Topiknyitó: Portfolio 2017. 11. 09. 15:59

Ezzel a lépéssel kell kezdeni a nyugdíjmegtakarítást  

Ugrás a cikkhez
Tisztában vagyunk az öngondoskodás fontosságával, azonban az aktív magyar népesség jelenleg nem gondol a nyugdíjas éveire. A következõ Portfolio befektetõi klub eseményen annak járunk utána, hogy mi ennek az oka és kinek a
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Joe49 2017. 11. 11. 09:41
Előzmény: #12  elemes
#16
Dolgoztam Indiában. Dolgoztam külföldön indiaiakkal. Jóban voltunk, befogadtak !!! Fel kellett ismernem....
De...a KASZT létezik (külföldön is !!!)
Külön kerületben szeparáltan, élnek(éltek), KÜLÖN közösségben !!!.  Hol is - melyik metropolisban - van, indiai polgármester ???? (segítek: nem is "kisváros").
Nem germanizálhatóak !!! Alakulnak, de fejben nem....
Joe49 2017. 11. 11. 09:24
Előzmény: #9  mcbull
#15
Köszönöm.
Látom van akivel a gondolkodásunk hasonló.
Öregapám mondotta: "Ha a paraszt előveszi a pappírt ceruzát akkor baj van"  Ezért is ingáznak naponta Zalából oly sokan. Nem képezte semmilyen meeting Őket. (ŐK számoltak !!)
Bankok:  Ha hozzá akarna jutni, a kis pénzükből még a banki kivétet is állniuk kell.
Joe49 2017. 11. 11. 09:13
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
#14
Sajnálom, hogy nem értetted meg amit írtam. Szöveg értés  ;-)
Egyébként Kisvárda van a sarkon. Évekig jártam oda, mert a munkám oda is "kötött".
Hajnalban indultam, este érkeztem.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 10. 10:46
Előzmény: #12  elemes
#13
Na, most egyetértünk :) Viszont egy "sokkörös" állásinterjú kapcsán jól ki lehet szűrni a rosszakat. Tuti módszer nincs, csak olyan, ami többségében jó eredményt ad. Gondolom, a német cég nem a helyi viszonyokhoz illő kiválasztási módszereket vett igénybe. Csak a magyar helyzetből tudok kiindulni, de itt rengeteg kutyaütő végez főiskolát, egyetemet. Az OKJ-s képzésre meg pláne igaz ez. A német egyetemek azonban jók. Nem magolni tanítanak, hanem (gazdasági, stb. képzésben) computert használni, ahol az a jobb. Pl. egy szimplex táblát DE-ban nem feltétlenül kell papíron bebázistrafóznod, sokszor csak a modellt kell felírni ill. sw-esen megoldani. HU-on meg bázistrafózz orrvérzésig: végezd el a computerek munkáját, stb. Statisztikából dettó: számolj 20 adatból diszkrét szórást. Nem 8-ból vagy 10-ből, ami igazolja, hogty tudod alkalmazni a képletet, hanem 20-ból, ami igazolja, hogy gyorsan tudod használni az amúgy is elavult és szinte soha nem használt számológépet, mivel a való életben úgyis Excelben fogod nyomni, és 2000 adatból, nem 20-ból :)
elemes
elemes 2017. 11. 10. 10:30
Előzmény: #10  upgrayeddAKS
#12
az indiaiak INDIÁBAN olyan munkaerő, amilyen, van egy haranggörbe, de annak a felső végét megcsípni nehéz.
.
az akármilyen kultúrából származó munkaerő azonban simán germanizálható néhány év alatt, csak nem szabad engedni, hogy enklávékban éljenek. a kulturális alkalmazkodás a befogadó országhoz nagyon nagy munka, és az egészséges ember, ha teheti, megspórolja ezt. ezért aztán a svédek széthordják a bevándorlókat északi falvakba, egy fali 1-2 család, pár tucat svéd favágó meg gazdálkodó, ott aztán nincs kecmec.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 10. 10:27
Előzmény: #3  Joe49
#11
Programozói hiba lesz az, én is elég gyakran tapasztalom.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 11. 10. 10:26
Előzmény: #8  elemes
#10
Vitatkoztunk korábban arról, hogy az indiaiak mennyire rossz vagy jó munkaerőt jelentenek. Bár én nem vonom kétségbe, hogy a német cégnek, amit ismersz, negatív tapasztalatai voltak, és azt sem, hogy a jelenség létezik, hisz' pl. a kasztrendszer komoly gátja (lehet) India fejlődésének. Igen ám, csakhogy egy 1000 milliós országban naná, hogy vannak borzasztóan rossz (és emelett nagyon jó) munkavállalók is. Néhány példa utóbbiakra: a MSFT CEO-ja indiai, akár az Intel új vezető fejlesztője, aki korábban az AMD-nél volt. Lehetne még bőven példát találni, de a lényeg: a fejlett országok munkaerő-utánpótlását a fejlődők azon individuumai fogják megoldani a "robotok" mellett, akik képesek rá. Lesz bőven jelölt, mert "Chindia" még sokáig élhetetlen lesz pl. az EU-hoz képest. Ha azonban az EU vezetése helyettük tényleg beenged sok szalafistát meg hasonlót, akkor tényleg gondok lesznek az EU-ban az idegengyűlölet, stb. miatt. Azonban az általad gyakran hangoztatott munkaerő-piaci problémára (szűk keresztmetszet lesz a munkaerő) van megoldás, csak stratégiai célokat kell jól kitűzni először. Persze tudom, hogy ettől még nem tartod jónak az öngondoskodást, de jobb sok pénzzel "kergetni" a túl kevés munkaerőt, mintha pénz sincs, munkaerő is csak alig...
mcbull 2017. 11. 10. 09:57
Előzmény: #6  Joe49
#9
Milyen lépéssel?
Hogy tisztességes fizetést kellene keresni az embereknek?Amíg van egy fogyasztó társadalom,s mindenki küzd a túlélésért felesleges minden erőlködés!Nem tanultak meg az emberek a pénzzel bánni,hisz soha nem is volt nekik.Ahhoz,hogy valaki spórolni tudjon fizetés kell,abból lehet félre tenni,amit nem árt befektetni egy idő után.Hogy valaki nézegeti a kis pénzét a számláján arra jó,hogy a bankok jól járjanak!
 
elemes
elemes 2017. 11. 10. 09:47
Előzmény: #2  Joe49
#8
öngondoskodás = pelenkát tudsz cserélni saját magadon.
Törölt felhasználó 2017. 11. 10. 09:32
Előzmény: #6  Joe49
#7
Ha valamilyen rendezvényt az országban csak egy helyen szerveznek meg, akkor félszerű azt az ország közepére tenni. Zalából Szabolcs még messzebb van.
Joe49 2017. 11. 10. 08:05
Előzmény: #5  Vazsmegyei
#6
Köszönöm. Én ZALAI (sötét? :-) :-) ) vagyok. 3-as határ közelében !!! Szomorú látni, az emberek közül heti szinten mennyien ingáznak az országok között (kunáért ; EURÓ-ért) dolgozni.
Megpróbáltam az Ő szövegüket leírni.
Látható, hogy mennyire MESSZE vagyunk Budapesttől. Az embereknek itt is ÉLNIÜK kell.!!!! Itt nem oktatják a pénzügyi túlélés technikáját (ingyen, extra szállodában). Ők számolnak, mert a napi gondjaikat meg kell oldani. Innen Budapestre utazni, (oda-vissza, az idő miatt megszállni) egy vagyon. Inkább külföld, ingázás. (megkérdeztem pár ismerősömet !!!)
A borsodiakat nem irigylem. Mi a nyugati részen "könnyebben" vagyunk.
Ismereteim szerint volt egy segítség: az állam menedzselte a csődhelyzetet. Pénzügyi tanácsadókkal !!???.  Tudomásom szerint, megbukott. A tanácsadók megkapták a (nem-kevés)  pénzüket, az emberek magukra maradtak.
Tisztelettel: a minimábérből mennyit is tudnak félre tenni ??? Mennyi is marad a megélhetésre???
Tudom: jön egy csomó "-".  Az akkor sem oldja meg a problémát.
Vazsmegyei 2017. 11. 09. 19:23
Előzmény: #4  Joe49
#5
Mit mondjak én? Annyira tömören összefoglaltad az érveidet, hogy azzal nem lehet vitába szállni, csak elismerni lehet az érveidet!
A PF cikke talán nem ezt a formát akarta kihangsúlyozni, azért nincs mit vitázni a felvetéseden, mert minden mondatod a valós helyzetre világít rá!
Joe49 2017. 11. 09. 18:56
#4
????
Joe49 2017. 11. 09. 16:29
#3
Nem értem, hogy miért nem mehetett át a cenzúrán a megjegyzésem.???
Mit írtam:
A nyugdíj célú megtakarításról
- Miért is tegyenek félre? Sokan úgy gondolják, hogy minek a megtakarítás?
Az állam majd kiegészíti (ld. minimál nyugdíjat mindig jobban emelik) A mostani bruttó fizetést most költi el és nem a jövőben. Minimál bér=minimum nyugdíj !!! Ha kint dolgozott, a minimál nyugdíjból (EURÓ) és az itthoni minimumból (HUF), vígan él.
Az öregekhez való viszony: VIDÉKEN együtt lakik több generáció, ami természetes. Nem az olajág otthonban. !!!
Ezt nem oktatni, hanem a családban NEVELNI kell.
A meeting íngyes, de mennyibe kerül.
Miért csak a Pestieknek szól? Vidék nem érdekes :-):-)
Kétszer is végig olvastam: semmi személyeskedés, a szabályoknak is megfelel
Joe49 2017. 11. 09. 15:59
Előzmény: #1  portfolio
#2
- Tisztában vagyunk a fontosságával, de miért nem foglalkozik az aktív magyar réteg az öngondoskodással? Miért nem gondol már most a többség a nyugdíjas évekre?-  Nagyszülők segítsége hogyan integrálható a jelenlegi családmodellekbe és ez milyen következményekkel jár?   Miért kell ehhez " OKOS" meeting ? Sok-sok pénzért ! Az elsőre a válasz: Ha pénz a "zsebében" marad, nem fizet adót.!! Ő költi el. (MA és nem a jövőben!!) Ha kevés lesz a nyugdíja az állam majd kiegészíti (minimál nyugdíj). Pár ismerősöm van aki így és ebben gondolkodik (külföldi munka után: kint (EURÓ)és itthon (HUF) is a minimumot kapja) . Most itthon vígan él. Nagyszülők: Amíg segítenek, OK. Ha nem tudnak akkor, idősek otthona. Megint egy DRÁGA MEETING, CSAK Pestieknek. Hol a VIDÉK. Nem érdekes ugye ???Vidéken több generáció lakik egy házban, segítve egymást. !!! Ez itt természetes .....(minden meeting nélkül) nagyon-nagyon régóta !!!!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek