Topiknyitó: szivacs 2017. 11. 15. 13:05

Fapados világmegváltás  

10 millió dollár is elég rá...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 17:39
Előzmény: #19  upgrayeddAKS
#20
"a szeméthegyek, mérgezések, stb." ... ide speciel a szeméthegyek, mérgekkel való szennyezések, stb. jobb lett volna... 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 17:38
Előzmény: #16  pitcairn2
#19
Tényleg ennyire buta vagy? Ad1 nem látod, mikor váltok témát, pedig látszik, hogy mikor miből mi következik a "gondolatfolyamban". Ad2 nem a szupergazdagok miatt van kakiban az emberiség a szeméthegyek, mérgezések, stb. miatt. Ahhoz túl kevés gazdag ember van. Gondolkodj már!
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 17:35
Előzmény: #15  pitcairn2
#18
Semmiféle "eredeti" jelzővel nem illettem semmit. Nézz szét az "ingatlanos" topikban, ott fogsz látni egy kvázi-eredeti ötletet tőlem. Nem azt írtam, hogy mindig mindenben kreatívabb vagyok, mint te meg szivacs. Úgy általánosságban írtam. Mondjuk az hülyeség, hogy a csapból is ez folyik, és ez az eredményből is látszik... ha a csapból is ez folyna, ez az ostoba zombie-faj már rég átállt volna rá :) Bezzeg a "mit főztem ma" fotósorozatból divat lett... :) ezek az idióták szinte semmi másra nem képesek, mint majmolni egymást. Nem lenne ezzel semmi baj, ha az értelmes, fontos dolgok terjednének el így. De akkor most kreatív leszek: képzeld el, hogy az erőforrásokkal való ésszerű bánásmód olyan mém, mint egy konteó. Nem volna jó, ha ez a "konteó" elterjedne? :)
pitcairn2 2017. 11. 15. 17:33
Előzmény: #4  upgrayeddAKS
#17
szóval első javaslat:
billy boy éljen szerényen a melindával:)
(tömegközlekedés, garzonlakás, stb.)
pitcairn2 2017. 11. 15. 17:30
Előzmény: #4  upgrayeddAKS
#16
de az se semmi, hogy a hiper-pazarló életet élő billy boy-al példálózva szeretnéd takarékossága ösztönözni azt a "pazarló" középosztályt:)
nem ők laknak 150 millió USD-s villákban...
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates%27s_house
és nem ők repkednek efféle "szerény" magán repülőgépekkel...
BILL GATES $45 million dollar private jet THE Bombardier BD-700 Global Express
https://www.youtube.com/watch?v=Bacrw6_xXVI
pitcairn2 2017. 11. 15. 17:23
Előzmény: #4  upgrayeddAKS
#15
ezek lennének az "eredeti gondolatok"? :)
a csapból is ez folyik...
pitcairn2 2017. 11. 15. 17:19
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
#14
"szemlélet-formálás" = propaganda:)
nem kell ilyen - épp elég a "szennyező fizet elv" következetes érvényesítése
https://en.wikipedia.org/wiki/Free-market_environmentalism
pitcairn2 2017. 11. 15. 17:16
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
#13
ezzel nincs is baj, de az un. "fenntartható fejlődés" nem erről szól:)
https://www.corbettreport.com/episode-322-what-is-sustainable-development/
exmnbs1 2017. 11. 15. 16:35
Előzmény: #11  upgrayeddAKS
#12
Szó szerint is igaz a cím. A fapadosoknak köszönhetően olyan tapasztalokra tehetnek szert széles tömegek, amelyek formálják a világszemléletüket, nyitottabbá teszik őket.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 16:26
Előzmény: #3  szivacs
#11
Bumfordiságodat plusszokkal honoráltam, mert amúgy a téma érdekes. Nem, érdemled meg, de a téma igen :) Pitcairn: dettó :) Ő sem nagyon tud mást, csak linkelgetni. Fikázzák sokan NBM-et, mert folyton csak linkelget. Pitcairn-t uezek nem szokták... kettős mérce? :) (...és igen: nekem is szemet szúrt, hogy NBM szinte soha nem ír saját kútfőből semmit... de csak szinte - szokott ő a saját kis topikjában, meg biztos akad máshol is :) ilyen... aki keres, talál :) OFF kioffolva) 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 16:20
Előzmény: #8  szivacs
#10
Ha arra utalsz, hogy kreatívabb vagyok kettőtöknél (talán okosabb is, de ez totál irreleváns), akkor talált, süllyedt :) A leírtakba amúgy konkrétan bele is köthetsz, hogy mi miért nem jó, stb. (Úgy értem: miért nem lenne jó, ha a középosztály kb. 99%-a ésszel bánna az erőforrásokkal, pl. nem hagyná folyton égve a villanyt, nem csurig tekert fűtés mellett szellőztetne, stb. (ez mind csak megszokás kérdése). Nem sokat sprórolnának a számlákon, abban biztos vagyok, mert nem nagy tételekről van szó. Ez inkább a szemlélet-formálás miatt lenne pozitív változás...)
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2017. 11. 15. 16:16
Előzmény: #1  szivacs
#9
adj rá többet
szivacs
szivacs 2017. 11. 15. 16:06
Előzmény: #5  pitcairn2
#8
Billnek és Melindának van egy nagy hiányossága: nem tudnak magyarul!
Pedig nem kéne 10 milla sem, itt a portfolio fórumán vannak a legokosabb emberek, akik mindenre tudják - sőt jobban tudják a megoldást és még ingyen oktatást is tartanak róla...:-)
pitcairn2 2017. 11. 15. 16:03
Előzmény: #3  szivacs
#7
a leggazdagabb oligarcháknak biztos jó hír:)
pitcairn2 2017. 11. 15. 16:02
Előzmény: #4  upgrayeddAKS
#6
nem mindenki látja ezt így:)
https://www.corbettreport.com/episode-228-how-to-become-a-billionaire-and-what-to-do-with-it/
mellesleg "Billy boy"-nak nem kellett "meggazdagodni", mivel a nyugati part egyik leggazdagabb családjában született... 
pitcairn2 2017. 11. 15. 15:59
Előzmény: #2  szivacs
#5
magyar fordításban ez kb. felhívás a 
"ki tudja jobban verni más fa..val a csalánt"
versenyre...
ugyanis itt  __szakpolitikai__ ötletelést várnak...
azaz
nem piaci hanem társadalmi "megoldást" keresnek... 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 15. 15:40
#4
 London Declaration:   https://en.wikipedia.org/wiki/London_Declaration_on_Neglected_Tropical_Diseases 
 
 
Meg lehet nézni az eredményeket! Billy boy-t teljesen jó irányba vitte a meggazdagodás (és gyanítom: a felesége, Melinda is). Sajnos a középosztály döntő többsége mást sem tud, csak tönkreba...ni a bolygót szeméthegyekkel, mérgekkel, stb. A legtöbb még ahhoz is rövidlátó, hogy pl. lekapcsolja a villanyt, amikor nincs rá szükség. (Úgy felejtik, mert minimális az anyagi vonzata. Magyarán: le se sz..ják, hogy mennyivel több energiát kell akkor megtermelni, stb.) Fűtés dettó. Ész nélkül szellőztetnek sokan maxra csavart radiátorral. Annyira sem képesek, hogy szellőztetés előtt pár perccel letekerjék, aztán jöhet egy jó nagy kereszthuzat, ajtó-ablak bezár 10-20 perc múlva, aztán megint vissza lehet csavarni...  Nem veszik észre, hogy nem mindig a pénztárcára gyakorolt hatást kell nézni. Aztán ott van az étel-pazarlás. Nem mindenkinél van a közelben/szomszédban/saját háztartásban kutya, de én sok olyat ismerek, akik megoldják, hogy az ételmaradék eljusson az "ebekhez" :) Mindenesetre: rengeteg élelmiszert dobunk ki még mi, magyarok is. (Engem ez sokkal jobban zavar, mint mondjuk amikor egy dúsgazdag csávó yachtot vesz, stb.) Szóval a fejekben kellene kezdeni a "világmegváltást". Lehet, hogy nem spórolunk vele szinte semmit, ha odafigyelünk ezekre, amiket fentebb írtam, de ha sokan csinálnák, összejöhetne egy "kritikus tömeg", amikor "trendi meg divatos lenne" odafigyelni a környezetünkre. Nyilván ki lehet ezt terjeszteni még jobban, pl. odafigyelni egymásra, de ez utóbbi már nagyon utopisztikus, szóval maradjunk egyelőre az oktatásnál és a környezet megóvásánál, azaz az "embervédelemnél", mert a Föld nem szorul a megvédésre... :) 
szivacs
szivacs 2017. 11. 15. 13:07
Előzmény: #2  szivacs
#3
"A Bill és Melinda Gates Alapítvány 10 millió dollárt rakott félre olyan ötletek megvalósítására, mint például az oktatás fejlődésének a segítése, a mélyszegénység megszűnése, vagy a klímaváltozás megállítása."
Ez ám a jó hír!
Bagóért megoldják a világ legnagyobb problémáit - nem is egyet! :-)))
szivacs
szivacs 2017. 11. 15. 13:06
#2
"Bill Gates 10 millió dollárt ígér azoknak, akik segítenek megoldani a világ problémáit
2017. november 15. 10:58    
 
  • A Bill és Melinda Gates Alapítvány 10 millió dollárt ígér azoknak, akik segítenek megoldani a világ legégetőbb problémáit
  • Az alapítvány partnerségre lép a MiSK alapítvánnyal, amit még a szaúdi koronaherceg, Mohamed bin Szalmán alapított
  • Első körben a jelentkezők az oktatással, és a globális állampolgársággal kapcsolatos problémákra kell megoldást javasolniuk

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 10 millió dollárt rakott félre olyan ötletek megvalósítására, mint például az oktatás fejlődésének a segítése, a mélyszegénység megszűnése, vagy a klímaváltozás megállítása.
Kedden az alapítvány bejelentette, hogy partnerségre lép a szaúdi trónörökös, Mohamed bin Szalmán által alapított filantróp non-profit szervezettel, a MiSK alapítvánnyal, amely hasonló célokat tűzött ki maga elé.
Az alapítvány Grand Challenge (nagy kihívás) néven indított egy programot, aminek keretein belül 100 innovátort egyenként 100 ezer dollárral jutalmaznak, ha az alábbi témákban valami úttörő ötlettel állnak elő: oktatás és globális állampolgárság. A hírek szerint a következő években több ilyen, különböző témájú "kihívás“ is indul még.
Azok akik részt vehetnek majd a kihívásban megkapnak minden szakértői segítséget, hogy az öteleteik valóban megvalósításra kerüljenek. Ez azonban az első lépcső, az elfogadott projektek ezek után további finanszírozásra is jelentkezhetnek.
A MiSK Nagy Kihívás programja a Föld midnen tájáról ösztönözni fogja a legokosabb elméket arra, hogy új ötletekkel rukkoljanak elő a világ legnehezebb fejlődési kérdéseinek megoldása érdekében.
- Mondta Gates a keddi sajtótájékoztatón.
(CNBC)"

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek