Topiknyitó: Portfolio 2016. 06. 11. 12:52

Varga: van hátránya is az uniós forrásoknak Magyarországon  

Ugrás a cikkhez
Az első negyedéves meglepően gyenge GDP-adat láttán is "célunk elkerülni az autógyártás és az uniós források kizárólagos hatását, vagy éppen kitettségét" - többek között ezt hangsúlyozta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Varga Mihály. A...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=58&i=233214
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 06. 12. 09:22
Előzmény: #1  Portfolio
#6
"...Varga azonban azt is leszögezte: "Határozott véleményem, hogy hátrányt is jelentenek. (Az uniós pénzek) Hiszen csak célzott területeken lehet felhasználni..."

Na ezt lefordítom magyarról magyarra:

"Sajnos az eu-s pénzeket nem lehet egyetlen kattintással a magánszámláinkra utalni, hanem bíbelődni kell mindenféle látszat-közbeszerzésekkel, felháborító, hogy megnehezítik ezek a vaskalapos bürokraták a lopást"
Törölt felhasználó 2016. 06. 12. 07:40
Előzmény: #1  Portfolio
#5
Magyarországnak a hátránya nem az uniós források!hanem a fidesz! Jó lenne ha ezzel Varga is tisztába lenne!
sanka 2016. 06. 12. 07:20
Előzmény: #1  Portfolio
#4
Varga úr, ez aztán komoly stratégia, na de most komolyan, ennyire telik csak?
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 06. 12. 00:29
Előzmény: #2  mro
#3
Az elmúlt években egy nagyon bevált stratégiát követtem varga ügyekben: a kurva anyját, ez a lényeg. Működik.
mro 2016. 06. 12. 00:15
Előzmény: #1  portfolio
#2
Mi lenne, ha kedvezményes adókulccsal támogatnák az exportot? Jelenleg az EVA bünteti az exportot, azaz nemhogy nincs exportösztönző, de még az sem biztosított, hogy csak annyit adózzak netto exportbevétel után, mint ugyanolyan összegű netto belföldi értékesítés után (IPA-val kb. 40% a 20% helyett).

Majd ha ezt megoldják, hazaköltözöm a külföldi cégemmel, itthon fizetek adót, és Magyarország külker illetve devizamérlegét erősíti a volumen. Persze lehet mondani, hogy kis hal nem számít, de egyrészt kis halból lesz a közepes, majd a nagy hal, másrészt pont ez a \"nem számít\" jellemzi a leszarom típusú magyar gazdaságpolitikát, amely nem az egyén és kis startup cégek innovációjától vár növekedést, hanem... autó bérgyártástól, EU pénzlehívástól, tőzsdétől és egyéb központosított dolgoktól.

Javaslom, első lépésként Varga Mihály intézze el, hogy az EVA alatt ne legyen nagyobb a nettü exportbevétel adóterhe, mint a nettó belföldi bevétel adóterhe.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek