Topiknyitó: Portfolio 2016. 02. 09. 12:56

Tényleg kellene nekünk egy új "Malév"?  

Ugrás a cikkhez
Már négy éve, hogy nincs Malév, de még most is időnként fel-fellángol egy újabb nemzeti légitársaság terve. Legutóbb épp tegnap, majdnem napra pontosan a Malév csődjének évfordulóján (és egy héttel Orbán Viktor moszkvai látogatása előtt) jelentette...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=226845
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
elemes
elemes 2016. 02. 09. 13:56
Előzmény: #1  portfolio
#4
\"Az NFM becslése szerint a magyar bruttó hazai terméknek (GDP) évente 110 millió eurós (34 milliárd forint) hasznot termelne egy nemzeti légitársaság létrehozása - hangzott el tegnap.\"

Egyrészt, ez alig 5-6 stadion.

Másrészt, a malév nem túl jól menedzselt csődjét megelőzően nem számolták össze ezt?

Harmadészt a Superjet tényleg nem egy meggyőző géptípus.
Törölt felhasználó 2016. 02. 09. 13:44
Előzmény: #1  Portfolio
#3
1. Persze, hogy elfér. Az más kérdés, hogy az éles versenyben életképes lenne-e. Megtippelem: hatalmas üzleti bukás, amit megint én fizetnék ki az adómból.

2. Nincs rá szükség. Semmi nem indokolja, maximum nemzeti büszkeség érzés.

3. A választ mindenki tudja: azoknak akik újabb kifezizetőhelynek tekintenék: az adófizetők pénzének egy újabb lehetősége lenne a rendszerből való kilopására. Politikusoknak, bennfentes "üzletembereknek".

4. Jó kérdés. Biztos nem a két szép szemünkért. A hatalmas pénzért kifejlesztett repülőgépeiknek akarnak piacot csinálni, mert a kutyának sem kellenek.

5. Jöhetnek majd az újabb EUs feljelentések, a tiltott támogatásokról. Amikor a leendő cég szokás szerint feléli a tőkéjét és a WIzz Air és a többi piaci alapon müködő légitársaság fel fogja jelenteni a magyar államot.

Nem pesszimizmusból írtam ezt, hanem mert realista vagyok. Ez az ország ilyen volt és iylen is lesz örökre.
Törölt felhasználó 2016. 02. 09. 13:21
Előzmény: #1  portfolio
#2
Egy nemzeti légitársaságnak örülnék! A MALÉV is mindig nagyon megbízható volt! De, orosz háttérrel már nem, nem ilyen gépekkel, és már nem lenne így magyar sem igazán!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek