Topiknyitó: Lujoska 2016. 10. 20. 10:38

Orosz propagandaoldalak  

Itt az orosz propagandaoldalakat lebuktató alkalmazás



link



Ezerrel tolják az álhíreket, céljuk a minél nagyobb zűrzavar, az indulatok gerjesztése és az EU bomlasztása.



Soha nem látott fordulatszámon pörögnek az interneten, különösen a Facebookon az álhíreket gyártó és a burkolt propagandát toló kamuoldalak. Vannak, amik helyi dolgokkal foglalkoznak, ilyen volt például a csecsemőtolvajok kiengedéséről, vagy az Intersparok megszűnéséről szóló írás.



Könnyű elhinni az álhíreket

De vannak ezeknél húzósabb témákkal foglalkozók, mint például azok, amik a menekültek ügyét akarják kihasználni, és az amúgy is meglévő hisztériát fokozni. És vannak a politikai propagandaoldalak, amik között a legtöbb az orosz, putyini propagandát tolják. Ezek azok, ahol máshol, máskor történt eseményekről készült fotókat használnak fel, álhíreket gerjesztenek a migránsok pusztításáról, és mellette Oroszországot és Putyint az igazság és az erő őrének mutatják be.



Jelenleg ezeket a propagandaoldalakat tartják nyilván:

hungarian.ruvr.ru



hunsor.se



adatlistazo.hu



aktiv-blog.net



atomenergiainfo.hu



balrad.com



bejegyzes.com



civilkontroll.com



debmedia.hu



elkepeszto.net



magyarifjak.org



hir.club



hirtop.in



hirado.top



hirarena.eu



hircentrum.top



hirek.in



hirek.top



hirekonline.net



hirexpressz.top



hirhatar.hu



hirkert.info



hirkozpont.eu



hirlistazo.com



hirma.info



hirmagazin.eu



hironline.club



hirportal.info



hirtrafik.top



hirvilag.eu



hunhonlap.hu



huntv.info



hunhir.hu



hunhir.info



impulzus.net



internetfigyelo.wordpress.com



jovonk.info



kho.jobbikhosting.com



kitartas.net



kulfoldiapro.com



legfrissebb.info



ma.hu



magyarmegmaradasert.hu



magyarno.com



magyartudat.com



maivalosag.com



meteon.org



mindenegyben.net



mindenegyben-blog.net



mindenegybenblog.com



mokazona.eu



napimigrans.com



napihirozon.eu



nemadomahazamat.hu



nemzetibulvar.hu



nemzeti.net



nemzetihirhalo.hu



nemzetiarcvonal.net



netbulvar.com



netbulvar.eu



netceleb.eu



netceleb.hu



nethir.com



orientalista.hu



oroszhirek.hu



paxhungarica.org



rapidpress.info



realzoldek.hu



simsim.eu



sokkaljobb.hu



szabadriport.wordpress.com



thenews.hu



titkolthirek.hu



totalcar.top



tvhir.com



videohirek.com



vilaghalo.info



vilagom.hu



xcore.in



www.hidfo.net



www.adatlistazo.hu



hidfo.ru



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 08. 17. 12:53
Előzmény: #679  Lujoska
#680
Ide hallom hogy Felcsúton felsírt valaki.
Lujoska 2020. 08. 17. 12:51
#679
Törölt felhasználó 2019. 12. 27. 16:47
Előzmény: #677  Lujoska
#678
Nem biztos, mert a délelőtti hír szerint kevesebb alkoholt is isznak, így ha egyszer kijózanodnak, akkor Putyin szarban lesz.
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 08. 11. 14:44
Előzmény: #674  Lujoska
#675
illiberális unliberalizmus
Lujoska 2019. 08. 10. 15:28
#674
Élőben közvetítette az orosz ellenzéki politikus, amint rohamrendőrök törnek be a lakásába
Rég volt ekkora tüntetés- és állami erőszakhullám Oroszországban, mint az elmúlt hetekben. A helyi választási bizottság elutasította, hogy független jelöltek indulhassanak a szeptemberi önkormányzati választásokon, mire ellenzéki politikusok és szimpatizánsaik tüntetni kezdtek, a rendőrség pedig százával tartóztatja le a résztvevőek. Az eseményekről itt írtunk bővebben.
Lujoska 2019. 06. 25. 16:24
#673
Oroszország folytatja a haditechnika karbantartását Venezuelában, ennem a programnak a keretében szállt le orosz katonai gép a dél-amerikai országban - jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes kedden a TASZSZ hírügynökségnek.Rjabkov a hírügynökség honlapján is ismertetett nyilatkozatában megerősítette azt a korábban megjelent sajtóértesülést, amely szerint az orosz légierő egy Il-62-es repülőgépe hétfőn leszállt a venezuelai főváros, Caracas melletti Maiquetía nemzetközi repülőtéren. "Igen, így van. Ezzel annak a haditechnikának a karbantartását folytatjuk, amelyet korábban szállítottunk Venezuelának a haditechnikai együttműködés keretében" - kommentálta a Reuters hírügynökség által az orosz gép venezuelai leszállásáról közölt hírt Rjabkov. "Ez az együttműködés minden szempontból átlátható és nem hordozza magában a regionális vagy bármely más helyzet destabilizálásának elemeit" - tette hozzá.Márciusban az orosz légierő két gépe érkezett Venezuelába, fedélzetükön orosz biztonsági tisztségviselőkkel és száz katonával. Washington emiatt azt vetette Moszkva szemére, hogy felelőtlenül kiélezi a helyzetet a válsággal küszködő dél-amerikai országban.Donald Trump amerikai elnök akkor felszólította Oroszországot, hogy vonja ki összes katonáját Venezuelából. Az orosz külügyminisztérium azt felelte, hogy a repülőgépek mindössze olyan szakértőket szállítottak, akik fegyvereladásról szóló szerződések ügyében érkeztek Venezuelába.A dél-amerikai országot súlyos gazdasági, társadalmi és politikai válság sújtja. A belpolitikai válság januárban mélyült el, miután Juan Guaidó ellenzéki vezető az alkotmányra hivatkozva Venezuela ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát a hivatalban lévő venezuelai államfő, Nicolás Maduro elleni egyik tüntetésen.Noha Guaidót mintegy ötven ország elismerte Venezuela ideiglenes elnökének, köztük az elsők között az Egyesült Államok, más országok - például Oroszország - továbbra is Madurót tartják a latin-amerikai ország törvényes vezetőjének, és a Venezuelában jelentős hatalmi tényezőt formáló hadsereg hivatalosan továbbra is mellette áll.
Lujoska 2019. 06. 19. 17:20
Előzmény: törölt hozzászólás
#672
Lemoshatatlanul Moszkvára ég a maláj gép lelövése – megvannak a gyanúsítottakA holland vezetésű nemzetközi vizsgálócsoport megnevezte azt a négy embert, aki a vádak szerint meghatározó szerepet játszott az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó maláj gép lelövésében, 2014. júliusában. A katasztrófában 298 ember vesztette életét. A vizsgálócsoporttal egy napon a Bellingcat oknyomozó portál is közzétette gyanúsítottjai nevét. Valamennyien olyan személyek, akik kapcsolatban álltak Moszkvával, illetve a kelet-ukrajnai szakadárokkal.
Lujoska 2019. 06. 16. 10:42
#671
Országos tévében most először volt látható az a pillanat, amikor az utolsó szovjet katonák 1991. június 19-én elhagyták magyarországi főhadiszállásukat.RUSZKIK HAZA!
https://hvg.hu/itthon/20190615_viktor_silov_szovjet_csapatok_kivonulas_fokusz_plusz_zambo_laszlo
SeldonKuper 2019. 06. 15. 12:12
Törölt hozzászólás
#670
Lujoska 2019. 06. 15. 12:05
#669
Üzenetet hozott Moszkvából Peter Pellegrini kormányfő, amely szerint Oroszország nem változtat az 1968-as bevonulás megítélésén.
Voltak már hasonló kezdeményezések Oroszországban, a mostani azért nyugtalanítóbb, mert a beterjesztés előtt kerekasztalt hívtak össze az orosz kommunisták, melyen részt is vettek más pártok képviselői, sőt az orosz külügyminisztérium is képviseltette magát, és bizony elfogadásra javasolták a képviselőknek a tervezetet.Ami pedig a legfelháborítóbb, hogy egyébként az orosz állami propaganda is masszívan támogatja az ilyen kezdeményezéseket, ennélfogva pedig a lakosság is helyesli azokat.Ha a duma ebben a formában elfogadná a javaslatot, akkor tulajdonképpen azt mondaná ki: Ha megkívánná a helyzet, akkor ugyanezt tennénk most is. Bár a hivatalos orosz biztonságpolitikai stratégiákban természetesen ez nem szerepel, de az orosz befolyásolási igyekezet ugyanúgy jelen van Szlovákiában és más államokban ma is, mint valaha. És úgy gázol át a szuverenitásunkon, mint egykor az orosz tankok az országon.
Nem beszélve arról, hogy néhány politikusunk úgy viselkedik, mintha a farzsebében már ott lenne egy reszkető kézzel írt meghívólevél, Moszkvának címezve.
Lujoska 2019. 06. 15. 09:33
#668
Az európai parlamenti választások nem voltak mentesek a félrevezető információktól, főként orosz forrásokkal kapcsolatban álló külső és belső szereplők megpróbálták befolyásolni a szavazókat és a választások eredményét – közölte az Európai Bizottság a dezinformáció elleni küzdelem terén elért eredményekről pénteken kiadott jelentésében.Mint írták, a választások előtt több olyan összehangolt fellépésre is fény derült, amelyek célja az volt, hogy ellentéteket szító anyagokat terjesszenek online platformokon, például internetes robotokon és hamis felhasználói fiókokon keresztül.Egyértelműen látszik azonban, hogy a tényellenőrző újságírók és platformok, nemzeti hatóságok, valamint a civil társadalom bevonásával hozott uniós intézkedések segítettek a támadások elhárításában és a demokratikus folyamatok megzavarására irányuló kísérletek leleplezésében. (MTI)
SeldonKuper 2019. 06. 14. 07:59
Törölt hozzászólás
#667
SeldonKuper 2019. 06. 14. 07:20
Törölt hozzászólás
#666
euler 2019. 06. 13. 22:52
#665

Köszönöm az előző hsz törlését. Így kell ezt.
.
Egy példát hoznék arra, hogy az elszabadult propaganda is okozhat olyan hatásokat, amikor maga a rendszer kénytelen korrigálni, mert úgy ítéli meg így kisebb a kár (nevezetesen Putyin népszerűségvesztése), annál mint amit egy oknyomozó újságíró okozhat a rendszernek.
Persze ehhez kellett az újságíró társadalom egységes fellépése is.
Putyin ijesztő ellenállással szembesült, bele is zavarodott a rendszer
SeldonKuper 2019. 06. 13. 21:12
Törölt hozzászólás
#664
Lujoska 2019. 05. 14. 19:32
#662
Az orosz titkosszolgálatok szócsövének számító RT America nevű tévéadó hírműsora a minap arról számolt be, hogy az ötödik generációs mobilnet-hálózat, amelyet az elkövetkező hónapokban fognak a világ számos országában beindítani, halálos lehet az emberekre. A New York Times beszámolója szerint a tudósítás címe ez volt: Egy veszélyes kísérlet az emberiségen.
A lapnak nyilatkozó szakértők egyáltalán nem lepődtek meg, hogy az orosz kormány a nyugati embereket célzó, rendszeresen álhíreket sugárzó médiafelületein ezt az összeesküvés-elméletet is felhasználja a társadalmi feszültségek fokozására (hiszen minden mással ugyanígy tesznek). Kiemelik, hogy a mainál jelentősen gyorsabb mobilinternetes hálózatok jókora gazdasági és katonai előnyt kölcsönöznek majd azoknak az országoknak, amelyek minél gyorsabban képesek kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
AZ OROSZ KORMÁNYT MI SE TENNÉ BOLDOGABBÁ, MINT HA A NYUGATI ORSZÁGOK AZ ÁLHÍREKTŐL MEGRETTENT EMBEREK ÉRTELMETLEN TILTAKOZÓAKCIÓI MIATT KÉSLEKEDNÉNEK AZ 5G INSTALLÁLÁSÁVAL.
Az RT Americát az amerikai titkosszolgálatok a 2016-os amerikai elnökválasztásba való orosz beavatkozás egyik központi szerepet játszó médiumaként azonosították. Így valójában nem is meglepő, hogy felületein megjelenhettek azok az senki által nem bizonyított állítások, miszerint az 5G az összes elképzelhető halálos kór kiindulópontja lesz.
Az orosz propaganda jól megválogatja, hogy különböző célcsoportjainak pontosan milyen üzeneteket közvetítsen. Miközben az amerikai tévénézőket riogatják az 5G-vel, addig otthon persze egy szót sem ejtenek erről. Ugyanis kissé visszás lenne ez azután, hogy februárban
VLAGYIMIR PUTYIN ÜNNEPÉLYES OPTIMIZMUSSAL ÁTITATVA RENDELTE EL AZ OROSZ 5G HÁLÓZAT MIELŐBBI AKTIVÁLÁSÁT.
Lujoska 2019. 05. 04. 18:24
#661
Twitterorosz propaganda 677 ezer twitterezőt hálózott be az orosz propaganda 2018. január 21. vasárnap - 16:34677 755 embernek küld emailt a Twitter, hogy figyelmeztesse őket: orosz propaganda fiókokkal kerültek kapcsolatba. Olyanokkal, amik például a szentpétervári Internet Research Agencyhez (IRA) köthetőek
677 755 embernek küld emailt a Twitter, hogy figyelmeztesse őket: orosz propaganda fiókokkal kerültek kapcsolatba. Olyanokkal, amik például a szentpétervári Internet Research Agencyhez (IRA) köthetőek, amik bizonyítottam megpróbáltak beavatkozni a 2016-os amerikai választásokba.
A Twitter 1062 IRA-hoz köthető fiókot azonosított, ezzel pedig 3814-re nőtt az orosz propagandafiókok száma, melyek 10 hét alatt 176 ezer tweetet posztoltak ki a választások alatt. Ezen kívül a szolgáltató 50 258 orosz automatizált fiókot is azonosított, amik folyamatosan választással kapcsolatos anyagokat szórták tele a felületet.
A figyelmeztető emailt kapók között van többek között Donald Trump Jr., Kellyanne Conway fehér házi tanácsadó, Michael Flynn, Trump korábbi nemzetbiztonsági tanácsadója és fia, valamint Gorka Sebestyén is.

Topik gazda

Lujoska
3 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek