Topiknyitó: Portfolio 2017. 08. 21. 15:39

Indul az osztrák dízelcsúcs - Elõálltak az autósok a követeléseikel  

Ugrás a cikkhez
A kedden kezdõdõ osztrák dízelcsúcstól azt várja az osztrák ÖAMTC autóklub, hogy Ausztriára is kiterjesztik a dízelautók vezérlõszoftverének frissítésérõl szóló megállapodást, amely a németországi dízelcsúcson a kormány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2017. 08. 23. 12:44
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
#20
A Renault Zoénál bérlik az akksit - legalábbis ny-euban. Nálunk a tulajdonosé. link
Törölt felhasználó 2017. 08. 23. 07:14
Előzmény: #15  kiegyezo
#19
Valóban ez lenne a jó megoldás, viszont ehhez az is kell, hogy az aksik ne a te tulajdonodban legyenek, hanem a szolgáltatóében, akonek fizetsz ezért akár havidíjas modellben, akár használat arányosan. Mondjuk szvsz idővel úgyis car as a service modell lesz, szóval az autó sem lesz a tiéd.
Törölt felhasználó 2017. 08. 23. 07:07
Előzmény: #12  pf2
#18
Én meg mondom, hogy a nagyvárosokban nem az áruszállítás és a tömegközlekedés a fő gond, hanem az autóval wc-re járók tömegei.
Törölt felhasználó 2017. 08. 23. 07:02
Előzmény: #10  bigyula
#17
Ez hogy jön ide? A kérdés az, hogy a busz elvisz mondjuk ázlag 80 embert egy menetben, biztos jobb lenne, ha ugyanazt a 80 embert 80 autó vagy legyencmondjuk 40, vinné?
gambadoro 2017. 08. 23. 00:17
Előzmény: #15  kiegyezo
#16
ezt csinálja a tesla és a renault
kiegyezo 2017. 08. 22. 22:52
Előzmény: #13  gambadoro
#15
Azon agyaltam nemrég, hogy szabványosított, egyenméretű és bekötésű akksik kellenének (jó, megengedő vagyok, akár háromféle is - ceruzaelem, góliát, laposelem), és nem a verda parkolna a töltőnél, hanem csak az akksi. Tehát, nem saját akksid lenne, hanem cserélgetnéd. Mondjuk, lehetne egy töltőállomáson 10 fiók, ahova akksi be tölteni, illetve a feltöltöttet kiveheted, meg egy kis emelő, ugye, mindehhez.
kiegyezo 2017. 08. 22. 22:46
Előzmény: #4  pf2
#14
Azér' a legröhejesebb mégis csak az, hogy a Margitszigeten nem elektromos gépek járnak. Mármint a takarító és kertészeti alkalmatosságok. Egyébként, a városi buszközlekedést évekkel ezelőtt is át lehetett volna állítani, szerintem. Egy ekkora járművön a +500 kiló akksi mindegy, elfér, a töltés a végállomásokon simán megoldható lenne, nem kell hosszú távokat menniük, fékezéskor sok energia visszanyerhető, ideális terep.
gambadoro 2017. 08. 22. 22:39
Előzmény: #12  pf2
#13
nem jó még a villany nekem hybrid van 4 óra a töltés minimum marha jó dolog amúgy az elektromos üzem, de nem így használtam leaf-et az mondjuk 30 perc alaphangon csak, ha előtted is áll valaki éppen akkor az már 1 óra is lehet ha nincs garázsod nem ér semmit teremgarázs sem jó ugye a másik kedvencem, amikor a töltőponton hagyja a praszt a kocsit mert ott jól elparkol - mammutnál ez rendszeres az elektromos autó akkor lesz valóban alternatíva és nem úri huncutság, ha max 10 perc alatt minden sarkon lehet majd tölteni beleértve az összes autópálya pihenőt + legalább elmegy 300 km-et valóban, bármilyen használat mellett
pf2 2017. 08. 22. 21:13
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#12
Mertem arra célozni , h sokkal eredményesebb lenne kititani minden tehergépjárművet ( busz , camion , traktor), amely diesel motorral működik. Éljen a villanyautók ..................
Törölt felhasználó 2017. 08. 22. 19:41
Előzmény: #1  Portfolio
#11
először is... maradjunk a tényeknél: link le a tehenekkel!! :)
bigyula 2017. 08. 22. 19:36
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
#10
Ja. Mert egy busz kevesebb szennyezőanyagot bocsát ki ha tele van, mintha a sorfőr garázsmenetben terelgeti... :)
Törölt felhasználó 2017. 08. 22. 19:29
Előzmény: #4  pf2
#9
A kamionok jellemzően nem a belvárosokban közlekednek, a traktorok sem, a városon belüli áruszállítás viszont lehetne más üzemű, idővel elektromos is. A buszoknak a kibocsátását meg oszd le szállított létszámra.
kukker 2017. 08. 22. 18:48
Előzmény: #6  szivacs
#8
Lótúrót ér az egész, amikor a széttaposott, feltekert adagolós, vagy chiptuningos csodák egy padlógázra koromfekete füstfelhővel közlekedhetnek szabadon. Megállapodtak már a zöldkártyáról is ezer éve és az X5-ös meg a VW Touareg padlógáznál a hiperszuper modern technológiájú meg fejlesztésű motorjával előttem nyomja ki magából a kormot ezerrel. Duma, duma és duma....
szivacs
szivacs 2017. 08. 22. 18:44
#7
A magyar Autóklub vajon mikor szervez dízelcsúcsot?
szivacs
szivacs 2017. 08. 22. 18:42
#6
"Megállapodás született a dízelcsúcson MTI2017. augusztus 22. 18:07 Hatszázezer ausztriai dízelautó motorvezérlő szoftverének frissítéséről és a minőségi csere ösztönzéséről született megállapodás az autógyártókkal a keddi osztrák dízelcsúcson - jelentette be kedden Jörg Leichtfried közlekedési miniszter. A közlekedési minisztérium által összehívott találkozón a Mercedes-Benz, a BMW, a Kia, a Ford, a Renault, a Porsche, a Volkswagen, az Audi, a Seat, a Skoda, a Hyundai, a Mitsubishi Motors és az Opel képviselői vettek részt. Jörg Leichtfried közölte, hogy megállapodás született minőségi csere keretében környezetbarát modern autók vásárlását ösztönző kedvezményekről is, amit az elektromos autók vásárlására adott állami ösztönzők felett az autógyárak maguk fognak finanszírozni. Elektromos autók vásárlására típustól függően akár 10 ezer eurós állami támogatáshoz is lehet jutni Ausztriában. Günther Kerle, az osztrák autóimportőrök szervezetének a szóvivője közölte: a régi autók korszerűbb, környezetbarát modellre váltásának ösztönzését szolgáló saját kedvezményeik összegét az autógyárak maguk állapítják majd meg. A közlekedési minisztérium szerint szoftverfrissítést fog végrehajtani saját modelljein a VW, a Mercedes, a Renault és valószínűleg a BMW, a többi autógyár viszont csak a minőségi csere ösztönzésében vesz részt. A szoftvercsere jövő tavaszig tart majd Ausztriában, és az autógyártók tájékoztatása szerint 25-30 százalékos csökkentést eredményez az autók nitrogén-oxid-kibocsátásában. A szoftverfrissítést mint megoldást keveslő környezetvédő szervezetek azonban eltúlzottnak tartják az autógyárak állítását, és az emissziós értékek legfeljebb 2-3 százalékos csökkentését tartják reálisnak. A környezetvédők a dízelmotorok hardveres átalakítását tartanák szükségesnek. Jörg Leichtfried és Günther Kerle a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a dízelmotorok hardveres átalakításáról nem született megállapodás, de egy későbbi találkozón ez a lehetőség is szóba kerülhet. A találkozón nem jött létre megállapodás arról sem, minként járjanak el azokkal az autótulajdonosokkal, akik nem lesznek hajlandók járműveiket szoftverfrissítésnek alávetni."
szivacs
szivacs 2017. 08. 21. 16:02
Előzmény: #4  pf2
#5
Ez ellehetetlenítené az áru és személyszállítást és a mezőgazdaságot. Szerintem más megoldást kell keresni. Például a méregkibocsátásukat kellene kitiltani legalább a városokból, nem gondolod?
pf2 2017. 08. 21. 15:58
Előzmény: #3  szivacs
#4
Tiltsuk ki a teherautókat , autóbuszokat és mezőgazdasági gépjárműveket. Ezek ugyanis dieselmotorral üzemelnek és k&va tömeges mértékben bocsátanak ki káros anyagokat.
szivacs
szivacs 2017. 08. 21. 15:43
Előzmény: #2  szivacs
#3
"A szoftverfrissítésnek a nitrogén-oxid-kibocsátásra gyakorolt hatásáról az ÖAMTC és német társszervezete, az ADAC mérései nem jutottak egyértelmű eredményre. Csak annyit lehetett biztosan megállapítani, hogy mindegyik tesztelt autónak a kibocsátása a törvényes határértéken belül maradt, városi forgalomban azonban - és ez a dízelautók belvárosi kitiltásának szempontjából fontos körülmény - nem javultak lényegesen a kibocsátási értékeik." "Mintegy kilencven százalékkal csökkenti ugyanis egy öreg VW Passat autó nitrogén-oxid kibocsátását egy olyan nitrogén-oxid szűrő beépítése, mint amilyent a modern dízelmotoroknál alkalmaznak." Szóval tömeges méretekben tovább mérgezik az autógyárak a lakosságot mindaddig, amíg ez a szűrő minden általuk gyártott autóba be nem kerül...
szivacs
szivacs 2017. 08. 21. 15:39
Előzmény: #1  portfolio
#2
A kedden kezdődő osztrák dízelcsúcstól azt várja az osztrák ÖAMTC autóklub, hogy Ausztriára is kiterjesztik a dízelautók vezérlőszoftverének frissítéséről szóló megállapodást, amely a németországi dízelcsúcson a kormány és az autógyárak között létrejött. Bernhard Wiesinger, az ÖAMTC igazgatója azonban fontosnak tartja, hogy szóba kerüljön a dízelmotorok utólagos hardver-átalakításának a kérdése is. A motorok utólagos átépítése viszonylag sokba kerül ugyan, de az ÖAMTC mérései szerint megbízhatóbb eredményt hoz, mint a szoftverfrissítés. Mintegy kilencven százalékkal csökkenti ugyanis egy öreg VW Passat autó nitrogén-oxid kibocsátását egy olyan nitrogén-oxid szűrő beépítése, mint amilyent a modern dízelmotoroknál alkalmaznak. A szoftverfrissítésnek a nitrogén-oxid-kibocsátásra gyakorolt hatásáról az ÖAMTC és német társszervezete, az ADAC mérései nem jutottak egyértelmű eredményre. Csak annyit lehetett biztosan megállapítani, hogy mindegyik tesztelt autónak a kibocsátása a törvényes határértéken belül maradt, városi forgalomban azonban - és ez a dízelautók belvárosi kitiltásának szempontjából fontos körülmény - nem javultak lényegesen a kibocsátási értékeik. Friedrich Eppel azonban hangsúlyozta, hogy a két autóklub együtt csak tíz autón végzett méréseket, mégpedig eltérő eljárással, ami nem tekinthető reprezentatív mintának. Az ÖAMTC egy "ökoprémium" bevezetését is szeretné elérni a dízelcsúcson az öregebb, Euro 0-3 kategóriás dízelautók bontóba küldésének a támogatásához új autó vásárlásakor. Az ÖAMTC igazgatója tévútnak beszélt arról is, tévútnak tekinti a felvetést a belsőégésű motorok kivezetéséről 2030-tól. Szerinte a politikának határértékek lefektetésével kell foglalkoznia, nem pedig technológiák felett ítéletet mondania. De ha már ezt teszi, akkor nem kellene kihagynia a szórásból a teherautókat, a hajókat és a repülőgépeket sem, ahelyett, hogy csak a dízelautókat állítja pellengérre - fogalmazott az osztrák autóklub igazgatója.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek