo atterjedes ido kerdese. Ha nincs elektronika es optika gyartas, akkor em marad auto, gep, stb. gyartas sem sokaig.
.
A profi invesztor a Fund penzevel nem tehet mast, mint a tobbi. 
Mert akkor alul teljesithet, es kirugjak erte. Ha ugyanugy teljesit mint a tobbi, azert nem rugjak ki...akkor se, ha a vege jo nagy bukas az arfolyamban. Ez a penzugyi magatartas keslelti a trendfordulot, de aztan meg felgyorsitja az uj trendet.
.
3) A szallitasban egyszerre van osszeomlas-arzuhanas, mashol meg  aru-es szallitasi kapacitashiany. 
Ez a szetszakadas meg erosodni fog.
.
4)Az Olajrol tudjuk, hogy kozep-es hosszu tavon  az USD-vel  -  0.80 korrelacioja van. 
Most eppen USD eros, es az olaj esik.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200216v00r2gipg.jpeg
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200216v00rb4whj.jpeg
.
Az is tudott, hogy a "leginformaltabbak" olajugyben, mint EIA es OPEC, azok projekcioi  is total tevesek voltak regota, meg a 2016-os olaj-melypont idejen is. Itt van az akkori chartjuk:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200216v00rc112.jpeg
.
Ez a hiba a fundas gondolkodasnak abbol a tevedesebol  szarmazik, hogy minden projekcio a szamitasi egyseget stabilnak hiszi. Olaj eseteben azt hiszik, hogy az USD az stabil. Ebbol indulnak ki, es ennek mozgasat nem szamitjak be a projekcioba. Dehat nem az. 
Goldman ugy gondolja, hogy az Olaj -10%ot esni fog? Ignoralhato, ha az USD gyengul..
Nos,  en ugy gondolom,  a USD nagyjabol elerte a szobajovo es realis maximumat mostanaban. Es innen hosszu tavon is lefele fog menni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20200216v00rrkuqv.jpeg
opandup 2020. 02. 16. 07:24
Előzmény: #15746  eurocent
#15747
Igazából nem is lehet rá mást mondani...technikailag minden fontosabb mutató az emelkedést támogatja, fundamentálisan pedig a végtelen pénzteremtő képességekkel megáldott FED teszi a dolgát...Trump sem tétlenkedik, már annyira rögeszmélye lett a tőzsde, hogy lassan adókedvezménnyel  jutalmazza azt aki tovább pörgeti a rulett kereket. 
eurocent 2020. 02. 16. 06:53
#15746
US500 futures nálam nagyon bull. Következő megtorpanás 3.40x-3.41x sávban lehet. De nagyon úgy néz ki, hogy a mostani emelkedés 3.500 felé tart.
kukker 2020. 02. 16. 04:12
Előzmény: #15742  kukker
#15745

A szingapúros videó kapcsán azt olvasom most, hogy ez állítólag mindennapos ott?
kukker 2020. 02. 16. 03:13
Előzmény: #15743  kukker
#15744
Much of the oil consumption decline is because, as we reported on Friday, China's economy is faltering as its industrial hubs remain shuttered. Take a look at the chart below, in the Feb 7-13 week, steel apparent demand is down a whopping 40%, but that's only because flat steel is down "only" 12% Y/Y as some car plants have ordered their employee to return to work. Real-time measurements of air pollution (a proxy for industrial output), daily coal consumption (a proxy for electricity usage and manufacturing), and traffic congestion levels (a proxy for commerce and mobility) suggest that the second-largest economy in the world has frozen. This all indicates the demand for energy products to power machines and vehicles has abruptly stopped.
kukker 2020. 02. 16. 03:12
Előzmény: #15742  kukker
#15743
A significant bottleneck for Very Large Crude Carriers (VLCCs) deliveries to China is developing, forcing some ports to reject new tanker loads, contributing to a parking lot of tankers sitting off the coast and in other regions in Asia.
Some cargos have been diverted to Singapore, Malaysia, South Korea, but even in those regions, tanker traffic jams are building.
Crude storage in China filled up near full capacity last summer, mostly due to declining demand thanks to a decelerating economy.
China's overall crude storage is around 760 million barrels, versus a peak of 780 million barrels last June.
Middle East traders who export crude via VLCCs to China reported weaker demand. VLCC rates from the Middle East to China have plunged since the virus outbreak began early last month.
    "In gas markets, a one Chinese company declared force majeure, potentially allowing it to walk away from contractual commitments. The measure was rejected by Total SA and Royal Dutch Shell Plc. There are now 12 empty liquefied gas carriers sitting off the coast of Qatar, one of the world's biggest producers. While the precise reasons for the idling vessels aren't known, the timing coincides with ship diversions, cargo cancellations and reduced demand in Asia since the virus took hold. Oil tankers have been dawdling off China," reported Bloomberg.
The parking lot of tankers developing off the coast of not just China but other countries in the region have forced some traders to transfer crude to less expensive tankers to save on demurrage costs, over the fear cargos could be moored offshore for an extended period as an economic crisis in China unfolds.
And to summarize what we know so far: China's economy is collapsing, crude consumption is plunging, which has forced refiners to cut runs as a glut is developing, has now led to tanker parking lots moored off the shores of many countries in Asia.
What is also known is that bunker fuel prices at major ports in Asia, including Singapore, Hong Kong, South Korea, Taiwan, and Japan, have been declining since the virus outbreak began early last month.
kukker 2020. 02. 16. 02:56
Előzmény: #15741  Boole
#15742
Elképzelhető, hogy a RIG és NE emiatt nem emelkedett a hírek ellenére?Investingen voltak/vannak ezek:
Goldman Cuts Brent Forecast By $10 To $53, Sees Chinese Oil Demand Plunging By 4 Million bpd
https://www.zerohedge.com/energy/goldman-cuts-brent-forecast-10-53-sees-chinese-oil-demand-plunging-4-million-bpd?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29
"Tankers, Tankers. Everywhere!" - Virus Causes Historic' Traffic Jam' Across Asian Supply Lines
Covid-19's effect on global energy markets has been disastrous. OPEC slashed its oil demand forecast last week, and Goldman Sachs doubled down on its bearish oil take and has cut its oil price target by $10 to $53 for the year, as a result of a "demand shock" that is set to collapse Chinese oil consumption by 20%, or as much as 4 million barrels per day. The sharp decline in demand in China, which by the way, is the world's largest oil importer, is now stranding oil cargoes off the country's coast and across Asia. Bloomberg's Stephen Stapczynski records footage of an impressive parking lot of tankers and other vessels off the coast of the anchorages of the port of Singapore, one of the largest freight hubs and busiest ports in the world.
https://www.zerohedge.com/markets/tankers-tankers-everywhere-virus-causes-historic-traffic-jam-across-asian-supply-lines?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+zerohedge%2Ffeed+%28zero+hedge+-+on+a+long+enough+timeline%2C+the+survival+rate+for+everyone+drops+to+zero%29
Boole 2020. 02. 15. 21:00
Előzmény: #15737  pomperj
#15741
Próbáltam az NE-t a még meg nem jelenő új jelentés előtt átvilágítani a legutolsó rendelkezésre álló adatok alapján. A cég belső értéke jelenleg 1,75769 USD/részvény. Ennyit érdemes érte adni. Nyilván ehhez képest még diszkontot fognak alkalmazni az elemzők az értékeléseik során. Ha a Te diszkontodat veszem alapul, akkor 50%-al 0,87884 USD értékre jön ki. Azért remélem ennél jóval többre fogják értékelni a céget, mert letisztítva én 4,276 mrd USD-ra értékeltem. 

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek